duskaf | Registrovala sa 25. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 2922 príspevkov. Okres Košice. |
|
duskaf
Ahojte, kočky.
Hľadáme si záhradku, vlastne už to vyzerá na spadnutie, veľmi sa na to teším ako si vytvoríme oázu pokoja - ja, moja láska a naše tri deťúrence- Danko 6, Filipko 4, Veronka 3 mesiace. Už sa toho neviem dočkať. Milujem pestovanie, ale mám len také panelákovo - balkónové skúsenosti(ale napríklad môj citrónovník rodí krásne a mám aj banánovníky, figy). A aj keď môj svokor vyhlásil, že mne vyrastie aj metla, keď ju zapichnem do zeme, rada by som si nechala poradiť od Vás skúsených záhradkárok, lebo v tomto som úplný laik, poteším sa, ak mi pomôžete.

|
|
|
 bubulik | Registrovala sa 27. augusta 2006 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 2939 príspevkov. Okres Nitra. - Oliverko má 3 roky
- Hanka má 5 rokov
|
|
|
|
|
 lenadka | Registrovala sa 14. júla 2006 na modrykonik.sk. Pridala 11512 príspevkov, 8 albumov a 25 inzerátov. Jalovec pri Handlovej, okres Prievidza. |
|
lenadka
bubulik u vas je uz tak teplooooo???  u nas je chladno  vonku by mi ta zelenika teraz neprezila. A pocitam ze jahody tam uz kvitnu, tu zacinaju rasit puky - pri skorsej odrode, tie ostatne este zenu len listy
a zakvitla nam marhula a slivka ma puky 
|
|
|
 duskaf | Registrovala sa 25. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 2922 príspevkov. Okres Košice. |
|
duskaf
Ďakujem bubulik.
Naše stáleplodiace jahôdky kvitnú.
|
|
|
 lenadka | Registrovala sa 14. júla 2006 na modrykonik.sk. Pridala 11512 príspevkov, 8 albumov a 25 inzerátov. Jalovec pri Handlovej, okres Prievidza. |
|
lenadka
duskaf, odkial si? Ja mam 3 korene tychto jahod a este sa veru kvitnut nechystaju 
|
|
|
|
duskaf
lenadka z Košíc, ale kvitnú len te stáleplodiace, tie som tam len nedávno presadila z balkóna, tie, čo boli v záhradke, normálne jednoplodiace ešte nekvitnú.
|
|
|
 michajla | Registrovala sa 18. apríla 2008 na modrykonik.sk. Pridala 1 príspevok. |
|
michajla
pekny den prajem vsetkym, som tu prvy krat nahodou som natrafila na tuto stranku a je tu fajne  aj ja zacinam so zahradkarením, chcela by som skalku. Možem rastlinky už zasadit vonku?mam asi 14 druhov ale len v malych crepnickoch so zahradkarstva, dakujem
|
|
|
 rusovcanka | Registrovala sa 12. februára 2008 na modrykonik.sk. Pridala 303 príspevkov. Okres Bratislava. |
|
rusovcanka
michajla,myslím,že ich môžeš dať už von,skalničky sú väčšinou dosť odolné.Len by asi bolo lepšie sadiť ich,keď bude trochu pod mrakom,nech ich hneď nespáli slnko a nech sa ľahšie ujmú  Všeobecne asi všetky rastlinky je lepšie sadiť do záhrady,keď je zamračené počasie...nemajú taký šok z presadenia,ako keby na ne pálilo slnko 
|
|
|
 labutienka | Registrovala sa 21. augusta 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1234 príspevkov. |
|
labutienka
ahojte, aj ja som tu náhodou
michajla, skalku už kľudne môžeš založiť, skalničky sú odolné ako píše rusovcanka, my máme už 3-ročnú skalku a všetko teraz nádherne kvitne, rozmiestni si to tak, aby ti kvietky kvitli rôzne, nedávaj na kopu, ktoré kvitnú v 1 mesiac, aby si ju mala pestrofarebnú stále, mne sa to podarilo náhodou, nevedela som o rastlinkách nič, keď som ich vysádzala, ale skalku máme krásnu celý rok 
|
|
|
|
lenadka
rusovcanka aj ty mas 3 rocnu babulu, co nedas fotky? 
|
|
|
 rusovcanka | Registrovala sa 12. februára 2008 na modrykonik.sk. Pridala 303 príspevkov. Okres Bratislava. |
|
rusovcanka
Lebo som sklerotik a vždy zabudnem doma všetko,čo si prichystám  Už som si x krát vravela,že ich musím stiahnuť na kľúč a doniesť do práce...no a skutek utek 
|
|
|
|
lenadka
no keby nemam ten moj mobil s biednym fotakom tiez mam malo fotiek, ale takto mam vzdy aktualne aj ked menej kvalitne a kabel je furt v PC a je to rychle  tie co fotim fotakom-automatika zrkadlovka su sice pekne, ale kym vyfotim film, dam spravit fotky, potom skenovat-to musim kolegu otravovat tak to trva
tak ze uz tiez pracujes? Okdedy? Ja od 15-tich mesiacov malej a sranda je ze odkedy pracujem je viac casu na zahradku ako ked om bola doma 
|
|
|
|
rusovcanka
Ja som bola doma s malou celé tri roky  Začala som pracovať 1.2 a malá doma bačuje s babkou
Keď je človek doma,tak stíha menej vecí-aj ja som si to všimla  Prídem s práce,rozbehnutá a porobím toľko vecí,koľko by som na materskej neurobila,lebo som si povedala,že mám dosť času  A bude to asi aj tým,že malá mi ochotne "pomáha" a už nevyžaduje toľko mojej pozornosti 
|
|
|
|
lenadka
aj moja bacovala s babkou a teraz od aprila chodi do skolky, pred tym mala babka vzdy navyvarane a teraz ked je mala v skolke ledva oprazi spekacky  a to ma viac casu, ale tiez ma zahradku tak bude to aj tym ze tam teraz furt vrta 
|
|
|
|
rusovcanka
To svokra malú pooblieka a vŕtajú sa v hline spolu  Malá jej občas presadí šalátik a babka ho potom hľadá-srandy kopec  Zatiaľ sa vo varení striedame,takže to funguje a dieťa má každý deň teplý obed 
|
|
|
 krajcoanka | Registrovala sa 7. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 2081 príspevkov. Okres Pezinok. - davidko má 5 rokov
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
lenadka  to som sa naozaj pobavila na tej tvojej historke s tým ruksakom
Ja idem do zahradky, musím zryľovať ešte 4 metre z vinohradu a to už bude hotovo!!!
Potom chcem pripraviť ešte pôdu na sadenie-sú tam hrudy.Ale všetko zavisí na Dávidovi, lebo stale jačí. Asi mu idu horné zubky. 
|
|
|
|
|
|
|
|
rusovcanka
Vidím,že aj ty máš tvorivú dcérku  Idem už domov,pekný víkend vám všetkým prajem.
|
|
|
|
lenadka
ahoj aj ja letim, pekny vikend 
|
|
|
|
duskaf
Ahoj michajla, vitaj medzi nami a hneď Ťa už aj otravujem so skalkou, prosím Ťa aké rastlinky si si do nej kúpila, ja som začala so skalkou, zasadila som tam zatiaľ aloe a dva mikrostromčúriky a skalné ruže.
|
|
|
 krajcoanka | Registrovala sa 7. marca 2008 na modrykonik.sk. Pridala 2081 príspevkov. Okres Pezinok. - davidko má 5 rokov
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
no babulky, ja mam zajtr opatrovatelku-segru, tak už idem konečne sadiť, no dufam že mi to nepokazí dažd! 
|
|
|
 renika | Registrovala sa 28. júna 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6555 príspevkov a 1 album. |
|
|
|
|
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
reni, ja len starkla.Vysolila som 800 sk a z toho boli 2 skapaciny , ktoré mi uhynuli 
|
|
|
 renika | Registrovala sa 28. júna 2007 na modrykonik.sk. Pridala 6555 príspevkov a 1 album. |
|
renika
a čo si objednala? Porazilo by ma! To prišli vyschnuté alebo prečo bolo skapaciny?
|
|
|
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
nie doniesol mi to priamo zo starkla, mali taky jeden listok a po zasadení skapali.to bolo posledný x čo som brala od starkla(to hovorim vždy  ).Nehovorim že su zlý,len nemôžeš si vybrať!A na časopise su tie kvety uplne v inom stave! 
|
|
|
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
tak konečne mam polovicu zahrady urobenu.Posadené zemiaky,tekvicu,kôpor,hl.šalát(musim tam dať nieaky sačik, aby mi ho vrabci nezožrali),fazulku,baklažan(len semäná-neviem či z toho niečo bude  ),špenát a tekvicu  Možno by som spravila aj viacej(mam tu segru na pomoci) ale začalo nam pršať 
|
|
|
 bubulik | Registrovala sa 27. augusta 2006 na mojasvadba.sk. Na modrykonik.sk pridala 2939 príspevkov. Okres Nitra. - Oliverko má 3 roky
- Hanka má 5 rokov
|
|
bubulik
Krajcoanka, neviem ,ale na tekvicu nie je este skoro???? Ja fazulu, tekvicu sadim az v maji, lebo oni na klicenie potrebuju az teplotu pody okolo 10 - 12 stupnov.
Inak ja som bola vcera na gardenii. Boze esteze nemam rodinny dom, lebo by som tam nechala majland. Bol tam dobry vyber a za vyborne ceny. Takto som si kupila len surfinie, levandulu a to som stihla zasadit este pred dazdom.Teraz menime nabytok v izbach, tak makam. Sem som len nakukla.
|
|
|
|
duskaf
bubulik ja som si fazuľku, tekvicu nechala na máj, tiež som to už skoro zasadila, ale prečítala som si na sáčkoch od semienok.
Pravda je ale taká, že s takými drobčiatkami aké máme, krajcoanka využila situáciu a od radosti sadila, veď ktovie kedy bude zas taká príležitosť, však krajcoanka?
|
|
|
 labutienka | Registrovala sa 21. augusta 2007 na modrykonik.sk. Pridala 1234 príspevkov. |
|
labutienka
ahojte,
neviete mi poradiť nejakú jednoduchú konštrukciu, na ktorej by sa mi ťahal hrach? ďakujem za všetky nápady 
|
|
|
- luboško má 8 rokov
|
|
krajcoanka
duskaf, presne tak, už dlhý čas odsúvam zahradu a segra mi hovorila, že nemrzne a zatra ma byť 22 stup.
u Nás tiež lialo, takže sme všetko nestihli. ale aspoň sme stihli rozhrabať zeminu
A fazulka zatial aspoň dobre nasiakne, aby ked dojdu teploty, mohla dobre rásť  .Myslím že príde hned leto a jar už nebude  .
a bude to skor ako v maji
Labutienka, ja som dala hrach nahusto vedla seba a on sa potom navzájom podopiera 
|
|
|
|
duskaf
labutienka, moja svokra má naťahané také špagáty a na tie sa je to ťahá.
|
|
|
|
|