Mám dať synčekovi meno Štefan?

danuta1414
16. sep 2014

So svokrou mám dobrý vzťah, ale teraz sa ma snaží presvedčiť, aby sme tretoemu diťaťu dali meno podľa jej manžela Štefan. Manžel by chcel po sebe zase Miloš. Nepáči sami ani jedno. Niektoré retro mená sa mi páčianapr. František, Anton, Milan, Vojtech, ale tie dve a niektoré ďalšie nie. Aký názor máte vy?

buffinko
16. sep 2014

@danuta1414 pokiaľ nie si s menom stotožnená, nedávaj ho...s manželom skúste prejsť iné alternatívy a určite nejaké meno, na ktorom sa zhodnete vyberiete

stefka33
16. sep 2014

@danuta1414 No tak ja som Štefánia a svoje meno odjakživa neznášam. Čo je svokre po tom? Prečo ona nedala svojmu synovi meno po manželovi? Daj mu nejaké pekné ľubozvučné meno nech sa cíti v kolektíve dobre.

anetkaadamko
16. sep 2014

zomrel mi otec.....bol Štefan......bola som tehotná...............jedna polka mňa bojovala s tym, že by som chcela dať meno synovi na pamiatku na neho.....druhá bola proti..............je to "ťažké" meno pre dieťa .....nechcela som syna tym "trestať"

majockap
16. sep 2014

Meno by sa malo určite páčiť obom rodičom. Či už sa bude páčiť ostatným to je ich vec. Ale vy dvaja ako rodičia budete s dieťatkom najviac a určite by nemalo mať meno, ktoré sa jednému z vás nepáči. Čo sa týka mena Štefan nemyslím si, že by si ho tým nejako potrestala, je to celkom pekné meno a aspoň by ho nemal každý druhý chlapec. Ale keď sa ti nepáči, ako som už napísala, určite sa dohodnite s manželom na nejakom spoločnom.

rheia27
16. sep 2014

mne sa to meno paci, ak by sme mali chlapceka tak by som mu to meno dala, po mojom dedkovi....ale tak vies, po svokrovi alebo svokre by som v zivote svojmu dietatu meno nedala 😀

fialkaa
16. sep 2014

kamoska ma synceka Stefana, dala mu meno po otcovi a myslim, ze aj svokro je Stefan. malemu to meno velmi pristane. mne sa velmi paci pdooba Stevko. v detstve som mala kamosa, ktory sa tak volal. zelzi aj od priezviska.

ejuska79
16. sep 2014

@danuta1414 kamaratka mala taky isty problem 🙂 a tiež so Števkom 🙂 všetci na nu tlačili nech da Štefana, svokra, manžel ... a ma Jakuba a Matúša 🙂

tanija133
16. sep 2014

ja by som dala meno, ktore sa paci mne, alebo by soms a prisposobila jedine manzelovi. ak sa tebe napaci to meno, nerobila by somto iba koli svokre.....Ona mala uz moznosti pomenovat svoje deti....

carmenka123
16. sep 2014

pokial nie si na 100% presvedcena nedavaj to meno skus si s manzelom k tomuto sadnut a porozpravat sa ... ja som chcela dat meno pre chlapceka bud Mario , Marcus, ale narodili sa mi dve dievcatka tak som im dala meno Vivien a Bianca ...

fra
16. sep 2014

samozrejme že by ste mali dať meno, ktoré sa páči aj tebe aj manželovi a nie take, ktore sa jednemu z vas nepáči, nech si svokra hovorí čo chce... mne sa Štefan páči a poznam aj par fajn chalanov jeho nositeľov, ale napadol mi hlavne tento obrazok, sory 😔

bonaqa2013
16. sep 2014

a prečo nie. Časom si zvykneš. Nikdy sa mi nepáčilo meno Zuzka a mám dcéru Zuzku. Pretože ocinkovi sa veľmi páči meno Zuzka. Chodí už do 3 triedy, na meno som si zvykla a každý povie že jej pristane. ja viem, je to staré meno, nič moderné, ale nevadí.

verini
16. sep 2014

určite nedávaj, svokra nech si hovorí čo chce. ale ona s tým menom nebude žiť. je to vaše dieťa, je to len jej vnúča, tak nech nerozkazuje, keď sa jej tak veľmi páčilo, mala ho dať svojmu dieťaťu.
mne moja mama teraz sa tiež pokúšala podsúvať jedno meno, (a to ani zdaleka nie je také staromodne ako to tvoje), ale som jej jasne povedala, nech napíše do snívajte s nami, že určite sa tak moje dieťa volať nebude aj keby čo bolo..za to že im sa páči, nemusí sa aj nám...no nie...?

hucko44
16. sep 2014

Povedz svokre, že mu dáš meno ŠTEFAN, KEĎ SA ONA PREMENUJE PODĽA TVOJEJ BABKY. 🙂

Alebo:
Skús ju najprv šokovať menom, ktoré absolútne nepripadá v úvahu. Povedz, že ho chcete volať IBRAHIM, trvaj na tom a potom mu daj to svoje (Milan napr.) - Ľahšie sa s ním zmieria. My sme sa so ženou dohodli tak, že ona napísala na papier 5 mien v poradí "páčenia sa" a ja som z tých mien vybral jedno (zhodou okolností hneď druhé).

PS: Svokra Ti diktuje aj polohy pri sexe, alebo ich len schvaľuje ?

katusik19
16. sep 2014

ty si musis dat meno ake ty chces ja by som v zivote nepocuvla nikoho...je to moje dieta...ja si vyberiem meno!a vsetci ma mozu!

lucik194
16. sep 2014

urcite nedaj, ked sa tebe nepaci, nepaci sa co s tym narobis, urcite by som si sadla s manzelom a dohodli by sme sa na mene co sa nam paci obom, my sme napriklad si sadli s kalendarom a isli sme meno po mene, co na nam pacili tak sme si napisali az nam zostal zoznam asi 15 mien a postupne sme vyciarkavali....

ciusinka
16. sep 2014

@danuta1414 Za mna - jediny, koho nazor ma pri vybere mena pre dieta zaujima, je moj manzel a aj to, ak sa jemu nejake meno paci a mne nie (alebo naopak), hlada sa ine..Vobec ma nezaujima ake meno by chceli moji rodicia, svokrovci ani nikto iny..Oni mali moznost rozhodnut o menach svojich deti, tak nech nechaju aj nas..Dodnes nepochopim, ked mi mama rozprava, ako kvoli jej rodicom menili napr. moje meno, lebo to, co sa nasim pacilo, sa nepacilo mojej babke..No uz len tym by som sa riadila..

Ked sa ti nepaci Stefan ani Milos, hladajte ine, na ktorom sa zhodnete obaja..

sunshineka
16. sep 2014

nieeeeeeeeeeeee Pista nieee a Milos je nahodou pekne.Fero je ako pre asociala,Anton detto.Milan je este ok a Vojtech no neviem.kazdopadne by som vyberala meno,ake sa nam s muzom spolocne paci.nikto iny nema do toho kecat,starsi uz mali moznost vyberu mien pre svoje deti a ked tuto sancu prepasli,ich smola.v prvom rade pamataj,ze dieta bude v kolektive a nech sa nemusi hanbit za svoje meno

mamulienka30
16. sep 2014

Pozri v dnesnej dobe dat dve mena je uplne bezna vec. Takze ak chces poriadok v rodine a mat aj meno, ktore sa vam paci a tak ho volat, vymysli nieco ako napr.. Filip Stefan a mas pokoj..

maribell
16. sep 2014

urcite nedavaj na rady typu "casom si zvyknes" ..na meno dietatka ktore porodis by si si rozhodne nemala zvykat 🙄 ...moj manzel je Zdenko aj svokor je Zdenko ..ked sme sa dozvedeli ze cakame chlapca nikto anilen nepocital s inym menom ako Zdenko ... ale ja som bola proti .. na rovinu som povedala ze to zdenko nebude a ako jeho matka hadam mam pravo aj na svoj nazor... vybrali sme s manzelom ine meno ktore sa pacilo NAM OBOM 🙂

hajajanka
16. sep 2014

@danuta1414 Svokra uz mala moznost pomenovat si svoje deti, ako chcela. Teraz je rad na tebe a tvojom manzelovi. Ja osobne by som nedala dietatu meno, s ktorym by sme neboli stotozneni s manzelom.

stanislavao
16. sep 2014

@danuta1414 meno pre dieta dajte take, na akom sa dohodnete vy s vasim manzelok. ak date meno po manzelovi, bude dieta cely zivot maly. manzel bude velky milos a syn bude maly milos. cely zivot, verte mi. bratranec ma 39 rokov a stale je maly vladko a druhy je maly stevko, lebo maju mena po otvoci. aj ked maly stevko je omnoho vacsi, ako jeho otec velky stevo. cize ja osobne by som meno po manzelovi nikdy dietatu nedala. a nedala by som ani meno, co chce svokra, ked by sa mi nepacilo. mne sa paci marek, michal, ivan - ked uz z tych "starsich", ci klasickejsich. sucasne nezvysli typu marko, kevin, leo, lucas a pod by som tiez nikdy dietatu si nedala.

zuzin78
16. sep 2014

daj take meno ake sa paci tebe a manzelovi, a svokra nech si hovori co chce , ona uz mala moznost pomenovat svojho syna .
Mne sa osobne nepaci ak v rodine sa vola otec, stary otec , prastary otec rovnako a vyzaduju to aj od nastavajuceho pokolenia. Dieta ma mat svoje meno a nie meno ake chce niekto druhy .

horana
16. sep 2014

Stara mama uz mala moznost dat vlastny vyber mien, jej detom. Toto bude tvoje dieta, jedna z vysad ze ty mas najprednostnejsie slovo pri vybere mena. Bolo by dobre prihliadat aj na muza, aby sa mu tvoj vyber pacil, ale stale ty by si mala byt iniciator, je to nielen pravo ale aj by mala byt povinnost matky. Ale svokra do toho nema vobec co hovorit, jej cas uz bol. Nenechaj si ukradnut tuto vec, nedaj meno co sa ti nepaci a nie si s nim stotoznena, aby si sa nemusela cely zivot pretvarovat ze ti to vlastne nevadi, lebo nie je nic prijemne. Ty budes najviac v interakciach s dietatom, ono tebe vysiela jemne signaly co by to malo byt (tak ako tehotenskymi chutami si babo pyta a kazde inak, aj tymto si uz vybera), nakolko sa vravi ze dieta z bruska to dokaze ovplyvnit, co sa paci matke je akoby vyzarovanie dietata. Uz teraz mu pomahas presadit nazor na to ako by sa malo volat.
Ako kazde meno je pekne, na kazde sa da zvyknut, ale naco si zvykat ze moze byt milovane od pociatku?!

whiterosses
16. sep 2014

nikdy by som nedala meno ktoré sa mi nepáči a hlavne že to chce svokra .. no kopla by som ju 😉 ale nie :D hlavne sa dohodni ty s mužom to je dôležitejšie a nie to čo si myslí svokra .. takže napíšte si pekne na papier aké mená by sa vám obom páčili a pekne budete škrtať .. iné riešenie asi neviem poradiť ..

eeffka
16. sep 2014

@danuta1414 moj nazor z vychodu: ...Pištaaaaaaaaaa !!!! .... no asi nie 😀

ukulela
16. sep 2014

@danuta1414 presne - svokra davala meno svojim detom, ty davas svojim, je to len na tebe a manzelovi a basta. o mene maleho diskutuj len s manzelom (ci uz bude Milos, alebo nie - to je na dohode Vas dvoch. ale svokra mala dat svokrovo meno svojim detom, ak chcela, a ak nedala, tak ma smolu.)

svetlusska
16. sep 2014

to ake meno chce svokra by mi bolo ukradnute, to ake chce manzel tak by som si s nim pohovorila...myslim ze je to vec hlavne vas dvoch...ale urcite by som nedala meno ktore sa mi nepaci...my sme sa s MM nastastie zhodli ze nechceme aby sa deti volali po nas :D

bejbinka
16. sep 2014

V ziadnom pripade sa nedaj vmanipulovat akymikolvek dovodmi k tomu, aby si dala vlastnemu dietatu meno, na ktore si neprivyknes cely svoj zivot, lebo nebudes s nim stotoznena, kedze ho si ho nevybrala Ty ako matka, ale niekto iny. Manzela chapem, ze by chcel, aby mal maly meno po nom...to je taka chlapska jesitnost/hrdost, ale ak sa Ti ozaj nepaci a nechces ho urazit, tak skus ist na neho tak "psychologicky"...ze budu z toho velke zmatky v buducnosti...ako ich budes rozlisovat - maly Milos, velky Milos?? A ked uz bude aj maly Milos velky a velky Milos sa bude na stare kolena zmensovat, tak to prehodite? 😀 Ja by som navrhla nejake neutralne meno...sup na papier 3 mena, ktore sa najviac pacia Tebe a tri manzelovi a z tych vyberte. 😉 Inak, by ma zaujimalo, ze ci svokra pomenovala jedno zo svojich deti po manzelovi - Stefan, ked Teba o to ziada? A ak nie, tak preco tak neurobila?@danuta1414

sylvia225
16. sep 2014

neviem ako by som to riešila ja v tvojej situácii, či by som podľahla. našťastie u nás ani u manžela nemá nikto meno po nikom. po svorkovi by bol ján a to by som asi nedala ... prvý syn je dominik, páčilo sa nám obom a ked sme čakali druhé, aj som mala chvíľku, že ak bude chlapec, dám po tatovi - peter, meno sa mi páči, tak by to bolo dobrovolne, ale vybral manžel, že sa mu páči Lukáš a to sa aj mne páčilo, tak je Luki. no a potom mi zomrel ocino, aj on bol peter, tak som to chvíľku ľutovala, že som mohla peťa dať, ale to už je dávno, prešlo ma to .... každý má svoje meno a ocina mám v srdci stále 🙂 inak to dedenie mena - keby bol muž napr. cyril, aj jeho otec a aj jeho dedo a ja mať ďalšieho cyra asi to neprežijem :D :D :D ale ak niekde mená dedia, tak nič proti tomu ... nevlastný brat je števo a má aj syna števka ... vyberajte spolu s mužom 🙂

sylvia225
16. sep 2014

inak teraz ma napadlo - švagor je braňo a keď sa narodil volal jeho tato s jeho mamou tam z automatu na chodbe, a že teda je to chlapec a ako sa bude volať a tato, že ladislav ale ona rozumela branislav ... viete si predstaviť aké bolo doma prekvapko, ked ona oslovila dieťa branko, tato vyvalený :D zvykli si, aj ked mali dieťa s menom, ktoré ani jeden v podstate nechcel 🙂