Strácam ho. Čo robiť?

alala63
15. sep 2013

Ahojte, chodím na túto stránku často a čítam si tu rôzne diskusie. Dnes som sa však zaregistrovala a rozhodla sa, že napíšem aj svoj problém ... V skratke, mám 50 rokov, som rozvedena, mám dve dospelé a jedno ešte neplnoleté dieťa. Moj muž ma pred šiestimi rokmi nechal pre inú, rozviedli sme sa a odvtedy som nemala vážny vzťah, ak nerátam nejaké príležitostné známosti. v marci k nám do roboty nastúpil nový kolega, a ja som sa okamžite zamilovala ako pubertiačka. Je odo mňa o rok starší, má dve deti (dospelé) a veľmi ho ľúbim - mám pocit že každým dňom viac. keď nastúpil, riešil veľmi komplikovaný a bolestný (pre neho) rozchod so svojou manželkou (v poradí druhou svojou manželkou, bola od neho oveľa mladšia), ktorá si našla mladšieho frajera. V podstate rozvod rieši doteraz a veľmi sme sa zblížili, veľa sme sa rozprávali, vieme o sebe prakticky všetko, dokážeme spolu hovoriť celé hodiny ... ja ho vypočujem pretože presne viem čo to je, byť oklamaný, podvedený.Mali sme teda spoločnú tému a ja som sa zamilovala, hodne moc. Je to naozaj veľmi pekný aj šarmantný muž, bolo všetko na dobrej ceste, raz sme sa skoro aj pobozkali, teda aj sme sa pobozkali ale on mi potom povedal že nech sa nehnevám, ale ešte nie je na to pripravený. Lenže pred časom k nam do kolektívu prišla jedna mladá baba, a vtedy to začalo - zrejme mu začala motať hlavu, pretože on sa voči mne odvtedy otočil o 180 stupňou. Už akoby videl len ju, pritom ona má priatela s ktorým žije už niekoľko rokov... Cítim že ho strácam, odrazu nemá čas na naše rozhovory a mne strašne chýbajú ☹ Prečo ho ona namotáva keď má priateľa??? Samy úsmev pred ním, sladké slová, chodia spolu na kávu no mne je z toho na grc ...Aj som mu povedala, teda naznačila, že či sa niečo deje, on že nie, len si rozumejú, to je celé... Ale ja mám iný pocit on sa rúti zase do niečoho čo mu ublíži tá slečna je totiž zadaná a ešte sa poriadne nevymotal ani z predchádzajúceho vzťahu, a už si ide zase ubližovať ... neviem, ako si ho získať späť veľmi ho ľúbim, on to vie, predtým som mu to povedala, vtedy mi na to povedal, že potrebuje ešte čas. Ani do svojho ex a vlastne ani nikdy do nikoho som nebola viac zamilovaná ako do neho ... som nešťastná, neviem, čo mám robiť, chcem ho späť a chcem byť s ním. Konečne sa mi darilo ako-tak ho dať dokopy po rozchode s jeho bývalou, vždy som bola pre neho k dispozícii bola som mu oporou ... a teraz príde nejaká mladá koketa navyše zadaná a ja som zrazu pre neho akoby tie mesiace ani neexistovali ☹

mima4
15. sep 2013

@alala63

Laska sa neda vynutit, bud ta milluje a chce byt s tebou, alebo prirodzene a sam odide. Mozes ho opantat a zmanipulovat tzv. zenskymi zbranami, ale lasku ti to nezaruci... On vie o tvojich citoch, o tom ako ty ho vnimas, co k nemu citis, rozhodnutie je teda na nom. Bud chce alebo nie. Taktiez on sam je zodpovedny za svoj zivot, svoje rozhodnutia. Vidis riziko jeho naklonosti k tej dievcine? ak si s nim kamaratka, povedz mu to. Ak to nechce vidiet, nechaj ho ist vlastnou cestou. Uz len to, ze ta dievcina ma frajera a zacina si postupne s nim hovori nieco o nej..tak nech sa mlady pan zacne tesit 😉 co ho caka.

Kazdopadne netrap sa pre neho, ked z jeho strany nie je tam laska k tebe, tak nie je. A cielom by nemalo byt vynutit si vztah za kazdu cenu. Uzivaj si svoj krasny vek, tes sa zo svojich deti a hlavne - rad je na tvojom kolegovi.

lavanilla
15. sep 2013

Je smutne, ze sa tak jednoducho nechal "namotat" mladsou kolegynou. Verim, ze ti je smutno, ze okrem toho, ze si zalubena sa citis aj zneuzita a odsunuta bokom. Preto je otazne, ci niekto, kto tak jednoducho vie zabudnut na to, ze ste si boli blizki, zabudnut na to, ze si pri nom stala, ked to potreboval, je ten pravy :( ....

alala63
autor
15. sep 2013

@mima4 povedala som mu to, nech si dáva pozor aj to že sa bojím, že zase bude na dne a to ešte kvôli takej ... najradšej by som jej jednu strelila škoda že nemôžem a ano viem, nemôžem si jeho lásku vynútiť ale mne naozaj záleží na tom, aby už nebol nešťastný a teraz vidím, ako sa rúti opäť do nešťastia a to neviem, ako rozchodí po tomto rozvode ... preto nechápem, prečo sa takou nechá oblbovať. On mi povedal že ma má rád, ale ešte nechce začínať nový vzťah tak skoro, že si doprajme čas, veď nám bolo spolu dobre, občas sme išli na obed, na grilovačku, na výlet ... boli sme aj pre mojho syna spolu autom v Čechách, nemal s tým najmenší problém, pomohol my aj s inymi vecami napr. okolo domu, proste mne z toho vyšlo že tiež ma má rád 😖 preto nechápem, čo si teraz dokazuje

simca06022011
15. sep 2013

No podla mna je to strata casu, v provom rade sa p ostavv na vlastne nohy a pozri sa na to nie realisticky, ale optimisticky. Je to chlap viditelne taky, ze mu pomota hlavu kazda kratka sukna... dva krat rozvedeny, posledny raz z mladou zabou... teraz mu dalsia pomotala hned hlavu.. no nestaci ti? Chces si v 50tke lamat hlavu nad tym, ci ti chlap neujde s inou za rok/dva/tri, lebo mu polichoti nejaka zlatokopka??? Alebo kazdy den riesit koketovanie aj ked nezavazne, lebo si asi len hladka ego? No ja by som sa na takeho chlapa vytoto.. nemas preco byt nestastna, urcite mas deti, v podstate uz kopec starosti ti preslo, su dospele, mozes si konecne uzivat a nemusi ta ani ziadny trulo brzdit a trapit...on sam uvidi o co prisiel ked ho posles za inou pipkou vyplakavat, ked bude mat problem... a nech on nadbieha tebe ked daco chce 🙂))

terezka1947
15. sep 2013

@alala63 veru,ty neurobis nic...musi on....a ked sa uz predtym rozviedol kvoli mladsej....hmmm,asi mu tie mladsie imponuju....hladka si ich zaujmom svoje ego.
ak si nechces ublizit,neries ho ako potencialneho partnera,ale ako kolegu...na pracovisku,kde ho mas stale na ociach je to tazke,ale stoji ti za to trpiet?
ak bude mat o teba aj iny zaujem(ako butlavu vrbu)urcite to zistis....

mima4
15. sep 2013

@alala63
povedala si mu aj presne, co sa ti na tej mladej kocke nepaci? lebo je fajn povedat "davaj si na nu pozor" ale dolezitejsie je mu priamo povedat dovody, preco sa ti nepozdava.

Chapem ta, ale napr. ja vo svojom zivote sa ucim jednej veci - naucit sa clovek ist aj po tej horsej/uplne zlej ceste... My mozeme povedat svoj nazor, ako veci vidime, nejake odporucanie, ale to co clovek urobi, je len na nom. Neraz nemozeme ovplyvnovat jeho konanie, nutit ho do niecoho, s cim nie je stotozneny on sam... neraz je dobre naucit sa ovplyvnit nas postoj k jeho konaniu.

Vies, ak sa po dvoch rozvodoch nepoucil, asi je vhodny ciel prave pre ten typ zien, co su nedoveryhodne a vychcane. Okrem rozhovoru s nim nic ine nemozes spravit. Ak on bude chciet s tebou vztah, vrati sa k tebe, ak nie... tak treba sa len dobre vyplakat do vankusa, zjest velku cokoladu a ist dalej...

acrobaleno
15. sep 2013

Ty ho nestrácaš, lebo si ho nikdy nemala. Nechcem byť hnusná, ale on by s tebou nikdy nič neriešil, lebo si skoro tak stará ako on. Je to hnusné, no je to pravda. Bral ťa ako bútľavú vŕbu nič viac. Treba sa otriasť a neponižovať sa.

maminuska
15. sep 2013

@alala63 zbytočne sa hráš na záchrankyňu. Dávaš podstatne vac ako dostávaš a toto je pre mužov veľmi ale veľmi nepríťažlivé.
Pozri , on ťa hodil cez plot ( bohužiaľ ) a ani sa neobzrel za tým ako sa ty cítiš. Si pre neho len kamarátka, a tak to treba i vziať, ako fakt a začať si život užívať iným smerom a nie sa zožierať kvôli nejakému chlapovi. Evidentne je na mladšie ženy. Prečo sa mu rozpadlo prvé manželstvo ?

maminuska
15. sep 2013

@acrobaleno bohužiaľ máš pravdu .

alala63
autor
15. sep 2013

@mima4 povedala som mu toľko, že asi by sa jej priateľovi nepáčilo, že ako sa ona správa, na to mi on povedal že ve´d nerobia nič zlé... hlavne že sa ide zblázniť keď ju vidí stačí vidieť ako mu svietia oči keď sa pozerá na ňu. ani neviem ako sa mám teraz chovať predtým sme si veľa písali aj cez víkendy ale teraz neviem či mu mám písať či ho tým náhodou "neotravujem" alebo ja neviem, napísala som mu dlhy mail ale neodoslala som ho zatiaľ. Ano ja viiem, vo svojom veku by som toto už vobec nemusela riešiť a hlavne, moj ex taktiež odišiel za inou a mladšou a ja viem, čo to je, aj to viem, aké ťažké je sa z toho dostať, lenže čos tým, keď ho už ľúbim 😢 a záleží mi na ňom

acrobaleno
15. sep 2013

@maminuska Tak neviem či je to pravda pravda, ale mne sa to tak zdá. Ono to je skoro ako syndróm, že dáš "dokopy" muža a on ťa kopne do zadku, kvôli mladšej, krajšej, atď. V tomto prípade mi to pripadá, ako keby tam autorka videla niečo, čo tam nie je.

mima4
15. sep 2013

@alala63 pozna tvoj nazor, napisala si mu aj mail... uz su veci na nom. Ale musim sa priklonit k nazorom @acrobaleno a
@maminuska , treba sa otriast a ist dalej.

alala63
autor
15. sep 2013

@acrobaleno tak ja nehovorím, že som ho mala úplne, ale v istom zmysle áno, boli sme si veľmi blízki, je mi jasné že to nebol vzťah ano to viem, akurát ja som chcela, aby sa z toho vyvinul vzťah a on ma nechával celý čas v tom, že potrebuje čas

anatalia77
15. sep 2013

tiež to nevidím ružovo.Neviem,či ste to niektorá už započula,ale je známy fakt,že po rozvode/rozchode sú tí prvý partneri neraz len prevozníci.T.j.bútlavé vŕby,spriaznené duše,ktoré nám pomožu sa striasť toho najvačšieho žialu.Málokedy sa takéto prevážanie pretaví do vzťahu.
Ja to vidím na prevozníka...

acrobaleno
15. sep 2013

@alala63 Je mi to ľúto, ale keď muž povie, že potrebuje čas, tak to znamená, že nechce nič riešiť. Tak potom prečo píšeš, že ho strácaš a vyznieva to, ako keby ste boli milenci? Mám pocit, že si si to celé vyfantazírovala, že ako vám bude dobre a tak, že budeš konečne šťastná a teraz toto. Potreboval ťa na iné. A nehádzala by som vinu na tú mladú. To, že s ním ide na kávu, ešte nič neznamená.

maminuska
15. sep 2013

@acrobaleno muži zásadne nemaju pamät na zásluhy . Strávený čas a to čo všetko tá žena pre neho urobila ( priateľka, manželka ) dokáže uplne vymazať testosteron.
Dokonalý prpad mojej kamarátky Gabiky . Jej muž ochorel na rakovinu lymfatických uzlín , ona tehotná v tom obodobí . Každý deň za ním chodila do nemocnice, starala sa po pôrode o dve deti , zháňala mu doplnky, chodila za lekármi a manžel sa po dvoch rokoch z toho dostal a o pol roka od nej odišiel za inu ženou so slovami že chce ešte žiť a niečo v živote aj zažiť. Že ked sa na nu pozrie , že mu pripomína chorobu ktoru prekonal.

acrobaleno
15. sep 2013

@maminuska Je to poznám. Môj otec bol taký. Ale toto ma dokáže tak vytočiť, že on chce ešte žiť a neviem a nechá žene na krku dve decká, by som vedela vraždiť vtedy.

alala63
autor
15. sep 2013

@acrobaleno neboli sme milenci, raz sme sa pobozkali, áno v tom máš pravdu, že som ho veľmi chcela mať pri sebe a aj v tom že som chcela byť šťastná. On sa viackrát vyjadril, že ak toto prežije (ten rozvod) tak už chce mať konečne klud a pri mne by ho mal celkom určite (presne takto to povedal). Ano v tom, že ide na kávu by ešte nebolo nič, lenže ja vidím tie zmeny v jeho správaní a aj viem, ako sa ona správa v robote lebo som toho svedkom...

lavanilla
15. sep 2013

@alala Mrzi ma to, ale kočky majú pravdu :( a mimochodm dotycny pan ma 50 rokov a je nacase, aby sa po páde pozbieral sam. Cele mi to pride, ako neskutocna empatia voci nemu... Ale ak ta mozem poprosit, mysli na seba. Taktiez na to, ze je zbytocne mat pri sebe cloveka, ktorý s tebou nechce byť a ty by si časom zistila, že nie si šťastná, lebo vo vzťahu nedostávaš to, čo dávaš. Mysli na seba, v prvom rade si dolezita ty, ked budes spokojna a stastna ty sama, budes to vediet rozdat aj ostatnym ;)

maminuska
15. sep 2013

@lavanilla presne tak štastná a sebavedomá žena pritahuje to čo má - sebavedomých mužov a nie trosky.
Mimochodom ešte raz položím otázku
@alala63 prečo sa mu rozpadlo prvé manželstvo ? Nie pre tu druhu podstatne mladšiu manželku ?

alala63
autor
15. sep 2013

@lavanilla vieš on keď prišiel, tak sa otváral len pomaly a postupne, keď sme sa zblížili, na ňom bolo vidieť že sa veľmi trápi, trpel a odrážalo sa to aj navonok, také niečo sa nedá skryť ani zakryť, a keď som sa spýtala, tak mi odpovedal, a postupne povedal všetko, ja som počúvala a snažila sa mu čo najlepšie poradiť, povzbudiť mala som také niečo za sebou ... necítila som to tak, že ma využíva, on by sa z toho dostal určite aj sám, ale práve skrz toto sme sa zblížili a sám povedal že je vďačný za to že ma stretol a že sa môže s niekým o tom rozprávať

anatalia77
15. sep 2013

@alala63 -že je vdačný za to,že ma stretol a že sa može s niekým o tom rozprávať-
Stále to nevidíš??

alala63
autor
15. sep 2013

@maminuska s prvou manželkou sa rozviedol keď ešte mal synov menších nie kvôli tejto mladej, ale kvôli tomu že si neorozumeli a hádali, odcudzili... aspoň tak mi to povedal, že ju ani nikdy nemiloval a vzal si ju kvôli tomu, že otehotnela. túto mladú sretol až po rozvode chcel od nej dieťa ale ona to odmietala potom ho aj všelijako klamala že má problémy a že nemôže otehotnieť atď on potom prišiel na to že to nie je vobec pravda, no a nakoniec si našla mladšieho priateľa a odišla od neho a s tým je teraz tehotná ...

lavanilla
15. sep 2013

@alala63 teraz je rad na nom. Ty si spravila vsetko, co si mohla - bola si oporou, priatelkou. Drzim palce, aby to vsetko bol len tvoj nespravny dojem...
Aj ked... Mrzi ma to!

maminuska
15. sep 2013

@alala63 chcel od nej dieťa ? Napriek tomu že už mal svoje dve deti ? Muži neradi podstupujú opätovné otcovstvo zvlášť ked už svoje deti majú . Má vzťah so synmi z prvého manželstva ?

terezka1947
15. sep 2013

@alala63 ....pisala si,ze uz mas dost rokov na to,aby si take veci riesila(asi si myslela zalubenost?)..ja si mzslim,ze mas dost rokov na to,aby si dospelo rozmyslala a neospravedlnovala ho a nebranila pred nami-lebo to robis ☹
ALE mas malo rokov na to,aby si este nemohla byt zalubena a stastna v naruci niekoho,kto sice nebude vyzerat neodolatelne,ale bude ta na rukach nosit.....a tak skus popozerat,ci medzi kolegami niejeniekto iny,niekto mozno hanblivejsi,kto sa to boji prihovorit,ale za kavu s tebou by dal cokolvek 😉
a naozaj sa netrap nad tymto clovekom,vela zien ti tu napisalo....ale ani jedna ti ne.napisala,ze ano-mas sancu,zamysli sa nad tym

alala63
autor
15. sep 2013

@maminuska ano má veľmi dobrý vzťah so synmi, dokonca aj ja poznám chlapcov teda s jedným som už bola zoznámená, toho druhého len z fotografií, keďže študuje a pracuje v zahraničí a chodí domov len na sviatky. On má s nimi veľmi pekný vzťah to vidieť už len z toho ako si volajú a ako sa snaží im pomáhať a mne to pripadalo z toho jeho rozprávania tak že túto mladú veľmi miloval a tým dieťaťom si ju akože chcel viac pripútať čo sám nepriamo aj raz priznal a dokonca aj to že by to bola chyba a že teraz je rád, že dieťa nebolo lebo by len trpelo...

alala63
autor
15. sep 2013

@terezka1947 ano, zalubenosť 😢 nedokažem na neho nemyslieť už som z toho chorá a ano viem máš pravdu

hradnapani
15. sep 2013

@alala63 on mi pripomina mojho svagra...tiez taky isty pripad. Pokial si vsak clovek po rozchode ci rozvode neda cas,aby sa z tej bolesti dostal sam,tak nenajde dalsi perspektivny vztah. Len si lize rany, raz pri tebe, potom pri druhej,ale vazne to zrejme nemysli... Ale to ze si z toho nestastna ci zranena, to je uplne pochopitelne... Tiez si daj cas a nic nesil...Z odstupom casu sama uvidis, ako to s vami je. Nic nasilu robene nie je dobre.

maminuska
15. sep 2013

@alala63 len práve teraz robíš to čo on , snažíš sa ho priputať - argumetuješ blízkosťou , dôvernosťou , pochopením a podotýkam svojou láskou . Vzťahy kde vyvíja iniciatícu hlavne žena , su vztahy ktoré veľmi často končia. Muži trdia že to nemá jednoducho štavu .