Čo navariť na narodky pre 8 - 10 ľudí?

19. mar 2008  • 
fotoportrét
fotoportrét
patusik
Registrovala sa 20. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 113 príspevkov a 13 inzerátov. Okres Košice.
  • Jakubko7 rokov
 Budem mať narodky a tak budem musieť rodinku na obed.Je to okolo 8 až 10 ľudí a neviem čo im navariť.Rezne mi už lezú krkom a chcela by som sa po kuchyni motať čo najmenej, keďže mám doma 7 mesačné zlatíčko....tak čo mám navariť?
17. jan 2008 o 08:47  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
patusik
Registrovala sa 20. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 113 príspevkov a 13 inzerátov. Okres Košice.
  • Jakubko7 rokov
 pozvať rodinku samozrejme emoticon (nejak sa mi stratilo slovíčko...)
17. jan 2008 o 08:48  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dominica
Registrovala sa 14. augusta 2007 na modrykonik.sk. Pridala 976 príspevkov.
 toto je môj večný problém a tiež klasické jedlá mi lezú už nanervy. Naposledy som povedala, že spravím brokolicovú polievku:
1 lyžica oleja
1 cibuľa
1 zemiak
1 liter zeleninového vývaru, ja dávam bujón/nezdravý emoticon /
soľ, čierne korenie,500g brokolica, 140g rozdrobenej nivy
samozrejme, treba si to prispôsobiť počtom ľudí
Opražiť cibuľu na oleji, pridať pokrájaný zemiak, brokolicu a vývar. Variť domakka. Polievku rozmixovať a vrátiť na sporák, pridať nivu, ale už len zohrievať, nevariť.
Polievka sa môže ozdobiť trochou syra, alebo osmaženým chlebom na kocky.. Poprípade sa môže jesť s pečivom.

Alebo bez polievky s predjedlom
Syrovo-šunková roláda:
20 dg tvrdého syra v celku/ja dávam karičku/
1/2 malého masla
1 vajce na tvrdo
horčica, soľ, červená paprika, pór
15 dg šunky
Syr si dáš do sáčika a dáš ho variť asi na 5 min., pokiaľ nezmakne. Ak je makký, tak sa rozvaľká, naňho sa dá syr a zmes.
Zmes si spravíš z masla, môžeš dať aj Bambino/nie veľa, aby to potom stuhlo/, postrúhaš vajíčko, soľ, podľa chuti horčica, nadrobno nasekaný pór a paprika. Ja dávam aj olivy. Takže tú zmes dáš na tú šunku a zroluješ. Zabalíš do alobalu a dáš stuhnúť do chladničky. Ja si to nakrája, na misu a ozdobím paprikou, rajčinou, olivami, čo ťa napadne a je sa to s pečivom. Sem, tam to robím ako predjedlo a vtedy polievku nemáme.

hlavné jedlo ma napadá niečo takéto:
nejaké masko si naložíš na noc do oleja, nasolíš, nakoreníš, ja by som dala asi kuracie
Potom ho len na oleji osmažíš a ako prílohu kupované mrazené americké zemiaky/hranolky/ a k tomu by som spravila ako prílohu:
na oleji orestovať cibuľu na kolieska, šampióny, cuketu, trošku cesnaku pokrájaného, poprípade baklažán, ale baklažán treba popredu nasoliť a šťavu vytlačiť.

No neviem, či som pomohla, ale aspoň som dala nejaké recepty.
17. jan 2008 o 09:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
emjee
116
Registrovala sa 5. marca 2005 na modrykonik.sk. Pridala 12808 príspevkov, 6 článkov a 100 inzerátov. Má 34 priateľov. Okres Malacky.
 pecene masko, hribovu omacku, ryzu - vsetko je pomerne rychlo a bez namahy urobene emoticon
17. jan 2008 o 09:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
junovka
5
Registrovala sa 10. októbra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 7860 príspevkov a 84 inzerátov. Má 5 priateľov. Košice.
 a Stroganov z kurac.maska?? emoticon emoticon
17. jan 2008 o 10:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
alexandra
4
Registrovala sa 15. decembra 2004 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 2498 príspevkov. Má 24 priateľov. Okres Bratislava.
 Baby, omnoho jednoduchsie je kydnut vyklepane kuracie masko do zapekacej misy, na to
1. zapekacia miska - rajcina a syr
2. zapekacia miska - hribiky
3. zapekacia miska - platok baklazanu a syr

cele piect na 200 stupnoch 45 min a este mas aj 3 rozne jedla, kazdy nech si vyberie podla chuti..

No a k tomu
- opekane zemiaky, kydnes na plech k masu, 2x premiesas, na to trosku kminu
- cestovina - nic lahsie nie je emoticon
- salat (rajciny, uhorka, paprika, syr, olivy)

Cisty cas na pripravu, prezeniem, 20 minut, a robi sa to samo emoticon
17. jan 2008 o 10:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
maso
Registrovala sa 14. júla 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1569 príspevkov a 3 albumy. Okres Bratislava.
 Ja poznam tiez nieco jednoduche z btravcoveho maska:
kupis si bravcove masko, moze byt kludne aj krkovicka, nakrajas na rezne, osolis, okorenis, sojova omacka, poukladas na velky plech - kludne natesno, lebo sa zmensia a masne sa vytopi a poukladas na to husto na kolieska cibulu (hrube kolieska), k tomu ak mas upecies klobasky alebo jaternice ja som to ukladala na velku ovalnu misu na velke salatove listy, na jednu stranu klobasy, do stredu maso a na druhu stranu jaternice - vyzeralo to velmi pekne a vsetkym to chutilo - ako prilohu mozes dat akekolvek zemiaky

Alebo trochu zdravsia obmena: mozes upiect v trube kuracie kridelka, alebo stehna, ktore naaranzujes na misu, do inej misy salat a zemiaky do tretej.
17. jan 2008 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
andrea78
2
Registrovala sa 22. novembra 2007 na modrykonik.sk. Pridala 3700 príspevkov. Má 14 priateľov.
 patus, ja som mala podobnú dilemu na krstiny, takže:

klasika nedeľná polievka (no nemusí byť, môžeš predjedo)

večer som v miske upatlala marinádu na mäso (čo dom dal-olej, grilovacie korenie, horčica,kečup, soľ, trocha cukru...............hocičo tam môžeš dať) mäso (podľa počtu ľudí, mala som krkovicu, neklepala, no aj kuracie prsia by boli super, no čokokľvek) som v tom namočila a dávala rovno na plech, na ktorom som to mienila piecť, zakryla alobalom a na noc do chladničky
večer som uvarila zemiaky do polomäkka, zliala, odložila, ráno dala na vymastený plech, posypala rascou (grli, korením, korením na zemiaky...) a piekla v rýre, len horný gril a plech vysoko hore - chytia krásnu farbu a šupku
mäsko dala piecť až ráno v takom istom stave, ako som ho večer dala do chladničky, po upečení (cca hodinka)odokryla, dala na to broskyňu/hríbiky, na to syr a ešte na chvíľku zavrela roztopiť

servírovala som to s kopčekom ryže, trochou zemiakov a zeleninovou oblohou

nemala som čas nazvyš a mesačné bábo, bolo to v pohodičke a nenaháňala som sa, je to predpripravené a robí sa to samé
17. jan 2008 o 13:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzulik22
Registrovala sa 28. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 616 príspevkov a 2 albumy. Okres Bratislava.
 patusik ja robievam pecene masko v syre so zemiakmi - vsetko v jenskom skle.
Ocistene na kocky nakrajane zemiaky posolim, dam rascu a cervenu papriku, polozim na dno jenskej misy a na to klasicke napr. kuracie prsia obalim v muke, vajicku a na koniec v postruhanom tvrdom syre. Masko polozim na zemiaky a cele to zalejem slahackou a peciem cca hodinu prikryte a potom 10 min odokryte, vyborne, rychle a v jednom pekaci.
17. jan 2008 o 14:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majina.b
Registrovala sa 13. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1836 príspevkov. Má 7 priateľov.
 čo tak sviečkovu na smotane a kuracich prs, uvarne je to asi za hodinu.
prešpikuješ kuracie prsia zo slaninou, orestuješ ich.
na kocky rozpustiť slaninku, pridať cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler a orestovať. prisypať cukor, skaramelizovať, vložiť prsia, zaliať vodou, pridať horčicu, citron, čk, soľ, boblist, a nechať dusiť. mäso vybrať, rozmixovať, opražiť muku, zahustiť s mliekom alebo smotanou

knedľu kupiš
17. jan 2008 o 15:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
patusik
Registrovala sa 20. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 113 príspevkov a 13 inzerátov. Okres Košice.
  • Jakubko7 rokov
 Baby dakujem, ste zlate emoticon
17. jan 2008 o 20:46  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
bibinka
1
Registrovala sa 26. septembra 2006 na modrykonik.sk. Pridala 3024 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Martin.
 patusik- aj mňa čaká oslava,ale väčšina rodiny rozhodla-budú rezne a zemiakové pyré.Svokra a moja mama vypražia rezne,švagriná urobí pyré a ja sa vraj môžem venovať maličkému emoticon
inak vždy keď príde rodina,je to tiež 10ľudí,tak robím toto:
Na hlavu 1/4 kuraťa,alebo len stehná,osolím,zvnútornej strany dám majoránku,poverch poprášim červenou paprikou a poukladám na plech na malé kocôčky zemiakov. Všetko spolu upečiem na jednom velikom hlbšom plechu. Nemusíš ani podlievať. na štvorcový plech sa mi zmestí akurát 10 stehien a akurát zemiakov na 10 porcií. je to za hodinku upečené na 200st. mňam. emoticon
18. jan 2008 o 13:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kiwuska
Registrovala sa 25. augusta 2006 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 1300 príspevkov. Okres Bratislava.
 uplne naj recept z kare,: rezne naklepat, nasolit a pokorenit. Na kolieska pokrajanu cibulu, tolko, aby sa pokryl jeden plech, podusit na masti do makka a dat rovnomerne na plech. Na to poukladat rezne. Mensie sampinony nkrajat na platky, tvrdy syr nastruhat nie na jemno a premiesat so struhankou. Na kazdy rezn trosku sampionov á na to stuhanku so syrom. cele sa to poleje 2 dl vyvaru, moze but len vegetova voda, 1 dl vina a smotanou na slahanie. v rure piect 45 min. to nema chybu emoticon
21. jan 2008 o 20:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
janazuza
4
Registrovala sa 12. augusta 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1124 príspevkov a 19 inzerátov. Má 6 priateľov. Lipany, okres Sabinov.
  • Slavko10 rokov
22. jan 2008 o 22:22  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
danielala
Registrovala sa 18. januára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 404 príspevkov a 1 album.
 Ked nemam cas babrat sa s obalovanim reznov, tak sa mi velmi osvedcil recept, ktory kazdemu chuti a jeho priprava je jednoducha: vecer si do vacsej misy pripravim marinadu z plnotucnej horcice (kludne aj 10 polievk.lyzic), oleja (tiez moc nesetrim), korenia (bud Avokado country gril alebo provensalske bylinky), soli a jedneho pretlaceneho strucika cesnaku (nemusi byt) a dolejem tolko vody, aby masko, co do marinady naukladam, bolo cele zakryte. Rozmiesat marinadu a naukladat do nej krkovicku pokrajanu na rezne a pichnut do chladnicky. Na druhy den to cele vykydnem dve hodiny pred ocakavanim navstevy na velky nizky plech, masko rozlozim a peciem - na najnizsom moznom stupni (cca.140-tke) pomalilinky (2 hodinky), aby bolo masko makkucke. Ak bolo marinady pomenej, tak treba podlievat vodou hlavne ku koncu, aby sa horcica nepripiekla a nezhorkla. Podavam s ryzou, hranolkami alebo americkymi zemiakmi. Masko je vyborne aj studene, dokonca prihrievane na druhy den este lepsie.
18. mar 2008 o 20:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
matar
1
Registrovala sa 25. februára 2007 na modrykonik.sk. Pridala 2285 príspevkov a 2 albumy.
 ja vždy ked mám doma veľa ľudí robím jednoduchý rýchly recept, ktorý zatial každému veľmi chutil.
rozvalkáte listkové cesto, potrieť vajíčkom, uložiť na to do stredu naklepané kuracie prsia, na ne dať čo máte radi- šampinony, kukuričku, šunku, špenát, kečup, čerstvé bylinky.... proste čokoľvek a celé to prekryť plátkovým syrom. zabaliť do cesta ako štrudlu, kraje poriadne zalepiť,aby to nevytekalo, vrch "štrudle" potrieť vajíčkom, pozypať sezamom a dať do truby tak na pol hodinku. najlepšie je to so zemiakovou kašou a ľadovým šalátikom. emoticon
19. mar 2008 o 08:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to

Podobné diskusie

Populárne albumy