Problém so susedkou v bytovke

19ninka27
30. jan 2013

Baby bývame v podnajme v bytovke,máme to tu zariadene atd..Problem je však zo susedkou pod nami,nepači sa jej absolutne nič,ani to že sa malí hra,že vraj všetko počuť..Pred mesiacom to už narastlo do takého stavu že nám po nociach ked sme prešli len na wc,alebo mali sa išiel vycikať,tak nám začala buchať na radiatorovu ruru..a malí sa bojí sám v izbe zaspávať,už som ju nato upozornila a ona mi nato,že večer chce mať pokoj,Tak som sa maleho snažila davať spinkať o 20 hodine,aby už bol vposteli...chvilu bol pokoj,...Dnes ma nehorazne nastvala,prišla ,zaklopala,len co som otvorila dvere začala vrieskať že kedy bude mať ona pokoj,a to bolo 14:00 hod...a malí sa hral v byte na motorke detskej,jazdil na nej..a nazala ho že mala žaba koli nemu nebudem mať pokoj..Tak ma tak vytočila že som jej povedala nieje non klud a cez den si budem robiť čo len a a malí budeme chcie,ona nato že da stažnosť an bytové družstvo..tak kričala že sa malí bal,a pocikal sa...To ma vytočilo ešte viac,zabuchla som dvere nechcela som sa pred malím viac snou hadať.:-/ kto ma znas pravud??? nemožem s malím byte už robiť vobec nič?..a ked dala tu stažnosť,tak ako sa to bude dalej vyvijať?..nerozumiem,kto nas pride upozorniť či ako ?...Byvam prvy krat v bytovke...ale už asi nikdy via.:-/...a som sa dozvedela že ona je chora liecči sa a leukemiu....Ja nemožem v kuse upozornovať malého ab ysa nehral,aby sedel na gauči celý den,:-/ som stoho taka vytočena že sama neviem čo mám robiť..:-//

19ninka27
autor
30. jan 2013

ešte som sa zabudla spýtať či majitelka byt bude mať zle?..my sme jej toto celé už spominali, a vravela že i stoho nemáme robiť nič..:-/ ale man to trapy,lebo malí tu absolutne nemože nič..☹

anjelicek26
30. jan 2013

@19ninka27 - nocny klud je po desiatej vecer, Detske hranie a jasenie a dupanie musi akceptovat. Ak ti nabuduce takto dojde jej navrhni, ze sa moze odstahovat 😝 Stazovat sa moze aj na lamparni, nic neporusujete.

cawes
30. jan 2013

@19ninka27 z vlastnej skusenosti ti poviem ze ona neda pokoj nikdy, presne toto sme mali my. jednoducho niektori stari ludia uz nevedia co od nudy tak robia zle.

19ninka27
autor
30. jan 2013

@anjelicek26 fu mi odlahlo...:-/ ja sa bojim skrz toho že máme dobry najom,a aby nas majtelka nevyhodila..koli takej starej sprepačením..:-// uplne všetko jej vadí..ach...ja jej darmo vysvetlujem že nieje nočny klud...ona že ju to nezaujíma že je chora,ale tak ja ju chápem,ale zato moje dieťa nebude sedieť celý den na zadku..

anuska74
30. jan 2013

nechápem, o 14.00? aj ked je zjavne nervozna, možno z choroby, to si nemá čo dovolovať, v takomto čase ťa otravovať, nabudúce jej povec, že si neželáš, aby tvoje súkromie rušila klopaním na tvoje dvere, a upozornovaním ťa, a nech sa nestará o tvoje dieťa, na to si ty.
proste ked sa nedá tak sa nedá.

19ninka27
autor
30. jan 2013

@cawes a ako ste to riešili???

19ninka27
autor
30. jan 2013

@anuska74 presne toto som jej povedala,a vrieskala este viac...cele na hlavu padnute,:-/

effkaa
30. jan 2013

Pokial viem nocny klud je od 22:00 do 6:00. V tejto dobe, by mal byt v byte relativny klud, tzn. ja neviem, nemali by ste vrtat, vysavat a neviem co, ale prejst sa po byte na vecko samozrejme mozes aj ty aj maly. Jednoducho niekde urcite su stanovene decibely, ktore nesmiete prekrocit. Co mam hovorit ja? Kvoli susedke nad nami nosim stuple v usiach, lebo chodievaju aj s priatelom z prace o polnoci a vtedy pre nich zacina den. Minule nieco mixovali akoby nic, az ma posadilo v posteli. Ale odkedy mam stuple mam pokoj. Aj oni sa snazia, boli sme za nimi. No o druhej poobede ti susedka nemoze nic povedat na to, ze sa maly hra.

popelka5000
30. jan 2013

Pokial to nevadi majitelovi byt a povie ti ,ze si z toho nemas co robit kasli na to...ignoruj ju ,aj ked klope ,neotvaraj ,alebo posli muza , otca koho budes mat doma ,aby jej chlapskym hlasom ukazal ze si toto nemoze dovolovat.... Alebo jej ty pohroz ze este raz zabucha volas mestskych ....

tintinka
30. jan 2013

so vsetkymi predchadzajucimi prispevkami suhlasim..nie je nocny klud..ale na druhej strane, ten zvuk co vydava plastova motorka, ked sa s nou dieta premava po podlahe, dviha zo stolicky aj mojho manzela - a to on je vysoko tolerantny clovek (susedia nad nami takto jazdia na plastovej motorke po byte..tento zvuk je fakt priserny...ale stazovat som sa este nikdy nebola..sak aj my mame deti, ale "motorove" vozidla pouzivaju zasadne len vonku)

cawes
30. jan 2013

@19ninka27 odstahovali sme sa. A hladali sme odzvuceny byt a zistovali dopredu kto byva pod a nad nami. A nasli sme tak ze nad nami mlady chlap co vecne cestuje a pod nami par, ale tiez su stale prec v praci a tak.

gubcikova
30. jan 2013

my sme mali susedu.pozná mm 20rokov,je zubárka celej jeho rodine.a začala vyprávať že malá búch o 7mej ráno aj my.pritom sme vstávali o 7:30 že o 6tej ráno som vyklepávala rezne a tak.ja som len kukala ako puk čo si ešte vymyslí.že oni chcú mať cez víkend klud,lebo oni sú zvyknutý spinkávať do 11tej.teraz máme takých istých susedov,ale 26ročných chalanov a vadí im že sa decká hrajú o 9tej v izbe,lebo oni sú po zábave.to je všade

gubcikova
30. jan 2013

a presne ako povedala
@tintinka motorka je na von a nie vnútri,to sa nečudujem že jej to vadí

dionyzka
30. jan 2013

@19ninka27 to su tie susedske vztahy. Az po 22. je nocny klud, takze nikde neuspeje, ale zbytocne vam narobi zla a bude znejprijemnovat zivot. Ak sa s nou normalne neda, treba si to nebrat az tak k srdcu a ignorovat ju. Ked bude maly robit privelku hluk, tak zmente hru a to je vsetko. Toto sa vam moze stat kdekolvek.

19ninka27
autor
30. jan 2013

@gubcikova ale stou motorkou sa nehra vzdy,jej vadi ked sa hrá iba s auičkami a vykrkije si že havaria...a také..aj to jej vadi.

anuska74
30. jan 2013

Ako ja ťa chápem , lebo tým že si doma s malou tak asi častejšie stretneš tú susedu a je to nepríjemné ked niekto po tebe zahliada, ale tu jednoducho nič nepomôže len jej takisti niečo povedať, ako nechápe, že malé dieťa to nerobí nachvál, a hádam ju nepriviažeš.
alebo jej povedz, že tvoje dieťa vyrastie a nebude rušiť večne, narozdiel od nej .ona sa nezmení.

perletka
30. jan 2013

ahoj, nuž v bytovke narazíš na kadejaké indivíduá 😖 pozri, jediné, kedy bola ona v práve je, keď by malý robil "hluk" medzi 22:00 - 6:00 - kedy je nočný kľud. dovtedy nikto nič nemôže. takíto ľudia sú zakomplexovaní a potrebujú si pripadať neuveriteľne dôležití. na takýchto sa jednoducho "podobrotky" nedá 😔 a to veľmi dobre viem, o čom hovorím (ak chces napis ip). ja by som na nu poslala policiu - o tej 14tej napr. ze obmedzuje tvoju osobnu slobodu. neboj, ona hned skrotne a bude ako baranok. je to hnusne a tvrde ale "aký požičaj, taký vráť"

19ninka27
autor
30. jan 2013

@anuska74 🙂..máš pravdu je to dosť neprijemné ked nas ohovara aj pred ostatnými susedmi...že aký sme nevychovaný a hluposti,že si neviem ustražit v klude dieťa...je mi to neprijemné,ked to vravi,a pritom to nieje tak.

simca06022011
30. jan 2013

@19ninka27 no ja by som sa stazovala prenajimatelke a poprosila ju nech na schodzi nieco povie prosti spravaniu tejto pani.. to ze trieska do radiatorov a pod. musi rusit aj inych nie len vas...
cez den nema co protestovat proti kludu aj keby ste am mali diskoteku... v noci za to ze prejdete po byte urcie nerobite hluk 🙂)) my v bytovom dome nemame klud po 22 ale uz po 18, po 19tej je zakazaneaj vysavat a robit ine hlucne veci 🙂 ale este nik sa nestazoval... pokym sme nevrtali panel na klimatizaciu o 9tej vecer :P

simca06022011
30. jan 2013

@perletka
@19ninka27
ano a policii treba pripomenuit aj to aku psychicku ujmu sposobuje tvojmu synovi, ze sa z nej pocikava 🙂 napr... tiez jej treba zavarit.. deti sa musia hrat a hotovo.. s tym sa neda nic spravit....

carodejnica
30. jan 2013

Presne so všetkým súhlasím, akurát s tou motorkou, by asi aj mňa porazilo, plastová motorka je navonok, nie dovnútra. 🙂

locko007
30. jan 2013

@19ninka27 Je smutné že má leukémiu, ale ty a tvoja rodina preto nemôžete prestať normálne žiť vo svojom vlastnom byte. Dokonca aj v noci môžeš vydávať primeraný hluk. Ak jej vadí panelák, tak nech sa presťahuje. My máme v dvoch susedných bytoch nahluchlých susedov a len keď sa medzi sebou rozprávajú, tak to znie ako hádka. a keď si pustia telku, tak sa mi to ozýva po celom byte. Nejeden raz mi zobudili malého. Musíme to akceptovať. Vôbec si z toho nerob hlavu.

dejka77
30. jan 2013

Pri takomto probleme ma vzdy napada otazka, ktoru jej mozes polozit a to, ze ci ona ked bola mala cusala doma niekde v kute a potichu sa hrala.

marmete
30. jan 2013

@19ninka27 U nás v dome sa to rieši tak, že ak robí zle podnájomník napríklad, že si skladuje veci tam, kde nemá, že sa vyzve majiteľ aby tieto veci s svojím podnájomníkom riešil... sťažnosť podať môže, ale neviem či zrovna na teba, skôr na vlastníka dajú podnet, ale aj tak by som si z toho nič nerobila. Je smutné, že dotyčná pani má takýto zdravotný problém a asi je toho na ňu fakt dosť čo po zdravotnej, psychickej stránke, ale nebýva v dome sama, takže musí akceptovať aj iných susedov a ich zvuky a zvyky. Pokiaľ je to tak, že fakt vám vybuchuje na trubky v noci, čo počuje možno aj sused o pár poschodí od nej hore alebo dole, tak možno už ona je na pretrase ohľadom sťažnosti, mne to príde tak, že sa potrebuje vybiť zo svojho života navážaním do ďalších a asi si vás vybrala za obeť. Mohol by za ňou ísť manžel a dohovoriť jej v slušnej forme, že niektoré zvyku prosté znášať musí a nerobíte nič naschvál a pokiaľ to nepochopí a bude robiť ona fakt v noci zle, tak zavolať policajtov a nech si to s ňou riešia, susedské vzťahu sú vždy ošemetné. V prvom dome pod nami bývali podnájomníci, raz si robili diskotéku, došla som tam, slušne poprosila, že je nočný kľud a v pohode stíšili, potom ten byt dostala majitelova dcéra, mladá Rómka, takže tam tiež bolo veselo, hádky zaručene o pol noci, vreskot a buchot zvykov ich etnika, takže sme si povedali dosť, ona tam bude desaťročia, na toto nemáme nervy, tak sme sa odsťahovali a išli inde, kde to tiež nie je tiché, ale určite o dosť lepšie a hlave so susedmi sa dá komunikovať.

haslerka27
30. jan 2013

ty nic nerobis zle,do 22 si moze piskat akurat tak..nerubis nic cim by si ju nejak obmedzovala pocas dna.to ze sa maly hra,to patri k veku a je to v poriadku.moja mala ne tak skace,beha,vrieska,nabija s kde cim a nik mi tu nechodi.suseda sice povie ze ju pocula ale zaroven doda,ze dieta jej nevadi ze vie co to je,vychovala dve.tvoje je zrejme stara dievka,zatrpknuta,chora stara dievka co je najhorsia kombinacia zeny aka moze byt

maruska24
30. jan 2013

a v akom štádiu má tá suseda leukémiu? troška sa jej zastanem, lebo ak je to už dlhšie obdobie a aj tá liečba je už dlhodobá, tak si ani nevieš predstaviť jej stavy bolesti ako aj prah citlivosti. Preto by som susedu určite nenazývala senilnou starou neviem čo. Detská motorka v byte, porazilo by ma, to je hračka na chodník nie na parkety. Rovnako ako dupanie večer.

mariankamk
30. jan 2013

@19ninka27 a od koho si sa o susedinej chorobe dozvedela? od nej?
popytaj sa iných susedov, čo na ňu vravia, majiteľky sa spýtaj, či také problémy nemali predosli nájomníci...
kde môžte, dajte si koberce, trocha to pohltí hluk, otrasy...

janamama
30. jan 2013

My sme sa hlavne kvôli hlučným susedom odsťahovali.... Zobrali nám veľmi veľa zo života - motorka, kolieskové korčule, akoerdeón vo večerných hodinách - bola som skoro nepríčetná. Tá pani je zrejme celé dni doma, zostrašená, chorá, boľavá a niekedy zlá. Skúste sa na to pozrieť jej očami. Napríklad jej vysvetlite, že je zima a nemáte kde ísť s dieťaťom, ale akonáhle bude teplejšie, budete viac času tráviť vonku.

19ninka27
autor
30. jan 2013

@maruska24 neviem ,ako dlho ju má...ja v tom nevidim nič zle,že sa malí hra,a vykrikuje si že havaria a podobne že tancuje na hudbu..neide len o motorku vadi jej obycajne jašenie,...Ja ju chapem,preto som malého doslova nutial o 20 večer ležat v postelia mi plakal že nechce spat..ale ked je takáto drza,tak jej už nebudem vyhovovať v ničom...ako do teraz,nastvala ma že hučala tak že sa mi malí pocikal,ja zato nemožem že je chora...Moj syn zato nemože...Tak nech sa do nas neobuva.

slady
30. jan 2013

povedz jej ze este raz ta bude obtazovat a pojdes na policiu a nahlasis obtazovanie. kamoska to tak spravila, na policii spisali zapisnicu, ona ju dala v bytovke na nastenku a bol pokoj 😀 tvoje dieta to psychicky traumatizuje a teba obtazuje a obmedzuje, sorry...