Svokra sa do všetkého stará

labutienka333
31. okt 2014

Som tu nováčik a nevedela som že pri otázkach nemôžem odpovedať ale možem prispieť iba raz, Tak ešte raz

moja svokrička resp.budúca svokra sa stará do všetkého čo príde, či už ide o mojho partnera, alebo o to ako vyzerám. Ešte sa len zobudím ráno a už počujem priatelov telefón a už mu volá či príde na obed alebo nie. Nedávno sa s ním išla povoziť do talianska na tri dni (on je vodič dodávky) lebo mala deficit že ho nemá pri sebe... kedžže prišiel domov po týždni. ja som isť nemohla s pracovných povinností, no on veselo zobere ju lebo ona chcela ísť, no neviem fakt neviem načo mu tam bude.
vadí jej že spí pri nás, kedže niesme zobratý je to podla nej neprípustne, stále dookola o tom počúvam,Baby RADTE! ĎAKUJEM ! 🙂 pre nieokoho blbosť pre niekoho denno denna starosť.

moll
31. okt 2014

Chcela by som mat tvoj problem .... uprimne .... 🙄

nez
31. okt 2014

podla mna mas stastie, ze sa to deje este pred zalozenim vasej vlastnej rodiny....mas moznost sa rozhodnut, ci takyto zivot chces zit ;)ze sa ona zmeni je sanca minimalna...podla mna ;)

labutienka333
autor
31. okt 2014

Ano, máš pravdu NEZ, uppplnú 🙂
Moll- každý má svoje problémy, a medzi moje problémy patri aj tato mala kôpka, je toho kusok viac no nejdem rozpisovať všetko do podrobna.ale aj podla teba malý problém môže byť pre niekoho veľký

mamulka211
31. okt 2014

pozri, je dolezite na rovinu si vzdy hovorit, ze co ta stve a vydiskutovat si to, ak ma on ine predstavy o vztahu ako ty v zasadnych veciach, nevidim dovod snazit sa to zmenit, proste ho nechaj skor, ako sa zanho vydas a porodis mu deti.Mat rovnake nazory a pohlad na spoluzitie je to najdolezitejsie. Moj manzel ma napriklad potrebu pomahat susedkam s pokazenymi prackami aj ked vie, ze to nemam rada.Provokuje az kym ho nekopnem do prdele a bude klud.

labutienka333
autor
31. okt 2014

Mamulka :P hihi, si ma pobavila že chodí opravovať práčky :D
, ale vieš ta mojaa, stale musí mať dačo a či viem variť a či viem toto a či viem hento. proste ako keby sa bála či o jej synáčika nebude dobre postarané ! pri tom si myslím že JE"""

sharmana
31. okt 2014

@labutienka333 no vyzerá to na veľmi žiarlivú možno budúcu svokru a hlavne matku, ktorá chce byť stále nacecnutá na svojho syna. Je to na tebe, ale záleží aj na tom, ako sa k tomu stavia tvoj priatel, musíš si otukať, či bude stát pri tebe a matku vedieť uzemniť, alebo sa bude radšej podriadovať tzv. "pre pokoj v rodine". Ak sa bude priklánať k tomu druhému, dala by som ruky od neho preč, určite sa to nezlepší a určite sa na to ani nespoliehaj.

labutienka333
autor
31. okt 2014

@sharmana

No on stále o svojej mame hovorí len v kladoch, napr" naši sa nestarajú" naši sú v pohode, naši sú tak a naši su len pozitívny, stale sa na niečo sťažuje.
Priatel je taký, že povie no ona si musí zvykať že budem dlhšie na cestách, aaaa zvykne si keď ju bráva zo sebou na jeho turnusy ??? :-O
ah...

katarina644
31. okt 2014

@labutienka333 ahoj, moja svokra sa doteraz do vsetkeho stara, sme spolu jedenast rokov, ja mam 33 rokov, moj manzel-ich syn 35 rokov, mame dve deti, kazdy den vyvolava, kedze sme daleko od seba, ale na zaciatku mi to liezlo na nervy, teraz mi je to jedno, stretavame sa dva krat do roka a moj muz je na mojej strane. niekedy povie, ze on ich nemusi. kedze pomahali viac druhemu synacikovi a na nas sa vysrali a seru aj doteraz, s tym, ze teraz vsetko prehltam hlavne ja koli detom, nech maju starych rodicov. ale ak on bude pritakavat a tebe to bude liezt na nervy, casto sa budete hadat, viem o com hovorim, my sme to chvalabohu ustali.

labutienka333
autor
31. okt 2014

@katarina644 Ano, máme to v podobnom znení ako vy. proste súrodenci majú vystavané domy byty a pod. a my ?? my všetko budeme musieť nadobudnúť sami lebo nám nikto nič nedááá

katarina644
31. okt 2014

@labutienka333 no mne este pomozu moji rodicia, ale od svokrovcov ani hovno ani rit. ani nic od nich radsej nechcem. lebo to proste vykrikuju neviem dokedy. ja keby som mala napisat, tak uz napisem aj knihu. treba si radsej popremyslat, ci to stoji za ten boj, lebo taketo problemy su o boji medzi partnermi. ani jeden nedopusti na svojich rodicov, moj muz je iny, jemu to nevadi, ked na jeho rodicoch som kydala. teraz to uz neriesime. nie je kedy a nema to ani vyznam.

zuju2
31. okt 2014

@katarina644 Podobne aj moja svokra všetko vykrikuje aj vrece zemiakov, preto nič od nej nechcem, lebo musíme byť nesmierne vďační. Najlepšie je osamostatniť sa a bývať sami a máš svätý pokoj. Aj my sme to tak urobili a niet nad pokoj. Druhá strana je, či muž drží s mamou alebo so ženou.

katarina644
31. okt 2014

@zuju2 vies, ja som bola nasrata, tak ako muz, ze iba nasi pomahaju stale. ja som na rodicovskej, maly sa nam narodil chory, ani vtedy nepomohli. maly bol trikrat uz v nebicku a za styri roky, teraz uz je celkom fajn, uz sme z najhorsieho vonku, tak za styri roky videli vnuka mozno styri razy a moja svokra mi este pred rokom vykrikovala, ze to koli mne, ze ja mu zakazujem. len moj muz bezo mna ku rodicom nepojde. tak musim ist aj ja, aj ked sa mi nechce.

labutienka333
autor
31. okt 2014

Baby mame to velmi tazke so svokrami. No ako sa bude vyvijat nas vztah..je na nom. A na mne aby som to vsetko pochopila. Ale chapat sa do nekonecna neda.

niki101988
31. okt 2014

@labutienka333 Baby požičiam Vám moju svokru? 😀 Zoznámila som sa s ňou po vylezení zo spoločnej sprchy s jej synom, a rozhodne sme si chrbty neumývali 😎 Nikdy nezabudnem na to ako otvorila kabelku položila kľúče a povedala: ,, Bože děkuji"
Neviem si predstaviť mať takú svokru ako tu mnohé popisujete, máme aj my občas nezhody ale máme sa rady, miesto toho aby mi hádzala polená pod nohy, mi v začiatkoch nášho vzťahu veľmi pomohla...

cannella
1. nov 2014

Moja svokra sa do nicoho, nastastie, nestara. Obcas mavala poznamku, ze preco nedam malej, este ani nie rocnej, cukru do cajiku, alebo mediku, alebo dobosticku, ale to je tak max vsetko. Inak svaty pokoj, prideme, pohosti nas (obcas az moc), ked potrebujem, malu postrazi. Keby aj nieco, tak svokor by ju rychlo uzemnil, ale zatial to nie je potrebne. Nikdy som od nej nepocula, ze by nam vyhadzovala na oci, ze nam nieco dali, ,alebo ze spravila obed aj pre nas. Takze, svokry nie su len zle mrchy, niektore vedia byt aj normalne. 😉

ukulela
1. nov 2014

@labutienka333 ke to mas so svokrusou takto, hlavne sa nedaj nahovorit po svadbe na spolocne byvanie! ak budete vo vlastnom, moze ti fukat praskovy cukor kde len che, ty budes sama sebe panou ... a bude na tebe a chlapovi, ako zvladnetejej spravanie.

mihula
1. nov 2014

@labutienka333 ako vieš,že vam nikto nič neda?Ešte nie si ani nevesta,nadavas na buducu svokru,že sa zaujima o svojho syna,že snim ide na par dni na sluzobnu cestu a riesis jeho surodencov že maju postavene domy.Tebe kto dal pravo takto zasahovat a urazat?

jalucija
1. nov 2014

@mihula a tebe dal kto to pravo sa do nej obuvat?

fidorka7
1. nov 2014

@moll ja tiež. V otázke vo vedľ.téme sa pýta, prečo je svokra "taká zlá", tak ešte zrejme nezažila naozaj zlú svokru.
Dievča, trochu nadhľadu, zrelosti a dospelosti do uvažovania daj a budeš mať ľahší život ty i ľudia okolo teba. Asi ešte ani ty niesi odstrihnutá od matkinho prsníka, bývaš u mamičky, on u vás prespáva takže tebe je to normálne byť denne s matkou svojou a jeho matka je tá divná, ked chce byť so synom rovnako, ako tá tvoja, resp. chce s ním byť aspoň v tel.kontakte. Meriaš dvojakým metrom.
Spoločne sa odsťahujte a uvidíš, ako i tá tvoja zrazu bude chcieť vedieť, čo robíš, kde si a ako sa máš...

simca06022011
1. nov 2014

Ak si myslis, ze chlap za to, ze si ta vyberie za partnerku skonci prestane komunikovat so svojou rodinou, tak ta vyvediem z omylu.. NEPRESTANE. Ty nie si v kontakte s nikym s rodiny? a to ze niekam nejdes tak ide o na.. no to nie je vobec nic zle. Neziarlis/nezavidis nahodou? Ze ty si nemohla, ona mohla.. ze on s nou 5 minut vola rano, ci pride na obed.. a nevenuje sa tych 5 minut vylucne tebe? ;)
Ver mi, su aj horsie veci.

fidorka7
1. nov 2014

@labutienka333 ako vieš, do akej miery stavali súrodenci muža dom sami a do akej miery im pomohli svokrovci? ako si to dovoľuješ ty cudzí človek posudzovať? ako vieš, že vám nepomôžu? nakoniec, stojíš o to tak veľmi? Tak si postavte sami, nám tiež nikto nič nedal (nechceli sme, nie že nemali sme možnosť) a som teraz za to na nás oveľa viac hrdá, že sme to dokázali sami a aj viac si to vážime.
Vieš čo vystavaj si už teraz medzi vami "stenu" a potom sa čuduj, že budete mať problém so vzťahmi celý život (a ver, že ak kvôli tvojej neprispôsobivosti, urážlivosti a domýšľavosti narušíš chlapove vzťahy s rodičmi a súrodencami, prejaví sa to aj v tom vašom, nuž ale komu neni rady...

fidorka7
1. nov 2014

@simca06022011 ona u svojej mamičky býva takže to je normálne, že je s ňou denno-denne a zdá sa jej divné, že aj priateľova matka chce kontakt so svojím dieťaťom - to už je ale podľa mladej zle. Niektoré ženy si hold môžu samé za to, akú vzťahy majú s okolím. za to, že sú semetriky, svokra nemôže.

fidorka7
1. nov 2014

@labutienka333 a ešte sa zasmejem, tak ty nechápeš, načo mu v taliansku na tri dni bola matka "fakt nechápem, načo mu tam bude" - žeby preto, lebo mu bude robiť spoločnosť, že mu bude veselšie, že možno nezaspí počas jazdy za volantom? že s ním strávi pár dní bez toho, aby to obmedzovalo teba? A načo by si mu tam bola potom ty, ak by ti nebránili pracovné povinnosti? čo si ty nejaký závozník alebo náhradný šofér? - no prepáč, ale ty by si mu tam bola na na to isté, ako ona ak nerátam nejakú rýchlovku v náklaďáku ale to je asi biedny dôvod - čiže v súvislosti s cestou do tal. mu môžeš ponúknuť len o jednu vec navyše, ako jeho matka.

moll
1. nov 2014

@fidorka7 predpokladam ze si to chcela napisat zakladatelke temy ! 😕

labutienka333
autor
1. nov 2014

@jalucija dakujem ze si sa ma zastala 🙂

mihula
1. nov 2014

@jalucija ja som sa do nej neobula,leen som sa opytala,este nie nevesty,co riesi rodinu do ktorej nepatri,to je všetko

mihula
1. nov 2014

@fidorka7 booozinku,tlieskam ti a velmi,za taky nadhlad.Baby to naozaj ked sme porodili len synov,čaka nas toto od neviest?

fidorka7
1. nov 2014

@moll jasne, s tebou som len súhlasila, s tvojim prvým príspevkom

fidorka7
1. nov 2014

@mihula no obávam sa toho, že narazia na tejto podobné (mám ich dvoch a zrovna v takom veku, že mi to aktuálne hrozí). Akože dobre,vychovali ste mi ho ale teraz "vraťte sa do hrobu"? - to kde sme, máme právo len dávať, pomáhať a nič nežiadať, nemať žiadny názor, na návštevu sa pomaly písomne objednať, držať hubu a krok a neobťažovať? Veď dobre, ak to tak budú chcieť obaja /syn i nevesta/ tak to budem rešpektovať ale potom nech sa nesťažujú, že budem žiť vlastný život bez ohľadu na ich potreby - t.j. naše peniaze si s mužom užijeme sami napr. i na dovolenkách pri mori, ak budú chcieť postrážiť dieťa, tak nech mi to tiež vopred ohlásia a nečudujú sa, že niekedy nebudem mať čas a že v mojom dome budú platiť moje pravidlá a komu sa nepáči, môže ísť. To sa ale mladým málokedy páči - to už zasa je na vine svokra lebo je hrozná a lakomá a lenivá.... Budem rešpektovať výber mojich synov a rada by som mala s nevestou výborný vzťah ale ak to nevyjde, dá sa fungovať aj takto... bude mi to ľúto ale jeho výber, jeho život a ak on s ňou bude napriek tomu šťastný, moje potreby potlačím do úzadia a budem vďačná aj za to.