7 mesačná dcéra je ako za 100 čertov

mischell0110
20. jan 2015

Neviem ako inak nazvat diskusiu.Som uz na prasky,vycerpana,unavena.V skratke-som vo Svajciarsku,kde byvam s praitelom,on pracuje od 6 do 18:30,ja som s malou cele dni sama,aj na domacnost.Mala sa narodila kautnou sekciou v 36+4tt,aod malicka je to umrncane dieta,ktore nema rezim ani v jedeni ani v spani.Mala reflux,co sa uz ako tak zlepsilo,ale nic ine nepocuvam uz 7mesiacov,len ako "huci" je mrzuta.do 4mesiacov som to brala,ze sak to prejde,ale je to cim dalej tym horsie a horsie.Vobec nechce papat normalne ako väcsina deti,ze ma priblizne rezim cca kazde 3-4h alebo 2,5.Ona papa ako sa jej zachce-jeden den doobeda vobec neje,potom papa po troskach kazdu hodinku,inokedy behom chvile vypije tolko co za cele doobedie nie.Nic ine nerobim len zohrievam mlieko,kasicku a chodim a skusam,ci je hladna,ked mrnci,alebo len mrzuta.Dalsi problem je,ze absolutne to dieta nespi.Uspavam ju aj pol hodinu,zaspi a za 5min.je vyspata.inokedy spi 10,alebo malokedy ked sa jej podari zaspat na 20,pocas spanku mrnci so zavretymi ocami.cez den spi velmi malo doobeda len 2x po 10min.a poobede bud vobec,lebo len place,alebo zaspi na pol hodinu a v noci sa kazde 3h budi na papanie alebo sa budi s placom a oci zavrete.Doktor mi stale vravi,ze je ok.ze take su deti,ale toto uz normalne podla mna nieje.nespi ani cez den ani v noci.jedenie ma take ake ma,snazim sa jej dat vzdy do flase viac,ale ona vypije len 90ml max.120 a dost,alebo pije po 40ml kazdu hodinu.Spanok nema nicim ruseny,pretoze uz som skusala povypinat vsetko,nic nerobit,aby mala klud,alebo som po tichu zapla radio aj piesne pre deti ,ale nepomahalo nic,budi sa aj tak.Mama mi vravi,ze mozno je to zubkami,ale uz sme vystriedali asi 3gely,pirulky a nic nezabera,ja uz neviem,co robit,preco je taka,ako ju mam naucit nejakemu systemu,lebo ja takto fakt nikam s nou nechodim,pretoze sa nenapapa normalne,takze by mi nevydrzala ani vonku na prechadzke,max.pol hodiny.Uz som fakt na prasky a neviem ,co robit.

ragulca
20. jan 2015

@mischell0110 Neviem aké čakáš odpovede, ale dieťa sa samé systému a režimu nenaučí. Na to má rodičov, hlavne matku (tá s dieťaťom trávi väčšinu času). Skús jej predsa len vytvoriť nejaký režim - rovnaký čas raňajok, doobedňajšieho spánku (aj keď budeš uspávať dlho), obed, poobedňajší spánok, atď. Ja som svojich dávala spať a všetky činnosti od ich narodenia v rovnaký čas. Spať chodili o siedmej večer. Je pravda, že o 5-tej ráno boli hore. Mnohým mamičkám toto nevyhovuje, ťahajú deti so spánkom do neskorého večera, ale sú spokojné, lebo ráno môžu spať do deviatej. Netvrdím, že všetky dni boli super, to nie, ale drvivá väčšina áno. Čo sa týka jedenia, nastavila by som to na 5x denne, žiadne núkanie mimo toho, dieťa si zvykne a aj hladné bude. Len treba vydržať, možno, týždeň, dva, možno mesiac, možno iba pár dní.

mischell0110
autor
20. jan 2015

@ragulca Dakujem.Necakam konkretne odpovede,len skusenosti,ci ste niektora mali nieco podobne a radu ako to riesit.a bohuzial nie som jedna z tych matiek,ktore si povedia-tak moje dieta som si naucila tak a tak a tak to je.Skusala som ako pises nejako jej to nastavit,aby papavala priblizne v rovnaky cas,alebo nenukat jej mimo,ale ked ona stale place a mrnci,nechce sa hrat ani nikde byt,poviem si,tak asi je zas hladna.lebo jeden den tak spapa,druhy nie.a so spankom.snazim sa po papani s nou hrat,venujem sa jej ako mozem,lebo po papani je cula,vsetko chyta hra sa,ale musim byt pri nej.Ked si po hodine a pol sucha ocka a je mrzuta,uspavam ju velmi dlho,a ked sa mi podari ju uspat,spi 10min.a dost.ked to skusam odznova,bud sa rozblazni a zas nespi,alebo mrnci dalsiu pol hodinu a nie a nie spat.

lia16
20. jan 2015

Ale iste, su aj take deti, kamoskina mala - tiez rodena sekciou - nie ze plakavala, "vrestala" stale, vonku, vovnutri, doobeda, poobede, cele noci.....jedlo katastrofa, nic nechcela, co chcela, ju zapekalo.....atd...trpezlivejsich rodicov som v zivote nestretla, ja uz by som ju asi aj von oknom bola vyhodila (nehovorim, ze moje deti su perfektne, ale aspon +- rezim, atd). Dobra sprava je, ze sa to v dvoch rokoch zlomilo a mala je "normalna"....mile dievcatko 🙂, tak hadam len vydrzat.....
PS iste rezim treba detom nejako skusit vstepit, ale sa - podla mojho nazoru - prisposobit rezimu dietata a nie prisposobit si rezim svojim potrebam.....u nas neexistuje napr. "nedam ho spat, aby isiel vecer skor"....ked je unaveny, spinka (uspim ho, nie ze zaspi sam 🙂) a vecer ide aj tak +- normalne, tiez okolo siedmej su uz obaja v postielkach

alaguema
20. jan 2015

@mischell0110 obe moje deti boli pomerne pokojné bába, takže neviem poradiť, ale napadlo mi - skús ju nosiť. Ja som mala obe prvého polroka nalepené na mne, či už na rukách, alebo v manduke, spávali na prsníku, alebo proste na mne 😀 ...viem, nič neurobíš, ale dieťa bude pravdepodobne spokojné. S tým jedlom by sa dalo asi robiť to, že skúsiš nenúkať každú chvíľku, aj keď spapá málo, nechaj normálne uplynúť ten bežný interval, aký máte zaužitý - 3hod. 7 mesačné dieťa už vieš zabaviť a potom sa snáď normálne naje. Spanie - už som spomínala, spávali na mne, alebo so mnou. Keď sa konečne dobre vyspí, tak sa aj napapá, aj bude kľudnejšia. A hlavne veľa chodiť von na vzduch.

diocka
20. jan 2015

@mischell0110 je mi luto ze mas taketo chvile s malou. napada ma ze mozno by sa skludnila kebyze ju nosit v nejakom ergo nosici alebo satke.
ja som mala dcerku dost uvrieskanu ked bola babo, a ked teraz vresti stale praskaju skla z tej intenzity. ale vzdy ju skludnilo ked bola v nosici, aj tam zaspavala.
ak mas moznost si taky nosic (manducu, mei tai alebo podobny - taky aby bolo babo tvarou k tebe a bola vnutri v takom pohodlnom podsede nie ze visi za rozkrok ako v niektorych nosicoch) od niekoho pozicat alebo cez bazar kupit tak to vyskusaj. chod s nou niekde von kde sa tebe paci aby si si aj ty vyvetrala hlavu. urcite to potrebujes. zober si si sebou aj termosku s teplou vodou aby si jej v pripade mohla urobit mliecko a nemusela by si s nou hned letiet domov.
asi nekojis, ze? dudlik pouzivate? moju velmi ukludnil, ked som jej ho dala tak to bolo akoby niekto vypol radio. zvykla si nan az v polroku a musela som to viackrat skusat ale bola to pre mna velka ulava. dokonca aj napriek dudliku som ju dojcila do 3 rokov.
velmi drzim palce aby aspon nieco zabralo.

sense
20. jan 2015

aj ja som vo svajciarsku a viem ake je to tazke byt bez rodiny....ale poviem ti jedno hlavne sa musis ukludnit ty lebo dieta tvoju nervozitu citi,....co sa tyka rezimu to ju musis naucit,...a odporucam kludne chod s nou von aj ked huci...zabal flasku so sebou a aspon na polhodinku hodinku von...pocasie az take hrozne nie je...inak moja byvala rovnaka....ja som s nou bola parkrat u osteopaticky a potom sa to troska zlepsilo...ale rezim som jej davala od mala....

zuzka38
20. jan 2015

@mischell0110 mas narocne dieta nezavidim.. Prrkvapila ma veta typu nikam s nou nechodim..preco? Aspon by si prisla na ine myslienky, a mozno bx aj ona bola kludnejsia.. Tirz mi napadlo nosit ju vela v nosici ci v satke..skus uvidis..s jedlom by som ju nenahanala, v 7mich mediacoch to jr sj tak len o skusani chuti nez o jedeni..

s_mt
20. jan 2015

Ja mam 2 deti, prvy chlapec mal super rezim, spaval celu noc, parada ;) Druha dcera /teraz ma 10 mesiacov/ je tiez uvrieskana /sorry za vyraz ;). 1.mesiac, katastrofa, revala , spala len malokedy cez den a vecer revala vkuse od 21 do 24 hod ;( Potom sa to trochu zlepsilo, v troch mesiacov uz to bolo fajn, aj zaspavanie lepsie a skor, ale potom zase nastal zlom ;( Idu nam zuby, tak ju vecer uspim len na rukach, musim byt pri nej,v postielke ju nemozem nechat, lebo je hned hore, tak je pri mne na gauci na podlozke, kym idem ja spat ;( V noci ju ulozim do postielky, ale tam spi len chvilu, potom ju prelozim k sebe do postele a pri mne spi celu noc. Otras, ale ak sa chcem aspon trochu vyspat, necham ju pri sebe. Skus ju nechat spat pri tebe, mozno sa to zlepsi. Moja tiez jedavala kazde 2-3 hodiny v noci, ale ked mala 8 mesiacov, povedala som a dost, tak ked v noci plakala, dala som jej cumel, niekedy pomohol, inokedy nie, tak som ju kolisala na rukach, ale jest som jej uz nedala.. Chce to trpezlivost, zvykla si, ze uz neje v noci, dam jej okolo 22 hod, potom rano okolo 6 hod.. A ak chcem, aby sa mi aspon trochu cez den vyspala, idem von a v kociku spi ako medved, ked som von 3 hodky, spi stale.. Ale ked je cely den doma a nejde von, spi max. 20 minut. Tak skus chodit von aj na dlhsie.. A ten rezim jej skus vytvorit, moja mala tiez jedla ako chcela, ale ako sme zacali s prikrmami, tak som je to postupne zacala davat v rovnaku hodinu a funguje to, jeme v priblizne rovnakej hodine kazdy den a je to fajn, treba len trpezlivost..Co sa tyka spanku, radia mi, ze dieta ma mat hlavicku v spravnom smere, skusili sme to, fungovalo to, ale len 5 dni ;( Ale skusit to mozes, otocit jej postielku inym smerom. Vela stastia a hlavne trpezlivosti.. ;)

mischell0110
autor
20. jan 2015

@alaguema uz nekojim a uz asi 2mesiace nechce byt ani na mne,ako inokedy.manduka pomahala,ale posledne 2tyzdne uz nechce byt ani tam,ale dakujem za nazor.

mischell0110
autor
20. jan 2015

@diocka dakujem krasne za radu.mam manduku,ale posledne 2tyzdne nechce byt ani tam a dudel ma,len ona si ho sama vytiahne von a mrnci potom 🙂

mischell0110
autor
20. jan 2015

@zuzka38 nechodim,lebo kym sa obleciem apson do teplakov a znesiem kocik dolu,nachystam ju,je az bordova,a vzdam to a nyvase,ked musim aj navarit,aj oprat a ozhelit,jaksi som unavena a radsej si sadnem ked zaspi apson n a tych 10min.

cawes
20. jan 2015

@mischell0110 ahoj aj ja som vo svajciarsku a poviem ti no mame to tazsie nema nam kto pomoct. Moj maly uff ked si nato spomeniem aky bol tak ma prejde chut nato mat niekedy vobec druhe dieta 😀
bol umrkany ako tvoja mala, bol tzv. schreibaby takze reval od rana od pol siedmej do vecera 23. Napriek vsetkemu som sa snazila drzat prsiny rezim inak to neslo. Vstali sme dostal papat, rychlo som rozvarila obed, upratala sup ho von, tam pospat a ja som mala klud popritom som vybavila postu a nakupy, prisli sme domov dovarila som a ked reval tak reval, rozpravala som na neho. Uspavanie ? ziadne nebolo kedze to nepomahalo spaval a chodil spavat sam. Chodila som ho pohladkat atd.
Ake mliecko davas?

cawes
20. jan 2015

ahoj este ma napadlo ze ci nebude hladna? co konkretne jej davas papat, mala by si ju uz prikrmovat, stolicu ma normalnu?
a dalsia vec skus si kupit cipky vigantol su homeopaticke

mischell0110
autor
20. jan 2015

@s_mt Dakujem velmi pekne.To s postiekou je pravda,lebo sm to uz skusala,spi o nieco lepsie ako predtym,ked som ju dala inak,ale stale mi zo spanku mrnci a to neviem preco,robi to aj cez den.Viacere mi vravia,ze su to asi zuby,ze vtedy su deti nekludne,no zuby nikde,tak uvidime,ale dakujem za povzdbudenie. 🙂

sense
20. jan 2015

@cawes viburcol nie?

cawes
20. jan 2015

@sense hej viburcol
@mischell0110 inak mam ho doma ak by si chcela 😀

mischell0110
autor
20. jan 2015

@cawes papa uz zeleninu na obed,spapa dost aj 140-180ml kase a niekedy aj mlieko este.davam jej UM babylove,lebo som skusala aj ine a nerobili jej dobre,bud vracala,alebo mala bolenia.Ovocie mi nechce ziadne a vecer jej davam kase od Hipp

hamca
20. jan 2015

@mischell0110 no ja som na tom podobne s mladsou dcerkou, no nie az tak zle. O chvilu bude mat rok a v podstate prvy rok svojho zivota preplakala. Tiez s nou v podstate nikam nechodime a aj ked sa niekam vyberieme, tak sa vratime otraveni, ze ci nam toto bolo treba, ale uz sa to zacina lepsit.
Rezim sa mi jej podarilo vytvorit az okolo 6-7 mesiaca. v podstate do 10 mesiacov bola len kojena pomaly kazdu hodinku, lebo prikrmy odmietala a zrazu papa ukazkovo a uz ju kojim len v noci. A spanok sa jej tiez celkom upravil v poslednej dobe, ked zacala stvornozit a ucit sa chodit.

Ja som v jednej faze zapisovala jej denny rezim a po niekolkych dnoch som prisla na to, kedy jej vyhovuje spat, kedy lepsie papa a co jej chuti a robi dobre.
U nas ta nervozita je sposobena tym, ze jednak je fakt temperamentna a jednak tym, ze ma citlive brusko a ked jej nieco nesadne, hned je nervoznejsia.

Ja odporucam len vydrzat a skus ju poriadne sledovat a "citat medzi riadkami"

cawes
20. jan 2015

@mischell0110 a nechces skusit bebu tu na citlive brusko? podla mna ta je najlepsia
kde byvas ?

moni73
20. jan 2015

@mischell0110 napadli ma len 2 veci. von jej uz nemusis brat mlieko, ale hocico do ruky (myslim na jedenie). a druha... ak sa ti nechce ist von a mate balkon, tak sup s kocikom na balkon a udrncat na vzduchu - urcite ho potrebuje 😉

flower72
20. jan 2015

Je to normalne. Fakt. Moj Martin je doteraz taky. Spanok sme docielili uspavanim v nosici. Pochodovala som v zumbucce s nim po byte v presnych intervaloch. Naucila som sa upokojit. Ty si na prasky a babo to citi. Dvakrat mi zaspal sam, nevie sa ulozit, nevie sam zaspat. Vkuse ho kamsi trha, uteka, plasi sa. Skus pozriet aj na stravu, ktoru papka, ci je vsetko ok. Nemate s priatelom nejake nezhody? Moze ich vnimat a takto reaguje. UM uz nemusis davat, skus prejst vylucne na normalnu stravu. Len pozoruj, zapisuj a skusaj.

jana_eyre
20. jan 2015

no, to budu zuby - ma na to idealny vek.. moja dcera je slniecko, ale ked idu zuby, to je "radost".. a zuby vedia ist poriadne dlho.. inak skusala si uspavat este predtym ako si zacne suhat oci? niekedy su deti tak unavene, ze nevedia zaspat a unava na nich este nie je poznat.. skus niekedy ju dat do kludovejsieho rezimu este predtym ako sa bude javit unavena.. mozno zaspi rychlejsie..

kikuleenka
20. jan 2015

@mischell0110 u nas boli podobne priznaky - straaasidelne umrncanie, jedenie cista katastrofa a zaspavanie na vycerpanie - naststie sme celkom skoro (v 4. mesiaci) zistili, ze Hanka ma intoleranciu laktozy a po nasadeni spravnej diety bez laktozy sa vsetko velmi zlepsilo (az na to jedenie, to je stale taka naladova). Takze prever aj zdravotnu stranku dietata, ci nema nejaky problem okrem toho refluxu.

mischell0110
autor
21. jan 2015

@cawes bebu sme mali,ale vracala mi z nej dost

mischell0110
autor
21. jan 2015

@kikuleenka Doktor mi stale tvrdi,ze je ok

veriaca
27. jan 2015

@kikuleenka
@kikuleenka
citam o intolerancii dcerky...aj my ideme teraz na testy.ma uz viac ako 6mesiacov a tiez len rev,grganie...ako ste zvladli dychovy test a ake mliekk papa terax?diky

kikuleenka
27. jan 2015

@veriaca vydychovy sa pri tak malych detoch robit myslim neda, treba vydychnut na poziadanie. U nas sa to potvrdilo eliminacnym testom (vylucenim laktozy zo stravy). Hanka bude mat uz 2 roky, takze okrem Nutrilon Low Lactose davame aj bezne plnotucne bezlaktozove mlieko a toleruje ho, rovnako bezlaktozove jogurty, maslo. Len nemoze vela bezlaktozoveho mliecneho naraz, lebo to ju prezenie urcite 🙂

veriiii
27. jan 2015

@mischell0110 no,malu nieco trapi,mozno stale ten reflux ,resp intolerancia a s tym suvisiace aj to zle papanie..spanie...skusali ste gastrotuss?a com na gastroenterologii poradili?nie je spokojna..niektore deticky maju istotu v rezime, aj co sa tyka jedla..raz nechce papat pises cele doobedie,,preco,myslis,skusila si to identifikovat?mala vela mlieka napr cez noc?ze nie je hladna?pre male deti je lepsie,ked maju pravidelny prisun jedla,je to lepsie pre uvolnovanie a hospodarenie s energiou a rast..a refluxove dieta toboz..mala by tam byt ista pravidelnost,a dostatocne odstupy..musis si to odsledovat.. skus poriesit to jedlo a reflux a mala by sa mala upokojit, verim.

ivana2608
28. jan 2015

Ahooj,tak my sme mali s malou to iste,jasom bola uz grogy,na nervy,vycerpana,schudnuta,bola strasne babatko,zlepsilosa to az tesne pred rokom,i ked rezim je asi takyze dva tyzdne spi cez den celko dobre ,to jest raz za den 1,5....a potom mame dni ked spi pol hodky na obeda pol poobede,a mame teda pevny rezim...ranomlicko,desiata trosku vyzivy,alebo ovocia,potom obed,ked si oddychne,okolo pol tretej,tretej papa olovrant,potom vecera,okolo pol siedmej,a potom este papa mliecko o deviatej,bez neho nezaspi...anocny spanok mame asi taky ,zeniekedy sa budi len na jedenie,alebo caj, Niekedy mame strasnenoci plne mrncania,prehadzovania,a stale dokola,a neviem cimto je...podotykam,ze ma pohybu az az,doobeda sme vonku na peso,potom doma spime,a po olovrante ideme zase von napeso a potom s kocikom....teraz papa pekne,ale do 10 mesiacov to bolo presne to iste ako u teba.....neda sa to tu ani vsetko popisat,myslienky len tak viria,ale ja verim,ze tak ako sa nam dostal do normalu den,sa dostane aj noc....a este aby som uviedla vek mojej princeznej,mame teraz 15 mesiacov...drzim ti velmi palceky,nech ju to prejde co najrychlejsie.....jaaj ,a este aby som uviedla nasej malej nikde nic nezistili,akurat koliku z ktorej mala vyrast do rzch 4 mesiacov,ale nam sa to nejako natiahlo......drz sa a mysli na to ze nam to niekedy vynahradia....

slavibrcka
29. jan 2015

POMOOOC!!!!!
Ahojte,
ja mam 10 mes. dievcatko, velmi zive, dozaduje sa svojho, ked nechce papat, bije nas, odstrkuje, niekedy vystriedam aj 3 jedla, kasicka vacsinou zaberie, zelenina nie ☹ . Cez den ma dost pohybu, je vesela, takze viem, ze zuby to nie su (to uz rozoznam a davam gely alebo nurofen), ale spi tak mas 1,5 hod cez obed, potom tak 20 min okolo 4, v poslednom case uz len 1x denne, sice niekedy aj 2 hodky, ked sa zadari.

V noci spi s nami, uz sa cely den nekoji, ale budi sa, lozi, zrazu sedi na posteli, takze uspavame na ceciku. Snazime sa ju co najcastejsie uspat na rukach a dat do postielky, ale je to masaker. Tento tyzden zacala mat v case obedneho uspavanie sialene prejavy, reve akoby ju z koze drali, ja uspavam uspavanku do uska, hojdam, ona ma kope, odtlaca,zuri, place az je cervena v tvari, tak sa ideme hrat dalsiu hodinu aj viac (od 7 do 14tej sa hrat nie je vobec zabavne) a zas 20 min rev a potom od unvavy odpadne, ked ju drzim v naruci a hojdam sa s nou. Bojim sa toho, co bude, ked bude mat viac kil, teraz ma 10. Prosim, poradte niekto. Nepozerame uz radsej ani rozpravky cely den, lozime, utisujem na kolienkach pol hodiny dopredu pred spanim, 'citam' obrazkovu knizku, to ju zaujima, ale nic nepomaha- zurivy rev a boj pred spanim, ked ju idem chytat na ruky, uz hulaka dopredu! Pomoc!