Akú vŕtačku na Madeirové vajíčka?

aivill
5. feb 2014

Môžte mi niekto poradiť, kto máte s výrobou dierkovaných vajíčok skúsenosti, poprípade poslať link na mini vŕtačku ktorou to ide dobre robiť a či je to moc náročné a tak... diky 🙂 Hlavne o tú vrtačku mi ide ( kde kúpiť, cena a tak .... )

darina1952
5. feb 2014

ahoj, raz som sa rozprávala na jednom stretku s pani čo robí takéto vajíčka - vŕtačku kupovala v umeleckých potrebách ...máš ich na webe veľa, takže sa preklikaj k najvýhodnejšej cene. stačí zadať modelárska vŕtačka, kuk: http://www.gsmalarm.sk/dom-zahrada-auto/naradie....
Len si daj pozor, aby si nevŕtala vajíčka doma v byte - najlepšie niekde na balkóne alebo pred chatou, rodinným domom - skrátka vonku. Je z toho vŕtania veľmi jemný prach a nezbavíš sa ho doma - všetko budeš mať biele... 😉

bibistec
9. feb 2014

ja som pocula ze zubarsku vrtacku ale blizsie info neviem

kaja01
9. feb 2014

Sleduj si akcie v Lidli, tam mávajú takú malú vrtačku s príslušenstvom (rôzne vrtáčky, brúsne kotúče ..........) cena je do 20 EUR a s tou to ide fajn. Dcéra robí vajíčka (ja vrtam) s ňou už 3 roky a je fakt fajn, ľahká, malá a za super cenu, vrtáčiky sa dajú dokúpiť normálne v železiarstve.

mishurka
9. feb 2014

Ahoj, ja ich robim original zubarskou vrtackou, ale vela zien to robi hobby vrtackami (minivrtacka, minibruska)- pod tymito nazvami ich najdes na nete. Cena je rozna, podla toho aku chces. Najdes aj za 20€. Ale videla som ich aj v obchode s domacimi potrebami pri vrtackach. Opytaj sa na nu. A ci je to narocne? Treba hlavne trpezlivost a jemnost v rukach. A zalezi aj od vajicka. Ja som zo zaciatku mala velmi krehke skrupinky a vajicka mi pukali jedno za druhym. Ale rychlo to dostanes do ruky.

bublinka711
9. feb 2014

mňa by napríklad zaujímalo, čím sú farbené tieto madeirované vajíčka a či pred vrŕtaním, alebo až potom. Ďakujem 🙂

gabu_lienka
9. feb 2014

Ahoj! ja som si kupila modelarsku vrtacku proxon, stala okolo 30€ (nepamatam si presne) a vajicka robim takto: vyvrtam si dierky, vajicka namocim do sava (aby sa rozpustila vnutorna blanka a vajicko zostalo pekne hladke), potom si ich nastriekam farbou (robim rozne farebne) a nakoniec namalujem voskom (roztopene voskovky + spendlik, predavaju aj samostatne biele)