icon

Hnisané očká u 9 mesačného bábätka

gabbykallay
17. máj 2012

Ahojte, konecne som sa odhodlala napisat. Naozaj si uz neviem rady a som cela nestastna aky sme smoliari. Moj syn ma od narodenia problemy s ockami. Na zaciatku to bol len biely hnis pri ocku, no po prvom preplachu (v 4. mesiaci) sa to zacalo zhorsovat. Od masticiek, antibiotikovych kvapiek, harmanceku, repiku...sme vyskusali asi vsetko a nic nezabera. Maly ma teraz 9. mesiacov, 8x robeny preplach oboch oci a 2x sondaciu. Po tom vsetkom co si zazil sa nemozem cudovat, ze sa boji cudzich ludi, no ovela horsie je to, ze vobec neviem co mam robit. Vyskusali sme asi 3 ocne lekarky, z toho 2 rozne mu robili preplach. Citala som, ze niektorym sa to moze upravit vekom. Mate s tym niekto skusenosti? Verili sme, ze po prvom preplachu budeme mat pokoj, no kedze sme tuto drasticku proceduru museli absolvovat niekolkokrat tak ja uz tomu neverim. Sme azda jediny na Slovensku, co im nic nezabera a nikto nam nevie poradit? Budem Vam vdacna za vsetky rady, prosim pomozte!

Strana
z2
jarkac23
Autor odpoveď zmazal
jarkac23
Autor odpoveď zmazal
viera77
1. okt 2015

@jarkac23 ano, my sme potrebovali vymenny listok od pediatricky a hlavne posudok od poslednej ocnej lekarky - v BA je vlastne "konecna zastavka", teda ak uz tam nepomozu.......

jarkac23
Autor odpoveď zmazal
vlasko0903
18. jan 2016

@viera77 Prosím vas pomohli vam nakoniec Kramáre ? Vyliečili sa očká ? Dakujem

kmirkav
25. máj 2016

@jarkac23 ahoj, ako ste dopadli s ockami? Maly ma 9 mes, zatial mu nic nerobili, len kvapky. Prave ocko slzilo, no par dni uz hnisa.

majinka273
25. máj 2016

no, my sme s tym tiez bojovali, sice nie az tak dlho, ale bojovali. Ako sme prisli z porodnice, dcerke zacali hnisat ocka, jedno viac, druhe menej, to menej sa upravilo celkom rychlo, no to prve viac hnisajuce, to bolo nonstop "zaliate" hnisom, plne slziciek... masticky, kvapky, harmancek, stale dookola, preplach som nechcela davat robit, povedala som si, ze to bude to posledne, v krajnom pripade, chcela som s tym bojovat bez toho....a uz sme aj boli objednane k ocnej lekarke, s tym, ze ideme na ten preplach a ono sa to zo dna na den samo upravilo, zrazu jeden den sa zobudila a nic....fakt neprehanam, sice to vsetko okolo trvalo vyse pol roka, ale odvtedy nemame ziaden problem s ockami, drzim prsty!

lilke
25. máj 2016

@kmirkav ak kojis, kvapkaj malemu svoje mliecko do ociek. ako casto sa ti da, aj kazdu hodinu. materske mlieko obsahuje prirodne antibiotika. liek starych materi. starsiemu som kvapkala, aj ked som kojila mladsiu. vzdy sa i deti vyliecili bez lekara.

majinka273
25. máj 2016

ano, na to som zabudla, materske mliecko kvapkat vzdy ked sa da, pomaha!

jarkac23
Autor odpoveď zmazal
jarkac23
Autor odpoveď zmazal
kmirkav
27. máj 2016

@jarkac23 u nas tiez od narodenia. Ocko masirujem. Davam tomu cas do nedele, ak to neprejde, tak ho bud tyzden budem musiet objednat na ocne. U nas sme najprv riesili prave oko, preslo to asi v 4 mes a o 2 tyzdne to zacalo na lavom a riesime to do teraz. Vdaka, za odpoved, uistila si ma, ze je spravne dat urobit ten preplach.

vlasko0903
27. máj 2016

@jarkac23 fúha. Sa čudujem, že to robili 2 dni po sebe. Lebo podla mojich informácií by sa to malo robiť najskôr po dvoch týždnoch, ale hlavne, že pomohlo.

vlasko0903
27. máj 2016

@kmirkav Ahoj, ak chceš prečítaj si môj článok. Je tam opísaný náš boj s upchatými kanálikmi.

Strana
z2