Mám ostať sama s bábom, alebo mám trpieť vo vzťahu?

linda1111
12. okt 2014

Ahojte. Som v 5. mesiaci s chlapom, ktoreho lubim a aj on mna. Ma dvojicky, zena ich opustila, rozvod prebieha. Problem je ten, ze nas tehotenstvo zaskocilo, ale ja sa velmi tesim na babo. On je taka chladna povaha, dokonca mi povedal, ze on sa netesi, ze je to uz 3. a vie co ho caka... Kazdy mame vlastne byty a tak nebyvame spolu, len obcasne prespatia a najviac tyzden. Ja uz citim pohyby babatka a dnes som to chcela dopriat aj jemu a namiesto toho, aby mi podal ruku, mi len povedal: "Teraz pracujem". Tiez mi povedal, ze svadba teraz nie je jeho priorita, to ani moja, ale take veci sa predsa nevravia. Tak neviem ci som divna ja, ze vyzadujem vela lasky a pozornosti... Bojim sa k nemu uplne prestahovat, bojim sa, ze to psychicky nezvladnem. Detom (6 r.)este nepovedal, aky vlastne mame vztah a jeho rodicia este nevedia, ze som tehotna. Chapem, ze ma blok, ze mu prve manzelstvo nevyslo. Ja len neviem ako na nho a ako dalej. Uz som sa aj zmierovala, ze budem slobodna mamicka, ale psychicky (lubim ho), ani fyzicky (mala som epilepsiu a nocne vstavania a unava by znovu mohli vyvolat zachvaty), ani financne by som to, obavam sa, ze nezvladala. Aj ja som urobila chyby, parkrat som do neho odisla, som prchka a odvtedy mi tiez neveri, ze to s nim myslim vazne. Tak poradte, prosim, ci sa zatat, nastahovat sa k nim a akceptovat jeho pravidla a stres uvolnovat placom v sprche, alebo byt silna a sama s babom... Dakujem

sendy182
12. okt 2014

@linda1111 koľko máš rokov?

evelynm
12. okt 2014

@linda1111 , precitaj si po sebe, co pises. Co by si poradila svojej kamaratke? Ja rozhodne - nehrnut sa do toho. Daj mu cas, netlac, na pilu, neocakavaj, ze sa bude spravat podla tvojich predstav. Prilis skoro by siel z jedneho vztahu do druhého. Ked sa dietatko narodi, urcite ti bude prispievat na jeho vychovu, vyzivu, na zivobytie.Ak nie, treba si to dat sudne urcit. Cas ukaze, ako sa to medzi vami vyvinie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bonaqa2013
12. okt 2014

Určite by som ku nemu nešla, tvoj bytík ti bude ešte veľkou oporou....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila72
12. okt 2014

Súhlasím s babami.

grettka
12. okt 2014

Vela ludi si neuvedomuje jednu zakladnu vec, ked clovek preziva rozpad vztahu, alebo je cerstvo po rozchode, tak sa vrha do niecoho noveho. Je to prirodzena obranna reakcia, aby nebol sam, alebo obycajne povedane, to, co pozname od deti ako separacnu uzkost. Takze aj dospely nechce byt sam, po rozprade vztahu preziva urcitu formu separacnej uzkosti, hlada si partnera, a v tom momente absolutne nemysli na to, ze by to mal byt perspektivny vztah. Takze ak sa zapletie, casto to moze koncit ako u teba, a to nechcenym tehotenstvom ( z jeho strany).
Neber to ako utok, ale uvedomujes si vobec, co ten chlap preziva? Rozpad vztahu, starostlivost o dve deti. Vyrovnat sa z rozpadom vztahu s dvomi detmi a do toho vztah s tebou, ktory mu asi prinasal potesenie a odventilovanie od toho, co sa mu stalo. A zrazu bac, tehotenstvo, o ktore on neusiloval, ale ty sa tesis. Hm, aj na kona by toho bolo privela. Aj muz ma svoje kapacity prezivania. Teda urcity emocny svet, v ktorom ma teraz totalny zmatok. To, ze v tebe ihraju vsetky hormony sveta, co je uplne prirodzene a tesis sa z ocakavaneho babatka, to je uplne v poriadku, ale nemozes ocakavat, ze toto iste bude pocitovat aj tvoj partner.
Zatial sa nestahuj, poziadal ta snad o to? To neznamena, ze ked cakate dieta automaticky zacnete spolu byvat. Mate nestandardny vztah, alebo formu vztahu, tak zatial to nemen. Nenaliehaj nanho, nechaj ho tak, zatial. Co vsak bude dolezite, ujasnit si par praktickych veci: ci uzna otcovstvo, ci v pripade, ak nebudete spolu zit, ta bude financne podporovat (vyzivne na dieta). Ale to uz napisala aj evelynm.
Stres, ktory prezivas neuvolnuj placom v sprche, radsej si najdi niekoho, kto ta vypocuje, podpori a pomoze ujasnit myslienky (napr. poradna)

morning
12. okt 2014

@linda111 hovori ti nieco pojem antikoncepcia? ulovit zenaca a nechat si od neho urobit expresne poistku - dieta, no tak to urobi fakt iba vydajachtiva zufalka. On dieta ani manzelstvo s tebou evidentne neplanoval.

kluska
12. okt 2014

jaa tiez odsudzujem velmi zeny co rozbijaju manzelstva, hlavne ked su tam deti, ale tak zamyslel sa niekto, ze ako to, ze jeho zena opustila 2 male deticky? ved oni za to nemozu nie, ci ako to mam rozumiet? inac preco sa rozvadzaju? asi je tam vinnych viacej osob ako zakladatelka temy..

evelynm
12. okt 2014

@grettka , absolutne vystizna odpoved, suhlas do bodky!

mamulienka30
12. okt 2014

Ved pise, ze zena od neho odisla - nie, ze on odisiel od nej. Rozvod s detmi casto dost trva, kym ho vobec podali, kym to cele prebehne. Milenka sa ziadna konat nemusela, po odchode od manzelky si nasiel priatelku, rovnako ako ona ma mozno uz priatela. Zas tu spekulujete zeny ze dovidenia - @morning - seriozne z jedneho prispevku vies, ze je vydajachtiva zufalka? Kde mal ten chlap rozum, ked si gumu nenatiahol v takejto situacii??

A k zakladatelke temy, brat si ta nechce a ani dietatko nechcel, jednoducho sa pozri pravde do oci. Ci sa casom spamata - teraz to moze byt aj len stav soku - alebo nie uz bude na nom. Ty sa zariad tak (vyzivne a pomoc od rodiny), aby si to zvladla aj bez neho.

el6
12. okt 2014

@linda1111 v tomto pripade, je podla mna najdolezitejsie vyriesit starostlivost o dieta...ak hovoris, ze si mala epilepsiu a hrozi, ze sa moze stav zhorsit, ked budes musiet v noci vstavat k babatku, asi treba aby niekto pri vas bol, ak by si mala zachvat....je pravda, ako pisu baby, ze do vztahu s nim by som sa nejak nehrnula, uz len preto, ze preziva tazke obdobie a mohol by to prenasat na vas... ale ak nemas nikoho iného, kto by ti mohol pomoct, tak asi ti nic ine nebude ostavat....navyse, ak aj financne prezit by malo byt pre teba tazke...takze aspon na nevyhnutne nutne obdobie, by sa o vas mal postarat... ved kto iny, ak nie otec babatka...na zaklade tohto obdobia potom aj uvidis, ako sa vyvinie vztah medzi vami...ak mu budes oprou a pomozes aj ty jemu s detmi, mozno je sanca, ze sa vas vztah k dobremu otoci, aj ked teraz to tak nevypada...ale k citom by som ho zatial rozhodne nenutila....
a co sa tyka odsudzujúcich prispevkov vyssie, je pravda, ze si urobila chybu, zacat si so zenatym chlapom...ale kazdy robi chybi a zvlast ked sa zamiluje alebo tuzi po laske, takze pochopit sa to urcite da...tak si to nevsimaj a sustred sa na svoje babatko...teraz je najdolezitejsie v tvojom zivote a ty v jeho...je skvele ze sa na neho tak tesis...rozmyslaj v tom zmysle ako to bude pre neho najlepsie

tilda
13. okt 2014

@linda1111 a on tie deti vychovava sam,ci su u zeny?
Ak su unho,vies si predstavit ze budes zrazu trojnasobna mama?

2712sasenka
13. okt 2014

On uz vie co to je starost o deti a mat dvojicky a byt na nich od urciteho casu sam,tak sa ani nediv,ze ma paniku...a tebe prajem pevne nervy ak chces ist k nemu,kde ta cakaju 6 rocne dvojicky,male babo a mrzuty chlap....uvedomujes si,ze sa budes starat o aj s tebou o 5 ludi?to nie je sranda....varit,prat,starost o 3 deti,to ta polozi..ty nemas ani sajnu do coho sa hrnies...dohodni sa na alimentoch a zostan sama v tvojom byte aj ked to bude tazke,ale vzdy lahsie sama s 1 dietatom ako s 3

mamulienka30
13. okt 2014

@2712sasenka - mas pravdu tri deti je velka zataz, zvladnut sa to samozrejme da, ale treba na to dorast rokmi - teda rodit sama jedno po druhom postupne 😀 Hlavne riesit v tehotenstve psychicke depky dievcatiek, ze ich opustila mama, stavat sa do pozicie novej maminy a priviest im surodenca, ktory automaticky bude mat celu pozornost rodicov, to bude tazke - velmi tazke - pre nu a aj pre tie dievcata... Ale vsetko ide, ked sa chce, ale ja mam pocit, ze ten jej partner - veru nechce.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
digysa
13. okt 2014

@linda1111 Neviem, ale ja by som teda tiez stastna nebola, keby som v takejto situacii otehotnela....
Nejako ti to v hlave nefunguje...
Ak ho zena opustila a on sa ma starat o dve 6 rocne deti a ty mas byt do buducna jeho zena, tak chapes, ze budes mat v priebehu roka starostlivost o 3 deti ?
Si na to pripravena? On preziva jedno z najhorsich obdobi a ty sa radujes z neplanovaneho tehotenstva... No ste kazdy na inej planete. Toto bude tazke sklbit. On smuti, ma depresiu, je v strese ako sa postara o deti a ty chces aby ti hladkal brusko.........ehm.

Rozmyslaj....... nechaj ho dychat, nechaj ho nech ukonci rozvod, nechaj ho nech si usporiada myslienky a zivot. Tvoje tehotenstvo nebude prebiehat podla tvojich predstav (ziadne spolocne nakupovanie vybavicky, ziadne filmovanie prveho kopnutia, ziadne romanticke rozhovory)....ale to si hadam chapala uz pred tym, lebo si vedela, ze nemas manzela a nie ste rodina. 😒

sue
13. okt 2014

@linda1111 ak vôbec si a ešte napíšeš 🙂

Tak ti prajem veľa sily. Urobila si chybu, resp.urobili ste chybu, že ste sa nechránili, resp. nechránili viac a najmä že ste sa pred začiatkom sexuálneho života nerozprávali o možných následkoch... takto si preskočila niekoľko NUTNÝCH krokov...a budeš sa kvôli tomu trápiť a kľudne môžeš otca svojho dieťaťa stratiť ako partnera aj navždy... ČLovek, ktorý nemá vyriešený predchádzajúci vzťah (do čoho logicky spadá aj rozvod) nie je pripravený na partnerstvo, manželstvo a rodičovstvo s ďalšou ženou 😒

V ničom sa mu nečudujem 😒 a súhlasím s @digysa a @grettka pripravuj sa na to, že budeš s dieťaťom sama a ak ho nechceš stratiť, tak sa s ním naďalej "voľne stýkaj" a uvidíš... dohodni si s ním, akým spôsobom sa bude podieľať na výchove (aj finančne aj starostlivosťou)...ale so spoločným bývaním ani svadbou by som nerátala... aký máš vzťah s deťmi?

linda1111
autor
13. okt 2014

@fidka79 pardon zabudla som uviest, ze uz 3 roky spolu neziju

mima4
13. okt 2014

@linda1111 mna by zaujimalo, čo od svojho milenca očakavas ty? ake su tvoje predstavy?
Lebo podla toho čo ty pises, on velmi neuvazuje nad tym, aby si ta vzal (nie su u neho v pozicii zeny, s ktorou si vie predstavit zivot) a dietatom tiez nie je nadseny (zatial to vyzera, ze budes sama na neho a mozno ti on posle 30 eur mesacne).

linda1111
autor
13. okt 2014

Uff tak ste mi nalozili. Ok mam 29, aj vo vztahoch predtym som fungovala na prerusovanej sulozi, antikoncepciu do svojho tela pchat nebudem a sexualne gramotna som, no stalo sa. Mozno on ma priliz rychle spermie🙂, kedze aj predtym sa brali len kvoli detom a vedel, ze vztah nevydrzi. Takze ziadne manzelstvo som nerozbila. Ja ho obdivujem za to, ze to uzasne zvlada sam s detmi, mam s nimi pekny vztah a sam im vravieva, ze im hlada novu mamku. A viem ze to bude tazke, ale preco by som to nezvladla, co uz si nezasluzia opat kompletnu rodinu? Rozvod predtym nesuril, komu by sa do toho chcelo a navyse ona je mimo SR a velmi daleko, zacal ho vazne riesit, ked spoznal mna. Teraz sa natahajuju na tom, kolko penazi mu bude davat.
A vyprosim si nazory ako ze som "nemala roztahovat nohy", toto svedci len o IQ pisatelky.
A nechapem ako si niektore z Vas mozu tak nehorazne domyslat, miesto toho aby sa najprv opytali ako sa veci maju. Ale to sme my, zeny, asi by som mala vyhladat podobne muzske forum😉

mima4
13. okt 2014

@linda1111
a diskutujes na tieto veci, co tu pises s priatelom?
hovorite o tom?
Lebo tu je podstatne, nakolko sa vy dvaja zhodnete na dalsej "spolupraci" a vy si to musite vyjasnovat.

linda1111
autor
13. okt 2014

Ja sa do svadby nehrniem, to urcite nie, ak sa vydam, tak chcem, aby to bolo len raz, takze az ked si budem ista...
Co od neho ocakavam? Mozno len viac pozornosti, prave to som sa tu chcela dozvediet, ci len ja vela ocakavam, mam vysoke naroky alebo... Na babo sa pyta, ako sa ma, pred ci po vysetreni... Len mi tam nieco chyba..
A zabudla som, vyprazdnil mi skrine, nastahovat sa mozem kedykolvek...

linda1111
autor
13. okt 2014

@mima4 no ja sa snazim, ale on nie je ten typ (akokeby som chodila so svojim otcom🙂)..ja som nazoru, ze sa treba rozpravat a vela a o vsetkom, ale on veci berie za samozrejme a nemusi o nich hovorit

mima4
13. okt 2014

@linda1111 ty sama musis vediet, do akej miery si ochotna akceptovat jeho povahu, jeho pristup, spravanie sa k tebe... To ze nie je zvyknuty a nema potrebu komunikovat, ano, k tomu bolo vedenych vela ludi z povodnych rodin, kde ta komunikacia chybala.. mne osobne nesedi komunikacia, ze si musim domysliet..lebo on sa nevyjadri... aspon ja preferujem priamu, jasnu rec.
Skus mu povedat, ako sa citis. Tieto veci co tu pises, povedz mu ich.

linda1111
autor
13. okt 2014

@mima4 to vsetko vie, ja mu o svojich pocitoch hovorim, len on mne o svojich nie. A cenim si, ze sa tu nasla aspon jedina osoba, ktora hned nerobi unahlene zavery, ale snazi sa radit. To som ocakavala od tohto fora a nie priblble urazky

sue
13. okt 2014

@linda1111 nevidím, že by som ti niekde napísala urážku 😉 ale OK 😀

Myslím si, že máš na neho vysoké nároky. Veľa chlapov aj v usporiadanom vzťahu (čo vy nemáte) nerieši viac ako tvoj priateľ... takže sa s tým zmier 🙂 a neodpovedala si - aký máš ty vzťah s deťmi?

saskia64
13. okt 2014

Sama musis vediet ako dalej, ty ho poznas najlepsie, necitam celu diskusiu, ale co tak sadnut si spolu a poriadne sa porozpravat , co ocakavate od seba?

tajka1986
13. okt 2014

@linda1111 pozri,ako pises,lubite sa...to je hlavne...to ze neprejavil este taku radost z babatka moze byt aj tym ze to necakal a je v soku viac ako ty 🙂 netlac na neho,jemu casom dojde. A to ze vyprazdnil skrine je dobry zaciatok😉 ak citis potrebu,rozpravajte sa o problemoch,urcite neplac v sprche a uz vobec by som nemyslela na to ze budes slobodna mamicka,hlavu hore🙂 drzim prsty

linda1111
autor
13. okt 2014

@sue napisala, som konkretne, ze ty? nebud vztahovacna
napisala som, ze mame pekny vztah, vonku ma chytaju za ruky a ich oblubena hra v obchode, ci niekde vonku je, ze som ich mamka