Priateľ mi dal facku

gretula1975
26. okt 2014

ahojte.
som s priatelom 3 rok je to gembler aj boli situacie ze sme sa preto rozisli ale vzdy ma nejako uprosikal. priznavam ze mi to aj vyhovovalo lebo posledny rok zivil mna aj dceru ktora jeho nieje.vzdy som sa tesila ze sa chova uuuzasne prikladne aj ked je gembler.
Byvame spolu v prenajatom byte na jeho meno a tu zacina problem.opet sme sa pohadali koli gembleniu v ten den prehral 900eur. a chcel dalsie. viem ze su to jeho peniaze ale nedovolim mu prehrat peniaze ktore mam ulozene z jeho vzhry. neviem sa na to divat ved sme ich mohli minut inak nie?pohadali sme sa .on sa zachoval tak ze odisiel dal mi kluce a ja som si myslela ze ok je koniec.ale nebol lebo na druhy den rano mi zvonil ze si ide po nejake veci a tak.... hadzal kulehy.okrem toho ze je gembler je aj super klamar.tak som vybehla z bytu v pyzame a zacala sa nekonecna hadka o tom ze je to jeho podnajom on ma pravo tam byvat.ale vsetko zariadenie je moje, takto sme sa natahovali kricali na schodoch pokym mi nedal facku ktora ma riadne prekvapila v tom mi vytrhol kluce z ruky a otvoril si byt .nadalej sa mi vyhrazal ja som odisla ukludnit sa von ked som sa vratila zacala som sa balit a on opet zacal sa mi vyhrazat ze mi neda osobne veci a tak dalej tuu noc som spala v ubytovni dcera u kamaratky a teraz po par dnoch som opet v tom byte s dcerou aj s nim s tym ze som si dala predsavztie ze sa zbalim ked najdem podnajom uz teraz hlada hladam a zatial nic ale mam pochybnosti .bojim sa.myslite ze robim sprave??

sari24
26. okt 2014

@gretula1975 Robíš úplne správne..nič viac sa ani dodať nedá

maslenka47
26. okt 2014

@gretula1975 ako prepac, on zivi teba a tvoje decko, ty mu nechces dat JEHO peniaze a este sa stazujes? Na jeho mieste by som ta vyrazila z toho baraku hned a vymenila zamky s tym, ze tahaj kade lahsie. A nie ze tam ostanes byvat, kym si najdes podnajom.

gretula1975
autor
26. okt 2014

@sari24
ja to tak citim ale moj strach z buducnosti ma brzdi predsa mam 39 rokov

buba1993
26. okt 2014

No áno, keď si zrazu budeš musieť zariadiť peniaze sama. Ešte aby si nemala strach...

gretula1975
autor
26. okt 2014

@maslenka47
viem ze vela ludi to tak moze brat ale mne nejde tak o peniaze ako o tu facku a nevies presne ako to medzi nami je co vsetko mi slubil este ked som sa zivila sama.neviem mozno si sklamana zivotom ale nesud hned ked nevies ake to je zit v neistote ked on sam vravel ze sa o nas postara a stale cakat kedy pride a ci speniazmi a podobne...... ano mala by som sa zamestnat ale ani to nie je take lahke.

gretula1975
autor
26. okt 2014

nechcem sa robit chudatko len som chcela podporu od vas ale ako vidim viete len utocit.s tym clovekom som cakala 2 krat dieta nevyslo to a tym clovekom som zila 3 roky a uvedomuje si sam ze gembli a td ok pekny den lutujem ze som sem napisala

jahodka8
26. okt 2014

@gretula1975 no je to závislosť, tak asi všelijaké môžu byť jeho stavy ked sa dostane do zlej duševnej situácie, asi vtedy chce hrať, nejak ho to duševne upokojuje. Skús vymyslieť nejaký spoločný program, ktorý by ho bavil. Navrhla si mu, čo by ste mohli za tie peniaze kúpiť? Možno odkladať na byt, ked bývate v podnájme. Možno si len potreboval niekam vyjsť do spoločnosti. Závisí o aké sumy sa jedná. A máte aj spoločné dieťa? Otec dieťaťa ti platí na malú? Partner pracuje a zarába dobre? Ty pracuješ a zarábaš?

luludia
26. okt 2014

@gretula1975 tak ja ťa podporím, sama cítiš, že priateľ je na hrane, čím skôr sa vaše cesty rozídu, tým lepšie pre teba. Peniaze si zarobíš aj sama, uživíš sa sama. Nenechaj sa ovládať, to sa nikomu nikdy ešte neoplatilo. Robíš dobre, že od neho odchádzaš, utekaj a už sa k nemu nevracaj.

david1991
26. okt 2014

@gretula1975 A co presne hraje? Nic si z toho nerob .Vzdy musis pocitat aj s negativnym komentarom.

konecnefree
26. okt 2014

ked je gambler, nic dobre ta necaka, zivorenie, dlhy, navstevy veritelov, vyhrazky. Kym k tomu dojde ty sa pozbieras a vybudujes existenciu bez neho. Teraz je to velmi tazke ale ver mi ze sa postavis na nohy. ak by si snim mla dieta, bolo by to este zufalejsie. asi to tak ma byt ze nemate spolu dieta. Ver mi ze su aj ini muzi a niektori aj dobri.

tilda
26. okt 2014

@gretula1975 a co by si chcela od nas pocut?;)

lili_mia
26. okt 2014

@gretula1975 Áno, veľmi dobre robíš. Je pravda, že vás dve živil, ale žiaľ to neznamená, že máš trpieť. Tiež som toho názoru, že prehrať takmer tisícku a ešte pýtať z úspor. Je pravda, že aj tie úspory sú jeho. Neviem pozadie ako vznikali úspory, či ste sa dohodli, že budete odkladať, alebo si mu ich tajne brala, alebo čo.
Ale nerieš a odíď. Skús hľadať aj taký podnájom, kde by si opatrovala starkú/starkého. Samozrejme by im nemal vadiť detský smiech, plač, krik.

tinushka13
26. okt 2014

tieež si myslím, že budee lepšiie ak sa postavíš na vlastné nohy.. aj keď to iste ľahké nebude..ale to že vyhráva môžee bytť dočasné. čo potom? čo keď bude mať dlhy, neebude sa mu dariť. bude nervózny.. čo keď ťa začne mlátiť aj pred dcérou? si na toto odkázaná? myslím, že ty sama dobre vieš žee oto nie je ceseta, keeďže už sama nad tým premýšľaš. držím palce aby si nabrala odvahu a išla si hľadať šťastie inam. 😉

oladuna
26. okt 2014

@gretula1975 treba najst pristresie pre vsetok tvoj nabytok a veci atd. a odist trebars aj do ubytovne. Medzitym nejake ubytko predsa najdes.urcite by som nezostavala s gamblerom.neviem co tam este robis. Ty asi nemas potuch,y aj napriek tomu, ze s nim zijes, ake tlaky ma taky gambler ked prehra.ta facka moze byt len zaciatkom...

gretula1975
autor
26. okt 2014

fu dakujem za povzbudzujuce radi.necakam ze tu budu vsetky drzat moju stranu.ale negatyvne odpovede mi na moju terajsiu psychyku nerobia dobre a potom mam vyycitky ze ozaj robim zle ze chcem odiist.
tie uspory vznikli z jeho vyhry.on nechodi do prace zivy sa ani neviem cim,tusim ale nerozoberam lebo sam tvrdi ze je lepsie ked o tom neviem.ked som s nim zacala zit netusila som to az ked som prestala pracovat sam sa mi priznal ze je gembler.
este raz dakujem a prajem kazdej pekny vecer a kludne noci

sissy27
26. okt 2014

@gretula1975 tá facka je to posledné, čo by ťa malo trápiť... keď tvoj priateľ absolvuje liečenie a bude abstinovať, potom si s ním môžeš plánovať budúcnosť... a nevychádzam z údivu, že 39ročnej žene-matke sa nehnusí povedať, ako inak sme mohli minúť "výhru" ... on nič nevyhral, on je závislý, chorý a potrebuje sa liečiť... ako keby si povedala, že mohla si si radšej kúpiť novú kabelku z peňazí za drogy...
nevieš čím sa živí, odkiaľ berie peniaze, spokojná že nevieš... no gratulujem k výberu životného partnera... až ťa aj s malou zobudia kukláči svojim "klopaním" na dvere o tretej ráno, tak potom bude neskoro plakať... fakt neprestávam žasnúť, čím niektoré ženy dokážu rozmýšľať...

jarhal
26. okt 2014

@maslenka47 no prrrr..ma pravdu,preco by mu mala nechat vsetky penaize prehajdakat? ak nema rozum on aspon ona mysli na vsetkych...ale urcite najlepsie riesenie je kopnut ho do riti to a odist od choreho cloveka....ten sa nikdy nezmeni.... zeny od prirody su silner a ona je dost silna aby sa postavila na vlastne nohy kdezto on je chudak ktory bude cely zivot prehravat vyhravat aby vzdy vsetko prehral a dodrbal vsetkym zivot ...

gretula1975
autor
26. okt 2014

@sissy27 vidis uz sme mali v byte kuklacou a preto sme sa rozisli a vtedy nerobil take divadlo X raz som sa s nim rozisla a x raz som ho vzala spet.. a cim rozmyslam? ozajstnu lasku prezije malo zien mozno si ani nevies predstavit coho je schopna zena ked je silno zamilovana ano prvom rade myslim na dceru a vobec ma nezaujimalo s kade berie peniaze jedine viem ze drogy to niesu!!!! a aj som vedela ze hra ale strach ze ostanem sama s dcerou .beriem ciastocny invalidny on aspon som si mylela ze je ten pravy!!! 4 roky som zila sama a prisiel ON,ako som zvladla tie 4 roky?pracovala som a firma skrachla a aj moje zdravie sa tak zhorsilo ze som ostala doma a byt zavisla od NEHO gemblera nevies si ani predstavit co sa vo mne odohravalo laska a rozum bojovalo ale situacia mi nedovolila odist rodicov nemam ex neplati na dceeru nemam ziadnu rodinu vyrastala som v decaaku.tak a teraz napis co by si robila v mojej situaacii.ked sa davas do kopy s niekym ako je ON s darom reci atd.... opantal ma.

gretula1975
autor
26. okt 2014

@jarhal jasne ze mu ich uz nedam.keby si vedela kolko penazi prehral kolko dnii sme pomaly nemali co jest.tych par eur co tam su na stastie na moje meno mi pomoze odiiist.a zit.ani si neviete predstavit ked som vysvetlovala dcere ze nemame dnes co papat 3 roky zit v neistote a tieto mesiace boli najhorsie.myslim si ze ked spolu dvaja ziju 3 roky tak sa maju spravat k sebe rovnocenne a nie drzat hubu ja som sa tie 3 roky o neho starala mal upratane oprane vyzehlene navarene ked bolo za co. boli aj krasne chvile ale to neznamena ze si mam teraz ked mam moznost odist v mojej situacii nieco posrat a ostat a basta sama som si odpovedala toto foorum je super pred par hodinami som bola neista ale ked sa clovek vyrozprava tak je hned iny pohlad na svet.DAKUJEM.

koala7
26. okt 2014

mne stacilo prvych 8 slov

pupavka123
26. okt 2014

Vy ste podarena dvojka,podla mna obidvaja...a kto zase trpi-chuda dieta 😠 😠

twinflame
26. okt 2014

@gretula1975 tak vidím, že si uvedomuješ, že tebou manipuluje. Chápem, že máš náročnú východiskovú pozíciu, nemáš sa asi kam obrátiť pre pomoc. Lenže tvoj priateľ veľmi pravdepodobne raz pôjde sedieť. Prepáč, ale ak ťa nezaujíma odkiaľ má peniaze, hlavne, že ich nosí je zatváranie očí pred realitou. Podľa mňa dobre vieš čím sa živí a nič legálne to nebude.

Tak si urob bilanciu - gambler = nezodpovedný sám k sebe, ako chceš aby bol zodpovedný k tebe a nebodaj k vášmu dieťaťu, chodili už u vás kukláči, poklad asi nehľadali, že?
- už ti strelil facku - určite neostane pri jednej, možno ani nebol prvá, že?
- si zamilovaná, lebo to je ON - nevyhovuje Ti náhodou to, že sa nemusíš starať o živobytie a vlastne ťa živí?

Skús si prestať nahovárať, že bez neho budeš stratená lebo ak s ním zostaneš budeš stratená.
Si v ťažkej situácii ale ak s ním zostaneš, nič dobré ťa nečaká ...

sissy27
26. okt 2014

@gretula1975 kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody... Sú dve veci, pre ktoré nemám ospravedlnenie - alkohol za volantom a neriešenie patologickej závislosti... A pýtam sa - kde je sociálka, keď dieťa po "dôkladnom" zvážení matky vyrastá v takomto prostredí?? na každý problém existujú minimálne dve riešenia, len treba chcieť... A fakt super, že dcére dopraješ adrenalín, aspoň bude mať o čom rozprávať spolužiačkam a písať slohové práce...

mana173
26. okt 2014

@maslenka47 ja nesuhlasim s tvojim názorom , pretoze ak ju chce a ziju spolu jeho peniaze su aj jej a naopak! Praveze si to treba rozumne vysvetlit ze vsetke peniaze pregemblit sa neda z coho budete zit ...nech sa ide dat liecit to uz lepsie nebude ...je to zavislost

mawka
26. okt 2014

kks ja zasnem nad vyrokmi zien.. "robim to pre dieta, chcem pre dieta to najlepsie.." Co je najlepsie pre dieta? zit s gamblerom, zavislym, chorym clovekom, ktory sa zivi bohvie cim. no to je ohromny prinos pre dieta. a jedine zase co tu je, milujem ho, pomohol nam, som invalidna, pracu si nezozeniem, bla bla bla. hovno! zozenie si pracu kazda! hoci aj polovicna ID. zena, ktora ostane na ulici zo dna na den dokaze aj zazraky. ale stazovat sa, fnukat, plakat, obhajovat kokota je jednoduchsie..
sorry za slovnik, ale dvihol sa mi adrenalin.

mima4
26. okt 2014

@mawka
ja uz nezasnem 😎
Je ovela pohodlnejsie robit zo seba chuderu ako zacat veci riesit...

mysicka36
26. okt 2014

Ak s niekym iba "žijem" každý má svoju kasu. To nieje manželstvo 😖

gretula1975
autor
27. okt 2014

Ok.tie co so mnou nesuhlasia a maju na to svoj nazor.len tolko.napisat sa neda vsetko.a bola by som zveda ako by ste sa vy zaachovali v mojej situacii.som mozno chudera a neviem co... ale skuste to vy a potom piiiste nazor.nieste Boh abybste suduli a odsudzovali.chcela som nazor a nie sudenie.a to ze si pracu najde kazda je velmi zaujimave.preco na Slovensku a vsade je tolko nezamestnanych zdravich ludi?nepochopili ste a neviete sa vzit do situacie ale ok sto ludi sto chuti.

gretula1975
autor
27. okt 2014

@mysicka36 ak niekto zije v spolocnej domacnosti tak je to spolocne aj kasa.ak nie je tak tam nie je dovera nieje v tom ziti nic lebo sa tam deli na moje a tvoje.to je potom aky vztah?pisem len svoj nazor

nyusika
27. okt 2014

pri vsetkej ucte, ale cim rozmyslas ??
Mozog to nebude urcite...
A este tu zo seba robu chudatko ubohe. Kurnik sopa, to ako moze jedna mater byt tak blba a sebecka, ze necha svoje dieta vyrastat v takomto rizikovom prostredi ?? A este trieskat hluposti, ze ved vsetko to robim pre dieta !!
Henten chuj (s prepacenim) ti kupi nejaku posratu kabelku a ty si cela bez seba, lebo ta zivi.
Prefackat ta treba...a dufam, ze niekto z vasho okolia zavola socialku, aby presetrili, v akých podmienkach tvoja milovana dcera vyrasta.