Musí dcéra robiť talentové skúšky?

salamistka
14. feb 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, moja dcéra by bolo rada učiteľka v škôlke, prípadne na 1. stupni, študovala by na strednej pedagogickej škole a prijímačky sa robia myslím zo slovenského jazyka a musí robiť aj talentové skúšky? pretože ona nemá žiadny pohybový talent, takže žiadnu gymnastickú zostavu by nezvládla, výtvarný talent má, hoci ZUŠ nenavštevuje (neviem, či by nemala začať) a nehrá na žiadnom hudobnom nástroji. Ak chce byť učiteľka, všetky tieto veci by mala zvládnuť? ďakujem za odpovede.

liuba84
14. feb 2014

bohuzial bude musiet absolvovat talentovky z vytvarnej aj hudobnej, pretoze v zš uci hodobnu triedny uc. ako aj vsetky ostatne predmety tak isto aj v mš, gymnastiku bude musiet tiez zvladnut pretoze si bude musiet v skole vybrat jeden sport z ktoreho bude robit skusku, viem to podla jednej znamej ta si robila ale nadstavbu dialkvo ale musela absolvovat vsetko to co denny, chodila plavat a mala ztoho skusku, a ucila sa aj hru na klavir dodatocne, dcerku by som na rok pred talentovkami pihlasila do zusky aby mala aspon zaklady, vela stastia prajem 🙂

janinah
14. feb 2014

bez hry na hud. nástroj ju nevezmú,susedova dcéra tak narýchlo šla ku súkr. učitelovi na klavír...má 10 rokov? tak tú zostavu by som trenovala už odteraz,čoto sa hádam len naučí...neter tak nevzali na vytúženú fyzioterapiu,lebo jej chýbali 2 body z telesnej....jednoducho majú pri tom prijímaní pravidlá a treba robiť všetko preto,aby im dcérka vyhovela,snažiť sa..taký prístup,že je športové drevo a nemá ani hud. nástroj a chce ís ťna pedeg. školu jej nepomôže,bud esa tam hlásiť kopa dievčat,ktoré toto splňajú..

sendy1977
14. feb 2014

ahoj, sused tiež chcel isť na strednú pedagogickú, tak sa prihlásil na gitaru v 7 ročníku ZS.

prasiatko30
14. feb 2014

Pokial toma jasne co chce ist studovat treba zacat na sebe pracovat - a hudobna alebo hra na hudobnom nastroji jej nezaskodi ani keby chcela studovat medicinu alebo pravo - odbornici to vrelo odporucaju byt tebou tak sa s dcerou porozpravam o ktory nastroj by mala zaujem a prihlasila ju na nejaku skolu - pokial nechces aby hodila na zus kde predpokladam to beru velmi vazne tak by som hladala nejaku sukromnu hudobnu skolu a aspon 1x tyzdenne aby sa venovala nejakemu nastroju a k tej telesnej mozno na nejaky pohybovy kruzok este a tak ked pride hodina rozhodovania tak so bude moct vyberat bez problemov

adeala
14. feb 2014

sesternica študovala na pedagogike, tak som sa ti spýtala:
talentovky z hudobnej - tam museli jednak hrať na nástroj + spievať
z výtvarnej - klasicky zátišie + voľná téma
telesnej - museli vedieť kotrmelce vpred, vzad, stojku a také to "mlynské koleso", skákali do diaľky a výšky a ešte si máš vybrať nejakú loptovú hru a z toho základy, ona mala na výber a že si mohla vybrať ešte z nejakých dvoch, ale to už nevie
recitovanie spamäti aj próza aj poézia
improvizovali vo vymýšľaní príbehu na nejakú tému

junovka
14. feb 2014

podla mna, ked chce dcera studovat pedagogiku, tak by mala hadam zo vsetkeho mat talentove skusky, kedze ucitelia vyucuju skoro vsetko 🙂 Moja dcera chce studovat trenerstvo, tak prijmacky na sport.gympel musela robit z telesnej + specialne na dany sport, co mi pripada pochopitelne 😉

rakywanda
14. feb 2014

tými telentovkami je to dosť náročná škola, treba sa začať priebežne pripravovať a dúfať, že kým sa bude musieť dcéra definitívne rozhodnúť čo ďalej, nezmení názor 😎 4-5 rokov je dlhá doba. A treba mať na zreteli aj to, že doba ide dopredu a už teraz sa šušká, že učiteľky v MŠ budú musieť mať aspoň prvý stupeň (Bc.) vysokoškolského štúdia, na učiteľku prvého stupňa musí mať komplet vysokú školu - Mgr.

kokorunecka
14. feb 2014

Ja som chodila na pedagogickú akadémiu do Trnavy.
Talentové skúšky pozostávali z hudobnej - ja som nevedela hrať na žiaden nástroj,tak som tam stratila body,plus okrem hry hodnotia aj spev.
Ďalej výtvarná - kresba zátišia, maľba na ľubovoľnú tému.
Telesná - kotrmelce,stojka,premet bokom,gymnastická zostava-možno použiť aj fitnes zostavu.
Jazyková - umelecký prednes,čítanie,vymyslenie si rozprávky.
Na viac si nespomínam, keby niečo, pokojne napíš IP.

denkaajejdeti
14. feb 2014

Áno - pedagogika pre MŠ alebo 1.stupeň ZŠ je najmä o talentoch na "výchovách" - za to sú body, ktoré rozhodujú o prijatí, resp.neprijatí na strednú a následne potom na VŠ pedagogického smeru (bez VŠ si už len veľmi ťažko nájde miesto, pretože demograficky teraz ešte pretrváva boom bábätiek, ale už sme v tzv. prirodzenom úbytku a nie prírastku ako to bolo donedávna - t.z. že je stále menej detí a o cca 2-3 roky sa začnú postupne znižovať stavy učiteliek. Teraz je ešte detí veľa, pretože rodili tzv. "husákove" deti - to boli silné ročníky, ktoré donedávna odkladali tehotenstvo, ale teraz sa už silné populačné ročníky minuli a onedlho tu máme nenormálny útlm, kedy bude problém sa stouto profesiou zamestnať).
Ak naozaj veľmi chce, tak už nestrácajte čas a snažte sa rýchlo dobehnúť zameškané - telesnú, výtvarnú (to bude relatívne najľahšie), hudobnú (nástroj+spev).
Držím palce pri správnom rozhodovaní.
Denisa

vaneska45117
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katusa88
26. feb 2018

@kokorunecka ahoj. Chcem sa spytat ty si chodila na pedagogicku ako diaľkovo. Dakujem

kokorunecka
26. feb 2018

@katusa88 Ahoj. Nie,ja som bola na dennom štúdiu.