Priateľ ma nechce púšťať k rodičom. Čo mu vadí?

lara5
8. apr 2014

Mam priatela s ktorym sme spolu 4 roky a mame spolu 8 mesacnu dcerku..Byvame zatial u jeho rodicov ale ked chcem ist ku nasim tak mi to zakazuje...Byvam od nasich 70 km..samozrejme ze mi chybaju, a myslim si , ze na tom nieje nic zle ked raz do mesiaca pridem domov.....A ked aj idem tak sa so mnou nebavi ani zavola neopyta sa na malu proste nic...zbytocne ma stresuje...A este ma trapi aj to ze za cele 4 roky bol ku mne nepozorny..do teraz som na narodeniny ani meniny nedostala ziadny darcek..ja niesom narocna ale ide o to , ze si ani nespomenie...uz mi je az z neho zle...nechapem ako moze byt taky clovek...nechapem..

warholette
8. apr 2014

1. zakazuje ti kontakt s vlastnou rodinou
2. nerespektuje ta ako partnerku
3. nema o teba zaujem
4. nema zaujem spravit z teba namiesto priatelky manzelku
5. preco ste vlastne spolu???

tova
9. apr 2014

v ziadnom pripade by som neobmedzila kontakt s rodicmi koli muzovi. vadi mu ze tam chodis na par dni alebo co? boji sa ze sa odtial s malou nevratis a podas o rozvod? nebudes chciet aby si ju braval? chod tam kolko chces, a kolko len mozes, pre dceru je dobre mat kontakt s oboma starymi rodicmi a ty mas len jednych rodicov ktory nebudu naveky. zda sa, ze mate vo vztahu ale viac problemov.

stanislavao
9. apr 2014

semeckeho chmula to mate pri sebe. a mali by ste sa s nim o tom vazne porozpravat. ako vam moze zakazovat vlastnych rodicov? uvedomte si, ze neni normalny a ak sa to neda vyriesit rozhovorom, tak od neho chodte cim skor prec. lebo o par rokov vam zakaze aj chodit von z domu, nebodaj aj dychat. nenechajte sa od neho obmedzovat.

sisaha
9. apr 2014

odstahuj sa a ani si nevsimne, ze tam nie si. A suhlasim s warholette...tiez nerozumiem naco si este s nim... Ja by som sa pozrela na odvahu toho,kto by sa pokusil zakazat mi kontakt s vlastnou rodinou..

suem
9. apr 2014

Cele zle! Uz otazka: Priatel ma nechce pustat k rodicom. Ty sa pytas, ci mozes niekam ist? Ved ty nie si jeho decko, podriadeny aby si si pytala dovolenie na navstevu rodicov. ☹ Nepozornost je uz len ceresnicka na torte. Nechyvas si skakat po hlave a spravila si zo seba nesvojpravnu puťku, o chvilu budes mat zakazane kamosky, kadernicku, prechadzky. Bez ty prec pokial mas este len 1 dieta. (na zmeny ludi neverim)

mima4
9. apr 2014

to s kým žiješ?
ani ti to nie je manzel, a bude to piskovať .. mal by sa tešiť, že mas krasny vztah s vasimi a raz mesacne ist tam na 3-4 dni je uplne OK.

A "...nechapem ako moze byt taky clovek...nechapem.. " - tak ja tomu chapem 😉

blue_eyes
9. apr 2014

to myslíš vážne tú otázku??? Si nesvojprávna alebo čo? A keď je k tebe štyri roky nepozorný tak si s ním nemala mať decko....sorry ženy...ale niekedy sa tým chlapom ani nečudujem, keď majú pri sebe také muňe.... sa ho bojíš alebo čo? mu povedať že ideš VAšim...OMG

kiki68
9. apr 2014

hmm...dalsi egoisticky hnup v poradi, ze s akym cislom? takych tu zu bolo... 😉

evelynm
9. apr 2014

pises, ze ste spolu 4 roky a mate 8 mesacne dietatko. to znamena, ze si vedela, s kym zijes, s kym privadzas dieta na svet. Poloz samam sebe otazku, preco si v takom vztahu zotrvala, preco si do takého vztahu porodila dieta.
Nas sa pytas, co mu vadi. My to ale nemame odkial vediet, my s vami nezijeme. Dobrovolne zijes s niekym, koho spravanie ti nevyhovuje, dobrovolne si samu seba nominovala do roly podriadenej, nechavas si riadit zivot. Aku radu od nas cakas?

silvinuska6
9. apr 2014

Ja naozaj nechápem ☹ ty si svojprávna osoba a môžeš chodiť kam chceš to kde sme že si budem pýtať povolenie či môžem niekam ísť ? nechápem prečo si stále s ním keď očividne to nefunguje

vulka
9. apr 2014

Teraz Ťa nepúšťa k rodičom, za rok ku kamarátke, za dva do obchodu a potom budeš hľadať pomoc kvôli psychickému, či fyzickému týraniu. Vyjasnite si príčiny alebo bež preč.

haslerka27
9. apr 2014

no tak moj je naopak rad ked idem.aspon ako vravi,chvilu do neho nehucim. 😀 😀 😀

zuzka38
9. apr 2014

psychicke tyranie... tu je odpoved jasna, co mas robit...

cerez
9. apr 2014

Tvoja polovička si uvedomuje, že ťa obmedzuje? Na to nemá právo. Jasne mu povedz, čo sa ti nepáči a zariaď sa podľa toho. Úprimne ti poviem, že si si zle vybrala partnera. Ste spolu 4 roky a fungovať takto celý život, no neviem. Asi si je tebou neskutočne istý.

iwesska
9. apr 2014

Ja celkom nerozumiem nadpisu tejto temy. Ty sa pytas ostatnych zien, co vadi TVOJMU priatelovi na tom ze ides k rodicom? A co tak sa opytat priamo jeho??? To nie je predsa normalne taketo spravanie z jeho strany. On je potom preco nalepeny na svojich rodicoch a nechce sa osamostatnit? Keby mu na vas zalezalo tak urobi vsetko preto aby ste boli sami. Ale z toho co popisujes tak mu evidentne na vas ako rodine nezalezi a prepac za uprimnost, ale nevidim takyto vztah nadlho.

aha1
9. apr 2014

AK je taký ako píšeš tak sa neboj to je iba začiatok neskôr, keď si bude úplne istý, že ťa odtrhol od rodiny, priateľov atď. príde na rad aj fyzické násilie teraz ťa psychicky deptá. Moja kamoška bola na tom presne tak isto nakoniec skončila ako boxerský mech a stroj, ktorý sa postará o domácnosť a deti ( ani tie si ju potom kôli tomu nevážili) keď nabrala odvahu ukončiť to všetku zrazu už nemala ku komu ísť (rodičia zomreli) a väčšina známy po niekoľkých rokov kedy nikoho nekontaktovala už mali iný okruh známych. Trvalo dlho kým začala zasa žiť a vážiť si sama seba.

mamavera
9. apr 2014

teraz neviem, ty si jeho psík, že on rozhoduje o tom, kedy pôjdeš von? Alebo si nesvojprávna? Máš 12 rokov? Iný dôvod nevidím, jedine ten, že si mu to sama dovolila. Tvrdé slová? Uznávam, že áno, ale inak neviem, ako ti otvoriť oči, keď pokojne s tĺkom, ktorý ťa má na háku a ešte ťa obmedzuje, privedieš na svet dieťa.

jahodka8
9. apr 2014

O komentároch, ked idem s rodičom alebo mojej rodine, by som ti mohla rozprávať. Jeho rodina bola tá najlepšia a potom a prestali až tak rodinovať a bola dobrá aj tá moja rodina.

gabrielkaa
9. apr 2014

Presne ja som mala tento problem. Priatel sa skratka uplne urazil, ked som isla k nasim,a takisto som k nim nechodila casto. Srkatka si nieco zmyslel, ani neviem co to bolo, co mu vadilo konkretne a nasi mu zacali vadit a to bez nejakej zjavnej priciny. Ja som mu ale povedala,ze skratka su to moji rodicia, tak nech to uz konecne akceptuje, lebo tento fakt skratka nezmeni...A popritom oni su slusni ludia, mily, dokonca nam aj velmi financne pomohli, ale na to asi zabudol..Dost sme sa koli tomu hadavali. Dokonca aj ked bol na sluzobke mimo z domu, na par dni, a ked zistil,ze som u nasich tak sa so mnou nebavil...az mam nervy ked si na to spomeniem. Uz ho to preslo...ale som sa do neho dost nahucala, lebo to uz nebolo normalne. Stoj si za svojim...chod k vasim...a aj mu povedz, ze ta zbytocne stresuje takymto spravanim...nech sa uvedomi...boze...

lenbea
9. apr 2014

no u nas to bolo napodobne. byvame so svokrou a zo začitaku mužovi tiež vadilo, že som chcela isť na dlhšie k našim. ale povedala som mu, že potrebujem trochu zmenu na tej materskej. a že s jeho mamou sme stale. teraz len povie "zase?" ked tam chcem isť a nejak to prežije. ale tie darčeky ma mrzia. keby si ho poprosila a povedala mu čo chceš... to môže byť povahou aj vychovou.

digysa
9. apr 2014

@lara5 Skus mi odpovedat na tuto otazku ( Mozes aj do IP): Tvoja dcerka (zatial iba 8 mesacna) bude mat jedneho dna 25 rokov a bude mat manzela (mozno iba priatela) a s nim bude mat babatko.

Ty jej jedneho dna zavolas a spytas sa jej: Zlatko, preco ku nam vobec nechodis? Ved nas pridi navstivit a ukazat malicke"

A dcera ti odpovie: "Mama, velmi rada by som prisla, ale nemozem. On ma k vam nechce pustit, mam to zakazane"

Co odpovies na to svojej dcere, ktoru si porodila, o ktoru si sa starala, vypiplala ju, venovala kazdu minutu svojho zivota, dala aj modre z neba.........co jej povies o 25 rokov?? 🙄 🙄 🙄 🙄 😨 😨 😨

lucenka911
11. apr 2014

No tak tomu nechapem, a nikdy by som nedopustila aby som sa musela pytat ci mozes ist ku svojim rodicom ved oni tiez chcu vidiet svoje vnuca, dceru atd...Priatel ma ocividne niejaky problem, alebo sa boji zeby si tam robila to co robi on mozno sa riadi podla hesla podla seba, sudim teba a chce ta mat stale doma ty mu zakazujes nieco?pokial nie tak je nacase sa zamysliet ci ten vztah ma zmysel, lebo potom sa to bude stale stupnovat a o chvilu nebudes moct ist ani do obchodu na chlieb

celasapremenim
17. apr 2014

co vam baby sibe? to s akymi chlapmi si preboha zakladate rodiny :(

22evka22
17. apr 2014

No mat vztah 4 roky,,a vedieť aky je a urobim si s nim dieťa...ako to chcelo odvahu!!Ja by som sa na takeho chlapa čo najskor vykašlala,,nie ešte s nim dieťa mala!!!Ja mam priatela 4,5 roka,,za dva mesiace sa nam narodi dcerka,,no NIKDY som nemal problem odist k nasim aj na dva tyždne.Nikto nikomu nic nezakazuje,,ja nechapem,,ako sorry,,čo este pri nom robiš???Žiaden rešpekt,,ucta,,zaujem,,a ešte aby mi niečo zakazoval??To by bolo jeho posledne!!!Asi dva krat som si buchla a dobre na neho nakričala nech sa uvedomi,,neupratla som,,neuvarila,,neoprala,,nech si urobi sam a odišla som k našim.Dva-tri dne sa ani neozval,,potom zavolal sam,že kedy sa vratim.Chlapa treba trošku aj usmernit,ukazať mu,,že nie si jeho služka,,ani psik,,ktory poslucha na povel.A ver mi,,že to zabralo!!!Teraz nema problem vyniest smeti,,utrieť prach,,skovat rady,,,na moje narodeniny este nezabudol ani jeden rok,,ani na MDŽ,,či Valentina.Vzdy niejaky maly darček dostanem.Ja na tvojom mieste vezmem dieta a odidem od neho preč,,ak Vas ma naozaj rad a zaleži mu na VAS,,pride si po Vas.Pokial nie,,aspon nebudeš žiť s takym chujom.Pokial sama nevieš čo chceš,,tu Ti je ťažko radiť!!!V prvom rade si TY musiš uvedomiť,,čo chceš,,čo je pre Teba a dieta najlepšie....

lauricka
17. apr 2014

k tym rodicom by si mala odist od neho uz nadobro. Ako Ti moze ktokolvek zakazat ist za rodicmi? Ty vies, ze to nie je partner pre zivot. Rozhodnutie uz je len na Tebe, ci s nim aj tak chces byt za takych podmienok - evidentne si pre neho len inventar v dome a niekto, komu moze pripadne robit zle, ked sa nudi alebo zacnes za seba trosku bojovat. Kam myslis, ze to s nim speje? Treba si to v hlave upratat.

v_alika12
17. apr 2014

no nvm ci toto neni zas vymyslena tema. alebo si ozaj tak blba,ze s niekym kto ti nevyhovuje uz 4 roky? a este si nechas urobit decko? prepac za uprimnost,ale naozaj v tvojom pripade plati,ze si strojcom svojho (ne)stastia...

pragmaticka
17. apr 2014

Uz iba ten nazov tvojej tem "Priateľ ma nechce púšťať k rodičom." je chory!!! Co je on tvojim otcom ze ti zakazuje, ci si nesvojpravna??? zakazuje styk v tvojou vlastnou rodinou!!!! Ignoruje tvoje narodeniny!!!!! Hrozne o akych chujov vedia niektore zenske zakopnut!!

clarke
1. mar 2020

Si svojpravna dospelá osoba ty mu to nemusís ani oznamovať alebo sa pýtať... Proste povedz ze ides a basta... Aj keby sa postavil na hlavu... Nemá právo ti to zakazovať a na tvojom mieste padám kale ľahšie od takéhoto lebo o pár rokov to bude horor a to nebude len toto zakazovanie to bude obmedzovanie vo všetkom...

clarke
1. mar 2020

No ako keď si nespomenie on tak si nespomen ani ty a zdrhaj kým sa dá... Lebo ako toto bude fakt peklo za chvíľku