Mamičky žijúce na Malorke alebo hocikde v Španielsku

mirabelca
28. mar 2012

Ahoj, hladám mamičky z Malorky. Ja s rodinou, síce žijeme na Slovensku, no sťahujeme sa v máji na ostrov. Potrebujem pozisťovať, ako to tam funguje, čo potrebujem vybaviť ešte pred odchodom. Budem Vám veľmi vďačná, keď mi pomôžete 🙂

estterka
28. mar 2012

@mirabelca co konkretne potrebujes vediet?

mirabelca
autor
29. mar 2012

napr. čo treba na úradoch dopredu vybaviť.(zp) Poprípade nedostatkový sortiment. Napr. by ma zaujímalo, či sú v ES drahšie bicykle, ako na SK. Proste drobné detaily... Jedna kamoška mi hovorila, že mi môžu vyhostiť deti, čo som celkom nepochpila, ako to myslela. Rada by som predišla komplikáciám. Môj muž bude pracovať pre firmu zo sídlom v Španielsku.
@estterka díky 🙂

briketa
27. júl 2012

@estterka prosim Ta, moj muz chce ist strasne na rok do Spanielska, este s jednou rodinou. Uvaha je Valencia ale do uvahy pripada hocijake mesto, ktore je na pobrezi, ma dobre pocasie a deti by tam mohli ist do slusnej skoly na jeden skolsky rok (bol by to asi prvy rocnik) a skolky.
V podstate prist, prenajat si jednoduchy byt so zakladnym vybavenim, asi dvojizbak. Ja by som chcela do jazykoveho kurzu, ale najmladsi ma 16 mesiacov.
Moj muz moze pracovat hocikde, ale plan je,ze on by aj s tym druhym otcom prisiel tak raz za dva mesiace asi na dva tyzdne. Cize ostava pracovat doma.
Bola by som to viacmenej ja s detmi a kamoska taktiez s tromi detmi.
Chceme iba zazit zase rok v inej krajine, naucit sa jazyk, zazit inu kulturu a vyuzit to, ze zijeme iba raz.
Realisticky chcem vediet, ci by sa to oplatilo. Spanielsky viem asi desat viet... Vsetci ovladame anglictinu, ja perfektne aj nemcinu, ciastocne franc.
Ake su vydavky na byvanie, skolku, skolu (velmi zhruba), potraviny a ci som schopna prezit rok bez auta, aka je verejna doprava?
Dakujem Ti velmi pekne.
P.S. a kludne ma buchni po hlave, ze je to ja neviem, v terajsej celosvetovej ekonomike blbost...atd. skratka chcem realisticky pohlad.

estterka
27. júl 2012

@briketa ahoj,no ja ti asi moc neporadim,kedze pevina je uplne o inom ako to kde zijem ja..ale mozme pokecat cez IP daco viac,ak chces.

janka642
27. okt 2012

@mirabelca ahoj, až teraz som si vás našla, už žijete v špan. ako sa vám darí, ak smiem vedieť, my sme sa odtiaľ vrátili domov žili sme tam 6 rokov.

mirabelca
autor
25. apr 2013

@janka642 no nebola som na koni dlho, už sme sa tu zžili 🙂 ani na slovensko sa nám nechce

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz