Trieda pre nadané deti v Nitre

tstanka
7. máj 2012

Maminky a ockovia, mate niekto priamu (aj nepriamu skusenost ?? Rozmyslam ze by som syna do takejto triedy zapisala. Viem ze v nr je na ZS benkovej. My sa do NR iba v juni stahujeme, tak si nemam ako pozistovat nazory - nikoho tam nepoznam... dakujem

wurmm
9. máj 2012

@tstanka moj synovec tam chodi. Deti sa tam vsak prihlasuju len na doporucenie psychologa, napr. z centra pedagogicko-psychologickej poradne...

tstanka
autor
9. máj 2012

Dakujem, tieto veci uz viem, prave cakam na termin z centra a som v kontakte aj so skolou 🙂 skor ma ale zaujimaju take interne veci 🙂 su spokojni?? rozhodli by sa tak znovu? maly je v pohode? viem ze to velmi individualne, ale aj tak, aspon par veci... Vela ludi je proti tymto skolam, ze je to prilis rozpustile - otvorenu hodinu sme nestihli, tak si uplne neviem predstavit ten styl vyucovania.

angiene
4. sep 2012

@tstanka ahoj, predpokladam, ze uz asi maly na vlastnej kozi zazil prvy ( a dnes i druhy den ) na Benkovej, ale ak mas zaujem, tu je par mojich skusenosti s uvedenou skolou.
Moj syn momentalne navstevuje treti rocnik na Benkovej. Rozhodnutie dat ho sem bolo jednoznacne a napriek nejakym drobnostiam som to doteraz neolutovala. Mam dve deti s VIN, starsia dcera je uz stredoskolacka, absolvovala beznu skolu, sice s rozsirenym vyucovanim AJ, ale inak s beznymi vyucovacimi metodami.Takze viem porovnavat.
Snad najvacsie plus vidim v individualnom pristupe k detom . V triedach ich je 10- 12, max. 13.Na zaciatku roku sa este aj v ramci tried rozdelia na skupiny ( SJ a M ) podla toho, ako su deticky sikovne v danom predmete a aby sa navzajom nezdrzovali a nebrzdili. Rano zacinaju trosku skor, ako v beznych skolach, 7:45 zacinaju komunitou, kde si porozpravaju zazitky z predch. dna, prip. rozoberaju a riesia nejaky problem, ktory vznikol ci uz v skole, alebo si ho deti priniesli z domu. Komunikacia pedagog- dieta je zalozena na dialogu, ale aj na ucte a porozumeni. Deti si s pedagogmi tykaju, oslovuju ich menom a doslova ich zboznuju - ci uz su to tiedne ucitelky, alebo vychovavatelky v skolskom klube. Nech si hovori kto chce co chce, ja som sa nestretla s tym, ze by sa tu deti spravali nejako povysenecky ci arogantne. Vela veci na vyucovani riesia cez projekty. Domacich uloh maju minimum. To, ze priebezne pocas roka pracuju na rocnikovej praci asi vies. Ak Ti mozem odporucit, nenechaj si ujst ich obhajobu na konci skolskeho roku. Su taki hrdi na to, co si prichystali a je prekvapive, na akej urovnoi vedu diskusiu 7-8-9 rocne deticky. 🙂
Prve dva rocniky boli absolutne v pohode, napriek tomu, ze sa v synovej triede nazbierali fakt silne individuality / nasho Martinka nevynimajuc 🙂 . / Pani ucitelka ich zvladla perfektne, naucili sa medzi sebou ako- tak vychadzat. Tento rok nam zmenili p. ucitelku ( neviem, ci tieto organizacne zmeny boli len jednorazove, alebo to bude fungovat aj do buducna, ze jedna p. ucitelka rocnik 1-2 a dalsia 3-4 ), ale dufam, ze sa deticky rychlo zadaptuju a nenastanu nejake problemy. P. vychovavatelka nam zostala ta ista, co som rada, Marika je strasne fajn, deti nechcu zo skolskeho klubu chodit domov.
Mavaju siroku ponuku kruzkov a aj v ramci skolskeho klubu robia najroznejsie aktivity, chystaju si nadherne programy ku dnu matiek, ci na vianoce, Den matiek nam robili v staro divadle a bolo to fakt nadherne... Robia si vianocnu a velkonocnu burzu vlastnych vyrobkov a strasne sa vytesuju, ked sa im dari dielka popredavat.
V pavilone kde su VIN deti su aj klasicke rtredy 1-2 a na obedy chodia tiez s detmi z klasickych tried, takze nie su uplne vytrhnute z reality.
Takze aspon takto strucne, ako hovorim, ja volbu Benkova nelutujem.

barcelona94901
17. dec 2012

@angiene my zvažujeme Benkovu,takže tiež dakujem za info 😉 🙂