Manžel ma klamal. Ako sa mám s tým vyrovnať?

sasaga
6. aug 2015

Ahojte vsetci,
potrebujem sa vyzalovat, porozpravat a mozno poradit. Moj manzel (vzali sme sa nedavno) ma pravdepodobne podvadzal. Zaprel to vsak, ale ide o to, ze ja som sa rozhodla mu odpustit. Vsetko sa to udialo pocas toho ako sme sa snazili o babatko a ja som bola najstastnejsia zena na svete, ze mam uzastneho muza po svojom boku a velmi som sa tesila na naseho spolocneho potomka (ja uz jedno dieta mam), pretoze som ho s nim chcela mat hadam uz po roku, co sme spolu chodili. Ale tak prv sme si zariadili byvanie, svadba....a tak prislo na rad dieta. Po styroch rokoch vztahu.
Lenze teraz, potom vsetkom, nemam uz chut mat deti. Bojim sa, ze ak otehotniem, bude hladat sex inde. Ale myslim, ze ja uz vobec po detoch netuzim, ze ma to uz preslo. Mam pocit, ze ho uz ani nemilujem tak ako predtym. Dokonca mam pocit, ze ho zacinam nenavidiet, preto, ze dokazal vsetko znicit. Mam pocit, ze mi znicil zivot. Vsetko na co som sa tesila po svadbe. Ani nenosim obrucku, mam pocit, ze nasa svadba bol len zly sen, ze to cele bolo klamstvo.
Povedala som mu, ze to nezvladam. Ze to asi nebude pre mna take jednoduche mu odpustit ako som si myslela. Pytala som sa, ci by sme nesli do poradne. On ma len objal a povedal, ze to spolu zvladneme sami.
Obcas si pripadam ako zrela na psychiatra 🙂 neviem, co mam robit, ci je moje spravanie normalne, ci to prehanam. Prezila ste niektora nieco podobne? Ako ste sa s tym vyrovnali?
My si inak vo vsetkom rozumieme aj v posteli nam to klape. Stalo sa to cca pred dvoma mesiacmi, co som na to prisla. Pisala som aj tu o tom....

mawka
6. aug 2015

raz pises pravdeppodobne podvadzal, potom ze podvadzal, raz ze mu chces odpustit a potom zase ze ho nenavidis.. tak co vlastne chces? len tak sa pohnes dalej..

sissy27
6. aug 2015

@sasaga je to celé v tvojej hlave... sama sa musíš rozhodnúť, čo chceš... aj chápem tvoje protichodné pocity... ale len ty sama vieš, či si ten chlap a váš vzťah zaslúži druhú šancu... a ak áno, tak potom pozor, aby tých šancí nebolo príliš a ty si nestratila najlepšie roky s niekým, kto za to nestál...

mimla
6. aug 2015

Do poradne. On tam samozrejme nechce ísť, pretože sa bojí, že sa tam bude rozpytvávať jeho zlyhanie.Čo sa samozrejme aj bude. Ale tiež mu to pomôže pochopiť, že takéto niečo nazaklincuje kyticou a čokoládou. Ani tonou zaltých šperkov. Jemu stačí, že to ututlal doma. Ty sa s tým už hádam nejak popasuješ. Ale tvoja zranená dôvera je pre neho možno nepochopiteľná. A to mu pomôžu v poradni pochopiť tiež. Do poradne môžeš zájsť aj sama. Psychiatra by som zatiaľ nechala tak a skúsila psychológa. Poradňa samozrejme nie je všeliek ani zázrak. Ak nemajú obaja aspoň malý záujem nemá veľmi zmysel.

Ja som prežila tiež krátko po svadbe rozbitú dôveru, ale nebola to nevera. Riešila som to rozvodom. Ja som nechcela zliepať to, čo bolo robité na drobné kúsky. Nechcela som žiť v tom, že sa kedykoľvek môže zopakovať. Nechcela som žiadnu poradňu. Všetko bolo preč a nechcela som toho človeka ani vidieť.

Je to na tebe a na ňom, ako veľmi budete chcieť váš vzťah udržať.
Dieťa teraz určite nie je cestou k zmiereniu.

ruthike
6. aug 2015

Sasaga, no neviem, ci ti tu na koniku poradime, naposledy sa tvoja diskusia zvrtla dost negativnym smerom a sama si bola nerada a dala si debatu uzamknut adminom. Tam ti baby poradili tak ako ti poradia aj tu, resp ocakavaj podobne reakcie, takze asi si to len ty musis ujasnit. V predchadzajucej diskusii si na zaver pisala, ze ho milujes a veris mu a idete to skusit znovu, tak ked na tento prispevok narazia tie s vyostrenym nazorom, tak si zase uzijes.

sasaga
autor
6. aug 2015

Mna aj prekvapilo ako on teraz po dietati tuzi. Bud to mysli ozaj uprimne alebo ma chce dietatom zabavit.

@ruthike vtedy sa to ozaj zvrtlo zlym smerom, nechcem sa ani hadat...len potrebujem vediet, ci su tie moje stavy normalne. Raz citim, ze ho milujem ( tak ako som sa vtedy hadala a obhajovala ho) a teraz mam pocit ako keby sa mi odcudzil.

Mam svoje dni a nemilovali sme sa uz par dni, tak mozno aj preto? Som ako mala....pisem raz tak raz tak, ale ja to ozaj citim vselijak. Chcem to s nim skusit, ale nejak sa neviem preniest cez to, co spravil. Mozno nieco robim zle....

sasaga
autor
6. aug 2015

@mawka on tvrdi, ze ma nepodviedol....ale podla toho, co som nasla to vyzera, ze ano.....je to zlozite ( blizsie som o tom popisala predtym v diskusii, co som zalozila)..
Ja mu chcem odpustit, ale nejak to je zlozitejsie ako som si myslela

nela1916
6. aug 2015

@sasaga Súhlasím s @ruthike - vôbec si ma prekvapila, novú diskusiu od teba som veru nečakala. Tak ja to isté čo minule - naozaj to už nechceš vzdať? Ja osobne neverím vo veci, ktoré boli chybné už v základe, vaše manželstvo, to je ako jablko, ktoré už začalo rásť s červíkmi vo vnútri. Ešte sa mi v hlave vynára predstava vody, ktorá už zo zeme vyviera ako h3o, hm, a ako som predpokladala, iba ťa to celé ničí a nebodaj by prišlo to dieťa, ono to veľmi nevyzerá na harmonické výchovné ovzdušie.

A že si rozumiete vo "všetkom ostatnom"? No To akoby si povedala, že máš poškodený mozog, ale inakje všetko zdravé. ☹ Nakoniec, na utrpenie celého tela stačí aj jeden chorý prst. A tak celkom nemetaforicky - čo ťa ešte v manželstvo drží?

nela1916
6. aug 2015

@sasaga Ja by som povedala, že sú tie tvoje stavy normálne, ako vo veľmi nezdravom vzťahu, kdeuž ani len netušíš, čo je normálne. No nie je to ok, ale je to veľmi logické, psychika je totiž hrozná sviňa a žiaľ, tie veci o neverách a odpustení sa podľa mňa často veľmi zľahčujú a aj k odpusteniu (nebodaj k zabudnutiu) je veľmi dlhá cesta. A ešte je asi jedna vec odpustiť a jedna vec dokázať s tým človekom žiť ďalej / ako pred tým. A v tvojom prípade, no, ako vravím, som veľmi skeptická.

kaja73
6. aug 2015

@sasaga tvoje pocity- raz tak a raz tak- su uplne normalne vzhadom na situaciu..a priprav sa na to, ze ked sa rozhodnes s nim zostat, tak sa to takto bude mliet mozno velmi dlho..mozno aj par rokov.....
a nikdy nie je nic cierno biele... vzdy mame pravo na zmenu postoja....nech uz muz spravil hoci co..vzdy je to len na tebe aky postoj k tomu zaujmes a ako sa rozhodnes...
moze ti tu pisat hoc kto hoc co...len ty zijes so svojimi pocitymi....ale odpusti sa da a da sa zit v partnerstve aj po nevere....mnohi to vsak nezvladnu...tie vykyvy emocii,aj bez dakeho vonkajsieho podnetu dost dlho tocia zivotom ....ci to zvladnes ukaze cas...

sasaga
autor
6. aug 2015

@nela1916 myslela som si, ze to bude cele jendoduchsie...lahsie....ze sa to da rychlo do normalu
A myslela som, ze normalne vychadzame akoze sa nehadame, ze normalne komunikujeme....ze je ku mne milsi, vsimavejsi...ze proste z jeho strany ok
Aj ja sa snazim, ale nejak ma to ubija :(

sasaga
autor
6. aug 2015

@kaja73 som myslela, ze to zvladnem ....ozaj som si verila, ze o mesiac to bude ok.....som to nejak "zlahcila"

nela1916
6. aug 2015

@sasaga No ale ono to naozaj nie je jednoduché, nie pre každého, napr. ja o sebe viem, že by ma to s najväčšou pravdepodobnosťou úplne zložilo, teda určite nevera v podobe, ako sa diala vo vašom prípade. Ja sa tak trochu pohrávam s otázkou, čo si asi myslí ten tvoj, možno zatiaľ žije v tom, že je to naozaj celé jednoduché a stačí byť milší a pozornejší. Bude sranda, keď príde na to, že sa tak trochu kopol v kalkulácii, a že to vlastne riadne pohnojil. Akokoľvek, môj postoj už poznáš a držím palce.

sasaga
autor
6. aug 2015

@nela1916 tiez nas tym rozmyslam v poslednej dobe, ze ako to vlastne berie on.....mozno si myslel, ze to prejde ok vsetko...preto asi chce aj to dieta....predtym som ho chcela aj ja...aj potom, co spravil, ale cim je od toho dalej tym vac som nechcela a teraz ho vlastne nechcem vobec..
Mozno sa od neho po case aj odlubim a tak ci tak sa rozvedieme :( no aspon momentalne mam taky pocit...inak sa na neho pozeram ako predtym...uz nieje taky dokonaly
A dakujem...nejak to zvladnem

mawka
6. aug 2015

@sasaga v kazdom pripade rob len to, co chces ty. ak ty si ta ublizena. ak proste nechces dieta, tak si ho nedaj urobit. dieta ziadnu krizu nevyriesi. ak ta s nim bavi len sex, tak s nim sexuj. ak ta s nim nebavi zivot, tak ho s nim nezi.

jadelka
6. aug 2015

Dnesna doba uz nie je o manzelstve a rodine, sorry,ale dnes uz verneho chlapa nenajdes,ani si nezalozis rodinu,ktora vydrzi do konca zivota. Rozumne zeny sa s tym zmieria a bud sa nevydaju a ak sa aj vydaju nerodia deti ako na beziacom pase...jedno a dost,lebo skor,ci neskor aj tak ostanes s dietatom sama.

marietuska
6. aug 2015

ježiškove husličky,to ešte stále tá istá rozprávka ,nestačillo uzamknutie adminom?:D keby si si aspon bola zmenila nick,to by bolo najvhodnejšie,ale toto už každý pozná naspamäť :D
my sme ti radili,ako dalej,čo máš robiť,že to nebude jednoduché,varovania si neprijímala,ty ho miluješ basta,a čo teraz chceš ?rozprávali ti tu všetky baby na fore,ktoré mali skúsenosti,/aj ktoré nemali,že to nedopadne dobre,že len ty budeš tá ktorá bude trpieť.a stalo sa,o pár týždnov :D sama vidíš,že to tak nemôže byť..ty si sa dušovala,že neviem ako ho miluješ,všetkým babám tu na fore si nadávala,čo ho očiernuju chudáčika,a teraz prosíš znova o radu ?si poevdala,že si s tým vyrovnaná a odpustila si mu,lebo vlastne neverný nebol :DDDDDD (pri tomto už chytám záchvat smiechu,ked si spútne rozpamätávam na tvoje slová z predošlej diskusie)
lubi ma ,neľubi,chcem ho,nechcem ho,milujem ho,nenavidim ho,mam byť s ním,nemam ,vlastne nepodviedol :D baví ťa to stále dokolečka ?:DDDasi hej ..joooooojjj

a teraz si myslíš,že niekto normálne ti odpovie ?po tvojej diskusii predošlej ?sama si si vybrala,vedela si,do čoho ideš,každý ta tu varoval,že to bude hrozne ťažké a nezvládneš to asi,ale čo už ,nedala si si povedať.kto chce kam...ved vieš 🙂))

on sa chová úplne normálne ,by som povedala,ako by sa každý chrapunsky chlap zachoval,jasne,nechce ísť do poradne,lebo mu je to trápne,muži také nemusia,zrazu chce dieťa,chce ti zalepiť oči,aby si ho konečne prestala riešiť a sledovať (ako si povedala,že spravíš),má to luxusne premyslené,myslí si,že sa ti zalepia oči dieťatom ,ktoré tak túúúžobne chceš,myslí si,že sa všetko zmení zo dna na den a také nevery ako ti robil s k...mi z pokecu sa daju len tak prehliadnuť :DDDD joooj chlapec,dobre uvažuje :D palec hore

sasaga
autor
6. aug 2015

@marietuska rozmyslala som, ze zmenim nick, ale prislo mi to zbytocne....nebudem sa tu vydavat za niekoho ineho...naco, nehanbim sa za svoje pocity
A chcela som sa len porozpravat, vyzalovat, ved hadam o tom modrykonik aj je, ci?
Kazdemu sa lahko hovori, co treba robit.....aj ja som si myslela, ze to bude lahsie, ale nieje....a? Tiez ma napadlo, ze s tym dietatim mi chce zalepit oci, preco by ho odrazu tak chcel, ze ano...
Poznas vela chrapunskych chlapov? Mas skusenost s neverou?

sasaga
autor
6. aug 2015

@jadelka ja som si to donedavna myslela, ze ja som stretla takeho...rozumies...princ na bielom koni
Boze on mi tak znicil vsetko to v co som verila....a ako mam teraz zit? Brat to tak, ze to robia vsetci, ze svet proste nezmenim? Ze zivot nieje film?
Preco vlastne tak pises? Podviedol ta chlap?

richelina
6. aug 2015

@sasaga ahoj,neviem čo sa písalo v predchádzajúcej diskusii ale prešla som si neverou zo strany partnera.Začiatky boli hrozné,stále som sa pýtala prečo,neustála kontrola ..Pomohol nám čas...Je tomu rok a náš vzťah je silnejší,otvorenejší..hoci to občas vo mne vrie keď vidím istú osobu..nehovorím,že mu verím na 100% ale verím sebe a svojej intuícii.ak by sa o niečo pokúsil,poznám to.Tak sa už tým netrápim a užívam si rodinne chvíle.Viem,že máš zmätok aj ja som mala..Skús sa ísť vyventilovať sama sa ísť prejsť,utriediť myšlienky.Ak ti záleží na vašom vzťahu a aj jemu skúste napr.aj knihy,ak nechce poradňu.Dobrá je napr.Moje túžby,tvoje túžby..Nevera sa dá prežiť ale záleží od partnerov ako sa s tým popasujú a čo je ochotný partner spraviť pre navrátenie stratenej dôvery.

mawka
6. aug 2015

@sasaga no ale je nacase, aby si prestala byt naivna a myslela si, ze zmenis svet alebo ze laska je ako z hollywood filmu...
a teraz co, ostanes s nim len preto, ze si zvyknuta, ze sa bojis co by keby... alebo sa na neho vykasles a pojdes si vlastnou cestou a spravis si zivot aky ty chces? sak toto si v prvom rade ujasni..
jedine, co lutujem, ze som sa ja skor nerozviedla. je to absolutne ponizujuce zit nadalej s chlapom, ktory trtka kade tade. take zeny su ochotne sa ponizovat do konca zivota len preto, ze nechcu vystupit zo svojej komfortnej zony. lebo "co ak ostanem uplne sama navzdy"... "lebo stratim standard/nadstandard"... "lebo som neschopna sa postavit na vlastne nohy"... lebo lebo lebo....

oldman50plus
6. aug 2015

@sasaga Poviem čo by som ja urobil. Pretože nevieš či ťa podvádzal - nebojíš sa že si len zbytočne žiarlivá a zničíš tým život sebe aj nevinnému človeku? Ja by som dal tie fakty preveriť lepšie asi mužovi ktorému veríš alebo profesionálovi (detektív). A ak by som zistil že to môže byť len moja žiarlivosť potlačil by som ju, pokiaľ sa v budúcnosti niečo vyskytlo tak by som to nechal preveriť. Ale ako píše mawka vyššie nebudeš žiť s niekým kto ťa opakovane podvádza, všetko iné bude lepšie. Ale ak nevieš isto či ťa podvádzal tak nezahoď život kvôli pocitu žiarlivosti (neviem aké indície či dôkazy si mala).

sasaga
autor
6. aug 2015

@richelina skusim si tu knihu zohnat...takze tebe pomohlo co vlastne? Vies ja ked pridem z prace domov,tak zacnem plakat a potom z toho placu az zaspim.....a spim do vecera, kym pride manzel domov ( v lete je v praci tak dlho). Malu mam u babky, tak som vlastne sama, mam kopec casu, ale zase ma nic nebavi....ani ist von, lebo co ak sa ma niekto spyta, ze ako po svadbe, ze ako sa mame....nechcem to vesat kazdemu na nos..
Proste som nejak mimo...a preto chcem vediet, ze co ti pomohlo v tom obdobi najviac....dakujem

sasaga
autor
6. aug 2015

@oldman50plus presne aj to ma trapi najviac, ze budem trapna ak nepodviedol.....a hovori mi pravdu....ale co ak ma podviedol? Je to cele na hlavu....a zase si nemyslim, zeby v tom uz teraz pokracoval...

sasaga
autor
6. aug 2015

@mawka ako som uz pisala vyssie...som si ista, ze to uz nerobi....nechodi na pokec a pod. Neviem preco, ale citim to tak....mna len trapi, ci ma podvadzal, ci nie...a ci to neurobi zase, ci sa moze ozaj tak zmenit, ze to uz neurobi nikdy? Da sa to?
Z pohladu jeho, ze urobil som to raz a preslo mi to, tak prejde aj druhykrat?

sasaga
autor
6. aug 2015

Aj vlastne neviem ako sa mam k nemu spravat? Normalne? Mam byt mila, pozorna? Jedno, co som zmenila je sex...snazim sa, aby ho bolo dostatocne, zmenili sme trosku styl, pretoze mu to vyhovovalo co najdlhsie....mne predtym, cim kratsie, tym lepsie...aj ma to zacalo viac bavit na moje prekvapenie, ale nejde o to....mam pocit , nieco ako, ze dostava odmenu za to, ze mi klamal...za to, ze to spravil.. neviem ako to chlapi beru, ale ja mam obcas z toho taky pocit. Dufam, ze viete, co som tym chcela povedat...
On sa snazi tiez, vidim to. Viac so mnou rozprava. O vsetkom moznom, takze vlastne skoro idealny vztah nebyt mojich pocitov :(

luciferkax
6. aug 2015

@jadelka traapna si.. že sa to nepodarilo tebe, neznamená, že to neexistuje.. ak teba všetci chlapi podvádzali a ostala si s deťmi sama, je to tvoja smoja, ale vôbec nie je pravda, ž e neexistuje rodina, kde sa nepodvádza :D u nás existuje a bude existovať navždy a poznám daaaaaaalšie kopy rodín, ktoré fungujú :D

luciferkax
6. aug 2015

@sasaga a ako sa správal po tom, čo si na to prišla? aspon ta prosil o odpustenie? alebos i sa len tak sama od seva rozhodla mu odpustiť? zmenil sa v niečom aj on? podla mna do tej poradne by ste mali ísť.. jasné, že on tam ísť nechcel, bude sa tam prberat tak či tak on a jeho konanie, ale ísť tam treba :D

sasaga
autor
6. aug 2015

@luciferkax no on zacal plakat, vravel, ze ma nikdy nepodviedol, aj ked to tak vyzera.....potim mi doniesol kvety, na kolenach prosil o odpustenie, napisal mi list,basen.... kajal sa ( ci ako to mam povedat) ...kym som sa rozhodovala chodil ako bez duse
Co ja viem...neviem, ci ho tak mrzelo, ze som na to prisla, ci to ozaj tak lutoval vsetko co spravil...vraj si neuvedomil, ze o mna moze prist....
A tu poradnu som chcela, len neviem, ci sme ozaj vhodny pripad pre poradnu....neviem ani kam ist ...

mawka
6. aug 2015

@sasaga neviem ti objektivne odpovedat. pretoze moj exmanzel bol iny, ano, preslo mu to raz, preco by to nezopakoval, ze ano. vecne klamstva, problemy z toho a stale som si naivne myslela, ze sa to zmeni, ze on sa zmeni. jedine, co som mohla zmenit, tak vlastny zivot. verim, ze chlapi su aj verni. aj dobri a milujuci. ale verim aj tomu, ze su chlapi sice milujuci, skveli, ale kurevnici. su chlapi, ktori to utaja cely zivot, su taki, ktorym je jedno, ci sa to prevali alebo nie. lebo vedia, ze doma im bude odpustene cokolvek. su chlapi, ktori sa raz posmyknu a tam to skonci, uz nezopakuju. a potom su chlapi ferovi a hajzli. ferovi su taki, ktori narovinu komunikuju, povedia, ze stalo sa toto a tamto, odcudzili sme sa, mam inu, bla bla. a potom su hajzlici, ktori este zo zeny budu robit paranoidnu kravu, ze si vsetko namysla a vymysla a pritom oni sutocne trtkaju kade tade, vsetci o tom vedia, len jedine zena nie.
ale dnes viem jedno iste, komunikacia je zaklad, ferovost je zaklad a ak by sa mi to stalo znovu a zas, trvala by som na priznani a otvorenosti. ak nie - dovidenia. a dalsia vec, ak by to bol dalsi chlap, ktory podviedol, zamyslela by som sa aj ja nad sebou, kde ja robim chybu, ked ma chlapi podvadzaju. pretoze som stale presvedcena, ze ak pozna zena potreby svojhgo chlapa a dostatocne komunikuju a davaju si navzajom po com tuzia, tak chlap nema nejak dovod sa kurvit alebo si kecat na pokeci so zenskymi o sexe a podobne. moze si kecat so zenskymi o beznych veciach, ale o sexe ma debatovat doma s tou svojou. ale mozne je vsetko. mozno su aj chlapi, ktori nevedia o takych veciach komunikovat alebo si robia sukromny prieskum ako zeny myslia a podobne, alebo hladaju inspiracie ako potesit tu svoju, ale ono sa potom aj tie debaty v takom duchu maju niest a nie ze posli mi kozy na fotke a podobne.
je vela variant. ty si muza poznas najlepsie. ty s nim musis komunikovat. a na zaklade toho sa rozhodnut, co dalej.

sasaga
autor
6. aug 2015

@mawka keby som vedela aky naozaj je....lebo ja uz neviem, co si mam o nom mysliet. Bojim sa teraz je to vsetko od neho len pretvarka