Plienkové látkové nohavičky?

misic
16. aug 2011

http://www.plienky.sk/plienkov​e-systemi/-/-/pl... mate niekto skúsenosti s takýmito plienočkami? Aké sú ich plusy a mínusy? Rozmýšľam o takejto alternatíve... ďakujem za vaše odpovede a pripomienky 😉

xlucia
16. aug 2011

ma ich suseda aj kamoska. obe boli sprvu prudko ekologicke, teraz nadavaju kolko to stalo, dlho sa to susi, dieta to hned precika.... jedna ma syna, druha dceru

cecil36
16. aug 2011

Niet nad klasicke latkove plienky. Pouzivala som obycky pri dcere a budem aj teraz pri malom. Tieto super moderne eko plienky ma nepresvedcili nicim dlho schnu, nemozes vyvarat, su drahe....atd. A videla som na kamoske ako na ne nadava 😀 .

pudlik
16. aug 2011

My sme doma používali klasické plienky bavlnené a na von jednorázové plienky. Klasické krásne vyvaríš a rýchlejšie uschnú. A cenovo výhodnejšie než "eko" plienky.

tea333
16. aug 2011

precitaj si temu latkove plienky tu na koniku..nie je to len ekologicke, je to aj ekonomicke, ano, na prekvapenie sa nimi setria peniaze.vsetky vypocty ti budu vediet dat baby v tej teme.okrem toho su prijemne a krasne, bez zaparenin...moj maly ma citlivu kozu, ale aj tak, pampersky davame iba na kratke vylety..
ma to veeela vela plusov, minusmi je ze musis prat, ale peries tak ci tak..aspon nemusis furt chodit vyhadzovat smeti s plienkami..a samozrejme, baby vidia ze prvotna investicia je velka..ano,ale nakoniec to vyjde lacnejsie aj s vodou a praskom..a mas este aj pre dalsie mimi, alebo mozes predat..

cmulinko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maximma
16. aug 2011

my mame babylucy, ale uz len na noc, cez den pouzivame klasicke biele stvorcove a na vrch pogumovane nohavicky a sme vsetci moooooc spokojny

zajaciq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauricka
16. aug 2011

presne, preco si neprecitas alebo sa nezapojis do temy o latkovych plienkach? Baby urcite budu reagovat.

miculienka
16. aug 2011

na tieto plienočky potrebuješ aj vrchné pul nohavičky , ja som toto nevolila , my máme PUL gaťky - Bum genius flip a iné podobné, niečo som si ušila sama a používam do toho obyčajné bavlnené štvorce na spodok a na to si dávam doma šitú vkladačku , mne to takto vyhovuje najlepšie , všetko rýchlo uschne , nič nemusím žehliť ani takto, periem 3x do týždňa , teraz už malá skoro všetko produkuje do nočníka - 14 mesiacov , tak mám málo špinavých plienok , a preto to periem aj s uterákmi a inými podobnými vecami , ale presne ako ti píšu baby , je tu na to super téma kde nájdeš všetko a kočky ti tam poradia

katka888
16. aug 2011

ja Vam to poviem takto.... ako si mozete kupit mercedes alebo trabant, tak si mozete kupit latkove plienky co za vela nestoja, alebo si kupite kvalitu aj ked o euro drahsiu.
za ten cas co latkujeme som sa stretla s negatinymi reakciami na latkove plienky len u mamiciek,co " zdrzgrosili ", nakupili neoverene kadejake divne akoze latkove plienky a tak to aj dopadlo.
ked sa chcete vozit paradne, tak si nekupujete trabant.... to ze nejaka suseda povie, ze ma doma latkove plienky az 4 ks divnej znacky a ze to nefunguje.... to je ako si kupit trabant a stazovat sa , ze na dialnici vas predbehne aj konsky povoz 😉

estterka
16. aug 2011

pouzivam,som velmi spokojna,nikdy sa nic neprecika,plienka vydrzi vsetko a mam skutocne dobry pocit,ze robim nieco aj pre buducnost svojho dietata. pretoze vyprodukovat pri kazdom dietati tonu odpadu a pouzit pohar ropy je dost. ale to viaceri pochopia az ke bude neskoro,len aby ten den neprisiel skor ako cakame. 😔 . ani raz som neolutovala,ze som zacala.

stvura
16. aug 2011

ja som spokojna s latkovkami (mam ale plienky AIO), dcerka ma velmi citlivu pokozku, takze sa mi vzdy vyhadzovala po jednorazovkach...jeden jediny minus co na nich osobne vidim je ze ak mas dieta s utluckymi nohami ako je moje, tak tekutina pretecie cez boky, nakolko akokolvek poskladas gombicky alebo lepak tak vzdy je tam medzierka /zasa aby sa neodkrvili sa to viac utiahnut neda/. Inac super, ako pisali baby...

sima.p
16. aug 2011

Tieto konkrétne nemám vyskúšané, ale ja by som po radách iných báb na už spomínanom fore do týchto nešla, ale radšej do látkových plienok iných značiek a najmä iného materiálu (najmä bambus). Tieto čo Ty spomínaš, možno tak na doma pre menej cikajúce dieťa by mohli byť. Ale to sa zase dá kúpiť výbava na doma aj za menej peniažkov a kvalitná (napr. vrchné gate Flip od Bum genius a do toho viacvrstvové bavlenené plienky)

careamell
17. aug 2011

My sme s látkovkami začali asi pred dvoma mesiacmi a toto rozhodnutie som ani raz neolutovala. Ja som si naozaj všetko pozisťovala o týchto plienočkách a prečítala som toho mnoho aj o jednorázových plienkach. http://zdravie.pluska.sk/zdravie/mama-dieta/bav... Prikladám aspoň jeden článok, odporúčam prečítať každej mamičke.
Za seba môžem povedať, že by som už pampersku môjmu bábätku nikdy na ritku nedala. Nepociťujem, že by mi látkové plienky pridali viac roboty. Operem, zavesím a poskladám ( štvorcové). Ostatné dám do zásuvky. A keby aj bolo s tým viac roboty, tak zdravie môjho dieťaťa mi za to stojí.

e_z
17. aug 2011

My sme mali jednorazovky. Mame dvojcata, dalsie neplanujeme, takze by sme ich nevyuzili pre dalsie dieta.
Ale aj tak som to chcela skusit a zvazovala asi zo vsetkych stran.
Nakoniec sme do toho nesli a to preto, ze musis niekde skladovat pocikane a pokakane plienky - kupelna mala. A druhy dovod, ze v zime a na jesen by som ich musela susit v byte a to by sme mali doma riadnu parnu saunu, ked k tomu priratas este ostatne pradlo, ktore peries.
Skusala som eko jednorazovky, ale boli otrasne a drahe.
A inak ak kupis eko plienky a peries ich v klasickom prasku, tak to pre mna zas take eko nie je.
Tak sa ekologicky cinime inde🙂