Aký režim spánku má vaše 7 mesačné dieťa?

vladka82
22. dec 2014

Ahojte mozete mi povedat aky ste mali denny rezim spanku a papania 7 mes.babatka?Sme kojeny + prikrmy.Doteraz sme krasne spinkali 3 krat za den a papali 2 prikrmi plus kojenie.Ale posledny tyzden nechce spinkat.Moze to byt aj zo zubkov,ked ma dasienka cele naliate?

3kolka
22. dec 2014

Môj malý cca v 8mesiaci spával len 2x za deň tak hod a pol dobeda a hod a pol pobede.Cez deň teda nejaké 3hodky...dcére tá je nespavec a spala tak po 20min.2x....Možno už nepotrebuje toľko spánku. Už som v iných témach písala že je veľký rozdiel medzi detičkami malý má teraz rok a pol a spáva ešte stále 2x cez deň a dcéra tá nespávala od roka a pol cez deň vôbec.Ale tak ked má dasienka naliate môže to byť aj tým...

ivkadracova
22. dec 2014

Ahoj, nasa 7 mesacna dcerka ma od 4teho mesiaca rezim a spi 2x denne cca hodinku a tak sa mi to zda najlepsie. Obcas zaspi v nosici/kociku/aute aj podvecer ked ideme von, cize treti krat, ale to je vynimocne. A prespi takmer celu noc, obcas sa zobudi na smad, na zly sen atd. Zaviest rezim nam velmi pomohlo. Ak sa zobudi v noci, alebo prilis skoro rano, dame jej cajik a uspime ju naspat, aby sa poriadne vyspala a nebola nervozna. Rezim (casy su priblizne a kojim iba 2x denne od 5 mesiaca):
7-8 sa zobudi, potom ma bud ranajky alebo kojenie, nasleduje hranie, nocnikovanie atd
10 desiata alebo kojenie, podla toho co bolo rano, ak sa nepodarilo kakat pred tym, tak este raz na nocnik, vacsinou uz povoli 🙂 a potom doobedny spanok pripadne o 10:30 ju uhojdam nech sa vyspi
12 vstane, to uz mam navarene alebo zohriate 🙂 a ideme obedovat - spolu, nasleuduje nocnik, hranie, mozno idem daco vybavit, nejake dohodnute stretnutie medzi 1-3 atd. (teraz mame stretnutie o 12, co jej narusi rezim aj jedenie, ale to sa potom napravi, nevadi.. aj dieta sa musi vediet prisposobit)
3-5 niekedy v tomto rozmedzi je druhy spanok, v zavislosti od toho, kde sme, co robime, alebo ci ju uspim, alebo sme na navsteve..
5 ked vstane nasleduje olovrant, cokolvek, kdekolvek
volny program : )) neskor hranie sa s Tatkom, alebo ideme na "pivo" a hraje sa s kymkolvek koho streneme : )... nocnik
8 druhe kojenie a spanok, obcas pred tym este ma lahku veceru ked spolu o 6 vsetci traja veceriame.

siska53
22. dec 2014

Neulozilo mi to!
Mozu to byt zubky.. Alebo si meni rezim,to deticky robia.
Nam sa zaviedol rezim postupne s nastupom prikrmov. Syn bol menej spavy,ten spal tak 2-3,20-30minutovky,ak prespal viac,tak som sa tesila. No v tom veku uz tusim spinkaval len 2spanky. No on sa zas nejak nebudil v noci. Fakt vynimocne a o preneseni k nam hned zaspinkal.
Dcerku som velmi skoro zacala tlacit,aby 1 spanok mala poobede (kvoli malemu.no ten uz spinkaval len 3-4x do tyzdna,takze sa stalo aj to,ze nespal nikto-dcerka az neskor-alebo len. Jeden z nich.).
Ona zas vo vseobecnosti spinkala bud 3-4x po 20-30minut alebo si spravila jeden dlhy 3-4hodinovy spanok. A tak to bolo asi az do roku,kedy nejak presla na jeden popoludnajsi 2-3,5h.spanok.
My sme to mai takto.
Inak zuby vedia fakt narobit riadnu sarapatu, nasej ide 1. z poslednych patiek a zajtra ideme k dr.,lebo jej to oslabilo imunitu a ochorela.:( ked si zacala pytat gel,som vedela,ze bude zle (mava sopel alebo teplotu a horsie spi),no nieco taketo som az necakala.:(

sirene
22. dec 2014

Moj 7 mesacny spinka 3x denne. Doobeda polhodinu, po obede tak 1,5 hod. a podvecer trosku schrupne zas na polhodku. V noci sa budi tak 2-4x na kojenie. Ale ma aj divoke dni a noci a ziadny rezim. Teraz ma naliate dolne dasienka a nechce lyzicku ani vidiet, tak ho len kojim, nejde to inak. Prikrmy mu vobec neberu. Ale dovtedy tak 2-3 prikrmy denne

andreasiskova3
22. dec 2014

My máme 7 mesiacov bez pár dní. Nočný režim : spať okolo 20:00 ( mlieko dostanú buď v postielke alebo ešte nejakú pol - hodinu pred spaním - záleží na tom ako im to vychádza. V noci papajú medzi 11 - 12, potom ešte raz medzi 4-5 a zobudia saeráno medzi 7-8. Ráno papať nechcú, tak vlastne papajú až desiatu okolo 9- 9:30 ovocie . Okolo 9:30 10:00 idú spať. Spia doobeda 2-3 hodiny ale niekedy sa stane že sa zmestia do hodiny. Keď sa vyspia tak papajú obed - zeleninku s mäskom. Poobede idú spať zhruba okolo 14:00 ( ale v posledných dňoch Alžbetka ide aj neskôr. Zase pospia asi tak tie 2 hodinky a potom papajú olovrant - keď nechcú mlieko, tak spapaju mliečnu kašu. No a potom zhruba od tej 16:00 - 16: 30 sú hore až kým nejdú večer spať o tej 20:00. Ale neni to pravidlo, máme niekedy aj výnimky , hlavne keď sa derú zúbky, tak je všetko úplne inak ☹.