Už neľúbim svojho manžela

cripp
21. jún 2015

Ahojte. Idem ani nie po radu, ale pre nazor vas vsetkych. Robila som si nove prihlasovacie meno, lebo pravdupovediac hanbim sa pre vsetkym priznat svoje tajomstvo. Teraz uz s manzelom sme spolu tri roky. V puberte sme boli spolu nejakych par mesiacov, a potom sa to skoncilo, a po skoro 10tich rokoch sme sa dali do kopy. Takze v marci sme sa stretli zas, v decembri sme zistili, ze som tehotna, v maji sme mali svadbu, a v roku 2014 sme si kupili byt. Bola som zamilovana, aspon som si to myslela. Nepoznala som ho, ani on mna. No vsetko sa na nas valilo s tym neplanovanym tehotenstvom a nemala som na vyber. Dieta som chcela nechat. Teraz po troch rokoch mi na nom vadi skoro vsetko. Proste k sebe nepasujeme. On je dobry clovek. Mam ho rada, ale nelubim ho. Sex nam neide, nemam na neho chut, a to nie je s tym, ze uz mam dieta, proste ja chcem sex ale nie s nim. Mame odlysne koniky, on je taky uzavrety, iba praca a domov. Ja by som rada chodila na zabavy, na rodinne vylety. On nie. Iba setrit a doma sediet. Vsak na co minat peniaze na take kraviny. Nemame spolocnu rec, skor sme iba kamarati ako manzelia. A tu je problem. Ja nemam ani 30 a chcem si zivot uzivat, so svojim synom, spoznavat novych ludi, nove miesta a nie stale sediet doma. S financiami problem nemame, ide o to, ze on ma na ucte a ja co dostavam matersku ide vsetko na seky. Na ucte mam 0. Do penazenky mi dava kazde 2-3 dni 10 alebo 20 euro. Z coho musim kupit na varenie, a malemu co treba. Utierky, caj, mliecko a pod. Pre seba a bez neho si nemozem kupovat nic. Uz som mu par krat naznacila, ze takto to nie je v poriadku a ako odpoved som dostala, ze keby som vedela presne kolko ma na ucte uz by sme boli v minuse. Zatial som mu o svojich citoch nepovedala, bojim sa ako by reagoval, ako by bolo dalej. Mame krasny byt, maly je v bezpeci, ma vsetko po com tuzi. Iba ja nie som s nim stastna. Bojim sa, ze ked teraz to citim takto, tak co bude o par rokov neskor. Ak ho tu necham, co robit dalej? Rozvod? Kam ist? Ako vyzit z tych 200€ s dietatom? Alebo ostat a snivat dalej o stasti? Povedat mu to? Co ak ma potom vsetkom vyhodi on na ulicu? Boze..tolko otazok a ja neviem co mam robit..chcem to najlepsie pre svojho syna ale chcem byt konecne aj ja stastna. Prosim, poradte co by ste robili na mojom mieste? Ja viem, nie su to az tak velke problemy, ale ak zijes takyto zivot.. tak ti to casom vygumuje cely mozog. Dakujem vopred

maja2005
21. jún 2015

@cripp Ahoj, máš to zaujímavé, a ťažko ti na to odpovedať, skús si nájsť nejaké hobby čo ta trošku vytrhne z reality, skús si aj s toho malá niečo odložiť pre seba, daj di cieľ, čo by si chcela, ale hlavne skús si s mužom spraviť krásny spoločný večer. keď sa bude dať daj malého niekomu postrážit, dajte si dobré jedlo a potom sa venujte len sebe. Lásku treba pestovať, treba na nej pracovať, zamilovanost, to máš pobluznenie hormónov, teraz treba hľadať spoločnú cestu. držím palec 😉

miska1986
21. jún 2015

@cripp ahoj ja som na tom podobne ale ja mam 3 deti ja tiez svojho "manzela"tiez nemusim ale trpim to kôly detom aj to ze nemam kam ist tebe da aspon 10,20 eur ale mne da 5 eur a kupit v ten den aj na druhy zeby ostalo on je alkoholik tak skoro vsetky peniaze idu do alkoholu a ked snim spim nemozem nanho pozerat tak si zatvaram oci ☹ deti maju vsetko co chceju ale ja niesom stastna a ktomu byvam zos svokrovcamy tak aj ony do toho sprtaju 😒

jadelka
22. jún 2015

Mozno mate krasny byt aj vsetko len preto, ze tvoj muz vie setrit. Keby si mala muza, co ti dovoli vybrakovat mu ucet a rozhadzovat na sprostosti, nemali by ste nic. Niekedy clovek ani nevie, co v skutocnosti doma ma, kym o to nepride a nenajde nieco, co zo zaciatku bude podla jeho predstav, vasen, zabava..ale po case zisti, ze dotycny je nezodpovedny, lahkovazny, zaletnik, nevie cent usetrit, niektory ani zarobit, toto by ta naplnalo viac?

mimla
22. jún 2015

@cripp Čo sú to za šeky, na ktoré idú všetky tvoje príjmy? Iba tvoj telefón, alebo aj niečo čo užívate spoločne, ako elektrika, plyn, splátky pôžičky a podobne?

evakovacova444
22. jún 2015

v každom manželstve príde z času na čas nejaká vačšia či menšia kríza,v 1 rade by som ti odporučila nad všetkým sa dobre zamyslieť,zhodnotiť priority,porozmýšlať o tom,že nie len on ,ale aj ty možeš robiť chyby,a potom skús ho pozvať ako vyššie radia niekam na večeru alebo urob doma,sadnite si porozprávajte sa,možno sa dozvieš čo jemu vadí,ty mu povedz čo tebe,len vzájomným rozhovorom to vyriešite....poprípade zájdi aj sama do manželskej poradne sú tam odborníci možno ti poradia,ale nehádž flintu do žita

ruthmaria
22. jún 2015

mas dobreho muza, zdrave dieta,
len by si si chcela viac uzivat

co by na to povedali tyrane zeny, osamele matky, pripadne take co rataju kazde euro v penazenke

prestan pozerat telenovely a zacni si vazit co mas

nela1916
22. jún 2015

Tak minimálne by som mu navrhla, aby ste tie "šeky" platili napolovicu. Ak je v tom teda elektrina, plyn, etc. Tá hláška o mínuse na jeho účte mi pripadá pomerne arogantná, minimálne takéto veci by som sa snažila s ním odkomunikovať, a potom si aj v rámci toho "kamarátskeho manželstva" vytvoriť svoj priestor, z času na čas navštíviť príbuzných /kamošky, to nie je tak finančne náročné.

A zvyšok netuším, nad rozliatym mlieko mplakať už nemôžeš, ale je to niečo v slovenskej mentalite, s čím nesúhlasím, také tie rýchle vhupnutia do manželstiev, ani dieťa nie je dôvodom brať si niekoho, koho dobre nepoznáš. No vravíš, že si bola zamilovaná, snáď to teraz už nechceš poprieť. Ak je to teda len o vytriezvení a nie o tom, že si si brala niekoho, koho si ani nechcela, tak by som na tom vzťahu popracovala, alebo teda ak chceš, odíď od neho, ale o kompromisoch to bude vždy, žiaľ, vo vzťahu do vecí kecajú vždy dvaja.

janickacrazy
22. jún 2015

@cripp Tak to vydeľovanie penazí je jasné, že ti musí vadiť. Treba si to prediskutovať a zmeniť, aby si ty nemala na účte 0 a on má bohviekoľko. Ty platíš z tvojej úbohej materskej všetky účty a on si šetrí na svoj účet, to je čo za systém? Mali by ste mať prehľad vzájomne kto koľko má a načo mína peniaze. Platíte hypotéku? Platí ju on alebo ty? My napr. chodíme raz za týžden na veľký nákup, ked aspon moj manžel vidí, aké je všetko drahé, neviem, či chodíš nakupovať len ty alebo aj on, niektorí chlapi vobec nemajú prehlad o cenách a potom sa im zdá, že žena veľa minie. Ty máš nárok na rovnakú životnú úroven ako on pokiaľ ste manželia. Ty si bez neho nemožeš na seba nič kúpiť, ved to je normálna buzerácia, ani sa ti nečudujem, že si nespokojná. Žena si občas potrebuje kúpiť nejakú blbosť, urobiť si radosť. Treba si to prediskutovať a ked to nepojde, tak smer manželská poradna.

lenulienka86
22. jún 2015

Premyslaj nad svojou buducnostou. Karierou. Neviem presne kolko ma dieta mesiacov. Ale nik ta nenuti trcat doma tri roky za 200e. To by si zrejme ani vacsina z nas tu nemohla dovolit. Ak je este velmi maly, tak si rob predstavy o buducom roku. Jaslicky. Prispeje ti na ne stat. Ty si zrejme sikovna a velmi aktivna mlada zena, ktora potrebuje byt nezavisla. Tymto smerom upri svoj zrak. Ked budes vytazena, tak ti sprostosti nebudu chodit po rozume. Budes mat prachy a neverim, ze ked navrhnes nejaky wellnes pobyt pre vas troch, ze ti to muz odmietne. A bude to mozno jeden vikend za tri mesiace, ale ty sa budes citit naplnena. Lebo si to sama vyberies, zaplatis... pozves muza. Aj on ta mozno uvidi v inom svetle a zacne sa kolo teba viac tocit. Fakt si myslim, ze uz tu odznelo, ze ste vsetci zdravi. Mas to najcennejsie kazdy den poruke. Dobre ze si napisala. Mozno ta povzbudi to, ze ti niekto napise ze zivot byva aj iny. Su pary, ktore si uzivaju a chodia kazde dva tyzdne na maledivy. Ale nemozu mat dieta. Alebo maju vsetko a osud im zo dna na den nieco vezme. Nemyslim si, ze si sa zle vydala a ze treba uvazovat o rozvode aby si si neznicila zivot. Sex vyprchava v kazdom manzelstve. Stoj viac o lasku nez o sex. Iste vo vas aj v tomto smere este nieco drieme.

lenulienka86
22. jún 2015

Inac. My sme doteraz platili vsetko napoly. Ja este stale posielam /asi do oktobra/ presnu polovicu hypoteky a energii na nas hypo ucet. A on takisto. Zarabame rovnako a mame tri ucty. Dva kazdy extra ako sme vzdy mali a jeden extra hypotekovy. Mame oddelene kasy. Kazdy si kupuje co chce bez schvalenia toho druheho. Jedlo do chladnicky a vsetka drogerka: v sobotu zaplati on vacsinou 30 az 50eur zo svojho a ja nasledne poslem tu istu sumu na nas spolocny hypotekovy ucet. Cize kazdy nakup jedla platime 2x. Ked sa nam nazbiera napr.200eur na tom hypoucte navyse, kupime za to nieco do domacnosti. Casto v ikey alebo platime s tym vylety a pod. Mame dohodu, ze akonahle mi skonci materske, a dostanem len 200e, neplatim absolutne nic. Cely uver a energie plati on. A aj nakupy na cely tyzden. Akurat tych 200e mesacne to bude na vydavky na babatko. Som pripravena ze si z toho nekupim topanky pre seba a ani nepojdem do kadernictva. A na druhej strane, tym ze on preberie cely uver, tiez mu nezvysi aby si kupil este nieco sebe. Proste som odhodlana tie dva roky vydrzat bez novej bluzky a kabelky. Som sa na to zabezpecila kym som mala svoj plat. Ja ho nebudem prosit aby mi siel kupit rifle 🙂 a je dost pravdepodobne ze ani on si nekupi. Ale to obdobie na md beriem ako docasny stav. Podla toho ako nam to financne pojde, nastupim do prace a hotovo. A ani babatko nedostane viac nez si budeme moct dovolit. Dufam ze ho z 200e mesacne nejak poriesim.

cawes
22. jún 2015

@cripp nuz ako si si zariadila tak mas. Netreba teraz plakat nad rozliatym mliekom a hladat nieco nove a lepsie. Nikto ti nekazal po par mesiacoch otwhotniet. bolo to neplanovane ako pises ale tak ked sj nie som este ista tak aspon skusim z clovekom najprv zit,byvat a az potom mozno planovat rodinu. Co sa financii tyka detto to iste mala si na zaciatku povedat ako to chces platit a ako chces aby fungovala domacnost.

jadelka
22. jún 2015

to je nejaka moderna doba dnes, ze sa vsetko plati na polovicu, kazdy ma svoje ucty, svoje sukromie v pc a mobile, jeden druhemu do nicoho nelezie, kazdy ma svoje tajomstva...kazdy sa rozchadza....

lucineckalu
22. jún 2015

skusila si sa s nim porozpravat? ja si myslim, ze je vsetko o komunikacii.. skus mu povedat, co ti vadi, alebo ako by si si to predstavovala ty, ako sa citis, co by si od neho ocakavala...
ak sa nedohodnete, tak bud budes musiet, skaredo povedane, drzat hubu a krok a hladat pozitivne stranky vo svojom doterajsom zivote... napr ze mas zdrave dieta, manzela, krasny byt, bezpecie, mas co jest a pod alebo sa budes musiet uskromnit, rozviest sa, najst si pracu a partnera, s ktorym budes naozaj stastna...
zalezi len na tebe... si mlada, mas cas rozmyslat, no davaj pozor, aby si sa nespamatala, ked budes mat 50 rokov a zistis, ze si premarnila 20 rokov rozmyslanim...
drzim palce 🙂

neverendinglove
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ruthike
22. jún 2015

A nemohla by si sa vratit do prace? Podla mna tvoja materska nepatri na seky, nezaplat seky a kup si nieco pre seba🙂 normalne mu povedz, ze ty si pracujuci clovek - staras sa o vase dieta a mas narok na istu sumu, ktorou mozes sama podla lubovole nakladat - ziadne vreckove, si predsa svojpravna a pred porodom si pracovala tak ta teraz nemoze brat ako daku moslimsku manzelku.

Urcite by som prestala pokryvat seky materskou, ale snazila by som sa mu to pokojne vysvetlit. Ak nepomoze tak sup do prace a budes viac sebestacna, ved ti nemoze brat plat. Ja osobne by som bola asi naklonena v takejto situacii k rozvodu, budes dostavat vyzivne na maleho a aj alimenty na seba, nebude to kopa penazi, ale s platom ti to bude stacit na cestovanie a spoznavanie noveho.Byt si mozno budete musiet rozdelit- predat (ak ho nenadobudol pred svadbou, to potom na nho nemas narok).
Kazdy chlap je iny, niektori radi drzia vsetko pod opratmi. Moj muz mi pravidelne videli na domacnost a aj ked som pracovala tak mi nechaval cely plat, ale zato som si nepytala navyse ak som minula jeho pridavok. Ja si davam pozor aby som nezostala na ucte bez koruny,lebo zivot ta vzdy vie prekvapit. Drzim palce aby sa to zlepsilo hocako sa rozhodnes

ruthike
22. jún 2015

@ruthmaria kazdy vieme o tyranych zenach a osamelych zenach, matkach. Niektore ich aj osobne pozname, to ale neznamena, ze treba hned utocit na babu, co ma problem - pre nu je to problem a chce sa o nom porozpravat na fore, ktore je o tolerancii nazorov. Nepotrebuje odsudenie, ano treba nam perspektivu, sama uznava, ze ma v podstate vsetko (na papieri), ale to neznamena, ze nema problem. Hlada riesenie, keby mala potrebu sa pranierovat, tak sa obrati na ine skupiny

filipal
22. jún 2015

tato zena je tiez tyrana - ekonomicky. manzel ju nema co vydelovat. V manzelstve je aj zo zakona vsetko spolocne.
Ako to, zakladatelka, ze ta muz moze vyhodit z bytu? je len jeho?
Pozri, ak by si sa s nim rozisla, bola by si na tom financne lepsie, musel by ti platit vyzivne - na dieta, aj na teba a rodicovsky prispevok by ti zostaval.
Sama si musis zvazit, ci ti tento vztah stoji za to.

lenulienka86
22. jún 2015

Asi je fakt rozdiel v tom, ze ak on ma prachy a nuti ta platit ucty z materskej. Az by nemal, bolo by to ine. Velmi ta chapem v tom, ze ti vadi, ze ti dava po desiatkach dvackach ako malemu decku. Skus si premysliet, kolko ti mesacne treba a dohodnite sa ze napr vyskusas ze ti da dve alebo tri stovky a ty s tym budes hospodarit podla uvazenia. Chodte fakt aj spolu na nakup aby videl ze nekupujes iba sprostosti. Ale tvoj problem je viac v inom. Pisala si ze ho nelubis a nie ze nemas z coho zit. Ale mozno ze ked ti da viac penazi, aspon trosku to pomoze a nebudes nanho vkuse nastvata.

bonaqa2013
22. jún 2015

@cripp asi by som mu povedala, že peniaze nech mi dáva raz za mesiac, a nie každé 2-3 dni. alebo pošli ho nech ide na nákup on. má e, spraví nákup. čo nakúpi - z toho aj uvaríš. pošli ho nech kúpi aj oblečenie pre dieťa - nech vidí koľko to stojí.
Ešte by som pri ňom zostala, však uvidíš ako sa to časom vyvŕbi. Ono to môže byť len teraz taká kríza, ktorá časom pominie, najma ak sa ty časom dostaneš naspať do kolektívu a budeš zarábať.....

natalym
22. jún 2015

@cripp Ubíjajú ťa tie peniaze. Že nemáš vlastné peniaze. Neviem či máš možnosť, našla by som si nejakú brigádu. Normálne by som mu to aj povedala, že si chceš zarobiť, potrebuješ prísť na iné myšlienky a potrebuješ svetrík príp. rúž a pod.
Ak je normálny a šetrí, nechaj ho tak. Len aby tie našetrené peniaze nešetril len pre seba, to je problém. Možno by si mu to mala takto povedať, dôležitá je komunikácia. Keď on nevie, čo cítiš tak si myslí, že je všetko v poriadku.
Určite by som na to išla s tou brigádou, uvidíš ako zareaguje.

natalym
22. jún 2015

@cripp Ale ozaj prečo Ti nedá napr. 300 € a Ty budeš hospodáriť. Po desať, dvadsať, fakt to ubíja. Je to veľmi úbohé. Povedala si mu to niekedy?

janickacrazy
22. jún 2015

@cripp Kamoška mala doma podobného exota, on jej tvrdil, že šetrí pre nich a nakoniec ju začal podvádzať a pri rozvode ju ešte aj ošklbal o všetky peniaze, jej ostali len osobné veci, jemu byt a auto. 😠

sisaka
22. jún 2015

@cripp kedze tvoju situaciu nepoznam osobne, priklonila by som sa podla toho, co pises, ze ide o ekonomicke tyranie, ale zarazila ma veta, ktoru ti povedal, ze keby si vedela, kolko ma na ucte, tak by tam bola zachvilu 0. Ako to myslel. Nie si nahodou z tych ludi, ktori ked maju peniaze vsetko minu? Lebo ak nevies hospodarit s peniazmi a nie ste nejaky bohaci, tak by som chapala muza, ze ti nemoze dat viac ako 10-20 euro, lebo sa boji ze to minies ....
Mna by taketo vydelovanie urazalo, nastastie nikdy som nemala tak malo penazi, zeby mi musel muz nieco davat My mame oddelene ucty, a uz mame zabehane, co kto plati - muz tie najvacsie polozky, kedze viac zaraba, ja tie mensie, nespovedame sa jeden druhemu, ked si nieco kupime ani sa nestarame, kolko to stalo, ale to moze fungovat, len ked je dost penazi a obaja partneri su uvedomeli a neminu vsetko, co zarobia. My si doverujeme a nechavame toho druheho hospodarit s peniazmi podla jeho uvazenia, akurat nemame potrebu vediet o kazdom cente, kde a naco sa minul - tym sa vyhybame debatam typu - na co si preboha minul $200 v pube, ci, to vazne si musela kupit kabelku za $200, nestacia ti tie, co mas ?.....Aj ked mame oddelene ucty, sme si vedomi, ze peniaze su spolocne i ked kazdy si hospodari so svojou kopkou, samozrejme, ze keby sa nieco stalo a partner nemoze z vaznych dovodov pracovat (obidvaja nastastie mame poistenie pre taketo pripady), tak ten druhy prebere celu financnu tarchu na seba Ked je v rodine malo penazi, je lepsie dat vsetky peniaze "na kopu" a snazit sa nejak vyzit z toho mala, ak jeden z partnerov ale nevie hospodarit nastava problem, kedze je niekedy tazke sa zhodnut na tom, ako sa peniaze pouziju, co je pre niekoho nevyhnutnost, moze byt pre druheho vyhadzovanie penazi von oknom .... Ak si myslis, ze problem nie je v tvojej neschopnosti hospodarit s peniazmi zabojuj a nenechaj sa takto tyrat

bystruska27
20. júl 2019

@cripp mam presne taky isty problem do bodky ako ty. Napis mi prosim aj do sukromnej spravy ako si to zvladla?

carmen238
20. júl 2019

@bystruska27 nie je aktívna, čiže asi sem už nechodí

derdia
20. júl 2019

...ja si myslím,že to je asi stratené....chcenie a láska musí byť z oboch strán...to nejde takto ...takto je to o ničom a vôbec sa ti nečudujem,že ťa to nebaví...jednoducho mu to takto povedz....kašli na všetko a vyvaľkáme mu to pekne medzi oči...ako sa cítiš,čo ti spôsobuje to,že si ako chudera,ktorá nemá ani korunu...všetko a uvidíš čo a ako bude vravieť on...