Svokrovci chcú ďalšie dieťa

terezaes
1. júl 2015

Ahojte potrebujem poradiť.
mám dve krásne dcérky ale svokrovci veľmi naliehaju aby sme mali dalšie dieťa lebo ONI chcu aby im dal ich jediný syn vnuka. stavaju ma do situácie že nie som normálna ked chcem mať len dve deti. mám pocit že aj keby sme mali to tretie a bude to znovu dievčatko budu naliehať aby sme mali štvrté a tak dalej až kým nebude chlapec. ja chcem mat len dve deti, tvrdo si za tým stojím, manžel ma chápe a plne podporuje a netlačí aby sme mali dalšie - tretie dieťa.
Svokra mi to raz povedala na rovinu že by som mala mať dalšie lebo moj muž je z troch detí a oni čakali že budeme mať chlapca. Oni to tak chcu a mám to rešpektovať.
ked som na rovinu svokrovcom povedala NIE NEBUDE DALSIE DIETA prestali sa zaujimat o naše dcéry a celkovo su radi ked tam chodíme čo najmenej. Milujem svojho muža a nechcem ho stavať do pozície JA alebo ONI ale zároven sa nechcem podvoliť ich predstavám.
Moji rodičia stoja na mojej strane.
DAKUJEM ZA VASE NAZORY 🙂

svetlana261
1. júl 2015

@terezaes ahoj,bola by som bohovsky zvedava , ci tvoji svokrovci budu ochotny financne prispievat na vychovu tretieho dietata ked su taky mudri...... ani nad tym neuvazuj, ked sa na to necitis 😝

monicm
1. júl 2015

@terezaes A čo svokrovcov do toho, koľko máte detí. Odporúčam, nech toto rieši manžel s nimi. Ak stojí na tvojej strane a chce dve deti, tak nech im to povie on. Vy ich budete živiť, vy sa budete o ne starať, vy a vy a vy, nie oni. A že sa od vašich dcér dištancujú? Manžel si to všimol. Ak hej a trápi vás to, treba im to povedať, ak nie, skús sa o tom s manželom porozprávať, čo na to hovorí. Nestaviaš ho do situácie oni alebo ty. Veď on je rovnakého názoru, ako ty, no nie? Takže v tom má jasno.

dugyna
1. júl 2015

pozri pokial ty a manzel nechcete dieta tak je to jasne.nemas co riesit.svokrovci ak chu dalsie dieta nech si urobia samy...:P
proste sorry ale oto je hlupost aby ti svokra diktovala ci a akolko mas mat deti...
u nas je to opacne..a ani nie tak zo strrany vokrovcov ale mojej rodiny...ze tretie a naco a ci budeme robit dovtedy az nebude chclapec...a podobne...
ale my sme nemali dietatko za ucelom ze chcem chlapca alebo chcem dievcatko, chceli sme proste dietatko..a to tak vsetkym hovorim...a ked budeme chciet dalsie tak bude a je jedno co bude a ked nebudeme chciet nebude a hotovo.
my sme manzelai, sme rodicia my platime domcasno seky hypo a my sa jedine starame o nase deti..a teda len a len my rozhodneme ci budeme mat alebo nebudeme mat...nikto nam do toho kecat nebude..ze ci mame mat alebo nemame mat...seky nam neplatia a s detmi nepomahaju...takze im to moze byt jedno...

cize asi tolko...ako vidis budeme mat tretiu princeznu 🙂 velmi sa na nu tesime. My sme vzdy s manzelom chceli viac ako dve deti...
Ale ak vy chcete dve tak nemas co riesit. A to ze sa svokrovci nezaujimaju mozes sa na to vykalat.
Moja mama odlieta v den terminu stanoveneho lekarom na dovolenku, toto iste urobila pred 3 rokmi ked sa mala narodit stredna dcerka v den terminu odlietala na dovolenku..takze neries. zi si svoj zivot so svojim muzom a detmi.

zuzkaanicka
1. júl 2015

@terezaes ked chcu, nech maju, ak sa na to citia 😝 ... to je co za sposoby, urcovat, kolko bude mat kto deti ... a svokra uz dopredu vie, ze to tretie bude chlapec? ... a ked nebude, tak potom budu chciet stvrte? ... vy ste manzelia a nikto iny nema pravo vam kecat do poctu deti.
Ja by som na taketo hovadiny ani nereagovala.

motovidlo
1. júl 2015

@terezaes Podľa toho nadpisu, prvé čo mi napadlo - tak nech si ho spravia, kto im bráni 😀
Nenechala by som sa dotlačiť. My máme jedného chlapca, tiež počúvam narážky na Terezku 🙂
Občas ma to štve, ale väčšinou to nekomentujem - je to jedine moje a mužovo rozhodnutie, rodičia ani súrodenci do toho nemajú čo kecať.

sarlota1986
1. júl 2015

vidis ja mam podobny problem,ale v modrom🙂 cakam tretie babatko,s manzelom sa tesime,ale moja mama sa s tym nevie zmierit...ona nemala predstavu,ze budem mat 3deti:D no uznaj...akoze co som mala ist po dovolenie,ci mozem?....nie,je to moj zivot a ja robim rozhodnutia...a takisto to mas aj ty..je to vas zivot a nech si svokrovci hovoria,co chcu,nenechajte sa manipulovat.

helixa
1. júl 2015

Držím Ti palce, aby si to ustála. Je to len a len Tvoj život. Na odľahčenie témy: moji svokrovci majú dokopy 7 vnúčat, z toho najstarší má cca 24 rokov a najmladší sú naši chlapci 2,5 roční. Ešte aj teraz stále vzdychajú, že prečo sme ich nemali skôr, lebo oni už toľko nevládzu. A že či nám nie je ľúto, že sa nedožijeme vlastných vnúčat! Tak to mi ozaj nie je ľúto. Ak keby ste aj mali tretie, svokrovci by si zase niečo našli, aby mohli do teba rýpať.

sarika5
1. júl 2015

O svojom živote, o tom koľko detí a s kým chceš žiť rozhoduješ jedine sama. Oni to čakali, oni to chcú, oni chcú rešpekt, ale asi im nič nehovorí vzájomný rešpekt. Nabudúce si budú chcieť vydupkať niečo iné. Si dospelá a máš právo slobodne sa rozhodnúť podľa toho ako to Ty cítiš nie čo Ti nariadi rodina, to už je ich problém.

guinevre
1. júl 2015

@terezaes To co su za primitivov? Ked nechcete, tak nemajte, a oni ked sa chcu zduvat, tak kludne.

gretocka
1. júl 2015

@terezaes no tak to ti teda nezavidim. My mame dve deti a tretie na ceste, tak sme to s manzelom planovali a tak nam to aj vyslo. Na zaciatku mali moji rodicia aj svokrovci jemne obavy, ci to na mna nebude vela, mam medzi detmi + - 3 rocne rozdiely.

V tvojej situacii by som sa rovno opytala svokrovcov, ze co ak by to tretie bolo zase dievca, ci by im to uz stacilo alebo by ta nutili rodit az kym neporodis syna...... to tak ironicko-nadlahcene.

A co sa tyka seriozneho riesenia, dolezite je aby ste mali rovnaky nazor ty aj manzel. Ak neberu tvoje argumenty, mozno by im to mohol znovu a zas vysvetlit manzel. Ak si budu dalej tvrdohlavo trvat na svojom, nechala by som ich tak. Povedala by som im, ze ich mate nadalej rovnako radi a mrzi vas, ze nie su ochotni akceptovat vase rozhodnutie. A ak sa nechcu s vami stykat, tak by som zas respektovala ich rozhodnutie, napriek tomu, ze je to smutne.

prasiatko30
1. júl 2015

kebyze sa tak kazdy stara do svojho vlastneho zivota a nie do zivota druhych tak by bol ten svet omnoho krajsich 😀 😀 😀 😀

pevne nervy ti prajem a pokial ty vies co chces tak si za tym stoj, a ak sa stari rodicia rozhodli zit svoj vlastny zivot tak si zi aj ty ten vas vlastny a zacnite si planovat viacej vyletov na soboty/nedele a uzivajte si svoje deti - pokial tvoj muz stoji za tebou tak ti odporucania tvojich svokrovcov vobec nemusia trhat zily. to hej ked pridu tak klidek pohoda a ohladom otazok o dalsom potomkovi by som asi robila niekedy aj nemiestne zarty 😀 😀 😀 😀

natalym
1. júl 2015

@terezaes Nech sa strčia do riti. Preboha to čo je? Povedz im, nech si spravia vlastné. Dneska je to dieťa, zajtra budú chcieť aby ho mal s mladšou, príp. aby ste sa rozviedli, alebo na raňajky jedli každý utorok držkovú. Ani sa s nimi nebav, však vnučky im budú ešte dobré. Mozog sa mi zastavil.

tinqua
1. júl 2015

@terezaes ja mám to isté a smejem sa na tom doteraz 😀 jednoducho je to tak choré až je to smiešne, ja mám len jedno dieťa a teda nie som si istá či bude aj druhé, pravdepodobne áno, ale nie hneď....svokra stále, kedy bude a už by mohlo byť a že chce ďalšie vnúča...pre obraz, nestará sa ani o to prvé, kludne ju nechá počúranú aj štyri hodiny, mlieko jej doteraz nevie zarobiť, napriek návodu na krabici, na prvé narodeniny jej kúpila bábiku z kik-u, ktorú vlastne malej ani nemôžem dať, lebo je ďaleko mimo jej vekovej spôsobilosti a sami s ňou byť vôbec nechcú...tak sa pýtam načo ďalšie vnúča, či aby mohla na mobile ukazovať kamoškám dve deti miesto jedného?? Na svokru sa vykašli, pre tvoje deti je dôležitá šťastná mamina a nie šťastná babka 😉

alaguema
1. júl 2015

@terezaes ja žasnem, čo to behá po tom svete. Môj názor? Keby som mala takých svokrovcov, bola by som rada, že nás nenavštevujú a neočakávajú naše návštevy. Tu je podstatné len to, čo chcete vy dvajas manželom. Rodičia ani svokrovci ani nikto iný, do toho absolútne nemá čo hovoriť. Ultimátum predsa nedávaš manželovi ty, ale oni si vydupávajú ďalšie dieťa (rozum mi zastáva pri tej predstave) a ak nie, tak si nevšímajú vnúčatá, ktoré už tu sú? Tomu sa hovorí citové vydieranie. Sorry, ale bola by som rada, že neusilujú o kontakt. Aký už je to len vzor pre deti takíto ľudia? Oni sa odstrihli, ty za to zodpovedná nie si.

kiki68
1. júl 2015

a co keby to dalsie je zase dievcatko? nerob veci podla toho,co chcu ini ludia. Oni to dieta za teba vychovavat, milovat, starat a o neho stale nebudu. Ak manzel na to netlaci aby bol este syn (co by nemuselo byt aj tak) je to iba na vasej voli,ci ete jedno,ci nie. Ak nie tak nebude. A co keby nemate ani jedno lebo nemozete? co by robili potom....

jaruskatt
1. júl 2015

No keď vy dvaja nechcete, nech si svokrovci rozprávajú... Manžel by im to mohol vysvetliť a prízvukovať, že tretie dieťa nechcete a nech sa s tým zmieria 😉 Chodila by som tam minimálne. Načo sa im vnucovať. Manžel môže hocikedy ísť a keď bude chcieť zoberie aj kočky aj teba.

vadimito
1. júl 2015

Nech si spravia, jednoduché.

rawmamka
1. júl 2015

@terezaes Nehnevaj sa, ale už len tvoja otázka o niečom svedčí......Si dospelá žena, mama dvoch detí a tak by človek predpokladal, že si aj dostatočne zrelá na to, aby si o svojom živote rozhodovala sama. Skús si zodpovedať na otázku, či je vôbec normálne, že svokrovci si ti dovolia klásť takéto ultimátum a tiež, či je normálne, že o svojej pravde v tak jednoznačnej otázke pochybuješ a hľadáš utvrdenie v odpovediach anonymných žien na verejnom fóre ? Pomôcka: celá táto záležitosť úzko súvisí s tvojim sebavedomím, sebaúctou a asertivitou ako takou.

rebeka7501
1. júl 2015

@terezaes svokrovcom by som šplechla do očí to, že ich syn splodil dcéry. A ďalší dvaja súrodenci tvojho manžela deti nemajú ?
Kašľala by som na svokrovcov zo všetkých strán, ak by sa takto postavili k svojim vnúčatám.
Ste z BA a svokrovci z akej zemľanky preboha vyšli ? Zaspali dobu ?
Ak by ste mali iba jedno dieťa, tak je to vaše rozhodnutie a rodičia by vám do toho nemali kecať.
Nech si svokra adoptuje aj 50 chlapcov a bude mať dušu na mieste.

prasiatko30
1. júl 2015

@rebeka7501 je to jediny syn - manzel zakladatelky temy 😉

rebeka7501
1. júl 2015

@prasiatko30 "Svokra mi to raz povedala na rovinu že by som mala mať dalšie lebo moj muž je z troch detí a oni čakali že budeme mať chlapca." - citovanie zo zakladeľkinho textu

lusi24
1. júl 2015

prepáč moj názor ked chcu svokrovci vnuka musia si počkať.. neriad sa tým oč svokrovci chcu je to mimo zdravého rozumu.. Vy ste rodičia nie ony vy vychovávate a ste prvorady... to čo máš za blbých svokrovcou za to že im neporodíš vnuka nebudu sa zaujimať o vnučky..

prasiatko30
1. júl 2015

@rebeka7501 jaaaj boze ja som citala len zaciatok a tam je tiez doslovny citat - " aby sme mali dalšie dieťa lebo ONI chcu aby im dal ich jediný syn vnuka." to ze tam su este dve sestry som si nevsimla 😀 😀 😀 sorry

rebeka7501
1. júl 2015

@prasiatko30 stáva sa 🙂 , ja sa len divím, že v 21. storočí niektorí ľudia rozmýšľajú ako v časoch inkvizície

lorela
1. júl 2015

@terezaes Primitív zostane primitívom ("potrestať" vnučky tým, že sa prestanem o ne zaujímať - je jasným dôkazom). Žiaľ, nič dobré to neveští ani do budúcna, dnes je to nátlak na splodenie vnuka (neviem, kde berú istotu, že by to bol chlapec) a zajtra ďalšie stupidné linajkovanie vášho života s ešte stupidnejším infantilným zdúvaním.
Nechaj veci tak, čas ukáže, či vás - ako rodinu - dokážu rešpektovať, alebo sa proste nezmenia. Manžel sa s nimi môže v kľude porozprávať, snažiť sa vysvetliť a ich postoj bude ich voľba aj čo do vašich vzájomných vzťahov do budúcna. Škoda, no...

charlie1980
1. júl 2015

Ja v tom Problem nevidim. Dnes uz aj 70.r zeny dokazu vynosit dieta, dokonca pohlavie "na zelanie", nech si sadnu na internet ako to funguje a nech si to dieta splodia oni. A budu mat muzskeho potomka. Povedzte im, ze ste boli na vysetreni sperniogramu a muz ma len XX chromozomy a teda dalsie dievca by bola pre nich zataz 🙂

prasiatko30
1. júl 2015

@rebeka7501 vela volneho casu a ludia co si robia tazku hlavu z blbych reci 😀 😀 😀 u nas tiez svokra skusala po narodeni druhej dcery ze a teraz este po syna - a ja na to ze ja by som do toho isla kebyze viem ze to bude zase dcera 😀 😀 😀 ze nemam vobec ziadnu tuzbu mat aj muzskeho potomka 😀 😀 😀 😀 teraz to uz ani nespomenie

smoni
1. júl 2015

tak nech si Ďalšie dieťa urobia svokrovci (alebo si ho adoptujú ak im vlastné príroda už "nedá") - nedaj sa vydierať

rebeka7501
1. júl 2015

@prasiatko30 alebo vyvolávať konflikty i z tých najabsurdnejších vecí.

eeffka
1. júl 2015

@terezaes u nas na vychode sa hovori "Srac na nich ! "
svokre by som asi vysvetlila ze ked chce dieta nech si spravi sama ak este pamata ako 😠