Bezpodielové spoluvlastníctvo manželov po rozvode

zuzka062
15. nov 2013

pekny vecer,chcem sa spytat,,podala som ziadost o rozvodn nie sme sice este rozvedneni,ale neda sa snim vobec na nicom dohodnut,a preto rozmyslam co s bytom po rozvode ,,nerada by som on prisla,ale nemala by som ho ako vyplatit,chcem preto vediet ci sa da aj ze by som ho vyplacala v nejakych mesacnych splatkach???

sisaha
16. nov 2013

@zuzka062 urcite nie... vezmi si, keby to malo byt naopak.., ze on si byt chce nechat a tebe by mal vyplatit polovicu, povedzme 30 tis eur.. a bude ti to chciet splacat 200 euro mesacne. Cakala by si viac ako 10 rokov?
Riesenie vidim v tom, ze si po rozvode vezmes hypoteku (mesacne splatky budes splacat banke) a ex pojde cela polovica, aby si aj on mohol byvanie zabezpecit..

kristiii
16. nov 2013

@zuzka062 nepíšeš aký máte veľký byt, ale nebolo by lepšie ho predať a kúpiť 2 menšie?

studentkavs
16. nov 2013

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie dotazníka, ktorý je anonymný. Viem, že je táto téma citlivá a nechcete na ňu spomínať ale veľmi by ste mi pomohli vyplnením, pretože som študentkou vysokej školy a robím diplomovú prácu na tému domáce násilie. Veľmi pekne ďakujem ženám, ktoré vyplnia môj dotazník a touto cestou mi pomôžu k vypracovaniu diplomovej práce.

Dotazník môžete vyplniť kliknutím na link:
https://docs.google.com/forms/d/1by9wveDk_9Pebq...

Ďakujem

zuzka062
autor
16. nov 2013

Na byt mame este uver na tri roky,,a zobrat dalsi Aby som jeho vyplatila to by som nezvladla financne,mam z toho vsetkeho strach,a ostat tu s nim byvat po rozvode nechcem.premyslala som aj nech vyplati on mna,pretoze on ma majetok ktory nadobudol pred manzelstvom,takze financie by mal.

07veronika
26. nov 2013

@sisaha Ahoj, zial nemas v tomto pravdu. Poznam pripad, kedy sa dvaja rozviedli, sud urcil dve malolete deti do starostlivosti matke a dokonca pri deleni majetku rozhodol ze ak si matke chce ponechat ich spolocny byt bude v pravidelknych mesacnych splatkach splacat polovicu z odhadnutej sumy bytu manzelovi. Dohodnuta suma sudom a aj potvrdena bola 118€ a vyska vyzivneho na dve deti bola stanovena na cca 85€ na vyplacanie manzelovi. Velmi vsak zalezi od sikovnosti pravnika. Drzim palce vsetko sa da 🙂

sisaha
26. nov 2013

@07veronika to musi byt velmi vynimocny pripad.. vacsinou je to o tom, ze zena si vezme hypo a manzela vyplati okamzite.

07veronika
27. nov 2013

Nevravim ze je to tak vzdy, no nesmieme zabudnut na fakt, ze vlastnictvo dvoch manzelov sa deli rovnym dielom tak majetok ako aj dlzoby. Takze so vsetkeho 1/2 a tym ak mate hypo aj ta ide na 1/2presne tak ako hodnota bytu. Drzim palce, urcite sa nevzdavaj a bojuj az do konca. 🙂