Zavolali na nás sociálku

asimama
8. okt 2014

Mam 3 rocneho synceka..Ja som momentalne PN a moj muz robi od rana do neskoreho vecera..Ziejeme si hojne..ale starame sa o to..aj za cenu byt spolu..Byvame v rodinnom 5 izbovom dome aj s mojim otcom..Maly ma krasnu decku izbicku..My momentalne prerabame..skriabe sa omietka v spalni,kym sa nenarodi mala chcem to mat tip top..nech sa to olici da plavacka a na zaciatku novembra nam pridu skrine..skrine sa prehadzuju..mame rozbite 3 izby..ani sama poriadne neviem v ktorej izbe mam nohavice..fakt binec..vcera k nam prisla socialka..ja som bola u susedy..a ako som prisla domov hned sa vyrutili oproti mne,ze vidime,ze je vsetko vporiadku..ja som ostala v nemom uzase..proste bez slova..ukazala som im kde byvame..ospravedlnovala momentalny stav..proste ked sa robi..viete si predstavit.. ☹ vyhadzane skrine..proste na zem som hodila aj veci co sa mi zdali zalknute,ze to hodim do prania..tak videli,ze maly ma svoju izbinku..povedali,ze dostali anonym,ze mam nezaopatrene dieta..videli,ze mam navarene..aj ked riadu po aleluja..tak ma to teraz sere..doprdele.ale stale dufam,ze pochopili,ze sa robi..ona mi vravela,ze 90% hlaseni maju proste od "dobrych" ludi..ze mam zabudnut,ze tam aj boli..ze vidia,ze maly je vporiadku,ze mam navarene..cele poobedie som preplakala..tak strasne mi to je luto..nikdy v zivote som nikomu neublizila..nikdy nic nepriala zle..malemu by sme zniesli aj modre z neba..nebojim sa toho posudku od skolky,ci doktorky..lebo vidia,ze maly je cisty,nezanedbany..asi aj viem kto to nahlasil..nas mili svokor..v zivote nevidel maleho..ani na svadbe nam nebol..ani malu neuvidi..nenavidim ozranov..co sa tvaria,ze zhltli cely svet..pourazal ma bez priciny az az...ako sa mam voci tomuto branit..celu noc som nespala...tak strasne mi to je luto..idem na socialku..sa popytat co bolo na mna hlasene..a ci listom..alebo pisomne..boze ludia su take svine ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sendy182
8. okt 2014

@asimama kde žijete?

svetluska82
8. okt 2014

@asimama ved kasli na to, dopadli ste dobre...tak uz neries, oni uz hadam nepridu. Nedali Ti nejake odporucania? Alebo nejake rady?

evening_star
8. okt 2014

Fúúú, normálne mám zimomriav ky, ked citam o tych socialkach....A to si na Slovensku ci v zahranici?

lenka.s
8. okt 2014

neries ... ludia si debilni .... obzvlast u nas na Slovensku ... na nas suseda volala socialku opakovane, lebo maly casto plakal a hlavne v noci nespal ... ma ADHD a poruchu spanku, preplakala som tie noci s nim od zuflastva, chodili sme na terapiu a psychologicka nam vystavila doklad pred socialku aj pre susedu, aby nam uz dala pokoj a aj tak nedala ... ked je raz niekto znudeny a posahany, nezmenis to .... a hlavne sa nestresuj, oni tie panie na socialke uz maju kopu skusenosti a rychlo pridu na to, ked nieco naozaj nie je ok 😉

mimla
8. okt 2014

Fúha, tiež rekonštruujeme a máme dočasné provizórium... Môžem tiež očakávať návštevu?

sharmana
8. okt 2014

@mimla Museli by pobrať všetky deti z osád a od neprispôsobivých spoluobčanov najskôr 🙂 Jasné že každá mladá rodina si prerába. My sme tiež robili za chodu ako sa hovorí. U zakladateľky išlo vyslovene len o "jej milovaného svokra", ktorý jej chcel urobiť naprieky.

katarinamarkova
8. okt 2014

@asimama zavistliva suseda? 🙂 viem ze ta to stve.....ale tetusky zo socialky su povinne preverit kazde jedno hlasenie....
🙂) viem si zivo predstavit ako to u vas vyzera, prerabali a stahovali sme viackrat 🙂)
hlavne ze vsetko dobre dopadlo
mas tusenie, kto to bol?

moonlight1210
8. okt 2014

nastve to, zaboli, urazi, ponizi.
vyplac sa a hod to za hlavu. najlepsie, ak ich posle k vam este parkrat. potom uz to bude vzdy dost formalna zalezitost, lebo budu vediet, ze sa jedna skor o formu obtazovania zo strany podavatela staznosti na vas.

vypytaj si vzdy papier o tom, ze u vas boli a ake zavery z toho vyplynuli. nech to mas zdokladovane, keby to ten niekto chcel potiahnut dalej a vlacit vas po sudoch.

prist, zial musia. ved vies, ze su aj pripady, kde socialka prilis neriesila a skoncili tam deti velmi zle.

klincek
8. okt 2014

@asimama tety zo socialky nemali co najst, tak nenasli🙂. rekonstrukcia bytu/domu je bezna vec, nemaju dovod povazovat to za problem.
len mi je divne, kto ich pustil, ked si bola prec?
a ten "udavac" ...no, okrem toho, ze si zasluzi lopatou po krizoch, ja by som ho na tvojom mieste totalne odstihla - nielen fyzicky (nekontaktovanim sa), ale aj od akychkolvek informacii o vasej rodine. strazte si viacej sukromie. nech ho aj roztrhne. raz sa mu to vrati (aspon ja verim na karmu🙂). alebo, ako sa hovori: na kazdu svinu sa niekde voda vari..a skor ci neskor sa dovari a svina sa obari 😉.

lyzzy
8. okt 2014

@asimama.... Presne viem ako sa cítiš.Nás socialka ešte len čaká.Síce iný prípad ale tiež mám takého svokra.Ignoruj ho......to je jediné riešenie

zuzaana18
8. okt 2014

@lenka.s ahoj Lenka, citala som Tvoj prispevok... zarazilo ma to diagnostikovane adhd v nizkom veku, ako ste na to prisli? v suvislosti s poruchami spanku?

asimama
autor
8. okt 2014

@lyzzy
@klincek
@moonlight1210
@katarinamarkova
@katarinamarkova
@sharmana
@mimla
@lenka.s
@evening_star
@svetluska82
@sendy182 zenicky prisla som zo socialky..proste som tam musela ist..bol tam strasne mili pan..aj ta slecna co u nas bola..tak mi precital email..v zneni asi takom:ze dobry den a ospravedlnte ma,ze sa vam nepredstavim..ale chcel by som nahlasit,ze dieta "toho"a "toho" bytom tam a tam...je silno podvyzivene,bez teplej stravy..chodi v horuckach po vonku bose..a zije v katastrofalnych podmienkach..tak si zoberte...ze niekto len tak takto nakyda..oni hned na mna..ze som si nemusela trapit hlavu..ze vsak ona mi vravela,ze su u nas prvy aj posledny krat..nech sa tesim na malinku..ze vsak urobili aj spis,ze to proste neni pravda..ten pan mili..ze slusne odpise dotycnemu,nech sa nauci interpunkcne znamienka,ked uz pise na urad..a nieco take sarkasticke..ale slusne..ze aby nemal z toho od riaditelky problem 🙂 takze mne padol 1000kg kamen zo srdca..a kedze viem..emailovu adresu..napisem dotycnemu,ze ak by som mala koli takymto stresom prist o babatko..bolo by to na trestne oznamenie..a ze mi je dotycneho strasne uprimne luto,ze musi riesit nas zivot..takze takto som dopadla..

lyzzy
8. okt 2014

@asimama ...a bol to ten svokor?....ja by som na tvojom mieste nic nepisala.....moze sa to otocit proti tebe.Nepis nic

bejbinka
8. okt 2014

@asimama Ak Ti mozem poradit, najskor vychladni (viem, ze je to tazke) a najlepsie bude, ak mu nic nebudes pisat. Ak uz mas tu potrebu, tak si davaj dobre pozor na to, co napises a ako...v dnesnej dobe si uz nemozes byt ista nicim, vsetko sa da zneuzit, aby si sa este na sud nedostala. Ale napadlo mi ine...ono by sa dalo zistit, kto to napisal podla IP adresy, ak uz by si to tak strasne chcela vediet. Inak, fakt hnus toto...ten clovek je zjavne riadne nestastny zo svojho vlastneho zivota, jeho len polutovat.

sharmana
8. okt 2014

@asimama ale to je krivé obvinenie a je možné na to dať aj trestné oznámenie, pretože dotyčný ťa krivo obvinil, že zanedbávaš povinnú starostlivosť. Skús sa spýtať právnika a podaj trestné oznámenie. Od Sociálky by som si aj tak vypýtala písomné stanovisko na tento anonym, aby si sa mala čím brániť, ak by ťa náhodou ešte niekedy otravovali a použila by som to aj na súde.

zuzimia
8. okt 2014

@asimama
Viem, ze je to strasne tazke, ale nepis nic. Moze sa to otocit proti tebe, navyse neviem, ci ti na socialke mali ukazat to oznamenie tak, aby si tu mailovu adresu videla. Takze radsej len "vychladni" a vykasli sa na to. Investuj svoju energiu do niecoho zmysluplneho ako do jedneho idiota, ktory vam chce zneprijemnit zivot.

asimama
autor
8. okt 2014

@lyzzy
@bejbinka
@sharmana napisala som..skopirujem...Milí "priateľ".Je mi velmi lúto,že takýmto pre mňa doslova úbohym spôsobom si niekto rieši svoje komplexy.Chcem Ti povedať len tolko..Ak by som mala kôli takémuto človeku,ako si Ty prísť o bábätko,podám trestné oznámenie..Nato mám síce aj teraz právo,ale nikdy som nikomu nič zlé nepriala...A ani to nebudem riešiť,ak sa to nebude nanovo opakovať.Potom už použijem svoje práva.Prajem Ti krásny deň.Je mi Ťa strašne,ale strašne úprimne lúto,že miesto svojho života,musiš riešiť životy iných..

asimama
autor
8. okt 2014

@lyzzy svokor to asi nebol..kedze napisal nie dobre priezvisko..sice vsetko moze byt kamuflaz..ale bude to asi niekto len zavistlivy,ze vidi,ze muz chodi do dvoch robot..snazi sa,ako sa len da...takze tak...

lyzzy
8. okt 2014

@asimama ...nemala si nic pisat....on moze napadnut to,ze mas jeho adresu.....socialka ti ju nemala dat.....dufajme ze si si vacsie problemy nevyrobila.

lyzzy
8. okt 2014

@asimama ....hovorim z vlastnej skusenosti.....by si neverila coho su ludia schopni....a nikto nebude brat ohlad na to ze si tehotna

asimama
autor
8. okt 2014

@lyzzy mam pravo to vediet..aj kto to bol..a keby mi to nemohli povedat,tak asi nepovedia..a to,ako moze niekto napadnut mna..mozem aj ja jeho..a po tomto sa uz vobec nebojim..

lyzzy
8. okt 2014

@asimama ...ok.Drzim palce aby to uz bolo ok.

bejbinka
8. okt 2014

@asimama Ja, ked uz, by som napisala len nieco taketo - "Je mi Vas uprimne velmi luto, ze namiesto svojho zivota riesite zivot inych ludi. Nabuduce to nenecham len tak a podam na Vas trestne oznamenie za ohovaranie."

klincek
8. okt 2014

@asimama nie ty si dopadla..ten "chudak" dopadol. takto hlboko klesnut, fuj 😝
co si napisala, si napisala, nic ti za to nehrozi. nech aj on vie, ze si nemoze papulu utierat do hocikoho. ale uz to nechaj tak, nech neskodis babatku.

monikahan77
8. okt 2014

@lyzzy Ako to myslíš z vlastnej skúsenosti? Veď keď na ňu niekto napísal takýto hnusný anonym, myslíš, že by existoval dôvod aby ona mala problémy, že mu napísala ?

hanka_april
8. okt 2014

@asimama a aka je ta mailova adresa? nevies to podla toho identifikovat?

rakywanda
8. okt 2014

možno k téme, možno mimo - raz si "niekto" pod mojim menom vytvoril mailovú adresu a na obecný úrad poslal udanie na mužových rodičov (nemusíme sa) a drzo sa tam v mojom mene aj podpísal. Po celej dedine bolo zle, najprv som nevedela prečo, a potom ako som mala dokázať, že to nie je moja mailová adresa. Najprv som to chcela ísť riešiť, ale potom som to nechala tak, vstrebala som to a je mi šumák kto si čo myslí, ale poviem vám, ak by som chcela niekoho udať a stojím si za tým, tak to odnesiem osobne aj s podpisom.
takže aj takto sa dá...

milotaa
8. okt 2014

@asimama uz si asi ten mail poslala, to rozhodnutie je nokoniec len na Tebe. Ale myslim si, ze takemu rypakovi najviac ublizis tym, ze ho budes ignorovat. Jemu to len dobre spravi, ked vidi, ze Ti ublizil, ze sa tym trapis, zaoberas. Ked si ho nebudes vsimat, tak ho moze aj od jedu roztrhnut. A on bude riesit, preco sa nemoze ukajat na tom, ako Ti ublizuje. Aspon ze ti ludia na socialke su normalni a chapavi.

moonlight1210
8. okt 2014

@lyzzy myslim, ze to nenapadne. skor bude v soku. podla mna vôbec necakal/a, ze by mohol/mohla byt odhaleny/a.
strati pocit bezpecia anonymity (co asi cakal/a, ze ma zabezpecene, kedze pisal/a anonymne a na statny urad. ze odtial udavatela nevydaju a asimama sa to nikdy nedozvie, kto jej robi zle.)
takze myslim, ze sa skor stiahne a ak. tak bude hladat ine formy ublizovania.

snad to bol len jeden pokus nejakej znudenej alebo zavistlivej osoby, co si uz nebude chciet palit prsty.
a nie nejaka narusena osoba, od ktorej hrozilo nieco ako stalking.

lyzzy
8. okt 2014

@moonlight1210.... No dúfajme.Že to nebude jeden z tých exotov.