Ako a kde má dieťa spať?

galaxy
27. okt 2014

Maminky,
prosím Vás poraďte mi - možno Vás napadne nejaká alternatíva. Možno ani nie-len potrebujem akosi "nahlas"premýšlať.
Mám dcérku - 1rok. Manžela s kt. sa idem rozvádzať. Máme dohodu,že každý druhý týždeň pôjdem k jeho mame- do iného mesta (cesta 40min), aby ju videla (ona je chorá) V tom meste máme aj inú rodinu-resp. mojej malej krstnú.
A neviem ako to vyriešiť so spánkom mojej malej. V aute mi v autosedačke spať nebude-ale aj keby viete to je taký spánok. Bežne spinká už len 1x denne 2hodky. Robievala som to tak že ráno sme išli krstnej, kde sa prespinkala, i keď len hodinu / viac inde nespí/ a potom sme išli svokre. Ona stále pracuje-doobeda býva vždy v práci. Lenže niekedy sa môže stať-ako aj teraz že krstná nemá čas nás prijať ani jeden deň v týždni
Moja malá chodí spinkávať okolo 12hod. Čiže keby som chcela ísť len do obeda-je to nafigu lebo zase ten spánok. Potom sa mi budí okolo 14hod. a zase keď si predstavím tú cestu a už je skoro tma a potom sneh :( Joooj. No a v kočíku mi tiež nespí a zase ja si nemám so svokrou moc čo hovoriť,čiže tie dve hoďky aj keby spala u nej,neviem si predstaviť - myslím v kočíku. Ak by spala v nútri v izbe - to isté. Plus si myslím,že ona nebude sťahovať nábytok - aby nespadla z postele. Tiež majú spálne všetky na poschodí. Také nepraktické než vyjdem hore - že by sa mi s plačom zobudila.
Mám maminky inú možnosť? alebo akú vlastne :( ďakujem za rady

natalym
27. okt 2014

No a nemôžeš ísť keď sa vyspí?

galaxy
autor
27. okt 2014

@natalym Keď ono mi to príde nekoro.Lebo vstáva niekedy okolo 14hod,niekedy okolo 15hod-podla toho kedy chodí spať. a než sa vrochníme-lebo ešte dojedá obed. bude aj 16 hod. teraz cesta tam,naspäať a o 18:30cca chce byť už doma,kúpanie atď...

janinka84
27. okt 2014

Ja by som ju dala spinkat u svokry na poschodi, ty mozes ma pri sebe vysielacku. My mame taku, co sa ihned mozem babatku prihovorit, ked sa zobudi. Je to Avent, presny typ neviem. A zatial kym spi a vy ste dole, nemusis sa bat, ze by ste ju vyrusovali.

galaxy
autor
27. okt 2014

@janinka84 len ona je v tú dobú v práci,teda svokra. Už minule dala nepriamo najavo,že jej to vyhovuje poobede :(

werka_t
27. okt 2014

@galaxy no tak ju daj spat u svokry a ty si lahni s nou aby nespadla s postele…aspon mas vyhovorku na to,aby si nemusela so svokrou kecat o nicom, ked si nemate co povedat. Oddychnes si aj ty,ak sa ti spat nechce, zober si knihu, casak…a vsetci budu spokojni. Ja to tiez tak robim, ked ideme k svokrovcom na noc…niezeby som si s nimi nemala co povedat,ale oni radi sedia vecer a kecaju aj do polnoci

meusicka
27. okt 2014

ahoj, tak mi prislo divne, ze pises, ze idete k svokre lebo ona je chora a potom zase pises, ze je doobeda v robote, tak asi taka chora potom nebude ci? mne napadlo, ze pokial by ti svokra dala kluce od domu, neviem ako ti doveruje tak by si tam mohla kludne prist doobeda a dat malu spat a kym pride svokra z robota tak by sa mala aj vyspala. a ja si nemyslim ze by svokra neprestahovala nabytok keby si ju poprosila. proste ja by som sa jej spytala ci nemoze prist troska skor z prace lebo mas ten problem ako dat malu spat. na tom nic nie je, ked jej povies, ze proste by si chcela skor dojst lebo potom mate problem kde spinkat. mozno by sa svokra aj potesila keby si jej povedala ze by si rada dala u nej spat malu.

galaxy
autor
27. okt 2014

@meusicka ona je taká vorkoholička :( ďakujem pekne za tip

effie81
27. okt 2014

@galaxy ked jej nevyhovuje tak ako to vyhovuje tebe a malej,tak nech pride ona k vam.Ked je taka workoholicka,tak kludne moze dojst aj ona.Ja by som si na tvojom mieste urcite nerobila tazku hlavu kvoli tomuto.

galaxy
autor
27. okt 2014

Asi to skusím predebatiť s exmanželom-poviem že Sabínka potrebuje spinkávať okolo 12,že musí byť tma,postel pri stene a ja pri nej-nech sa porozpráva s maminou ako to vyriešia,či??

natalym
27. okt 2014

Na poobedné spanie nie je dobre celkom tma v izbe. Asi by som nerobila z toho somára. Ja myslím, že každý druhý týždeň znesie neskoršie večerné uloženie na spánok. Skrátka tento deň bude trochu iný a bodka. A nechápem čo má z nej svokra keď u nej spí. Však nech sa s ňou príde pohrať keď je hore, či ?

mareli
27. okt 2014

@galaxy a ja to nejak cele uplne nechapem. ved mala asi je niekedy aj s tvojim exmanzelom. ci? cez vikend napr. nemoze ist vtedy on s nou na navstevu pozriet mamu?

galaxy
autor
27. okt 2014

@mareli no ona bez mojej prítomnosti u nich plače. S manželom býva len veľmi málo. Navyše stále dojčím. On s ňou byva raz za týždeň max hodinu

horana
27. okt 2014

Mne to tiez prijde ujete ze ty s malym babom obiehas ludi ktori by babo chceli vidiet a nie naopak, ked ju chcu vidiet, nech prijdu oni.
Resp. asi je to tak preto ze jedna, ta "dobra" - a sice krstna je chora a tak kvoli nej trpis aj navstevy ex- svokry, "ked uz si tam".
Podla mna treba viac asertivity, ked chce svokra, nech si najde cas a dojde ona, ked bude mala vtedy spat, ma smolu, nech sa nacasuje tak, aby bola hore. Ale aby si ty skakala jak mopslik a prenasala malu, cestovala, len aby ju mohla exsvokra vidiet mi prijde absurdne. 😝

galaxy
autor
27. okt 2014

@natalym iný ale ako iný?

natalym
27. okt 2014

@galaxy Že nepôjde spať o 18, 30 hod. alebo ako píšeš ale neskôr. Že poobede nebude spať doma, ale u babičky a pod. Deti to ľahšie zvládajú ako my dospelí. Horana dobre píše.

effie81
27. okt 2014

Presne ako pise @natalym pre malu to nebude nic.Bude mat trochu odlisny rezim ako inokedy.Ale ja ide tu o teba,tebe sa bude chciet kazdy druhy tyzden obehovat ludi?Vzdy hovorim,ze ked niekto niekoho chce vidiet,tak sa ma zobrat a ist a nie cakat kym ten dotycny pride k nemu.Ale ty vies ake mas s nou vztahy.Len si myslim,ze to skonci tak,ze ty im budes skakat ako piskaju a este budes nakoniec ty zla,ked napriklad kvoli niecomu nebudes moct malu doviezt.

ajka30
27. okt 2014

@galaxy neviem, mozno som cudna, ale na tvojom mieste by ma ani nenapadlo teperit sa k svokre ( do roboty vladze a k malej nie?). nech ju tvoj ex- manzel dovezie k tebe a je to. Neviem preco by ste vy mali niekde trepat, balit, chystat, narusat denny rezim, ked ju ini chcu vidiet.....

tykat
27. okt 2014

@galaxy ...asi by som to nejako velmi neriesila, ved uz o mesiac-dva moze mat dieta uplne iny rezim, prejde na 1 spanok. A tiez by som sa kazde dva tyzdne netrepala ku svokre. Max raz. do mesiaca ja k nim a raz ona k nam, ak jej to nevyhovuje - smola. Ked moze do prace moze 1x do mesiaca za vnuckou, nech ju syn dovezie.

katarinamarkova
27. okt 2014

@galaxy ano mas aj ine moznosti napr.
- prenosna postielka
- nechodit tam tak casto, ved ked vladze pracovat vladze prist na navsetvu
- ist tam len poobede ked bude mala vyspinkana
- malu trosku konecne odmamickovat a nech chodi na navstevy s tatinom

katjaga
7. nov 2014

Ja by som asi dala svokre najavo,že ked chce malu vidiet,nech aj ona pride na navštevu. Predsa 40 km nieje tak daleko. Možete sa dohodnut že raz prideš Ty a raz ona. A s tym spanim to poznam. Moja mala ked sa dobre cez obed nevyspinkala (ona rada spava aj 3-4h ) tak potom bola zla ako čert. 😀 Ale postupne ako rastla tak sa nam občas podarilo aj nespat cez obed a teraz ked ma 3 roky to už v pohode zvlada aj bez spanku. Samozrejme ked ju dam spinkat tak vydrži aj 3h ale ked nejde spinkat tak večer mam o siedmej už pokoj 🙂