Katastrofálna finančná situácia

zebra0
27. jún 2015

Ahojte, potreboval by som vašu radu, nakoľko som v absolútne katastrofálnej situácii, a nemám ani tušenia, čo robiť. Nechcem špecifikovať kvôli čomu, ale mám kopu úverov a nebankoviek a nestíham to platiť. Príjem mám ako tak vysoký, alebo skorej taký bežný. Som v situácii, že dlžím 3 nebankovkám a 2 bankám. V jednej banke mám úver a kreditnú kartu, zároveň prečerpanie, kreditnú kartu mám po splatnosti vyše 90 dní, banka pred pár dňami so mnou zrušila zmluvu a dala mi ju celú vyplatiť, čo sa týka úveru, tam už asi polroka som pozadu s jednou splátkou, za každým dostávam pokutu. Čo sa týka ďalšej banky, tam dlžím za úver už 3 splátky a hrozí mi reálne zrušenie zmluvy a kompletné vyplatenie úveru, taktiež mám vysoké prečerpanie, za ktoré dlžím tiež.

Čo sa týka nebankoviek, pôžičkárni dlžím už takmer 4 mesiac za splátky, tam mi už jednoznačne hrozí súd, čudujem sa, že ešte v tejto veci nezakročili razantnejšie, nakoľko vieme, aké sú nebankovky. Čo sa týka druhej nebankovky a aj tej tretej, tak je to pôžičkomat, kde mám dohodnutý splátkový kalendár a minipôžička, kde som mal mať splatnosť pred pár dnami, tam si dávam predlžovať pôžičku, ale tento mesiac nový nebudem mať ani na to. Kvôli tej kreditnej karte a úveru mám na účte takmer - 500 eur, teraz čo mi tam príde príjem, tak mi ostane z toho takmer nič.

Dokopy s nebankovkami a úvermi v bankách môj dlh činí vyše 10000 eur, a absolútne nevykrývam nič, lebo všade mám toľko pokút, že vykryjem jednu vec a na tie ostatné neni ani cent. Skúšal som refinančnú pôžičku vo všetkých bankách aj nebankovkách aké tu na Slovensku sú, ale absolútne nikde nechcú nič dať, ale tak na ten register aký mám, sa ani niet čo čudovať. Čo by ste navrhovali, ako to riešiť, alebo kde by mi mohli pomôcť s nejakým refinancovaným?? Je nejaká seriózna firma, ktorá by ma ešte mohla zachrániť pred katastrofou?? Alebo ako s tejto situácie von?? Ak to do 1-2 týždňov neuhradím, všetky tie omeškané splátky a nebankovky, tak sa asi môžem pripraviť na exekúciu môjho príjmu a súdy.

zebra0
autor
27. jún 2015

ospravedlňujem sa, asi som to dal do zlej záložky, ale som tu prvý krát v živote, nevyznám sa

ettel
27. jún 2015

tak rýchlo za finančným poradcom alebo dohodnúť splátkové kaledáre, aj sa vobec ešte dá

rheia27
27. jún 2015

urcite poradca alebo pravnik, zvazit osobny bankrot

lilimoni
27. jún 2015

Hlavne treba komunikova a dohodnut splatky, predlz si termin splatenia bars aj o rok ale plat, lebo budes v base o chvilku. Ries ries a ries. Ked budes mlcat, tak ta zozeruuuu

mijo53
27. jún 2015

komunikuj s bankami ako vyššie píšu, poviem Ti pravdu, toto som nikdy nevedela pochopiť, ako môže niekto zobrať toľko úverov a pri celkom slušnom plate ako píšeš ich nemôže splácať. Si ženatý, slobodný, máš deti, na čo si to bral, to mňa by zaujímalo. Výška úverov nie je až ktovie aká vysoká, len si nedisciplinovaný, nesplácaš a potom pokuty sú vyššie ako splátky a nebankovky majú vysoké úroky a kreditné karty tiež

nikuska744
27. jún 2015

presne ako píšu baby vyššie...a ak máš iba na chlieb s maslom, tak jedz iba chlieb s maslom...

zlte_kuriatko
27. jún 2015

ja by som poradila pozri si túto stránku http://www.drs.sk/riesenia_dlhov-osobny_bankrot...

ester123
27. jún 2015

Popros rodinneho prislusnika, kamarata nech si vezme uver nech Ti pomoze. Samozrejme trvaj na zmluve a urobte zmluvu o pozicke pri notarovi. Vyplat si dlhy a po roku si zober uver na seba a vybavene.
V Tvojom pripade len tazko dostanes uver a myslim, ze ani financny poradca Ti tam moc neporadi. Lebo zosplatneny uver je zla vec..ak nie ta najhorsia.Banky a nebankovky chcu peniaze spat. A urobia preto hocico. A uvery budu predavat dalsim vymahacskym spolocnostiam, rozhodcovske sudy a ver mi, ze dlhy Ti budu narastat. A ovela rychlejsie, ako si vies predstavit. Preto to treba riesit, a nie cudovat sa, ze preco to trva tak dlho.Nejdem Ta sudit, ani nic. Pre nieco si tie peniaze bral, ale nech Ti je tato situacia ponaucenim. Toť vsio 😀

laura0107
27. jún 2015

@zebra0 jneviem kolko mozes mat rokov..ale asi si fakt velmi neskuseny..10 tis pozicku nedokazes splacat pri slusnom plate?? Kazdy bankar by tinmal vediet tymto poradit..zober jeden uver,a vyplat z neho vsetky dlhy..uroky by som na tvojom mieste neriesila,ale to aby si m nizku splatku..

mircalla
27. jún 2015

@laura0107 zrejme tie peniaze idu niekam kam nemaju - tipujem to na gamblerstvo...pri slusnom plate neni mozne mat x pozizicek, z toho vacsinu u nebankoviek a nemoznost ich splacat...zacarovany kruh

natalym
27. jún 2015

@zebra0 Hlavne je dôležité si viac nepožičiavať, udržať si zamestnanie a maximálne šetriť. Neobliekať sa, nejesť, nikam neísť. Majú Ti čo zobrať? Máš byt? Máš dom, pozemok, príp. auto? Treba to predať, príp. akože to predať. za smiešnu sumu. Ak Ti nemajú čo zobrať, tak môžeš spávať ďalej v kľude. Vyhlásia exekúciu, keďže máš príjem, tak na plat, zostane Ti nejaká min. čiastka. Nájdeš si druhú robotu bez papiera, na čierno a si žije š v pohode. Horšie ak si budeš chcieť založiť rodinu, to bude problém, alebo ak ju už máš. Ale 10000 nie je taká strašná sume aby sa nedala splatiť.
Tie čo mu radíte zobrať úver a vyplatiť, úver mu už nikto nedá!!! Bankrot - 10000 € nie je až taká suma a je to zbytočné. Ak si mladý chalan, hlavu hore, ak sa dá požičať od rodiny a splatiť čo máš, ďalšie nebrať a splácať rodine, ak sa nedá, zbaviť sa majetku, nájsť si dve práce a MAKAŤ.
A poučiť sa, že NIKDY VIAC. Dá sa to, ale poznačí Ťa to na celý život.

mircalla
28. jún 2015

@natalym tiez by som predala co sa dalo...a hlavne prestat robit to,kam tie peniaze idu....cokolvek to je....narocna frajerka, stavkovanie....nepredpokladam,ze to je nieco seriozne ako zdravotne naklady....

stangb
28. jún 2015

ja poradím len jedno - pozri si stránku brániťsaoplatí.sk a môžeš kontaktovať občianske združenie na ochranu finančneho spotrebiteľa...riešia takéto prípady, poradia ti ako máš postupovať, aby si zvládol svoju situáciu, bez toho, aby si musel predať aj posledné gate.

jadelka
28. jún 2015

odporucam ti najst si pracu v zahranici, kde zarobis ovela viac, ako tu na Slovensku, najst si hoci aj dve prace naraz a makat, co ine ti ostava....

jadelka
28. jún 2015

popripade, keby si mal niekoho, kto by na seba vzal hypoteku, ci poziccku za teba, aj ked ja by som to nespravila :D

99zuka
28. jún 2015

V pripade zaujmu napiste ip, mozem Vam poradit
@zebra0

bosoriak
28. jún 2015

@zebra0 Zvazit osobny bankot, ale to nie je take jednoduche. Pripravit sa na exekuciu, pisomne poziadat o splatkovy kalendar s uvedenim vsetkych dovodov vo vsetkych spolocnostiach.
Dalsi uver ti nikto neda, jedine dalsia nebankovka, to mozes pokojne ostat v stave, v akom si teraz. Rodina nepomoze?
Aky je to slusny plat? Kolko si z neho schopny splacat mesacne? Co vsetko vlastnis, byty, auta, ine majetky?

sandra551
2. júl 2015

To by ma inak zaujímalo, ako sa dá vôbec dostať do takejto situácie. Dotyčný @zebra0 by mohol dať nejaké tipy 😀

natalym
2. júl 2015

@sandra551 Ľahko. Napr. Ti dvakrát nedajú výplatu. Šeky treba zaplatiť, deťom treba kúpiť, požičiaš si. Potom nemáš na splátku, tak si zase požičiaš. A si v riti.

tom_i
2. júl 2015

@sandra551 zijeme vo svete mamonu, kazdy chce pekne gandry, telefon, zabavy, ... a zacina kolotoc, samozrejmostou su dovolenky ... lebo sak co by ludia povedali. My sme boli na dovolenke 1x za 15 rokov, ked na to bemame, tak si na to nebudem poziciavat, lenze su rodicia ktori aby sa nepovedalo urobia vsetko pre spokojnost, ale konci pokojnost, ja mozem pokojne spavat, doma sme vysvetlili na co mame a dakujem, ze mi nik nehadze o hlavu spoluziaci boli, spoluziaci maju

sandra551
2. júl 2015

@natalym Nooo...ono každý by mal mať nasporené tak, aby sa pol roka uživil a prežil aj bez akéhokoľvek príjmu. Myslím, že tu je skôr nedostatok finančnej gramotnosti... A nenabrala by som si na hlavu šeky a deti pokiaľ nemám dostatočný príjem. Je to blbosť dotyčného.

stangb
2. júl 2015

@sandra551 to je taká pekná teoria, ale žiaľ realita býva často oveľa horšia. máloktoré domácnosti sú schopné pri splácaní hypo ešte aj odkladať na rezervu.

monikaced
2. júl 2015

To je fakt uz velmi zla sitaucia. Zasnem ze ludia si naberu bankove uvery, potom nebankove a po case maju splatky vacsie ako prijmy a ziadaju pomoc ked uz je neskoro.

sandra551
3. júl 2015

@stangb Tak to mi je ich teda dosť ľúto...

regina22
6. júl 2015

@zebra0
a to sa chváliš, že si žil na vysokej nohe na dlh? alebo čo?

ckatka
16. jún 2016

@zebra0 zaujimalo by ma, ako si to vyriesil...
poznam rodinu co bola po krk v dlhoch,... a ako tu jedna radila - zili na chlebe s maslom a zeleninke od priatelov a pol roka jedli cestoviny s kecupom a suche zemiaky...pili len vodu
Co sa tyka jedla - je milion stranok, bazarikov a podobne, kde ked napises v akej si situacii, tak ti ludia dovolia napriklad ist si ku nim nieco naoberat alebo natrhat.
Vymyslim si - mam velku ceresnu. Prides na 2 - 3 hodiny. Oberies mi ju - a ja ti za to dam polovicu toho, co si naoberal...
Je vela ludi, ktori peniaze maju, a su ochotni pomoct cloveku, co pre to dokaze nieco urobit. Nie tak, ze na - tu mas peniaze. Ale musis si ich zasluzit.

natalym
16. jún 2016

Pevné nervy a trpezlivosť. Šetriť, zvýšiť príjem, ak je to možné, predať čo sa dá. Začni platiť najdrahšie a najhoršie dlhy, na ostatné sa zatiaľ vykašli. Kým príde k súdu, chvíľu to potrvá. Príp. dohodni čo najnižšie splátky.
Chce to len dobré nervy.

ceresnovci
16. jún 2016

Preco si sa spamatal az po 3 mesiacoch co si prestal platit?? Take veci sa riesia okamzite a hned. Chod za fin. poradcom a dokazdej institucie kde dlhujes peniaze a ries.

marusia12
16. jún 2016

@rheia27 osobný bankrot je dobrá blbosť.... 😀

marusia12
16. jún 2016

Jednoznačne by som ti poradila úžerníkom nič neplatiť.... obrátiť sa v BA na centrum právnej pomoci, Kristína Ulmanová, nájdeš ju aj na FB, taká bloncka.... prápadne ti na ňu môžem dať tel a odvoláš sa na mňa, ona v tomto robí, podáva na súdy a vyhráva tie spory....