Priateľ ma psychicky ničí

4jaero4
3. sep 2014

Ahojte žienky....mam na vas len taku otazku , ktora si tym presla..... ako sa znova postavit na nohy ked vas priatel/muz psychicky nicil ? nemam deti a mam aj kde byvat..skor mi ide o to po dusevnej stranke. nicia ma neustale jeho vycitky, mam nulove sebavedomie a strach z buducnosti. psychologovia su vsade plateni :( pripadne vase dotazy a ine....sice sa ten vztah skoncil, ale akosi sa neviem postavit na vlastne nohy , najst radost zo zivota a povedat si ze pride lepsi..uz tomu neverim. dakujem 🙂

klarisa23
3. sep 2014

@4jaero4 ahoj, tak zhlboka sa nadychni a vnimaju tu slobodu, co teraz mas.....Vybehni ku kadernicke, kozmeticke a sebavedomie sa ti vrati, neboj nic......a bud rada, ze si s dotycnym nemala dieta, bolo by to pre teba ovela horsie......a aj ked sa ti to teraz nezda, to, ze ste od seba je to najlepsie co sa ti mohlo stat....drzim palce ...

janinah
3. sep 2014

priložíš ruku na oheň a ten páli..a ty tu ruku tam stále držíš a pýtaš sa čo máš robiť 😒 zariadiť,aby ten chlap zmizol z tvojho života,odstrihnúť sa a potom môžeš začať si dvíhať sebavedomie a žiť normálne

4jaero4
autor
3. sep 2014

ja viem , asi si pomyslite ze som uplna tupana...ale tolko do mna hustil ze som ku... a šla.... ze teraz mam aj strach rozpravat sa s chlapom, bez toho aby ma potom nechytili vycitky ze naozaj taka som.

klarisa23
3. sep 2014

@4jaero4 dostanes sa z toho, nesil to teraz s chlapmi, uzivaj si slobodu a postupne sa ti sebavedomie vrati a ked ti bude mat prist do cesty nejakych chlap, ktory si ta bude vazit tak pride...a inak kolko mas rokov? a kolko ste boli spolu?

katarinamarkova
3. sep 2014

@4jaero4 prajem ti nech sa das rychlo dokopy a uvedomis si svoje kvality a hodnotu.
psychologovia nie su vsade plateni, staci sa spytat napr. svojho vseobecneho lekara odporuci ta k statnem psychologovi v mieste tvojho bydliska.
neviem ako si prisla na to ze su vsetci plateni.....okrem tych statnym je aj xxx do poskytuje svoje sluzby v ramci dobrovolnych neziskovych organizacii 🙂

evelynm
3. sep 2014

urcite mas nejaku kamosku. Vybehni s nou niekam do wellnesu, uvolni sa tam, uzi si pekny den. Potrebujes nove pekne zazitky, pozitivne pocity. To, co ti tvoj prateil hovoril, je uz prec. Nie je to uz dolezite ani podstatne. Ty vies, ci si alebo nie si to, co o tebe hovoril. Nemusis si hned niekoho hladat, mas cas. A ten vyuzi pre seba. Nieco pekne si kup, zajdi do kozmetiky, zmen uces, ak sa to da, chod na masaz. A rob to vsetko preto, lebo TY chces. Super by bolo na tyzden - dva vypadnut niekam do zahranicia - k moru, na hory, podla toho, co ti je milsie. A tam uplne vypnut. Drzim palce. Mozno to par dni potrva, ale hlavne ty potrebujes verit sebe, svojej sile.

bonaqa2013
3. sep 2014

A čo úlohy Vám v škole ešte nedali? Neboj sa, dočkáš sa, Ešte tak týždeň a už nebudeš mať čas tu vypisovať hlúposti...

4jaero4
autor
3. sep 2014

26, boli sme spolu 4 roky. viem ze pre vas je to asi nepochopitelne, preto som pisala ze kto si tym presiel....ale dakujem za kazde mile slovo.

marionmarion
3. sep 2014

@4jaero4 zazila som tiez nieco podobne...psychologovia nie su vsade plateni, mna zachranila prave terapia. Ak chces vediet viac a najst si neplateneho terapeuta, napis mi IP.

h2
3. sep 2014

@4jaero4 Ahoj, mňa zarazilo to "asi si pomyslíte, že som úplná tupaňa " v Tvojom druhom príspevku. NIE, nepomyslíme, NIE SI tupaňa, ani nič z toho, čo Ti Tvoj skvelý bývalý natlačil do hlavy. Nemysli hneď na nadväzovanie nového vzťahu, venuj sa sebe, šport, alebo fyzická práca, prinášajúca nejaký okamžitý efekt sú najlepším liekom. Uvidíš, pozbieraš sa, len to chce čas. A do budúcna pozor, aby si neskončila pri podobnom týpkovi, to sa totiž stáva strašne často. Držím palce! 😉

arnika888
4. sep 2014

@evelynm Toto by mne určite pomohlo, keby som sa ocitla v podobnej situácii. Výjsť si niekde s priateľkou, aspoň na kávu, pokecať dosýtosti, kúpiť si nejaký darček. Treba sa zamerať hlavne na svoje potreby, zdivhnúť sa z prachu a ísť ďalej. A určite by som hneď nevyhľadávala novú známosť.

ivett1
4. sep 2014

@arnika888 aj mne by to pomohlo, to čo radí @evelynm ...len by som asi musela mať aspoň 18 rokov ...😉 ... keby som bola taká zdeptaná, tak sa nebudem zaoberať hľadaním nejakého ďalšieho chlapa, ale budem sa od mužského pokolenia držať v úctihodnej vzdialenosti, kým si neupracem trošku v sebe😉

kofoluska
4. sep 2014

@4jaero4 Urcite nie si hlupana ani naivka ani nic podobne! To si tu o Tebe nikto nepomysli, bez ohladu na to, ci presiel tym, cim si presla Ty alebo nie. Je mi luto, ze si natrafila na takehoto debila, ale som aj za Teba rada, ze s nim nemas dieta. Ze si odisla, ze mas kde byvat. Uz to, ze si z toho vztahu odisla hovori, ze este nejake sebavedomie Ti ostalo a ze si uvedomujes, ze to nie Ty si bola vo vztahu "ta zla", ale ze to bol on. To je dobry zaciatok! Neznicil Ta uplne, este nieco z Teba ostalo. Zabudni na chlapov a dalsi vztah, najdi v sebe ten kusok seba, co nestihol uplne podupat a znicit a zacni na nom budovat opat svoje sebavedomie, samu seba. Nepojde to zo dna na den, no pomaly sa to bude zlepsovat. 🙂 A ako pisu baby, psychologovia nie su vsetci plateni, Tvoja obvodna Ta urcite bude vediet nasmernovat. Velmi Ti drzim palec, aby sa Ti podarilo vyrovnat sa s tym, co na Tebe napachal a aby sa Ti podarilo ist dalej.

jankaroy
4. sep 2014

Obvolaj vsetky kamosky, venuj sa opat tomu comu si sa v byvalom vztahu venovat nemohla a na chlapov zabudni. Ked budes stastna a spokojna sama so sebou ten spravny chlap pride 🙂

yanni
4. sep 2014

@4jaero4 ahoj, neviem kolko mas rokov, ale urcite si este mladucka, cely zivot mas este pred sebou, tak si ho nenechaj znici zlymi spomienkami. Nie si ani hlupana ani naivka. Viem ako sa citis. Nieco podobne som zazila aj ja. Bola som 3 roky s chalanom (1,5 sme spolu byvali v jednom byte) ale bol to velmi nerovny vztah. Nie tak on, ale jeho matka a sestra ma psychicky nicili. Nikdy ma neprijali, stale mali nejake narazky, aj ked boli takmer 1000 km od nas. Ja som cakala, ze on bude stat na mojej strane. Ale on tutko, nikdy nic nepovedal, neozval sa, ze tak dost. Nakoniec to vyvrcholilo do toho, ze ma zacal klamat. Alebo skor, zamlcoval dolezite fakty. Zo dna na den sme sa rozisli, aj to v mojej nepritomnosti. vybielil byt a ja som sa vratila do 4 prazdnych stien. Rana pod pas. A ked som mu povedala, podotykam dva mesiace po rozchode mi zavolal a chcel prachy!!!!!, ze si to dobre vymyslel, tak povedal, ze to si moja matka a sestra dobre vymysleli, co? Vela na vyber som nemala, dve skoly, ktore som robila naraz, dve roboty, bolo treba zhanat byt atd. Nebolo casu ani na plac ani na sebalutovanie sa. Nebyt mojich rodicov a dvoch kamosie a uz potom byvaleho kamosa mojho ex, tak by som sa asi tiez zrutila, popripade vratila po rokoch na SK a bola bez perspektivy. Nejak som sa schopila, dorobila skolu, nasla robotu, zila roky sama, nikomu, hlavne chlapom som velmi neverila. Je tomu vyse 11 rokov a pozri sa. Som najstastnejsi clovek pod slnkom. Mam super muza, super rodinu, tiez lepsich svokrovcom som si nemohla prijat, so svagrom si viem niekedy pokecat lepsie ako s mojim muzom, mam super robotu, nic nam nechyba. Ano, casto spominam aj na tie tazke casy, ale len sa utvrdzujem, ze to asi malo tak byt. Nevzdala som sa a za tu vsetku namahu, slzy atd. som dostala krasnu odmenu v podobe toho naj naj naj muza, ktory si ma vazi, nikdy nepovedal krive slovko na mna ci na adresu mojej rodiny, nikdy mu nevadilo odkial pochadzam (ani jeho rodine)...Tak isto ako on mne aj ja by som mu zniesla aj modre z neba, keby sa to dalo.

Neboj bude lepsie. Ma zaciatku je to naozaj tazke ale uvidis, casom preboli a aj tvoje sebavedomie sa zvysi. NIE si hlupa ani naivna. NIE SI!!!!!
Urcite sa nezatvaraj doma, chod von, s kamoskami ale aj sama, napr. ku kozmeticke, na plavaren atd. Skusaj vsetko zaradom, urcite nieco najdes, co ta zacne velmi bavit. Zumba, joga atd. Ja som "natrafila" na toho mojho cez sport. Uplna nahoda a ti poviem, nieco ako laska na prvy pohlad. Aj ked nie tak celkom, kedze jedna zla skusenost stacila a clovek je opatrny.
Aj ked je teraz taka cudna doba, ale ver mi, dobri chlapi este nevymreli 😉

Prajem vela sil a vela stastia.

saskia64
4. sep 2014

Viem co citis, lebo ja som si tym prechadzala pred piatimi rokmi, Dokonca som musela ujst do zahranicia, lebo ma terorizoval cely cas. Moje sebavedomie bolo roky na bode nula, ale pomalinky sa buduje a aj si verim, teraz som s clovekom, ktory si ma zasluzi, Cas vsetko vylieci, treba zamestnat mysel, chodit von s kamoskami, najst si konicka ,,a bude vsetko dobre, Hlavu hore , drzim ti palce a zacni si verit, taky i...t ti nemoze pokazit zivot, ...

4jaero4
autor
4. sep 2014

Dakujem, obidve ste mi pomohli.... lebo ste si tym presli a ked to citam tak verim ze aj na mna sa stastie raz obrati.. mate pravdu, zacnem chodit medzi ludi.. mne doteraz robil take veci, ze ked som isla ku kamoske spat ( stalo sa to asi 2x) pretoze byva daleko odo mna a je mojou najlepsou kamoskou, tak si dotiahol do nasho bytu zenske, pretoze mi povedal ze ja som tam tiez urcite s niekym bola (pritom ja som uz bola tak psychicky na tom, ze som sa ani nedokazala uvolnit a vyjst si aspon na nejaku diskoteku a zasmiat sa s kamaratkou ). tak som postupne prestala robit vsetko co ma bavi a naplna, lebo stale som len riesila jeho vycitky a hadky o nicom.

yanni
4. sep 2014

@4jaero4 dobre, ze si sa ho zbavila.

4jaero4
autor
4. sep 2014

a to som este zabudla dodat ..casto mi hovoril, ze raz si najde zenu ktorej bude verit a posle ju aj na pol roka do zahranicia ale ze mne nemoze verit lebo som spina clovek ...potom som dostala asi ten pocit ze fakt som neschopna partnerka a ina ho urobi stastnym.

yanni
4. sep 2014

@4jaero4 ja mam velku hubu, ja by som si to dala zdovodnit?`ayslim si, ze on mal/ma sam nejaky problem. Asi este z detstva. Nebolo to tak nejako v jeho rodine?

klarisa23
4. sep 2014

@4jaero4 ale prosim ta ved ty si este mladunka a pravdu povediac nelutujem teba, lebo ty sa z toho urcite dostanes, ale lutujem jeho, bo on je velmi nestastny clovek, ktory si riesil svoje komplexy na tebe a to je ubohe.....ty bud stastna, ze si sa ho zbavila a den v ktory ste sa rozisli by mal byt pre teba sviatkom 🙂.

trish31
4. sep 2014

@4jaero4 a na co si s takym muzom?Ver mi,a pisem ti to teda z vlastnej skusenosti:vobec nie si zla,ani nula,ani skareda a podobne.si uzasna osoba tak kopni takeho debila do prdele.Pretoze raz pride niekto,pre koho budes najdokonalejsia na svete.Viem o com hovorim 😉

mirkaandrej
4. sep 2014

Chlap.ktorý si nevie vázit vlasnú zenu/priateľku, si ju nezaslúzi...dobre, ze to skončilo...hlavu hore, hádam nebudeš strácat čas na oplakávanie takeho ******* ...