Žiadosť na súd o úpravu styku s dieťaťom

vlado11
20. jan 2013

Ak mozem poprosit,ak ma uz niekto s tym skusenosti a uz daval ziadost na upravu styku dietata s otcom,ci mi moze pomoct ako to napisat a komu adresovat.Ja zial sa velmi do toho nevyznam.S matkou dietata sme sa rozisli asi pred polrokom a mali sme len dohodu,ze ak sa mi dohodneme,zial prestalo to fungovat a dokonca mi brani sa s chlapcom aj telefonicky kontaktovat,moje telefonne cislo som zistil,ze ma zablokovane.A syn este nema vlastny telefon,ma estelen 6rokov,takze to len zneuziva a da mi ho k telefonu,len ked ona chce.

kaktusik007
20. jan 2013

ty byt otcom mojho dietata, tak ti ho k telefonu ani nedam.... som proti takemuto kontaktovaniu, iba to dieta rozrusi...

k tvojej otazke - kazdy okres ma urad prace a socialnych veci, tam je oddelenie ochrany deti a pravnej kurately -- tam sa chod poradit, tie panie maju v kompetencii riesit aj matky ktore odmietaju davat svoje deti ich otcom, a urcite ti poradi, ako napisat navrh na styk s dietatom....
adresuje sa okresnemu sudu v mieste bydliska (akurat neviem ci odporcu ci navrhovatela, my sme z jedneho mesta takze okres ten isty)

kaktusik007
20. jan 2013
ljubic
17. mar 2013

Vladovi- akurat to riesim aj ja, chod na svoj okr. sud tam ti pomozu napisat a podat ziadost, alebo tiez soc. kuratela ti pomoze, ale sudy to riesia. Zabezpec si to,ze sa zaujimas o dieta, ja napr. este neplatim zene nic, chcel som, ale ked mi povedala,ze nechce aby dcera chodila ku mne a aby som sa o nu staral aj ja, tak pockam na sud, kolko mi urci, kolko dni s malou.

Kaktusikovi- ty si riadny cynik, na svete sa naozaj vyskytuju aj taketo zeny ako ty, preco by nemohol otec 'aspon' zavolat so synom, zena mu brani aj v tom. Akoze nechapem ta absolutne. Mas asi nejaky komplex ? Byvaleho? Sa spametaj. Otec ma take iste prava jak matka.