Priateľ je urážlivý. Čo keď už bude dieťa na svete?

andreaba
21. jan 2009

Sme s priateľom spolu 9 mesiacov. Teraz som tehotná. Začal u nás bývať (bývame spolu s mojími rodičmi). Vzťahy v dome sa už pretriasli, všetko je OK... Problém je ale jeho povaha, alebo moja precitlivelosť? Ide o to že sa na hocijakú hlúposť urazí a dokáže sa so mnou nebaviť aj štyri dni. Napríklad včera som stála pri ňom a pozerala som sa na neho ako si zalieva čaj. Povedal mi že čo nejdem spať (chystala som sa) že tam stojím ako múmia. A viac sa so mnou nebavil. Večer sa ku mne ani nepritúlil. ráno pusa ako školáčke a cez deň mi ani nezatelefonuje...Scenár poznám. Za takéto hlúposti sa so mnou nebaví. Až pokiaľ sa ja jemu neprídem pchať do "zadku". Vôbec neberie ohľad nato, že som tehotná a precitlivelá. Večer počuje že v POSTELI PLAČEM A NEPRIHOVORÍ SA MI. Hrá sa na VEĽKEHO URAZENEHO PANA... Ale ja už ďalej nevládzem. Neviem si predstaviť ako by sa správal keby má naozajstný dôvod uraziť sa. Čo bude keď sa narodí dieťa? Uvažujem že sa s ním rozídem, a budem slobodná mamička...Čo by ste robili vy? Nemienim sa mu stále ospravedlňovať za niečo čo som nespravila, iba aby bol klud a moje dieťatko necítilo že som nervózna a plačem...
Ďakujem Vám všetkým vopred za odpovede....

saara1
21. jan 2009

Tvoj priatel sa sprava ako rozmaznane decko. Mimochodom kolko ma rokov? Skus sa mu prestat ako vravis ty "pchat do zadku". Budes mamickou, nic nie je dolezitejsie ako tvoje babatko, ktore cakas. Skus najst v sebe silu, prestan plakat pred nim. Naozaj by si mu mala dat najavo, ze taketo spravanie u neho nebudes trpiet, nech sa spamata, ved bude otcom. Muza treba vychovavat a to tak, ze spravanie, ktore ti nevyhovuje nebudes tolerovat, inak to bude zneuzivat. Nedovol mu viac spravat sa takto.

andreaba
autor
21. jan 2009

saari, ako mu to nemam dovolit? Snažím sa pred ním neplakať, zavriem sa radšej v kúpeľni. To sa stalo dva krát že som plakala v noci a nič to s ním nespravilo. Najviac ma vie "dožrať" keď príde k nám jeho 11 ročný syn (je rozvedený) a krŕmi ho, oblieka ho, hladká ho, rozpráva sa s ním ako s malým 4 ročným chlapčekom, osprchuje ho, spí s ním v našej posteli!!!! Hovorí mu dobrú nocku, ľúbim ťa a mne len povie čau alebo dobrú noc! ja nečakám jeho dieťa? Viete čo sa stalo minule? Sedela som na fotelke, on so svojím synom na gauči a pozerali sme telku. Držala som si brucho a cítila som možno prvé pohyby (bublanie). Povedala som mu to...Viete ako zareagoval??? Že aj ja mám bublanie, a chytil brucho svojmu synovi že TY NEMÁŠ??? Tak to ma dorazilo. No očakávala som od neho ako od budúceho otca že hneď vyskočí a priloží ruku na moje brucho a nie niečo takéto...

ilduska14
21. jan 2009

andreaba,v podstate súhlasím so saaara,naozaj sa takto správať nemôže.čo si ty nejaká jeho poddaná,čo stále ustupuje.no my keď sa pohádame tak to trvá asi 10 min.a potom si všetko vysvetlíme.tak čo to je za povahu,keď s ním nepohne že plačeš? naozaj potom skús byť tvrdšia,nedaj sa pred ním,neospravedlňuj sa,veď v podstate ani nemáš za čo.a porozprávaj sa s ním na rovinu.ak sa nezmení,tak ho opustíš.neviem si predstaviť ako by si trpela,keby si toto musela celý život pri ňom znášať.veď rodičia ti pomôžu a len kôli dieťaťu to nechávať tak nemá význam,lebo aj keď sa narodí,alebo bude väčšie tak to napätie medzi vami bude cítiť a je ozaj lepšie aby vyrastalo v harmónii a v pohode.držím ti veľmi palce aby si to zvládla.a hlavne si dávaj pozor,najdôležitejšie je teraz bábo a nie nejaký chlap čo sa na niečo hrá.

ilduska14
21. jan 2009

andreaba,druhý príspevok si pridala až keď so dopísala.to snáď nemýslí vážne. 😠 ak ti neprajavuje lásku a nezaujíma ho ani vaše bábo v brušku,tak ho pobaľ a adios.toto naozaj nemusíš tolerovať.pozbieraj všetky sily a rieš to,lebo ináč sa do toho zamotáš a zistíš že si nešťastná a mohla si to skôr ukončiť.a to kôli čomu sa rozviedol?

ivca82
21. jan 2009

Andrea, skúsila si sa s ním o tom všetkom poriadne porozprávať? Viem je to tažké keď si tehu. Len poviem ti podla mojej skúsenosti, keď som bola tehu takto na začiatku, mala som strašné nervy, myslela som si, že keď poviem mužov poď sa so mnou prejsť (čo on ani predtým nerobil) povedal mi nie, hrozne ma to zobralo, keď mi bolo zle, chcela som aby ma polutoval, lahol si ku mne a podobne 😔 😅 tiež si nelahol, ani sa mu nechcelo skúsiť bruško, keď malá kopala, ani sa jej neprihovárala ani nič.. ale neurážal sa, skôr si časom uvedomujem, že ho obdivujem ako znášal moje nálady, som nervák a v tehu som bola extrémny nervák na začiatku. Na malú sa tešil strašne, aj keď predomnou to tak nedal najavo ako by som si priala, ale čo mi ostatný rozprávali, že keby mu niekto dal "po papuli" tak on by sa na neho usmieval čo sa tak tešil 😀 Zlepšilo sa to, keď som bola vo vyššom štádiu tehu, možno sa aj moje nálady upravili, tak som to tak vnímala. Je tvoj priateľ/muž už dlho rozvedený? Možno sa zlakol trochu, nespráva sa tak hlavne keď je u vás jeho syn?

andreaba
autor
21. jan 2009

Vieš on podniká. A jeho žena udávala (čítala som rozvodové papiere) že chodil sa odreagovať poobede von, ona bola sama so synom. Našiel si nove záľuby ako lyžovanie, snowboarding, parašutizmus atď...a vraj o ňu sa nestaral... Toto mu zase ja zatiaľ vyčítat nemôžem. Z práce ide hneď domov a je so mnou. Čo treba z mužských prác spraví on a perfektne. Ale ide o ten prístup ku mne! Ja sa snažím neplakať, ale proste mi to nedá. Jeho synáčik je nadovšetko... Vraj ja to nechápem, že ešte nie som matka...Nechápem čo? Že 11 ročný chlapec sa nevie sam osprchovať, sám si umyť zuby, sám sa najesť? Nevie ma pred ním pobozkať, akonáhle sa od neho vzdiali že mu nie je na očiach hneď vykrikuje tatinko??? a uteká za nami? A spí v našej posteli!!! A ja to vraj nechápem! Čo ja nečakám jeho dieťa a nezaslúžim si minimum pozornosti od neho? Vieš pozorný je, ale iba ak nie sme pohádaný. A pohadaný keď sme tak s ním sa rozprávať nedá. Jednoducho je URAZENÍ a HOTOVO!!!

andreaba
autor
21. jan 2009

Ivci. On sa urazí hocikedy... Aj včera za tú blbosť! A nie som nervák ako popisujes že si bola ty v prvých mesiacoch tehu. Chcem mať doma pokoj a kľud. Ale keď je naštvaný tak je toho kľudu až moc... Ja už naozaj nemám veľa dsíl na rieššnie toho či ma má rád alebo nie..

evkacka
21. jan 2009

Ahoj andreaba, hlavne nebud smutko. Myslim si že tvoj priatel ťa ma naozaj rad, predsa len žije s tebou na rodičovskej pode, čkate spomu mimi...Podla mna by ste sa mali porozprávať, pekne v klude sa k nemu večer pritul v posteli a s kludnym hlasom mu povedz, že ti chyba, že čakate spolu mimi a prosíš si trošku viac pozornosti, že jedine čo chceš si vychutnavať spolu s nim vaše tehulkovanie, vobec by som jeho syna nespominala...predsa len, chlapi su z inej planety, určite mu nič nedojde , ani ked plačeš, ani ked povieš niečo dvojzmyselne..chlapom to proste treba narovinu, ale ked sa porozpravate pekne, bez kriku, podla mna to zaberie. Možno je z toho tvoj priatel sam v šoku a sam sa boji ako jeho 11 ročny syn zareaguje že tatinko bude mať nové babatko s novou tetou...predsa už to nie je maly chlapec a mohla by ho ta sprava zlomiť...podla mna preto tak aj reagoval ked si citila tie pohyby...nie kvoly tebe, alebo že by nemal zaujem, ale určite si zahryzol do pery a snažil sa neublížiť synovi. tak ako ty nepovieš jemu čo cítiš sa možno boji on tebe povedať že ma strach zo synovej reakcie, predsa len už si prešiel chlapec rozvodom...
aj ty maš v sebe teraz naval hormonov a možno sa ti zda že ťa nikto nechape a nevnima ako tehulku, že si teraz zaslúžiš inu pozornosť, že ťa nikto nechape, ja som tým teda trpela asi až do 4.mesiaca 🙂 držím palce a nezabudaj že ste v tom spolu, nie je to tvoje tehulkovanie ale vaše, držkam palčeky a neboooj určite vas lubi a to je najdoležitejšie, hlavne sa skuste v klude porozpravať.

andreaba
autor
21. jan 2009

Evka. Ale ja som to skúšala sa s ním takto porozrpávať. Už xkrát...Vieš aké bola jeho reakcia? VRAJ SOM NENI JEDINÁ TEHOTNÁ ŽENA NA SVETE...A keď za ním aj idem že porozprávame sa, tak si len vypočujem aká som ja a aký dokonalý je on...

evkacka
21. jan 2009

Adula a myslíš že by nepomohlo keby si mu len tak jemne naznačila, že už si sa pohravala s myšlienkou o rozchode? aby mu došlo že je to dosť važne a že ťa to fakt trapi.nemyslim sa mu rozchodom vyhrážať, len tak spomenuť medzi rečou...či by to bolo moc tvrde???

andreaba
autor
21. jan 2009

Aj na tento rozhovor už prišlo. Ešte viacej sme sa pohádali a nič sme nevyriešili. Že keby som nebola tehotná a on už nevypratal svoj byt tak odíde. Ale keďže teraz nemá zariadený byt tak tu zostáva. Čiže nepomohlo ani to. Keby mu to poviem natvrdo aby odišiel tak odíde. Niekedy mám pocit že čaká iba na moje slová ODIĎ PREČ...vieš je narodený v znamení kozorožca a tí sú vraj ZAMERANÍ NA SVOJU INDIVIDUALITU... Proste čokolvek môže to mi vyhodí na oči. Ešte aj darčeky na Vianoce. Vraj načo som si míňala peniaze... Pritom to boli moje peniaze a minula som ich na to, aby som mu spravila radosť. On svoje môže mínať na lyžovačky, snowbordovačky a tak???

ivca77
21. jan 2009

Ahoj andrea,citam tvoje prispevky a vobec ti nieje co zavidiet.Ten tvoj priatel je totalny sebec,kt nema v sebe ctipky ucty k zene a este aj tehotnej.Jeho rozmyslanie je tak ubohe a zakomlexovane,ze rozmysla ako by ta mohol len zranit.Nezabudaj si zena mas svoju hrdost pozbieraj sily a vyhod ho...vas vztah nenasvadcuje nicomu dobremu.To je tip kde sa ty mozes snazit,ponizovat,viezt dlhe rozhovory a aj tak dospejes k tomu,ze to bolo zbytocne.Uvidis ked sa babo narodi sa vsetko zmeni,to dietatko je ako iminuta 😉 proti vsetkemu zlemu.Mozno sa casom niekto najde kto vas bude mat oboch rad a ty skutocne zazijes,co je laska a vazit si ZENU 🙂 Neboj podla mna este dobri chlapi existuju,jedneho mam doma 😉 Drzim palce

buchova
21. jan 2009

andreaba

viem velmi o com hovorim bola som v takej istej situacii ale povioem ti iba tolko ze bola som v 5 mesiaci tehotenstva a pri nom som vyfajcila 20 cigariet denne co som bola taka nervorzna a podrazdena za kazdu hlupost sa odu a stale mal nejake znamosti a ja som bola najvacsia krava na svete...

ale jedneho dna mi praskli nervy zbalila som sa odisla som k rodicom on sa mi ozval odvtedy raz a ja mam konecen od neho svaty beztarostny pokoj. dnes mam 5 mesacnu dcerku ktoru by som nevymenila za nic na svete spokojny kludny zivot a on ma viac nezaujima.akurat sa vo februari budeme mat sud -vyzivne..

takze ak ti zalezi na svojom dietatku tak urob razny krok lebo ja som to moje male skoro zabila mojou hlupoostou a najivitov ze ho osvieti a bude dobre, ale pamataj chlapa nezmenis nikdy!!!!! dzim palce 🙂

melany_s
21. jan 2009

Andrea, ja súhlasím s ivcou, ten tvoj priateľ sa správa ako totálny sebecký kretén. Ešte nakoniec v tebe vyvolá pocit, že za všetko môžeš ty, pretože on je dokonalý a ty máš samé chyby. Na tvojom mieste by som rozmýšľala nad tým, či by ti nebolo lepšie bez neho. A to, že nemá kam ísť, je len jeho problém, ja by som ho bez váhania vyhodila.
A ešte niečo - normálny chlap sa takto nespráva za žiadnych okolností!!! Neospravedlňovala by som ho tým, že nechce ublížiť svojmu synovi. Tebe ubližovať môže?

alon111
21. jan 2009

moja zbav sa ho co najskor este pred narodenim ,to mala moja sestra a poviem ti ze ju znicil a najhorsie dopadol ich syn.ak sa na deculo tesis tak sa ho zbav uz pre neho.aj ked teraz to bude tazke ale po case sama prides nato sama ze to bolo to najlepsie ako preteba tak aj pre male

andreaba
autor
21. jan 2009

melany, presne mi prehováraš z duše. Možno prvé pohyby a on to prehodí na srandu a namiesto toho aby chytil moje bruško chytí bruško svojmu 11 ročnému rozmaznanému synáčikovi....
A uhádli ste to presne. vyvoláva vo mne pocit že ja som tá zlá a on je dokonalý. On všetko vie, on veľa toho prežil, jeho názory sú správne...Vybehne na svoju mamu že až. Ja by som si k svojej mame nedovolila toľko koľko si on dovoľuje k svojej. Čiže pravdepodobne v budúcnosti by som mohla očakávaať že bude takto "vybehovať" aj na mňa...Nehovoriac že jeho otec je alkoholik. A drahý si tiež pravidelne večer ulieva zo slivovice (do krčmy ale našťastie nechodí)...

mata2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mata2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saara1
21. jan 2009

andreaba, z toho co pises sa mi zda, ze sa k sebe vobec nehodite ☹
cim dlhsie s nim zostanes, tym tazsi bude rozchod. on je individualista a sebec ako tu uz niekto napisal a ty potrebujes niekoho, kto je presny opak. mozno ta taketo typy muzov pritahuju, ale nebudes s nim nikdy stastna... miluje ta vobec? skus najst v sebe silu...

andreaba
autor
21. jan 2009

saara, skusim...ci ma miluje? no ked je v pohode tak mi to aj povie...ale vidis, teraz je 10,30 a vobec sa mi neozval. a ja sa neozvem jemu!!! mám ho v pazi.

saara1
21. jan 2009

Ale preco by sa ti mal ozvat, ked je v praci?

vroni
21. jan 2009

Moj byvaly bol dusevne dvojca tej tvojej domacej perly. Nastastie sme sa rozisli skor, nez sa nam do toho priplietlo dieta, ale to nic nezmeni na fakte, ze pokial ti takyto typ chlapa nevyhovuje, tak mas na vyber z moznosti byt s nim nestastna alebo sa rozist. On sa menit nebude a akykolvek rozhovor na tuto temu sa zvrtne na to, ze je to tvoja vina a on je ten chudak nevinny, ktory pri tebe trpi. Takyto muz moze byt dobrym otcom, ale nikdy nebude dobrym partnerom pre zenu, ktora od neho bude chciet nehu a porozumenie. To jednoducho lezi mimo hranic jeho chapania. Verim, ze ta tym svojim sposobom miluje, ale zial, niekedy to nestaci...

andreaba
autor
21. jan 2009

Sari, pretože keď je všetko v pohode tak sa ozýva....že čo a ako. Ozýva sa prvý on keď má čas....A on ako podnikateľ čas má, aj keď mi zavolá len z auta...

andreaba
autor
21. jan 2009

Vroni - ja viem že ma má rád, svojim spôsobom. Len to porozumenie chýba. Koľkokrát som mu povedala že mi nerobí dobre keď je urazení a že ma to trápi. Asi je mu to jedno... Veď na vianoce sa so mnou nebavil štyri dni. Behal si po lyžovačkách so svojím synom a ja som bola vzduch....

vroni
21. jan 2009

Ved to, ty nieco povies a ono to ide pomimo neho. Pamatam si, ako som skusala preniknut do citov byvaleho (teda pochopit, co a ako vlastne citi), no bolo to ako pokusit sa vcitit do pocitov betonovej steny. Nie ze by ziadne city nemal, len sa k nim nedostanes. Ja som po troch rokoch zo systematickeho "burania steny" taka znicena, ze mi ostali sily akurat na zbalenie kufrov (mojich). A fakt tam kdesi uz cihal ten pravy, keby som nebola zdvihla kotvy, mozno som nestastna dodnes.

andreaba
autor
21. jan 2009

Vroni a nebol náhodou kozorožec v znameni??? ☹

vroni
21. jan 2009

Skoro 😀 😀 😀 , strelec...

ivca82
21. jan 2009

Tak ako to teraz čítam, že máš strach, že keď mu povieš odíd, on naozaj odíde... neviem či je to v poriadku, keď s musíš báť, že ťa opustí a máte problémy, ktoré ani nemôžeš pre to poriadne riešiť. Čakáš bábätko a budeš potrebovať veľa síl. Je len na tebe, či si ich chceš ničiť ešte predtým ako sa bábo narodí. Držím ti palce,a nech sa rozhodneš akokoľvek.

andreaba
autor
21. jan 2009

Holky. dneska sa s ním porozprávam večer (ak bude mať o to záujem) a zajtra Vám písnem čo a ako 😢

ivca82
21. jan 2009

Andrea držím palce, nech to dopadne tak, aby to pre teba a tvoje dieťatko bolo čo najlepšie 😉