Týraný manžel

gabi1234
24. mar 2014

Ahojte,takúto tému som tu zatiaľ nenašla. Tatiaľ máme provizorné bývanie a v tejti bytovke býva aj môj bývalý spolužiak. Má manželku, ktorá ho týra. Nie fyzicky, ale psychicky. Keď prišiel spolužiak k nám, tak som sa celkom potešila, všetci sme sa porozprávali, ale dnes to začína vadiť môjmu manželovi, ale aj mne. Spolužiak sa sťažuje na manželku, ktorá mu berie všetky peniaze stále ho psychicky ponižuje a ohovára, aký je neschopný. Spolužiak nie je schopný odísť od nej, lebo by mu zabránila stretávať sa s ich 2-ročným dieťaťom. Vraj ho tak očierni pred súdom aj pred dieťaťom, že mu už nedovolia stretávať sa s ním. My máme svoj program a vadia nám tieto návštevy. Navyše viem o tom, že manželka ho podvádra, ale miešať sa do toho nechcem. Jeho bývalá priateľka, s ktorou sa pred rokmi rozišli, tu tiež začala chodiť za ním. No nech si randeurobia niekde inde. Jeho manželka nikdy nepracovala ani nepracuje, on robí až do večera, vídame ho akoumýva spoločnú chodbu, vešia bielizeň a ona mu neuvarí ani večeru. Nie je to náš problém, ale na akú poradňu treba poslať takého muža, keď si už nevie poradiť sám a sťažuje sa?

kalea
24. mar 2014

Buď do manželskej poradne alebo k psychológovi. A nech ide čím skôr, lebo podľa toho, čo tu čítam, on potrebuje pomoc okamžite, keďže sám sa akosi nedokáže z tejto zamotanej situácie dostať. Len či bude chcieť ísť, lebo chlapom sa málokedy chce riešiť problémy so psychológom. Aj keď je to potrebné ako soľ.

majka777
24. mar 2014

Nemyslim si, ze by mu zakazali styk s vlasntym dietatom, ked ho ona ocierni...toho sa naozaj nemusi bat...mozno keby ukazal, ze je chlap a postavi sa jej, navresti na nu a nebude jej robit poskoka, tak si to babanka pekne rychlo uvedomi...ukazal jej svoju slabost a ona to zneuziva

gabi1234
autor
24. mar 2014

@kalea díky za odpoveď. V tom je problém, že chlapi nechcú chodiť k psychológovi ani do poradne. Ale možno sa mu otvoria oči keď sa dozvie o tej nevere. Už ho tu viacerí rozprávajú, že ona ho má iba pre peniaze, a za chrbtom, keď je celý deň doma, tak vedia s kým sa stretá. On tomu zatiaľ nechce veriť. Tá manželská poradňa by mu asi najviac pomohla, keby sa tam nehanbil ísť.

gabi1234
autor
24. mar 2014

@majka777 On bol šikanovaný aj v škole, on určite na nikoho nezavreští.

diskutujuci
24. mar 2014

@gabi1234 ahoj tojetazke, je malo muzov ktori su takto psychicky tyrani ale fakt ze sa vam zveril znamena ze hlada moznosti, rozmysla a sam iste dojde na nieco spravne
ty si mu preukazala empatiu, ked ste ho vypoculi, na druhej strane neviem, ci ste dali sancu aj jeho zene na obhajobu, ci to nieje cele trosku inak 🙂)

gabi1234
autor
24. mar 2014

@diskutujúci No, jeho žena je sama taká uzavretá, len sa pozdravíme, ináč rozpráva, že s ním nieje zábava, ale poznala ho viac rokov pred svadbou, dieťa mali skoro dva roky po svadbe. A prečo mu nepovie, že má iného? Ten asi nemá záujem finančne ju podporovať.

diskutujuci
24. mar 2014

@gabi1234 a preco ma toho ineho? mozno len chce podvedome aby sa o nu zacal viac zaujimat, chyba jej objatie a laska nasla si ineho, ale nechce ho opustit, mozno to je len forma smutnu zo svojho osudu... je X moznosti..

gabi1234
autor
24. mar 2014

@diskutujúci Takýmto spôsobom sa veci určite neriešia. Od jednoho brať peniaze a s druhým sa baviť. Prečo nikdy nepracovala? Prečo mu nepovie na rovinu, že ho podvádza? Od jednoho berie peniaze a sdruhým sa baví. Napr. ona sama spoločnú chodbu nikdy neumyla, to vravia aj susedia. No ale je to ich problém, nech ho riešia sami.

jahodka8
24. mar 2014

@gabi1234 Možno pri dvojročnom dieťati nemala toľko času, že sa mu venuje naplno. A niekoho obviniť z nevery je tiež odvaha, lebo to nemusí byť sexuálne z jej strany, možno sa iba potrebuje porozprávať s nejakým mužom tak ako tvoj bývalý spolužiak s tebou. Aj ona môže povedať, že je neverný. A ešte si u vás nájde frajerku.

lilitela
24. mar 2014

@gabi1234 Asi by si sa do toho nemala miesat, ale ak si si 100% ista ze ho podvadza - napr. pocujes cez stenu sexualne sceny, tak to spoluziakovi povedz. Ved to by mohol proti nej pouzit na sude, ak sa boji o kontakt s dietatom - pripadne by stacilo tym partnerku postrasit, nemusi to realne aj proti nej vytiahnut. Najlepsie si to aj zaznamenat ako dokaz, aby sa mu nevysmiala do oci.

evelynm
24. mar 2014

@gabi1234 , tvoj spoluziak si vlastne urobil poradnu z teba a tvojho muza 🙂 . A chapem, ze vam to prekaza, aj to, ze sa nechcete do jeho situacie starat. To, ako to u nich naozaj je, vie len on a jeho zena. Akykolvek tvoj nazor je subjektivny, vytvoreny na zaklade toho, co ti povedal on. Vies, ktovie, co by povedala o ich zivote jeho zena. Takze odporuc mu poradnu, ci do nej pojde, alebo nie, to je na nom. Nie ste povinni prijimat jeho navstevy, mate doma pravo na sukromie, ak nechces, tak mu proste povedz, ze nemate cas, mate iny program. Je vasa vec, aky. A aby u vas randil s niekym inym, ups, toto je dooost haklive, moze sa to neprijemne obratit proti vam.

wendy62
24. mar 2014

@gabi1234 ked ti vadia jeho navstevy, tak mu jasne povedz kedy moze a kedy nemoze prist. Alebo neotvor dvere, tvar sa ze nie ste doma. Ak mu chces pomoct, su organizacie na pomoc tyranym zenam, no samozrejme pomahaju aj chlapom. Staci si vygooglit ktora je vam najblizsie.

acrobaleno
24. mar 2014

Podľa mňa preháňa. A ja by som mu až tak neverila. Hľadá si u vás podporu a aby on vyzeral ako chudáčik a pritom za ním chodí bývalá frajerka.

ivett1
24. mar 2014

@gabi1234 súhlasím s @evelynm ... čo sa týka tých návštev, asi sú vám už nepríjemné, tak mu povedz, že máte iný program a ...máš pravdu, naozaj nemusíte strpieť jeho stretávky s jeho bývalou u vás doma...ani z ľútosti ...

gabi1234
autor
24. mar 2014

No naozaj som sa nemala miešať doiných vecí. Spolužiakovi som verila preto, že v škole bol tichý a zakríknutý. O tej nevereviem hlavne od susedov, lebo sme s manželom precovali dlhšie v zahraničí a susedia sa sťažovali tiež na ňu. So spolužiakom som určite nebola sama, prišiel k nám večer, keď bola jeho manželka ako obvykle niekde inde a my sme boli s manželom doma. Bol u nás viackrát a jeho bývalá sa ukázala tu iba raz, keď osomňa vedela, že on večer chce prísť. A zdalo sa nám, že ho akosi obdivuje a zaliča sa mu - veď vie, že je ženatý. Už predtým ame sa od neho dozvedelio ichmanželstve ajn veci o ktorých som nepísala, ale už sme tým návštevámurobili koniec. A okrem toho máme sa sťahovať.