Manželské problémy

iveta7677
25. júl 2015

Sme manželia 15 rokov, máme 11 ročného syna. Manželstvo bolo problematické od začiatku. Ano prečo sme zostali spolu. Nemám rodinu, zázemie, tak som sa vždy bála, aby som nezostala sama. Manžel si ma nikdy nevážil. Potom sa nám narodil syn, problémy boli naďalej. Keď mal syn 1,5 roka, manžel si začal vypisovať s nejakou kolegyňou, ja som sa mu prosila, aby to nerobil, ale trvalo to cca 1 rok kým si to uvedomil a prestal s tým. Potom sa náš vztah nejako utriasol. Potom aj oľutoval, že ma takto zranil. Potom som sa snažila aby rodina nejako fungovala hlavne kvôli synovi, lebo som nechcela aby vyrastal v neúplnej rodine. Ale...... stále som dúfala, že sa všetko raz zmení k lepšiemu, ale nie hádky a cirkusy trvajú naďalej. A čo ma najviac v poslednej době trápi je to, že môj syn sa trápi kvôli týmto hádkam, plače a prosí nás aby sme sa nehádali, mňa trhá při srdci. Už som sa ho pýtala, že či by nebolo lepšie preňho keby sme sa rozviedli. Ja neviem čo mám robiť,dokonca máme rozostavaný dom. V neposlednom rade ma trápi aj to, že ja jako žena nie som pochopená a nedostávam toľko lásky porozumenia jako by som chcela. Keď som sa aj popozerala dokola, vidím ženy ktoré nemusia toľko robiť jako ja atď a sú milované svojimi manželmi, a ja nemám ten pocitt. Snažila som sa aj tieto pocity roky potlačiť len kvôli synovi aby neprišiel o rodinu. Teraz som však na vážkach, lebo by som chcela ináč žiť. Ešte by som dodala, že manžel má aj psychické problémy, berie lieky a myslím si, že aj to dosť ovplyvňuje jeho reakcie, od mlada je dosť výbušný a nevie sa správať. Poviem si potom, že si nájdem iného partnera ale kde je záruka, že bude iný a čo dovtedy, máme rozostavaný dom, plány, neviem jako ďalej.....

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peneloppe
25. júl 2015

@iveta7677

Odpovede si das najlepsie sama. Moj pohlad z toho co si napisala je taky ze vam dvom uz velku sancu nedavam. Ste spolu dost dlho a nevyzera to na docasnu krizu, takyto je vas vztah takmer od zaciatku. Chapem ze si ostavala vo vztahu kvoli synovi, vacsina ludi sa snazi kvoli detom. No syn uz je velky a navyse vase hadky vadia aj jemu. Tak na co cakas. Odid a zacni odznova. Nemas zaruku ci najdes noveho skveleho partnera ale teraz tiez nie si stastna a necitis sa ani milovana. Takze horsie to nebude, len lepsie.

Neostavala by som kvoli rozostavaneho domu. Jedneho dna budes mat krasny dom ale budes sa v nom trapit? Radsej by som zila v byte a stastna. 🙂

mawka
25. júl 2015

@neverendinglove na teda, sak moj dedo povedal, ze babka mu zacina liezt na nervy po 64 rokoch a ze sa chce rozviest 😀 maju 85 rokov. dedo chytil asi druhy dych 😀
ale naspat k teme. no z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze radsej rozvedena a ziadne hadky a deti v klude so spokojnym rodicom nez nieco udrzovat nasilu a byt cela rodina v permanentnom strese. zvlast ak dieta uz dava najavo, ze ma toho dost a nerobi mu to dobre. ved ten maly uz doslova reve S.O.S. .. skus sa syna spytat, co by chcel on a mozno budes prekvapena, co ti povie. lebo zatial ty zachranujes seba, manzelstvo, pouzivas to zname klise, vyhovorku ze ved kvoli dietatu, ale vidis, ze to nerobi tomu dietatu dobre.
zacat mozes kedykolvek. preco by si ostavala sama? a keby aj. za ten klud to stoji. len sa nevesaj hned na prveho, ktory ti skoci do cesty.

sissy27
25. júl 2015

@iveta7677 radšej inteligentná samota ako blbá spoločnosť... 15 rokov je to zlé, prečo si myslíš, že sa to zlepší? Také zázraky sa ani vo filmoch nedejú... A jasné že on sa rozvádzať nepotrebuje - full servis zabezpečený a robí si čo chce...

mamina222
25. júl 2015

ono sa to vsetko lahko napise, odid.... ja tiez zijem v zlej situacii, ALE nemam kde ist. keby som na to mala, tak nerozmyslam, berem decko a uz sa v zivote neotocim. moja rodina sa tvari, ze nic nevidi a sama podnajom neutiahnem ☹ . a pritom viem, ze treba odist.

mawka
25. júl 2015

@mamina222 kazda zena dokaze cokolvek, ked chce. zvlast ak je matkou. ani ja som nemala a spolu so mnou xy zien z konika. lenze my sme chceli. nehladali sme dovody, ale sposoby. kazdy problem ma riesenie. a kde je vola, tam je cesta.

natalym
25. júl 2015

Ťažko je to, podstatné je, že nie si šťastná a chcela by si žiť ináč. Na syna sa nepozeraj, je to blbé hovoriť, ale aby Ti jedného dňa nepovedal, že túto vec., že si dopustila taký život Ti bude zazlievať do konca života. Koľkokrát si myslíme, že kvôli deťom, ha nie je to pravda, deti chcú spokojných rodičov a vedia sa s veľa vecami vyrovnať rýchlejšie ako my dospelí. Tvoj muž sa nezmení, ak bol vždy takýto, buď sa naučíš s tým žiť alebo to ukonči. A nepozeraj sa dookola, veľa žien skrýva svoje skutočné trápenie a každý má niečo aj taký o kom si Ty myslíš, že nemá žiadny problém a všetko je ok. Never tomu. Dokiaľ nie si na ich mieste tak never, veľa vecí sa zdá a nie je tak ako sa zdá. Najprv si rozmysli, či ideš ďalej alebo nie, napíš si dôvody pre a proti trebárs na papier. Ak áno, urob to, napíš návrh na rozvod, rozmysli si bývanie, delenie majetku, normálne pragmaticky bez emócií, lebo to chceš. Ak s rozhodneš, že ideš ďalej, pracuj na tom aby ste sa nehádali, kvôli čomu sa hádate, kedy sa hádate, max. to eliminuj, ak sa dá rozprávať s manželom rozprávaj. Povedz mu to, že buď on výjde v ústrety Tebe a Ty jemu a spoločne synovi, predsa nechcete robiť svojmu dieťaťu zle, alebo ideš od toho preč. Držím palce.

mawka
25. júl 2015

@natalym ja by som to robila inak, poznas ma. plan A, B aj C aj D keby bolo potreba 😀 bez toho, aby nieco tusil. lebo sak vieme, ze ak uz hodime do placu tema rozvod, chlapi zacnu tutu nunu a nie a bla bla bla - chvilkovy efekt.
planovala by som: pracu, nove byvanie, novy zaciatok, stahovanie, pripadne nova skola pre syna ak by som sla dalej, atd. v tichosti. a az by som mala vsetko v cajchu, potom by som poziadala o rozvod.

bonaqa2013
25. júl 2015

Ak má syn 11rokov, tak by som si povedala, že už len vydržať do jeho 18ky. Teraz to syn berie inak, ale keď bude dospelý - to bude zas inak. Mám 20r. syna a viem ako reagoval v 11rokoch a teraz. Neboj sa, ak máš s ním super dobrý vzťah - syn ťa bude v staršom veku ochráňovať - aj pred manželom.

stela310
25. júl 2015

@iveta7677 keby som sa ja takto trapila,co som sa aj trapila,tak by ma nezastavil ziadny rozostavany dom....mas len jedno dieta tak na odchod od neho to mas podstatne jednoduchsie ako som mala ja.....nepozerala som ani na to ako vyzijem,kedze sme nemali absolutne ziadny majetok....chcela som mat od neho len svaty pokoj a iny zivot bez ponizovania,osocovania a jeho nadradenosti....a nakoniec nechapal preco sa chcem rozviest ked si bol vedomy ze on je ten dokonaly a ja som asi ta drbnuta.....deti videli vsetko co sa dialo,urcite to na nich neposobilo dobre,a na mna uz duplom nie,tak som sa zo dna na den rozhodla ze to ukoncim.....ked mi po viac ako roku deti povedali ze je im lepsie bez neho a su radi ze niesme spolu tak som bola stastna ze som sa k tomu odhodlala,a poviem ti ze nelutujem aj ked nemam absolutne ziadnu rodinu ktora by mi pomohla j ked len v malickostiach.....cize radim vsetkym babam aby mali svoju hrdost a nezostavali len kvoli peniazom ako som nezostala ja aj napriek tomu ze je to trosku zmena co sa tyka financii ale ten klud sa neda absolutne nicim nahradit.....az teraz som stasna 🙂 a samozrejme aj moje deti 🙂

mala_hobitka
25. júl 2015

@iveta7677 Zijes v nefunkcnom zvazku uz roky a nic sa nezmenilo......a nic sa nezmeni ani ked v manzelstve zostanes nadalej.
Ty sa trapis, tvoje dieta sa trapi a tvojmu muzovi je to jedno. Zostavat vo vztahu len preto ze sa bojis ze zostanes sama je smutne. Lebo samej by ti bolo lepsie nez s takym chlapom co si teraz.

iveta7677
autor
25. júl 2015

@stela310 som veľmi rada, že si sa takto rozhodla. Myslím, že sa aj ja už rozhodujem. Ešte vyriešiť majetek a bude dobře. On si je veľmi istý, že ho nenechám ale teraz sa mýli.

stela310
26. júl 2015

@iveta7677 moj ex si bol viac nez isty ze by som toho nebola schopna,doteraz to nechape....aj ked tu bol na zaciatku spapierom o rozvod tak som mu volala zachranku lebo skolaboval ale mam pocit ze to len na mna hral.....ako zareagujem a ci ma nahodou neobmakci....vdaka bohu mam povahu aku mam,a nerozhodujem sa prilis dlho ale ziadost o rozvod mi trvala len chvilku,a nikdy som to neolutovala.On lutuje o co prisiel ale bohuzial ja som neoblomna a tak ako sa mne naublizoval sa nedalo v ziadnom pripade zniest a nie zeby som sa este ku nemu vratila,ani keby mi postavil dom s bazenom,dufam ze sa rozhodnes spravne,lebo urcite to niektore lutuju ale kazda sme iny pripad....

natalym
26. júl 2015

@mawka Šak to je ten C. Ja som za dohodu, ak sa dá.

oli18
26. júl 2015

Na jeho správanie má vplyv aj jeho psychika. Ak sa už dlho lieči, vyzerá, že mu lieky nepomáhajú. Tiež je rozhodujúce, čím sa lieči. Ak liekmi od obvodného lekára, je to o ničom. Treba navštíviť psychiatra, pokiaľ možno, aj ty s nim, podrobiť sa psychoterapií a nasadiť mu účinnejšie lieky. Ak ani vtedy neuvidíš zmenu v jeho správaní, potom nepomôže len rozchod, ako radia dievčatá.

iveta7677
autor
27. júl 2015

Ženy a čo deti. Neboli vystresované z rozvodov. Môj syn má rád otca a keď sa pohádame, strašne plače, hovorí, že on má rád nás oboch, ja neviem čo mám robiť. Bojím sa, že mu velmi ublížim. Rozmýšlam aj tak, že počkat do jeho 18 ky a potom sa na to vykašlat.

mawka
27. júl 2015

@iveta7677 preto s detmi komunikovat treba. o roznych zivotnych situaciach a od mala. ja neviem preco maju matky tendenciu malovat detom ruzovy svet. u nas doma sa bavime o vsetkom, co dojde. aj o situaciach, ktore u nas nenastali. mozno preto to deti zvladaju lahsie. mala si zvykla, odlucili sme sa s ex ked bola babatko. a malemu sa ulavilo. zo zaciatku aj tak travil dost casu s exom, vela sme hovorili a uistovali ho, ze on za to nemoze. len radsej od seba ako sa hadat. to by bolo na dlhe rozpravanie,. to si musi kazdy doma sam odkomunikovat, kazdy si svoje dieta pozna. ale najdolezitejsie je komunikovat a netvarit sa pred dietatom, ze sa nic nedeje, ked sa deje.
napriklad mojou podmienkou bol dostojny rozvod. presne kvoli detom, aby vedeli, ze sice hej, aj rozvody existuju, ale aj dostojne, nielen tie, kde sa "nabytok pili na dve casti".. a toto vsetko je na vas rodicoch.

timea7
27. júl 2015

@iveta7677 ja som rozvedená, dieťaťu treba vysvetliť (samozrejme podľa veku), že sa niekedy stáva, že sa jeden na druhého hneváme, prípadne mu pripomenúť, ako sa pohádal s kamarátom on, že vtedy je lepšie, keď idú od seba. Ubezpečiť ho, že ho obidvaja milujete, ak to bude možné, bolo by ideálne, keby rodičia nebývali po rozvode od seba príliš ďaleko a keby dieťa mohlo ísť k druhému rodičovi bez obmedzení. U nás to tak bolo, vzdialenosť, ktorú prešiel na bicykli, na návštevu mohol ísť kedykoľvek, samozrejme, musel mi povedať, nie, že som netušila, kde je. A hlavne, vedel, že ak niečo chce, niekam chce ísť, že sa my dvaja dohodneme mobilom, že skrátka sme rodičmi naďalej, len nie manželmi. Ale to musí manžel s takýmto prístupom súhlasiť.