Návrh na určenie výživného po vzájomnej dohode

eviki
20. aug 2012

Dobry vecer, skusim poprosit o radu. Skoncila mi RD, dcerka ide v septembri do skolky, a kedze nemam pracu (pred odchodom na MD som bola zivnostnik) som sa nasmerovala na Upsvr. Narok na podporu v nezamestnanosti nemam. Na radu uradnicky som sla na oddelenie, kde sa rozhoduje o davkach v hmotnej nudzi. Som slobodna, zijem s partnerom (tiez zivnostnikom). Jeden s potrebnych dokumentov, ktore musim predlozit je potvrdenie o podani "Navrhu o urcenie vyzivneho" na sud. Neviem vsak, ako to ma cele zniet. Ako ma taky navrh vyzerat. Neviem sa nikde na nete dopatrat k informacii, ktora by mi pomohla. Chcem poziadat o najnissie vyzivne s tym, ze sme sa s partnerom dohodli. Tiez neviem, co je to najnzsie vyzivne, (poradila mi to uradnicka). Partner je zivnostnik, takze tam je to asi trocha zlozitejsie. Zial zaraba velmi malo, takze by som nerada zostala uplne bez eura dokial sa niekde nezamestnam. Tento mesiac este cerpam poslednu RP. Dakujem.

malabiba
21. aug 2012

ahoj, návrh na výživné sa podáva na súd v mieste bydliska v podateľni, musí prebehnúť pojednávanie. Môžete sa dohodnúť na výške, ak obaja súhlasíte, sudca nezasahuje, iba vynesie rozsudok. Na súde je aj kolízny opatrovateľ, pridelený automaticky dieťaťu zo zákona UPSVaR-om a on môže tiež navrhnúť výšku výživného, treba sa s ním dohodnúť a vysvetliť mu situáciu. Vzor návrhu nájdeš kdekoľvek na nete, daj si do vyhľadávača "návrh na výživné". (mne by asi odkaz vymazali). Držím palce 🙂

eviki
autor
21. aug 2012

Ahoj, nieco som na nete nasla, ale na mna to nepasuje. Neviem aky mam dat dovod, preco ziadam sud o pridelenie vyzivneho. Vpodstate sa tym zaoberam len preto, aby som mohla dostat davku v hmotnej nudzi. Len toto asi nemozem uviest ako dovod 🙂 Partner nie je alkoholik,..., a je medzi nami dobra komunikacia, je zivnostnik a jeho mesacny prijem sa neda urcit. Mala som taku predstavu, ze sa dokonca na sude rozhodne bez nasej ucasti. Mam to od pani uradnicky, hovori, ked sa dvaja dohodnu na najnizsom vyzivnom (26e), zvykne sa rozhodnut od "stola". Tiez premyslam, ci priatela budu dodatocne oslovovat urady, aby sa preukazal , ci nemoze zvysit sumu vyzivneho.

matica
25. aug 2012

Práve pozerám na ten vzorový návrh. V časti, kde sa hovorí o "Výdavky na dieťa/deti, pre ktoré sa má výživné určiť" a pokračujú položky ako stravné, bývanie atď. sa uvádza suma, ktorú požadujem od odporcu alebo suma, ktorá je reálna a chcem sa na nej podieľať 50% účasťou? Ako sa tento návrh vystavuje ak sa rozvádzame "dohodou" a máme jasné sumy, ktorými bude prispievať otec na dieťa? Je nutné podávať tento návrh?

denisekkk
21. sep 2012

toto presne potrebujem aj ja:(

eviki
autor
5. nov 2012

Na Upsvr je oddelenie, kde sa nachadza kolizny pracovnik, kory je prideleny na sude kazdemu dietatu pri urcovani vyzivnom. Tam som sa radila bezplane.

sona110
1. jan 2013

@eviki Ahoj,chcem sa ťa opytať ako ste dopadli,museli ste ísť obidvaja na súd???Aj my ideme toto riešiť od januára,len kvoli hmotnej nudze.Pekny večer.

eviki
autor
2. jan 2013

Ahoj, ja som to nakoniec vzdala. Mali problem s tym, ze zijeme s partnerom v jednej domacnosti, kontrolovali nas doma,... Boli velmi neprijemni. Bolo to velmi ponizujece pre mna. Radsej som si pozicala od nasich.... Zo sudu som ziadost stiahla. V kazdom pripade by sme sli na sud obaja, aby som ti odpovedala na otazku. Vela stastia prajem.

sona110
2. jan 2013

Ďakujem za odpoveď.Ani mne sa do toho velmi nechce,ale ak chcem peniaze tak asi budeme musieť to začať riešiť,v živote som na súde nebola!Mám jednu známu ktory tiež sa súdili kvoli hmot.nudzi a oni na súde povedali sudcovi že len kvoli tomu sú tu a že hneď všetko vybavili,vobec žiadny soc.pracovník nebol u nich doma,nikto ich nekontroloval.Keď len pomyslenie nato čím všetkym budeme musieť prejsť je mi z toho na nič.My našťastie máme trvalé bydliská inkde,ale fungujeme spolu.Takže v piatok idem začať behať po úradoch.Držte mi palce.Ďakujem za info.a prajem všetko dobré.S pozdravom Soňa.

mirusha92
7. nov 2013

@matica
@matica ahoj a prosim tovy navrha pposlali by si mi ten vzor

zuzik1603
7. nov 2013

Dobrý deň som študentkou 2. ročníka magisterského stupňa a chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie môjho dotazníka k diplomovej práci. Dotazník sa týka mediácie (mimosúdne riešenie sporov). Veľmi by ste mi pomohli. Ďakujem Vám veľmi pekne tu je link: https://docs.google.com/forms/d/1JQfwlKu7otbosa...

dundicka
21. máj 2015

@sona110 dobrý den, prepáčte že vás otravujem ale podali ste si na súde návrh na to výživné, práve to chcem riešiť kvôli tomu aby nás neposudzovali ako rodinu aby som mala nárok na staršiu dcéru na náhradné výživné, dakujem

nebicko2
22. máj 2015

Dobrý deň, som advokátka v oblasti rodinného práva. Rada vám poradím v tejto oblasti... ak mate záujem pokojne mi môžete zatelefonovať na 0948048295. Samozrejme zadarmo 🙂

dundicka
24. máj 2015

@nebicko2 dobrý večer, to myslíte vážne, vy ste zlatá, zavolám Vám v utorok, veľmi pekne dakujem

dundicka
24. máj 2015

@nebicko2 jáj prepáčte to nepatrilo mne, ospravedlnujem sa

nebicko2
24. máj 2015

@dundicka patrilo to pokojne aj Vám 🙂

mathias2009
9. okt 2015

ja by som sa vas chcela spýtat,aký dovod mam dat preco ziadam vyzivne?? zijeme v spolocnej domacnosrti,ale chcem si poziadat pre pripad,ze by k nieco doslo. ak mate nejaký text,ktorý ste pozili,prosim poslite mi.

dakujem

dundicka
9. okt 2015

ja som to podávala ako rodičovskú dohodu, museli sme byt rozídení inak by nám to neodklepli.... napíšte mi do sprvávy ak by ste niečo potrebovali vedieť