Rozvedené a opustené mamičky s dieťaťom, s deťmi

galaxy
21. mar 2014

Mamičky, môžem vás poprosiť o príspevok - o vašu skúsenosť ako ste fungovali po tom ako ste sa rozviedli či opustil vás partner. Ako to prebiehalo ďalej. Kedy ste hľadali dieťatku "nového ocka" a kde? Dá sa zabudnúť na bývalého partnera - ako?
Už ani neviem čo by som sa opýtala. Proste prosím napíšte všetko čo vás napadne, ďakujem pekne

mimi249
21. mar 2014

Fungovala som a fungujeme velmi dobre 🙂 Rozisli sme sa ked mala dcerka pol roka. Dolezite je mu odpustit, nie kvoli nemu ale kvoli sebe, teda neviem aky dovod bol u vas... A hladat jej noveho ocka ??? To ma ani nenapadlo prve mesiace, a ani teraz nemam pocit, ze by potrebovala "noveho ocka" . Ma vsetko co potrebuje. A ak ma nejaky muz prist do mojho / nasho zivota, tak pride.... To sa neda hladat. Zabudnut sa neda na byvaleho partnera, len ho musis brat z inej perspektivy.... Samozrejme , ze kazdy rozchod boli a velmi....ale na nieco je kazdy vztah a aj rozchod dobry.... aby sa clovek nieco naucil, posunul dalej. Hladaj pozitivne stranky vo svojom zivote, konkretne co si nemohla robit vo vztahu s byv. partnerom, napr. ja som zacala kreslit, malovat a vela dalsich veci, co som ani netusila predtym, ani by som si pri nom nedovolila.

raszuz
21. mar 2014

@galaxy mam skusenost, ale nemali sme deti, mna, ked nechal ex po 7,5 roka bez slovka vysvetlenia (suvislosti mi dosli neskor a aj rozne info), tak som neskutocne nenavidela a nepriala mu stastie v zivote, kamoska mi stale vravela, ze mu treba odpustit a zelat stastie, nedokazala som to, dokonca ani vtede, ked uz som mala terajsieho partnera, dlho som v sebe dusila nenavist voci ex a z casti sa to obracalo voci mne samej, jedneho dna som sa zobudila a povedala som, ze nech je stastny s tym, co ma, co si vybral (aj ked viem, ze stastny velmi nie je) a cuduj sa svete, zacalo sa mi lepsie dychat, darit .... v maji som kupila byt, v juni zostatnicovala som bez vacsich problemov a v novembri ten isty rok som prisla na to, ze som tehotna, aj napriek tomu, ze mi lekar tvrdil, ze nikdy nebudem mat deti ... Maly sa sice narodil o mesiac skor, ale presne na piate vyrocie rozchodu, je v poriadku a ja to beriem ako znamenie, ze som sa s velkym svinstvom dokonale vyrovnala ....Keby sa mi nieco podobne stalo teraz, ked uz mam dieta, tak sa snazim v prvom momente, co najrychlejsie vyrovnat s nenavistou a neprajnostou, aby som neublizovala sebe a malemu, noveho ocka by som nehladala, lebo, co ma prist, tak pride 🙂 .... S exom som sa nahodne stretla po siestich rokoch, minuly rok prvykrat, od rozchodu sme sa nevideli poriadne, dali sme kavu a mne sa uz dokonale otvorili oci a som si povedala, ze sa mi dobre stalo ....

sissy27
21. mar 2014

@galaxy zabudnúť na ex sa nedá - akurát sa tak dá vyrovnať s jeho neprítomnosťou... a to chce len čas, nejde to zo dňa na deň... treba si uvedomiť, čo v tom vzťahu nefungovalo, keď odišiel, ale nedávať to za vinu sebe...
fungovať bez ex sa väčšinou dá podstatne ľahšie ako s ním 😅 ale na to tiež prídeš až časom...
a hľadať dieťaťu nového ocka? kde a kedy? úplný nezmysel... nový ocko nie je nové auto, aby si si ho našla... ten buď príde alebo nepríde, síce netreba sedieť doma v kúte a čakať, že zazvoní, ale zas ani nasilu niekoho hľadať, len aby bol status kompletnej rodiny naplnený... to sa nedá od niekoho chcieť... a hlavne nie keď si čerstvo po rozchode...
daj všetkému čas, čo má byť to príde 😉

galaxy
autor
21. mar 2014

A dá sa vyžiť s rodičovského príspevku??

emily76
21. mar 2014

@galaxy ahoj, zacnem od konca.. ja som si nasla druheho muza na internetovej zoznamke... sme spolu uz 9 rokov, mame 5-rocne dvojicky.. takze aj takato forma funguje. 🙂 A najdes ho vtedy, ked budes vyrovnana s rozvodom s prvym muzom.... ak budes hladat prilis skoro, tak sice najdes, ale nevydrzi to. Podla mna chlap vyciti, ze nie si celkom v pohode a pravdu povediac, kto z nas by chcel byt len naplastou na ciusi bolavu dusicku? Takze moja rada.. upokoj sa, daj sa dokopy a nehladaj za kazdu cenu... daj tomu cas. Ja som prvy mesiac nejedla, nespala, plakala, nadavala... potom ma to pomalicky zacalo prechadzat... Musela som fungovat v praci, doma kvoli synovi.... planovite som nepozerala ziadne romanticke filmy, vyhybala sa cerstvo zalubenym kamaratkam... a po case to prestalo boliet, nahradila som zazitky s ex novymi, s inymi ludmi... a mojho muza som stretla asi v pravy cas, ked uz som mala rozchod v sebe uzavrety.

A tak, ako mozes ziadat vyzivne na dieta, mozes ziadat aj vyzivne na seba. Treba si dat co najskor ziadost o predbezne rozhodnutie na sud o zverenie dietata do starostlivosti + vyzivne na dieta plus vyzivne na manzelku. Pripadne ak ste neboli manzelia, tak sa obrat na socialku, kde ti povedia, na co vsetko mas narok. Vela sil prajem.

gabkostanka
21. mar 2014

@galaxy no my takto bez ocka fungujeme uz od leta, akoze s vyzivnym a RP sa celkom da, aj ked je to dost biedne 🙄 financne mi pomaha moja mama. Ja som si ziadala aj vyzivne na seba, ale vzhladom na jeho prijem vyssi o cosi ako je min. mzda mi to zamietli.
Ja by som tiez dopriala synom "noveho ocka", ale ako ti pisu aj baby vyssie nie je to moja priorita. V nasom zivote nikto nefiguruje, ani nemam cas na stretka a zoznamovania a uprimne ani chut.
My s ex ale dobry vztah nemame, tazko sa s tym vyrovnava hlavne ak mate malicke deti. Vlastne cela starostlivost o synov je len na mne, on mi naozaj v nicom a s nicim nepomoze. Zato nam pomaha moja mama a moj brat. Tak ale da sa to zvladnut, co uz nam ine zostava.
Drzte sa 😉

janka2921
27. mar 2014

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie dotazníka kvôli diplomovej práci, ktorý sa týka rozvedených partnerov.....veľmi by ste mi tým pomohli. Dakujem!
https://docs.google.com/forms/d/1-yioDyfKbLLIT2...

sarlota19
6. júl 2014

Ahojte,tak ja som tiež ostala sama s dvoma dcerkami jedná ma rok a pol a druha 3mesiace.nemám tu nikoho kto bymi vedel pomocť je to hroznné najmä preto že musím nastúpiť do práce a vyriešiť čo bude s detičkami. Manžela som upodozrievsla ali pol roka že ma inu a teraz sa to potvrdilo, je smutné že jeho rodina obvinovala len mna že som žiarlila .... .a ktoráá by nežiarlila?????? Žena si všimne všetko čo sa týka jeej muža hlavne opovrhovanie, odmeranosť, skrývanie telefonu a iné veci...... som smutná kvoli dcérkam., pretože zrazu by ich chcel..... poradte ničo žienky

marce63
22. aug 2014

@sarlota19 tvoja situácia je veľmi náročná hlavne preto, že máš ešte dosť maličké dieťatko. Skutočne bezcharakterné od chlapa, keď v období v ktorom sa má tešiť z narodeného vlastného dieťatka, zaujíma ho nejaká cudza ženská. Budovať vzťah s takýmto mužom je takmer nemožné. Keď nemáš blízko seba niekoho z rodiny, kto ti pomôže? Skús ešte zažiadať o výživné na seba, kým ste manželia, musí ti ho platiť kým budeš s deťmi doma!!! / nakoľko manželia musia mať rovnakú životnú úroveň/. Keď sú partneri druh a družka, tak druh platí na partnerku výživné do dvoch rokov veku dieťaťa.
Píšeš, že zrazu si spomenul na deti, takže mu pripomeň že platenie výživného na deti a teba je prvým krokom, aby dokázal, že mu na deťoch záleží aspoň trochu. Veď niektorí otcovia aj keď sú s partnerkou rozvedení, platia deťom nad rámec výživného letné tábory, dovolenku, sezónne ošatenie a najmä obuv, to sú veľké položky a keď im na deťoch záleží, napr, aby malo dieťa v zime kvalitnú obuv, veď je to pre jeho zdravie. Nestačí z jeho strany viesť reči, že mu ne deťoch záleží a podobne. Musí to dokázať, aj keď spolu nebudete žiť, o deti sa môže starať, brať ich na víkend a venovať sa im. Pretože keď budeš chodiť do práce a k tomu dve malé deti, budeš dosť zničená psychicky aj fyzicky. Takže buď akčná a zariaďuj čo sa dá. Veľa šťastia.

sarlota19
22. aug 2014

@marce63 dakujem za radu, už bolo jedno pojednávanie a je odročené, pretože moj manžel si rád vypije a ja to musím dokázať no je to trochu problém, pretože jeho priatelia budu držať pri nom. Vedia aj že bol neverný ale kamoši su kamoši, tskže dokazovanie bude ťažké. No deti nechce on ale jeho rodičia, pretože sa hanbia ľudí čo povedia ako všetko dopadlo a manželstvo skončilo.

marce63
22. aug 2014

@sarlota19, aké pojednávanie ste mali? Ak si si dala žiadosť o výživné na deti a seba- predbežným opatrením, súd musí urýchlene rozhodnúť, takže to požaduj. Čo chce sudkyňa dokazovať? V pripade, že si podala aj o rozvod, nech si vážená sudkyňa vyziada v tomto prípade od jeho mobilnéhho operátora záznam hovorov, alebo sms a má dôkazy, ako sa správal v manželstve. Keď podávaš žiadosť o výživné, je dobre, aby si si tam spísala všetky reálne náklady na deti aj na seba, všetko strava, obuv, odevy, lekár , cesta, lieky a ubytovanie či terajšie, alebo ak sa odsťahuješ a budeš platiť podnájom. Zisti si jeho príjem, ak nemáš žiadny doklad, tak aspoň približný a všetko to pekne pospisuj, aj tvoj príjem a zamestnanie zatiaľ nespomínaj, ešte nevieš čo sa vyskytne. No ak na súde oznámil, že nemá záujem stretávať sa s deťmi, čo tam vôbec sudkyňa rieši? Ak majú záujem o úpravu styku s deťmi starí rodičia, treba ich tam prizvať a rovno to vyriešiť, ako si ich budú brať//nie že určí súd termín jemu a on ich bude dávať rodičom a žiadna starostlivosť ani nič//, dajme tomui deň v týždni si ich starí rodičia vezmú a ty si vtedy všetko povybavuješ čo budeš potrebovať. Ak to bude sudkyňa neprimerane naťahovať, podaj námietku a sťažnosť. Ak si nežiadala výživné predbežným opatrením, tak to ešte raz podaj takto v podateľni súdu.

sarlota19
24. aug 2014

Ahoj podala som návrh naupravu rodičovských práv do rozvodu a preto bolo pojednávanie......všetko som pekne zdokladovala takže v tom problém nebol ale g ton, že deti chcem aby navštevoval on a hlavne za mojej prítomnosti, udala som dovod žerád si vypije aj jeho rodičia a ženikdy nebol s malou viac ako 2 hodiny sám.

@marce63

marce63
24. aug 2014

To mateda mrzí, ak naňho nie je spoľahnutie. Ak by bol schopný piť alkohol, keď bude mať deti, to aby si stále rozmýšľala, čo sa môže stať. On sa napokon na súde vyjadril, že chce deti navštevovať? Dúfam že výživné už máš určené a nešetri ho. Prajem ti veľa síl a pevné zdravie. 🙂

marce63
24. aug 2014

@sarlota19 To mateda mrzí, ak naňho nie je spoľahnutie. Ak by bol schopný piť alkohol, keď bude mať deti, to aby si stále rozmýšľala, čo sa môže stať. On sa napokon na súde vyjadril, že chce deti navštevovať? Dúfam že výživné už máš určené a nešetri ho. Prajem ti veľa síl a pevné zdravie. emoticon

mona11111
6. sep 2014

@marce63 sarlota19 pozor, to, že priznajú výživné ešte neznamená, že jej ho bude platiť a že sa môže na to spoliehať a rátať s tým... Hovorím z vlastnej skúsenosti - u mna je výživné skôr ako "nečakané peniaze navyše" Za pol roka som ho zatial dostala raz. A je strašne veľa takýchto prípadov, kedy si nepomôžete, to že by ex zavreli mne moc nepomôže. Myslím, že toto sú častejšie prípady ako keď otec okrem výživného kupuje kvalitnú obuv, platí tábory, dovolenky. Ale sarlota19 prajem ti aby toto nebol tvoj prípad a ex platil minimálne to čo má, ja len aká je realita. Lebo človek keď sa na to výživné spolieha ale potom nedostáva, tak sa môže dostať do veľkých finančných problémov... Mne na šťastie pomáhajú rodičia

gabkostanka
6. sep 2014

ahojte, k neplateniu vyzivneho len tolko - pokial mate rozsudok s urcenim sumy a terminu, pri meskani bez uvedenia dovodu, treba zajst za exekutorom a ten uz ma pravo vymahat vyzivne, takze toho by som sa nebala...pokial ma teda pracu, staly prijem, alebo nejaky majetok, bude vyzivne musiet platit

mona11111
6. sep 2014

hej, má právo... ale aj to sa dá v dnešnej dobe obísť, stačí byť živnostník, nevystavovať faktúry atď...

chantal333
15. sep 2014

@mimi249 akoby sihovorila z mojej duse... som sama s malym, pretoze moj partner ma roky podvadzal, zistila som po 10 spoloconych rokoch, ktore boli velmi pekne a bala som sa ako to zvladnem sama s malym. v tom case 6tyz babom bez rodiny vsetci ziju v zahranici, ale dnes viem, ze nic lepsie sa mi stat nemohlo... objavila som sa z inej perspektivy, my zeny dokazeme vsetko- aj auto opravit ked treba 🙂 pisem knihu, cvicim, stretavam sa s novymi ludmi, mam kopec napadnikov, co by kvoli takym vernym zenam a dobrym matkam ako sme my aj koleno si dali prevrtat...uzivam si zivot ako matka ....ako zena nie v plnom slova zmysle petoze zatial nemam potrebu mat muza pri sebe-potrebujem este cas kym uverim ze v kazdom je kusok dobra 🙂dufam ze som vas co vahat povzbudila....to najdolezitejsie preco som sa orzhodla nevernika nechat istbolo to, ze som chcela by mal moj sy doma DOMOV a to uz dnes vidim ze sa mi podarilo, je to nesmerne pokojne usmiate a vnimave dieta....drzim vam vsetkym palce a pamatajt muzov je na svete strasne vela a daju sa vymenit ale deti nie....

lencici
27. sep 2014

vidím, že v takej situácii nie som sama :-/ môj manžel ma už raz podviedol ale bola som hlúpa, naivná a ľúbila som ho tak som mu to odpustila...aj keď som ho podozrievala vždy... keď sa nám pošťastila druhá dcérka tak som si myslela, že ani šťastnejšia byť nemôžem....ale omyl, keď mala 2 a pol mesiaca tak prišla ďalšia rana...mesiac a pol sme ako tak fungovali ale ja som to psychicky nezvládala tak som ho vyhodila....teraz je to už 6 mesiacov a on ma podľa jeho slov už vážnu známosť,...momentálne riešim rozvod, on sa na to vykašľal, že nech si to vybavujem ja...staršiu dcérku 7r chce do striedavej aj keď ja s tým veľmi nesúhlasím ale ona sama chce... mladšia má teraz 9 mesiacov.. spolu sme boli 10 rokov a z toho 7 manželia...je mi z toho všetkého na hovno...niekedy mám také dni, že ich len prežívam....najviac mi pomáhajú kamošky a moje dve krásne herečky...

trish31
27. sep 2014

@galaxy nasla som si o par eur lacnejsie byvanie,nastupujem do prace,syn ma opatrovatelku,noveho tatina nehladam lebo on svojho otca ma,ak,tak partnera,mozno,raz,casom,ak nie,tak nie.A bez muza to zvladame velmi dobre,tesim sa,ze konecne budem bez stresu.Spokojna mamina,spokojne dieta.

sofi05
1. okt 2014

Ja to zatial nezvladam :( v juni sa to prevalilo, od decembra ma vztah, v auguste sa odstahoval, deti si berie kazdy druhy vikend, o nic ostatne sa nestara, neopyta sa ako to zvladam sama, ako to zvladaju deti, proste nic... som sialene sklamana, ako sa moze jeden chlap, otec deti, takto spravat, ale on si potrebuje zariadit svoj zivot. Navrh na rozvod a rodicovsku dohodu uz ma 2tyzdne v maily, ale nema cas sa tomu venovat. Moj plat /robim z domu do konca roka v jeho firme/ je vlastne moje vyzivne, co by som viac chcela ?!? Nasla som si robotu na 4,5 hodiny, sice za maly plat, ale pomaha mi to prekonat vsetko co sa deje. A viac hodin aj tak zatial nestiham, deti maju 9,5 a skoro 5r.

t_stehlova
3. okt 2014

Ahojte, pridavam sa k vam. Tento rok budem mať 24 rokov, od mája som rozvedená a vo februári bude mať moja dcérka 3 roky. myslela som si ze vsetko pekne zvladam uz sama, ale nie je to tak. Na bývalého už nemyslím...po odchode od neho som zistila že už keď som bola tehotná dával si od kamarátov zháňať k*rvy a chodieval do Čiech a do Žiliny do bordelov. Hrával celé noci automaty a lubil si aj vypiť, všetko toto sa dá vyriešiť ale keď som zistila že berie pervitín zlomilo sa vo mne všetko čo sa mohlo. Nedokázala som ho ani nenávidieť, veď som si ho brala z lásky a s tým mužom som chcela byť do konca života, bol o 16 rokov starší ale keď bolo dobre rozumeli sme si...teraz už viem že dobre bolo vtedy keď mal dávky nakúpené, tam aj išli peniaze čo sme kedy mali...všetko ponižovanie od neho, všetok krik hádky aj všetko zle sa dá odpustiť, časom áno ale dá sa to. Ale to že si bol vedomý toho aké svinstvo dáva do tela a s tým vedomím sa snažil o dieťa, o naše dieťa sa odpustiť nedá! Chvála pánu bohu, že moja princezná je zdravá a nič jej nie je!Doteraz má ponižuje a na to som si už zvykla. Viem že sa o dcéru starám najlepšie ako viem! Už pol roka pracujem aby som sa nemusela už nikdy spoliehať na chlapa a vždy keď mi bývalý splechne do očí že by som mala konečne dospieť a začať sa starať o dcéru ako matka, mám sto chutí ho tresnut niečím po hlave...

trish31
3. okt 2014

@t_stehlova a ty sa s nim preco este bavis?

t_stehlova
3. okt 2014

@trish31 pretože musím, vysúdil si stretávanie s malou tak ako vysudil...v tomto odbornom štáte si žena musí buď platiť drahého právnika a súdiť sa aj 5 rokov alebo držať hubu a krok...to isté ako pri rozvode...on ma právnika známeho a neplatí mu nič...keby si mal platiť všetky pojednávania a sedenia s ním podľa jeho taxy tak musí predať obličky...tento zvrateny štát patrí hajzlikom ako je on....jednoducho dlhá história....

trish31
4. okt 2014

@t_stehlova mne to nemusis vysvetlovat ja mam cerstvo po rozvode....ale nerozumiem stale naco sa s nim bavis?bavim sa s nim o dietati a dovi tym to hasne naco ho pocuvas?Ked ti vola napriklad?Akonahle ti zacne nadavat zlozim telefon a dovi

maslenka47
4. okt 2014

@t_stehlova
@trish31
Vy dve sa spamatajte, decko nie je vas majtetok. Je to zivy clovek, ktory ma aj SVOJHO otca. Akokolvek vy dve svojich "ex" nenavidite, malo by byt hlavne vo VASOM zaujme mat dobre vztahy s druhym RODICOM vasho dietata. A nie preto, ze "sud prisudil", ale hlavne v zaujme DIETATA.

velkacica
4. okt 2014

@mimi249
@gabkostanka
@t_stehlova
názor, že dieťa pri /slobodnej/ matke má všetko čo potrebuje je veľmi krátkozraký... Nekomentujem osobnú situáciu, ale obmedzenosť a egoizmus postoja.

trish31
4. okt 2014

@maslenka47 ty tu co riesis?Kto sa tu ma spamatat?Za to ze mam s dotycnym dieta si mam nechat nadavat a mam sa nechat ponizovat?Troska pomyleny nazor nemyslis?Kde si vzala ze dieta beriem za moj majetok?Ty asi nemas byvaleho hulvata a gresora,bud rada.Ak by si mala,inak by si pisala

trish31
5. okt 2014

@maslenka47 a takisto zaujmy dietata si v niektorych pripadoch tiez nechaj pre seba...toto so zaujmom dietata nema absolutne nic spolocne

t_stehlova
7. okt 2014

@maslenka47 Prosím??? Má byť v mojom záujme aby moja dcéra trávila čas s dofetovaným otcom bez akejkoľvek inej osoby?! Prosím ťa, čítaj najskôr a potom mi vypisuj komentáre, ok?

@velkacica moja dcéra má čo jesť (pestrá zdravá strava), má čo nosiť, má kde spať, venujem jej všetok svoj čas, má všetko, nemá len krik, hádky a nepokoje ktoré mala kým sme bývali s jej otcom...nehovorím, že má značkové oblečenie a obuv, nie sme 2x do roka na dovolenke, nevozím ju v luxusnom aute, nejedávame kaviár.....máme všetko čo potrebujeme...