Nevládzem ďalej žiť v takomto manželstve

bellinda76
15. nov 2014

uz som chcela pisat hadam tisic krat,no nikdy som nezacala.Dakujem kazdemu kto si to precita,,,az dokonca.zijem v manzelstve 3roky,mame 3rocneho chlapceka..a a muzom sme sa poznali asi dva roky.ale ako sa to vezme...pretoze sa pozname od detstva.moj problem je v tom,ze nezvladam manzelove spravanie a hlavne alkohol,ktory tu je medzi nami nonstop.
ce tyzden je to ako tak ok,.vacsinou je v praci muz dlho,od rana do vecera je prec.chodi domov akurat spavat.ale ako sa blizi vikend... je to v jedno kole...alkohol...tvrdi,ze nie vela...ale podla mna ked uz niekto od rana popija...pred obedom uz spi...nevenuje sa nicomu,nic ho nebavi.najlepsie,ze vsetkemu som na vine ja..aj tomu,ze pije.malemu sa venuje iba podla nalady...vacsinou si pripadam na vsetko sama.
anineviem kedy to zacalo,ale podla mna popijaluz ked sme sa poznali a ked sa nam narodil maly..sa vsetko zhorsilo.cakala by som,ze bude lepsie,ze dieta nas viac spoji..nie rozdeli.ked nema vypite celkom sa s nim da.ale ako si vypije..ma potrebu mi stale nadavat..a nielen na mna...ale na moju rodinu!(on totiz ziadnu nema)mama mu sice zije,ma aj dve sestry,ale dodnes neviem co sa medzi nimi stalo,s nikym nieje v kontakte.ani len kamaratov nema ziadnych..malpar.ale ti su v zahranici.
somvelmi sklaamana z manzelstva..brali sme sa v kostole...odo mna to bolo z lasky...ale ten alkohol,nadavky a urazky..neviem s tym zit.
mame spolocny byt..do ktorehosice on nic nedal...ale tak sme manzelia.ja to nejako neriesila som vtedy.a dnes mi vykrikuje,ze polka bytu je jeho,ked chcem odist..mam ist ja.
vzdy ked je to uz uplne zdramatizovane,sa rozhodnem,ze nech ide prec,ked mu tak velmi vadime..a ja a moja cela rodina....potom mi ho pride luto..a vsetko odpustim.len oc hvilu je to naspat,ked si zase da do nosa.
najhorsie bolo,ked maly mal asi pol roka..zase bol vikend,kedy viac toho popil a strasne skaredo mi nadaval..ale ze strasne...ze som hnila p..a,spina...a podobne...a ze co cele dni tu vlastne robim doma,ked on je v robote.pritom naozaj o vsetko sa snazim postarat.tak som za nim isla do izby a buchla som ho po chrbate,ze nech uz prestane s tymi nadavkami..uz som to nevladala pocuvat..a stalo sa,ze som si zlomila ruku.
ta ruka ma strasne bolela,schytial som maelho a odisla domov k rodicom...neviem ci to bolo spravne,ale kam som mala ist.jeho som nemohla ani citit.samozrejme,zeruka mi opuchla...nasledovala pohotovost a vsetko sa prevalilo...
stravila som tyzdne urodicov,kedymoj muz sa ani neunuval prist za nami..alebo aspon prepac povedat...ja som sa vratila k nemu a onlezal doma opity a trepal,ze aka som zradkyna,uz mineveri...fakt hrozny stres,bolest...som prezivala.
najhorsie jeze dodnes...si neuvedomil co valstne sa stalo...a ze jeho spravanie,popijanie vobec nie je normalne...
sme stale spolu,ale neviem naco...tento kolotoc sa stale opakuje a neviem ako z neho von.
prosim o radu a o pomoc..o nazor...
od vtedy vlastne uz presli roky...raz lepsie raz horsie...ale uplne prestal chodit k nasim...strasne ma to trapi,ze aninepochopil co sposobuje tymto svojim spravanim..najlepsie,ze na vine som vsetkemu len ja..lebo som sa isla domov stazovat..je to nepochopitelne to jeho myslenie,vobec mu nerozumiem...ani dovodu nadavok...ozaj za vsetko moze ten chlast??
prosim napiste mi vas nazor...

fialovykvietok
15. nov 2014

Jednoducho rozchod, ine riešenie nevidim. Kto raz pociti chut alkoholu, ten tak lahko s tym neskončí. Budeš to mat tazke na začiatku, ale uvidis časom budeš vdacna za to, že si sa rozišla s takym človekom. Neviem, kolko mas rokov, ale isto najdeš niekoho kto si ta bude vazit, prajem vela sil, ani neuvazuj nad tym, že sa to zlepší. nezlepší.

anicka621
15. nov 2014

@bellinda76 Podľa mňa určite áno.Alkohol strašne vplýva na život v manželstve a na všetko.A najlepšie by Ti bolo ak by si odišla bývať preč od neho a nech si nechá aj byt.Lepšie to už určite nebude iba keby si vstúpil do svedomia a uvedomil si,že čo robí.Ale takých prípadov je málo.Teraz sa už podľa mňa nič nezmení a zbytočne sa budeš trápiť.Tak držím palce aby sa to vyriešilo.

25daniela
15. nov 2014

@bellinda76 on mozno ani sam nevie, co ho nuti ti to robit, ale chlast je uvolnovac, vtedy sa prestane ovladat a ide to z neho von...

stastnamamulka
15. nov 2014

Dievca zlate PRECO???PRECO si ostala s tym hovadom?PRECO tomu vystavujes svoje dieta?Tu ruku ti zlomil on?Cakas kym mu prepne a zabije ta?Sama vidis,ze na prvom mieste je alkohol a urazky na tvoju stranu.Chlast je svinstvo,ked nemyslis na seba,mysli na maleho PROSIIIIM!!!

janaochi
15. nov 2014

@bellinda76 presne to som chcela napísať ako stastnamamulka. Som zdravotníčka a tú ruku si si takto zlomiť nemohla. To ti urobil on.

zuza02
15. nov 2014

ahoj....mas to teda riadne tazske ako som citala...nemam vlastnu skusenost. Ked je alkohol v rodine, to nikdy nerobi dobrotu....ale ak ti na nom este stale zalezi, mozno by si sa mala odtahovat na neurcito k rodicom ak ti pomozu a ak to ani po takej dlhej dobe nepochopi a co je prenho dolezite, tak asi len rozvod. Lebo taky zivot sa zit neda...

oladuna
15. nov 2014

@bellinda76 rada by som ti napisala ze sa vsetko zlepsi ale praveze nie, bude to cim dalej tym horsie.bude sa tak opijat ze si neuvedomi ze sa postal alebo posral, bude spavat vo vlastnej vracanici.a ty budes trpiet este viac a len po nom upratovat.a prizerat sa tomu ako sa sam nici.to jeho ozralstvo (inak sa tp nazvat neda) ma nieco spolocne s jeho rodinou. Ked som tvoj prispevok citala tak ako by dom videla to co sa stalo mojej matke a jej druhemu muzovi.to iste.z tohto vztahu sa neda nic zachranit.ty proste musis odist od neho alebo sa on vystahuje.on sa nezmeni.on si ani zrejme neuvedomuje ako sa sprava ked je opity.najlepsie ho nahrat na video.potom si sadnut s nim ked je triezvy a zacat serioznu debatu, pustit jeho video prispevok....a ak toto nezaberie tak potom uz ti nic nepomoze, iba odchod.Je to smutne ale musim povedat ze na Slovensku je velmi vela ozranov a ich zeny trpia v mazelstve tak ako ty.dufaju ze sa ich muz zmeni.on sa takyto chlap nezmeni.ked mu takto chuti alkohol tak tazko.ono sa hovori ze ked je clovek opity tak iba vtedy hovori pravdu.myslis, ze to v tvojom pripade bude to, co blaboce ked je ozraty? Ze ti nadava a nevie sa zastavit? On si ta vobec, ale vobec nevazi. Nebudem ti tu hovorit rady ze co by si mala urobit, lebo ty to sama vies len sa bojis co bude dalej ak odides.je mi luto ze si tak zamotala a je v tom aj dieta a tak to rozhodnutie je tym aj tazsie. Nie je nad cim uvazovat, dievca. Ja by som sama utekala kade lahsie.sud ti da polku bytu a nech ta muz vyplati.moze si tam zit a spominat na svoje ozrale momenty a ty budes mat prilezitost zacat odznovu.najdes niekoho lepsieho.

evikadca
15. nov 2014

Asi každý bude radiť rozchod. Teória je jedno, ale určite sa to ťažko realizuje. Hlavne s malým dieťaťom. Ale pokiaľ sa nestará, nezaujíma, len nadáva a k tomu popíja, myslím, že bez neho vám bude lepšie. Máš rodinu, určite ti pomôžu a podporia. Musí to byť ubíjajúce tak žiť. Ale ak manžela napriek všetkému máš ešte rada, skús mu dať poslednú šancu. Sadnite si a dajte vážny rozhovor. Skús sa opýtať, čo mu vadí, keď sa tak správa. Či rieši nejaký vnútorný problém, s ktorým si nevie rady...Ak ti aj vtedy bude nadávať, tak ho už ozaj kašli. Ak si nevie vážiť rodinu, ktorú má, nech si žije s flašou...Verím, že nájdeš svoje šťastie

keziah
15. nov 2014

@bellinda76 ako presne je to s vasim bytom? kupovali ste ho spolocne? kto je zapisany na liste vlastnictva?

megika1
15. nov 2014

@fialovykvietok alkohol je droga,bude popíjať viac....ako guľa kopec problémov sa nabaľuje ....preč!!!

kamiliatko
15. nov 2014

@bellinda76 Precitala som si Tvoj clanok,a mrzi ma,ze Ti manzelstvo nevyslo,moja rada?..Skoncuj s takym vztahom,viem,ze to nebudete mat s malinkym lahke,ale prekonas to a po čase zistiš,ze konečne žiješ..Maš len 1 dietatko a si mlada,neostanes sama,som presvedcena o tom,ze este najdes lasku,s ktorou prezijes krajsi vztah..Roky plynu prilis rychlo a my zeny,zial vela trpime vo vztahoch,ci uz kôli detom,dlhom,a pod..Naraz zistime,ze deticky nam povyrastli,ale nasu krasu a mladost nam uz nikdo a nic nevrati..a povedzme si to otvorene,ze nam zenam starsim sa uz tazsie hlada partner do zivota..Tak to len môj nazor,nech sa uz rozhodnes akokolvek,drzim Ti palce,prajem vela stastia.. 😉 😅

janickacrazy
15. nov 2014

@bellinda76 On ti asi závidí, že máš pekný vztah s tvojou rodinou a nevie sa s tým vyrovnat, že on tú svoju rodinu stratil, podla mna jednoducho žiarli a alkohol mu pomáha zabudnút. Je to smutné, ale najlepšie riešenie je odíst od neho, spomínala si, že už si raz odišla k rodičom, tak odíd a už sa nevracaj, je velmi malá šanca, že sám od seba pit prestane a ty si pri nom zničíš život, ak s ním ostaneš. Držím ti palce, aby sa ti podarilo odíst od neho.

mima4
15. nov 2014

@bellinda76

Keby si bola slobodna,napisem ti "okamzity rozchod s priatelom", ale kedze si vydata zena napisem ti niečo ine.

To ze ste v manzelstve, ze ste sa brali v kostole, ze si verila, ze vas dieta "upevni", to nema nic spolocne so zmenou cloveka. Bud sa clovek chce zmenit a inak spravat alebo nie, a to sam on, nie cez ziadne "tahy". Urcite sa nevracaj teraz k nemu byvat. Snaz sa s nim si sadnut a porozpravat sa o vascih probleoch, povedz mu, co sa ti nepaci, co ta trapi a spytaj sa ho na to, ako on vidi sam seba, svoje spravanie, teba, tvoj pristup k nemu a vase manzelstvo a jeho buducnost ako celok. Povedz mu, ze chces aby zacal chodit na terapie - manzelske aj pre ludi co maju problem s alkoholom. Daj mu termin, dokedy sa ma v tomto spamatat, max rok, rok a pol odporucam (kedze nie je to u neho nahla zmena, a je takyto uz dlhodobo) s tym, ze ak sa nespamata, znamena to, ze nechce dalej pokracovat v manzelstve a v momente uplynutia casu podaj navrh na rozvod a zabudni, ze si ho niekedy poznala.

Clovek by mal davat sance, bojovat za svoje manzelstvo, ale treba mat nastavene aj zdrave hranice a vazit si sama seba a stat si za svojim slovom.

irusa
15. nov 2014

ako ja sa čudujem, že vôbec si s ním...potom čo tu píšeš......

maslenka47
15. nov 2014

@bellinda76 "by som,ze bude lepsie,ze dieta nas viac spoji".. .ach jaj, myslim, ze po tejto vete uz nema vyznam citat ten prispevok dalej. Ludia sa nemenia preto, ze to TY od nich cakas. Vies vobec, co cakal on?

Osobne nemam rada tieto vylevy, tu places, aky je on zly, ako pije.. a mozno pije tiez preto, ze je vo vztahu s tebou nestastny, mozno preto, ze dieta s tebou nechcel.. Lenze to nezistis, kym sa s nim neporozpravas.

zhabjak
15. nov 2014

Ked je clovek triezvy, tak sa kontroluje. Ja uz odmlada hovorim, ze idealne sa spozna pravy charakter cloveka, ked ho nechas vypit si. Lebo jeho sebakontrola opadne a je taky, aky je naozaj. Ked ma clovek vypite, tak bez zabrany povie, co si mysli, udrie, lebo ma taku potrebu, len tak, proste ma potrebu si udriet, tak nerozmysla, ze kam alebo do koho. Mozno mas aj stastie, ze tvojho manzela alkohol aj uspava, lebo mozno by si tu uz ani nemala ktorou rukou pisat. Aj keby prestal nafleku pit, by som takeho nechcela, lebo ten clovek jednoducho nema dobry charakter. A taky clovek co da tvojmu dietatu do buducnosti? Vies ako bude tvoje dieta sa chovat v buducnosti? Presne tak ako to bude vidiet okolo seba do svojich 5 rokov zivota. Deti kopiruju. Tak sa clovek uci, ze kopiruje ostatnych. Uvedom si, ze ked ostanes dlhsie so synom u toho cloveka, ktory mu ukazuje, ako je normalne sa chovat, tak co budes moct cakat od svojho syna, ked bude dospely? So synom sa nemozes rozviest, nemozes od neho odist, si povinna sa o neho starat. A on ti bude za kazdy svoj neuspech hovorit, ze je to kvoli tebe... Rozmyslaj zena!

slavaf
15. nov 2014

Utekaj od neho preč. Je to alkoholik jak vyšitý a tí sa nezmenia, viem, o čom hovorím, to by musel prísť veľmi silný impulz, aby sa zmenil. Utekaj preč, aby si ochránila dieťa a seba. Život s alkoholikom je neustály psychický stres a to sa odráža aj na zdraví. Nastav si myseľ tak, že si sama a sama to musíš zvládnuť, vzchop sa, nájdi pomoc a oporu u rodiny, ale jednoznačne preč.

xfenix
15. nov 2014

okamzite odist, s takou hnidou si clovek len znici zivot, moja kamaratka si uz takto zivot znicila a teraz sa rozvadza, deti su v obrovskom strese. Rychlo prec, skor, nech vas znici psychicky. Kazdy ma narok zit stastne a pri takomto cloveku nebudete.

bellinda76
autor
15. nov 2014

@evikadca sanci uz bolo vela.ano.pravda je.ze ho stale mam rada.comu sa kazdy ask bude cudovat.su ajbpekne chvile..nie vzdy sa sprava ako sa sprava.zalezi to od alkoholu...snazim sa mu v dobrom hovorit.ze co ho trapi.ako moze tak mi nadavat.ked je triezvy anj ho to nenapadne.vsetko to zlo.kde sa tk v nom berie.nechcem sa stazovat..chcem normalny zivot.ale tento moj sa tomu nepodoba.
nedokazem odist.ja mam sice kam..ale on nema.kedze nema nikoho.ked som mu zavala hladat podnajom.prosil ma abh som ho nevyhadzovala...zase som odpustila..je to velmi tazke...
dieta sme chceli obaja..len on sa zaval citiit akosi na druhej kolaji...a alkoholom sa tk este zhorsilo

leni_
15. nov 2014

Odísť a to čo najskôr keď nie kvôli sebe tak kvôli synovi. Neváhaj ani chvilu človek, ktorý má takúto závislosť sa nezmení len tak zo dňa na deň a preto nohy na plecia a utekaj od neho preč. Je otázka času kedy ta začne obtĺkať a to bude bodky za všetkým. Držím ti palce

bellinda76
autor
15. nov 2014

@maslenka47 muza som lubila aj lubim dodnes..viem.ze dieta chcel aj on..obaja sme si yz svoje prezili..mam38rokov...
nesud tak...neplacem...
len chcem radu ako ns cloveka na kt.mi zalezi a vidjm.ze co hk nici...a stale je moj muz.chcem mu pomoct

bellinda76
autor
15. nov 2014

@leni_ v zivote sa ma nedotkol...

bellinda76
autor
15. nov 2014

@stastnamamulka ta ruka...tresla som mu riadne po chrbate...jemu sa nestalo nic.akurat sa vyspal a nevedel o nicom

bellinda76
autor
15. nov 2014

Baby...on vobec nemysli.ze sa nieco deje..on je anjelik a ja som ta co ho vsade ohovara!!!
NIC NECHAPE

bellinda76
autor
15. nov 2014

@maslenka47 muza som lubila aj lubim dodnes..viem.ze dieta chcel aj on..obaja sme si yz svoje prezili..mam38rokov...
nesud tak...neplacem...
len chcem radu ako ns cloveka na kt.mi zalezi a vidjm.ze co hk nici...a stale je moj muz.chcem mu pomoct
@janaochi

bellinda76
autor
15. nov 2014

@janaochi urcite nie.naozaj nemam dovod klamat.tak som ho buchla...ze kost na dlani to nevydrzALa

oladuna
15. nov 2014

@bellinda76 neospravedlnuj jeho chovanie lebo takto sa ziadny normalny muz nesprava.ty vies ze by si mala odist a len hladas vyhovorky.no a co ze ho lubis? Laska preboli.takyto clovek sa nezmeni.ak nie si pripravena na krutu pravdu tak si nemala zakladat diskusiu.mrzi ma, ze si v takomto manzelstve ale si uvedom, ze tym ze si s nim si sama sebe stale ublizujes.

janaochi
15. nov 2014

@bellinda76 tak zlomená ruka a zlomená dlaňová kosť je rozdiel. 🙄

bonaqa2013
15. nov 2014

nakoniec skončíš ešte s ďalším dieťaťom, možno 2 a ešte len potom budeš nahratá. Takže láska sem, láska tam začni riešiť byt. lebo život si ešte viac poserieš ako doteraz.....

leni_
15. nov 2014

Tak ako hovorí oladuna ak nie si o tom presvedčená sama tak tažko to riešiť, ja si myslím že ty sa jednoducho musíš jedného dňa zobudiť a povedať si DOSŤ... zbaliť veci a ísť preč.