Zradila ma kamarátka

inulienka29
12. apr 2015

Ahojte baby, stalo sa mi niečo čo žiadnej z vás neprajem ☹ . Minulý rok v septembri som si našla kamarátku...celkom sme si rozumeli a mám ju veľmi rada. Odrazu však začala mať problémy s priateľom a ja (dnes si hovorím hlupaňa) som jej bola bútľavá vŕba...pomáhala som jej podržala som ju, rozprávala mi o tom ako nemajú peniaze že ona sa snaží doučuje chodí do práca ale stále je málo, že má dlhy a problémy. Potom zistila že ju ten jej frajer nakazil kadejakými pohlavnými chorobami a tak stále plakala a plakala...konečne zistila že sa na nej iba priživuje. Ona mu kúpila auto aby mal na čom chodiť do práce do ktorej sa rozhodol ísť po dvoch rokoch ničnerobenia...a keďže potrebovala aj ona tak kúpila aj sebe jedno...ona platí úver, účty...začali sa škaredo hádať a dokonca sa to vyostrilo natoľko že mi v noci s plačom volala či k nám môže prísť pretože je priateľ agresívny a bojí sa že ju zbije....a takto sa to ťahalo niekoľko týždňov. Povedala mu nech sa vysťahuje no nakoniec prišla na to že nosí domov aspoň nejaké peniaze tak si ho tam nechá. Potajme sa stretávala s nejakým bývalým kolegom nemcom a ja som ju kryla pred tým jej "frajerom". A hádajte čo sa stalo? Včera mi ten jej milovaný napísal že ako si JA dovoľujem ho osočovať že je príživník a chudák...vlastne vytiahol na mňa všetko čo mi ona vyplakávala. Pritom ja som len počúvala a utierala jej slzy...stála som pri nej, keď bola po operácii tak som jej pomáhala s čím sa dalo, mala u nás kedykoľvek otvorené dvere...a ešte sa to takto otočilo proti mne. Ja neviem čo mám robiť....som z toho hotová, plakala som celú noc, triasla som sa, zvracala ...ale stále ju mám rada ☹

pribinak
12. apr 2015

No si poučena do budúcnosti :((

inulienka29
autor
12. apr 2015

@pribinak asi áno...nič iné mi neostáva len sa s tým zmieriť a nabudúce sa vyhýbať takýmto "kamarátkam" ☹

pribinak
12. apr 2015

@inulienka29 blbe je, ze takáto "kamoska" zničí dôveru v ostatných ľudí

medovkovycaj
12. apr 2015

@inulienka29 no niekedy je lepsie taketo jednoducho nechat taketo kamaratstva plavat...
mne sa to stalo minuly rok. takisto kamaratka nadavala na priatela, riesila to kazdy bozi den, ale ked prisiel, bola ako cukricek...
Nakoniec sme sa prestali zhovarat, pozdravime sa, ale to je vsetko.
Zaujimave na tom ale je, ze sa mi "lepsie dycha" - nemusim kazdy den riesit jej problemy, utesovat ju a hladat vysvetlenia preco sa tak sprava.... jednoducho ten negativizmus ma strasne ubijal.
V tvojom pripade ma napada jedno prislovie - za dobrotu na zobrotu.

nela1916
12. apr 2015

@inulienka29 OOOOch, no vieš čo? Tak ja vždy, keďsa mi nebodaj stane, že nejaká kamarátka začne "vyplakávať", síce väčšinou na tému, že je nejaký chlap taký a taký k..., a že ju balí a ona oňho nemá záujem, a že jej lezie na nervy, zasvieti mi v hlave kontrolka. Ale keď tak nad tým rozmýšľam, stalo sa mi to už aj s mužom, proste na svoju známu točil neustále ponosy - to som bola ešte mladá a sprostá - až som to nevydržala a babene som na vlastnú päsť poriadne vynadala, no hádaj, ako to dopadlo. :--( Vždy a do jedného prípadu boli vo veci veľké vzájomné sympatie, v tom horšom prípade s flirtom hraničiace vzájomné doťahovačky, no nikdy skutočný problém.

Inak toť najnovšie som zažila taký prípad, že sa jedna tiež tak dookola sťažovala, aký sa na ňu napichol tyran, všetci to vo veľkom riešili, bol z toho takmer škandál, až kým sa neprišlo na to, že vskutočnosti si pekne-krásne nažívali a fungovali spolu jedna radosť a evidentne len potrebovali publikum. Prečo si myslím, že tvoja kamarátka mohla byť práve ten prípad?

Možno je pointou nenechať sa zatiahnuť do riešeníc niektorých ľudí, to je celé.

nikawero12
12. apr 2015

@inulienka29 nerob si z nej ťažkú hlavu. Proste niektorí ľudia sú vychcané intrigánske svine a ty ich neprerobíš, akurát sa im v budúcnosti môžeš vyhnúť. Každopádne keby som bola na tvojom mieste, tak by som si neodpustila, aby som tej "kamoške" povedala pekne od pľúc, čo si o nej myslím.

evelynm
12. apr 2015

@inulienka29 , tvoja kamoska je zjavne nestastna, ked sa pohadali, mozno si kadeco povykrikovali a jej mohlo vyklznut nieco aj v suvislosti s tebou. Chapem, ze si z toho nestastna, ale ktovie, ako by to cele opisala ona.
Vôbec si nemyslim, ze je to zla zena, zla kamoska, len sa mi vidi ako zena, ktora si nevie rady so svojim zivotom. Jej priatel bude cudny clovek, ak sa nechava vydrziavat priatelkou a ona by to mala razne ukoncit. Ale to castokrat zeny nedokazu urobit a potom sa motaju dookola v kruhu. A najlepsie je hodit svoju chybu na niekoho druhého, ako jej priatel. Nuz nasiel vinnika a to mu vyhovuje.
Neodpisala by som kamosku, dala by som vam obom priestor si to vysvetlit a ak budete v priatelstve pokracovat, pre teba je to poucenie - urcit si hranice! Drzim palce.

oli18
12. apr 2015

Mne sa zdá, že väčšina príbehov tu na MK je vymyslených. Alebo , že je to prepis TV relácie Aj múdri schybí 🙂

inulienka29
autor
12. apr 2015

@pribinak
@medovkovycaj
@nikawero12
@nela1916
@evelynm baby ďakujem vám za povzbudivé slová, naozaj mi je z toho hrozne...manžel sa mi tiež diví že sa takto trápim kvôli hlúposti...ale už viem že radšej si takúto kamarátku s večnými problémami na krk nezavesím... ☹

cerez
12. apr 2015

@inulienka29 Viem aký je to pocit a dlho sa budeš z toho dávať dokopy. Zažila som zradu akože zo strany "kamarátky", ktorá hrala špinavú hru. Dobrá rada. Zavri za sebou dvere, srdce a zabudni na ňu. V podstate, keď sa zamyslíš vôbec nešlo o kamarátstvo, ale o využitie. Kamarátstvo išlo len z jednej strany. Takých "kamarátov" môžeš mať tisíce, ale pravé kamarátstvo je založené na úplne iných hodnotách.

medovkovycaj
12. apr 2015

@inulienka29 ja by som naopak "nezavrela uplne dvere". skor by som jej povedala, ze ta jej konanie velmi sklamalo, ze uz jej nebudes robit butlavu vrbu. Ale ked si konecne vyriesi svoj problem s priatelom, moze sa ti ozvat.
U mna presne platilo, ze jeden clovek odide, aby urobil miesto niekomu novemu - hned po tom som skamosila s 2 babami, s ktorymi by som urcite nemala taky vztah, keby som ostala kamoska s tou prvou.
Neboj, bude lepsie ;)

nela1916
12. apr 2015

@inulienka29však kľudne zaves, len asi ber s väčšou rezervou a nenechaj sa do tých trablov zatiahnuť príliš hlboko. Ono je aj fakt, že zamilovanosť ľudí mení, možno je aj ona z toho svojho frajera pekne zblbnutá a keď bude opäť single, bude sama sebou. NO len niekto sa takto nechá zblbnúť celkom rád.

nela1916
12. apr 2015

@oli18 NO ja som tu teda už čítala oveľa menej realistické veci ako toto, neviem ako ty.

inulienka29
autor
12. apr 2015

@nela1916 to nerieš...môžem vás uistiť že by som nemala dôvod si niečo také vymyslieť...no a ešte by som ani neskryla svoju identitu...podstatné je že mi je lepšie...aj keď dôverovať už nebudem...samozrejme manžel tomu mladému mužovi volal a ten si začal vymýšľať úplné hlúposti ktoré nedávali zmysel...

nela1916
12. apr 2015

@inulienka29 Tak to potom len svedčí o tom, že si sa dala zatiahnuť do strašnej fantasmagórie a už tými dvomi nateraz nemať nič, aspoň kým sa babena nerozíde.

nice202
12. apr 2015

@inulienka29 A s nou si sa rozpravala? Akus si to najprv vydiskutovat s nou co a ako a preco...Ja by som bez jej vysvetlenia nemohla byt. Urcite sa s nou pozhovaraj.

inulienka29
autor
12. apr 2015

@nela1916
@nice202 viete čo...ja som sa aj snažila ale potom som len plakala a bolo mi z toho zle,tvrdila že ona mu nič nepovedala ale to je blbosť lebo s nikým iným som predsa ju neriešila, nemáme ani spoločných známych lebo sme sa obe presťahovali z iných kútov slovenska...ešte k tomu som aj tehotná takže nepotrebujem okolo seba takýto chaos....

janulik2008
12. apr 2015

Nás "sklamal" kamarát no vďaka určitým ľuďom ktorí mu natárali hlúposti tak sa na nás hnevá a pritom ... ani si to nedal vysvetliť.

ivivaiveta
12. apr 2015

@inulienka29 takýchto ludi eliminujem zo svojho zivota...nevedia,co chcu, "predaju ta"....no neviem, tazko radit, lebo aj ked sa idem na to divat ocami, ze "prejdi v mojich topánkach, aby si ma mohol sudit",ize nevies, v akej situacii bola v tom momente ona,aj tak aj tak mi tu chyba nejaky "pud sebazachovy", ze nemozem stratit priatela a podobne...

eeffka
12. apr 2015

@inulienka29 zbytocne si sa upla na osobu ktora ta iba vyuzivala, zrejme si to nevidela, pozeram ze si mladucka mohla by som ti byt mlada mamina 🙂 ale tiez som spravila obdobnu chybu... zle som odhadla cloveka/kamosku? ani neviem ako ju teraz nazvat.
Za cca rok som jej vsemozne pomahala, a teraz mam dojem ze sa pri mne iba vezie... akurat kedze mam viac rokov neplacem, nezvraciam, len sa odputavam...

tomiholjubavi
12. apr 2015

Mne sa stalo nieco podobne...ale teda nie az taky hardcore..mala som kamaratku, co chodila so strasnym debilom. furt vyplakavala a pytala si radu, samozrejme jej vsetci radili, nech ho necha tak, ze ma na lepsieho a blabla...nakoniec sa pohadali a rozisli. tak som sa z toho tesila, aj sme si vypit isli...jasne, cely cas sme na neho kydali (ako to chodi 😀 ) ... a oni..tamtadadáááá ...sa dali asi po tyzdni zas dohromady a za p*cu som bola ja 😀 odvtedy neriesim...niektore baby vyslovene miluju tyranov a ked sa k nim spravaju ako k handre...

moonlight1210
12. apr 2015

@inulienka29 a mas poucenie, ze veci su vzdy kdesi uprostred. ona ti len hovroila veci zo svojh opohladu, ked bola nastvana, depresivna, sklamana a vsetko videla cierno a s hnevom.
istu vinu mala na tom aj ona, ale citila sa fajn, ked ju niekto podrzal a pomahal jej udrzat si dojem, ze za to moze iba on.
samozrejme, ze doma to bolo u nich aj trochu inak. tam sa tak jednostranne tvarit nemohla. poznala aj svoje maslo na hlave.

a zle je, ked vidis, ze sice nadava, ale stale miluje, tam bud vzdy najopatrnejsia. lebo prave preto, ze miluje, ak sa naskytne sanca, zeby to snad mozno hadam mohlo zase medzi nimi byt dobre, okamzite otoci a bude sa snazit zahladit predchadzajuce staznosti. aj za cenu zvalenia viny na iných. nebude si predsa narusat nadejne vyhliadky na pravdepodobnu uz ruzovu buducnost.

jej partner musel odniekial vediet, co ste si povedali a najpravdepodobnejsie to vytiahol od nej. ibaze to otocila, aby sa ochranila a zabranila tomu, ze si hned vyhliadku na lepsie zahata tym, co kedy predtym povedala.

do buducna ber s rezervou, a ked ti niekto bude vyplakavat, skus naznacit, ze si za to kusok moze aj sam (bez polutovania. na rovinu - moze si za to aj sam. za problem vo vztahu vzdy mozu dvaja). tak sa najrychlejsie zbavis tych, co maju potrebu sa len vyzalovat z osobných krivd, ale realitu vidiet (prave vtedy) nechcu. takmer urcite sa na teba urazia a mas pokoj.
a ti co ju vidiet chcu, sa neurazia a tam mas zas nadej, ze podraz nepride, lebo svoju situaciu zvazuju ovela rozumnejsie.

evica01
12. apr 2015

Ty mas kolko rokov? 😅
Normalka, nie?
Ona musela zrejme v zlosti povykrikovat nezmysly o tom, ze aj ty si myslis, ze je prizivnik.
Čul takto... ty nie si nikomu nic dlzna, nemusis nikomu nic vysvetlovat. Ked je kamoska brzda a nenakupuje do vysky svojho platu, nech si riesi problemy sama. Je nervozna z dlhov a z leniveho chlapa. A mozno to on tak dako vydedukoval, ze sa o nom rozpravate a tak... Uz ju nekry. Ries svoje problemy. Neunavuj sa.

charlie1980
12. apr 2015

Presne tak...ak budes butlava vrba, vzdy sa to obrati proti tebe. Preto, ak sa jedna o konflikt v hocijakom vztahu (rodinnom, partnerskom, kamaratskom ak si tretia osoba atd.), najlepsie sa vobec k tomu nevyjadrovat, byt neutralna a hlavne davat si pozor na slova. Ak mas Konflikt ty sama, najlepsie sa s tym nikomu nezdoverovat tretej, stvrtej, dvadsiatej osobe, lebo Este aj to sa moze obratit proti tebe. A nez to bude pride k tomu 20.cloveku, znenie uz bude uplne ine 😀 Len malokomu sa da naozaj zverit...ja to dokonca robim tak, ze ak mam nejaky problem, tak ho naschval poviem tej "spravnej tretej osobe", aby to odkazala po mne 😀 A Co naozaj nechcem, to si nechavam len a len pre seba 🙂

nela1916
12. apr 2015

@inulienka29 Je možné aj to, že sa nejak prekecla a chlapík ako správny výbušný exot, začal riešiť. Ty si každopádne od podobných vecí drž odstup, hlavne ak si ich nevidela spolu a poznáš len stanovisko jednej strany. Neboj, dobre bude.

@moonlight1210 Och, máš môj veľký obdiv, ja som sa takýchto ponos napočúvala toľko, že ich neviem chápať a analyzovať ani pri najlepšej vôli. Akože prečo má jeden potrebu riešiť si vlastné citové nejasnosti (ale podľa mňa väčšinou úplné jasnosti, lebo aspoň v mojom okolí to bez výnimky končí pri párovej harmónií, keď sa teda už inkriminovaný vynadáva dosýta) a zaťažovať tým všetko okolie, ktoré je len ochotné počúvať. Aspoň ja to poznám takto, nie až vo vzťahu k tyranom, ale len proste k talianskym a iným vzťahom. Tak napríklad ale ja osobne som svojimi trablami okolie nikdy týmto spôsobom nezaťažovala, môj bývalý bol, keby niečo, anjel na desiatu a to najlepšie stvorenie pod slnkom, veď sa potom ľudia aj celkom podivili, čo za zmena to nakoniec medzi nami nastala. 🙂

jolly84
12. apr 2015

@inulienka29 nestojí zato a ty začni spat, lebo vrásky ti nesvedčia 🙂 vedela by som ti roman napísať.....niektoré ženské sú vykradnute, doslova......hlavu hore.........

timea7
13. apr 2015

inak fajn, že kamošky vo veku nad dvadsať majú taký príjem, že kúpia auto aj sebe, aj kamošovi, ktorý sa do práce nehrnie....a teraz tú o Červenej čiapočke 🙂 keby tu mali ženy len takéto problémy, bolo by to fajn....

inulienka29
autor
13. apr 2015

@timea7 ona má 34 🙂 neviem kde sa píše že musí mať moja kamarátka 20 rokov ako ja 🙂 a mimochodom to že mám 21 neznamená že som nejaká retardovaná alebo zaostalá...som už rok vydatá a logicky si s rovesníčkami nerozumiem, keďže ešte v mojom veku chodia na diskotéky a flákajú sa po žúroch 🙂

tykat
13. apr 2015

@inulienka29 ....čo sa trasieš a zvraciaš??? keď si len utešovala tak svedomie máš čisté, odpíš mu že nevieš a ani nechceš vedieť o čom točí... a nech si rieši problémy s tým koho sa týkajú, viac mu k tomu nemáš čo povedať a nazdar.

timea7
13. apr 2015

@inulienka29 niekde som písala, že si retardovaná? To som si tu nikdy nedovolila. Sa ti divím, že si z toho robíš také nervy, ešte si aj tehotná, aby som sa ja triasla a zvracala pre nejakého paka, si mu mala zložiť telefón, ty s ním nič nemáš a môžeš si robiť čo chceš. Bodka. Ty sa teš na bábätko a na neho sa vykašli.