Poraďte menu na krstiny

dr.janinka
15. feb 2010

Poradte, ake menu by ste ponukli hostom na krstiny? Chcem to vsetko zvladnut sama, mohlo by to byt aj nieco originalne, aby vsetkym chutilo a aby to aj dobre vyzeralo, prosim, dajte navrhy 🙂

babatko37
17. feb 2010

Polievka: Vichyssoise: 60 g masla, 3 veľké póry, očistené a nakrájené na kolieska, 1 malá poskaná cibuľa, 2 pokrájené zemiaky (skôr veľké ako malé - budú zahusťovať polievku na krémovú), 1 a 1/4 l slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šľahačková smotana.
Na masle (alebo oleji, ja používam olej) podusíš pór a cibuľu. zaleješ vývarom, pridáš zemiaky. Varíš, kým sa zemiaky začínajú rozávarať. pridáš smotanu a necháš ju prevrieť. Všetko zmixuješ a polievka je hotová. Keď je už polievka v tanieri, môžeš je ozdobiť pažítkou alebo strúhaným syrom alebo na kolieska nakrájaným rožkom na ktorom je strúhaný syr a bolo to na chvíľu v rúre alebo mikrovlnke, aby sa rožky zohriali a syr roztopil.
My sme to mali a zožala úspech. Je to francúzska slávnostná polievka.

monika127
18. feb 2010

Aby sme sa nemuseli doma nahánat ,tak my sme oslávili krstiny v reštaurácii,tam sme si objednali obed-vyberali sme z jed.lístka a všetkým velmi chutilo,tortu a zákusky sme si mohli priniest a nestálo to vela.Viac sme si to vychutnali lebo doma by sme museli všetkých stále obskakovat.

grenadinka
22. feb 2010

klasika, rezne.
polievku nerob, u nas to nik nejedol.

paola.o1
22. feb 2010

jani, ja som nasla inspiraciu na krstiny na mimibazare. robila som ako predjedlo sunkovu tortu - do pecne chleba som strasne na husto na sparatkach napichala sunku, zeleninu, vajco no vselico a vyzeralo to super. potom som robila klasicky slepaci vyvar so slizami a ako hlavny chod sme mali rezne na prirodno so sampionovou omackov a k tomu som robila ryzu aj zemiakovu kasu no a salat. mamina upiekla slane pagace, ja som kupila par zakuskov a nechala som vyrobit tortu v tvare dudlika.

kauzakika
26. nov 2016

Ja zatial Babi len čakám as le určité budeme krstiny riešiť formou švédskych stolou +torta.. Každý si zoberie na čo bude mať chuť