Kde sa rieši námietka voči exekúcii?

andrzey
21. okt 2014

Dobrý deň,chcem sa opýtať,na súd bolo podané odvolanie o znížení výživného,no súd to neuznal,ale pred tým už bola exekúcia na nedoplatených 460 eur,kde si exekútor dal odmeny 1500 eur.Na toto bola podaná namietka a na súde povedali,keď vyhlasovali rozsudok,že toto s tým nemá nič spoločné to je iné konanie,,Chcem sa opýtať,kde budú riešiť tú námietku na exekúciu,keď súd s tým nič nemá?

katarinamarkova
21. okt 2014

@andrzey spravne som pochopila, ze najprv sa vyzinve neplatilo tak ako sa malo, na zaklade coho exekucia....az potom prebiehalo konanie o jeho znizenie aj to neuspesne?
ak to je inak, vysvetli mi to 🙂
ak to je tak, tak sorry, ale vyzivne sa plati tak ako je stanovene a exekucia je na mieste!

andrzey
autor
21. okt 2014

platilo sa,1 exekúcia sa doplatila a posledné mesiace nebol schopný z minimálnej mzdy platiť plnú sumu a platil len polovicu pol roka,na to poslali ďalšiu exekúciu...rok dozadu bol podaný návrh na zníženie výživného a po roku dnes rozhodli.Pred tým sudkyňa poradila napísať odloženie vykonateľnosti rozsudku a námietku na tak vysoké trovy exekúcie a dnes povedala,že to s tým nič nemá,,,preto sa pýtam,kto má o tom poslať papier,nejaké vyjadrenie,alebo rozhodnutie o námietkách,keď súd s tým nič nemá?

draik
21. okt 2014

Exekučné konanie je samostatným konaním, v rámci ktorého je možné v stanovených lehotách podať námietky. Námietky voči exekúcii sa teda nepodávajú v konaní, ktoré sa týkajú samotného rozhodovania súdu o výške výživného.
Čo sa týka odmeny exekútora, tak tá sa v prípade vymáhania výživného počíta z trojročného plnenia. Ak teda má povinný platiť napr. 100 eur mesačne, základ pre výpočet odmeny exekútora je 3600 eur a z tejto sumy sa počíta 20%.

andrzey
autor
21. okt 2014

@draik Samostatným konaním...teraz je treba čakať kedy pošlú nejaký papier kedy sa to konanie bude konať?

andrzey
autor
21. okt 2014

No keď je dlžoba za 8 mesiacov 480eur,koľko je teda max. odmena exekútorovi?

katarinamarkova
21. okt 2014

@andrzey ziadali ste o odlozenie vykonatelnosti exekucie, spisali ste namietku k tej exekucii? ci len tak slovne ste sa na to AZ teraz pytali sudkyne.
ona s tym skutone nic nema, ona v tej chvili riesila vysku vyzivneho.
exekucia je iny samostatny pripad.
ak ste nenamietali a neziadali o odlozenie, tak ako vam bolo poradene, tak samozrejme ze to nikto neriesi 🙂

andrzey
autor
21. okt 2014

@katarinamarkova samozrejme že všetko bolo písomne predložené do 14 dní

katarinamarkova
21. okt 2014

@andrzey uz vam prislo nejake vyrozumenie k tej namietke?

draik
21. okt 2014

@andrzey
Odmena exekútora sa pri výživnom nepočíta z dlžnej sumy, ale ako som už uviedol aj v príklade, počíta sa z trojročného plnenia povinného.

andrzey
autor
22. okt 2014

@katarinamarkova nie,nič nám neprišlo,neviem do kedy čakať,

andrzey
autor
22. okt 2014

@draik no to je riadna .....,dobre vymyslené pre tých čo nevedia čo s peniazmi,ale aj tak to nejako nevychádza

katarinamarkova
22. okt 2014

@andrzey kedy presne ste tu namietku podavali?

andrzey
autor
22. okt 2014

@katarinamarkova presne pred mesiacom,,,

katarinamarkova
22. okt 2014

@andrzey ved to je len nedavno.....to ste asi neriesili hned ako vam prisiel papier od exekutora ze?
mimochodom, nemyslim ze vam niekto v tejto veci vyhovie....vyzivne bolo stanovene sudom aj termin jeho platenia.....neplatilo sa....dokonca niekolko mesiacov.....
byt matkou toho dietatka, lutujem, ze moje dieta ma takeho otca, co od neho treba par eur na zivot jeho dietata zobrat cez exekutora.

andrzey
autor
22. okt 2014

@katarinamarkova riesilo sa to v den ked prisila exekucia,platil alimenty,ale posledneho pol roka prišiel o pracu a potom sa zamestnal s minimálnou,,živý z 360 eur troch ľudí a výživné platil,len nie celú sumu,koľko mohol ,teraz alimenty neznížili,musí ďalej platiť 120eur.z pôžičiek..Ľutujem aj ja dcéru tej matky,keď ju opustila a z platu 2200eur jej neposiela žiadne alimenty,len jej drahé darčeky nakúpi ,aby jej zalepila oči,Takto ľutujem dieťa,že do dospelosti sa nenaučí si vážiť hodnotu vecí,len ich cenu,,,a áno,každý vie súdiť,keď nevie ako to naozaj je.