Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?

gubcikova
17. aug 2012

Keďže nik nevie presné číslo detí ktoré trpeli,alebo stále trpia nežiaducimi účinkami po očkovaní zakladám túto otázku.aspoň trošku budeme vedieť aké sú čísla.každý lekár sa ohradí,že toto sa ešte nestalo,tak uvidíme.napíšte prosím o akú vakcínu šlo a čo sa vám stalo.ďakujem.

PS:poprosím mamičkám ktorým sa nič nestalo nekomentovať

a my-dcérka tretia dávka hexi-na tváry fľaky.ani po dvoch rokoch nevedia prísť čo to je
syn.druhá dávka hexi-problémy s dýchaním,ihned začervenanie a opuch v mieste vpichu,sopeľ,hnačky,nervozita,nespavosť,spavosť,hrče pod kožou-verdikt zo sona-zgrcnuté tkanivo a pod ním medzi svalmi jazierko s očkovacou látkou,ktoré telo neprijalo

sirael
17. aug 2012

Nasa dcerka - po BCG sa jej po mesiaci ramienko zapalilo, navrelo, velmi zahnisalo, museli sme chodti na cistenie a vytlacanie na plucne oddelenie. Po druhej davke Hexa/Prevenar - 5 hodinovy neutisitelny plac, doslova az pistanie od bolesti ☹

tenty
17. aug 2012

po druhej davke Hexa + Synflorix nam na piaty den po ockovani diagnostikovali akutnu bronchitidu, dostali sme atb., ktore absolutne nezabrali a preslo nam to zapalu pluc, skoncili sme hospitalizovani v nemocnici, avsak zaver znel: blizsie neurcena bronchitida a blizsie neurcena pneumonia... bolo to hrozne ☹

pimpulienka
17. aug 2012

TBC: hnisave ložisko, kalmetizacia na pľucnom. PREVENAR 3: prudka lokalna reakcia, opuch v mieste vpichu, zatvrdnutie, riadny zapal, cca 10 cm flak kruhoveho tvaru. Ostatne aj vďaka homeopatikam bez reakcií a MMR sme odmietli..

dazdovka
17. aug 2012

Dcéra narodená v 2000 (všetky očkovania podľa očkovacieho kalendára) mala od prvého očkovania zníženú imunitu, od 2. mesiaca života sa jej dokolečka dokola z obyčajných soplov chytil zápal priedušiek, prínosových dutín a pod.. Naša pediatra jej spravila vždy výter, antb predpisovala až vtedy, keď sme sa poriadne vytrápili s naparovaním, liekmi od kašla, čajíkmi a tak, čiže nie je ten typ lekára, čo predpisuje atb na všetko. Podľa môjho názoru to mala z očkovania, ja som robila všetko pre to, aby mala zdravý organizmus: žili sme zdravo (domáca strava plná vitamínov, výživných látok), dlho som kojila (15mesiacov), žili sme v kúpeľnom meste plnom zelene (každý deň prechádzky v lesoparku), my a ani naši rodičia netrpeli na žiadne ochorenia (dobrá zdedená imunita) ani alergie, podporovala som jej imunitu echinaceou a betaglukánom a i tak nestacilo... Od cca 6-tich rokov je zdravá, žiadne ochorenia ani chrípka ju už nechytajú...

nadka01
17. aug 2012

my sme z očkovania proti hepatitíde A do mesiaca po očkovaní dostali detskú cukrovku závislú na inzulíne :(

sana15
17. aug 2012

ockovanie BCG vakcinou: nezahojena chranicka - kontrola na pneum.odd. dokopy 3x, liecili to ATB mastou. Kvoli tomu mal o mesiac posunute dalsie ockovanie. Ockovanie Hexa+Prevenar horucky 39,8, druhy den okolo 39, zacervenanie a opuch v mieste v pichu. Druha davka Hexa+ Prevenar, horucky, velky opuch,zacervenanie,hrce v miestach vpichu. Prava noha hrca 3 tyzdne, lava 6 tyzdnov. Nespokojnost, plac od toho obdobia nocne desy alebo ako to mam nazvat,proste uprostred noci sa zobudil a strasny,neutisitelny rev trvajuci cca 10-15minut,proste uplne mimo. trvalo to zhruba do 2 rokov,ked uz bol vacsi tak sa doslova metal po zemi placuc tak ze sa zachadzal a zvracal. Tretia davka: teploty,zacervenanie v mieste pichu,uplna stagnacia reci,pritom blabotat zacal medzi prvymi s rovesnikmi. MMR - po tyzdni horucky,ktore sa nedali zrazit a vysyp po telicku a rukach 😔 S recou sme navstivili logopedicku,potvrdila ze posledne roky je velky narast takychto deti ktore maju problem, vraj v porovnani s inymi pripadmi sme na tom este dobre.

elbe
17. aug 2012

Syn po Hexe+Prevenare neutíšiteľný plač, nespavosť, podráždenosť, plačlivosť, opuch a začervenanie miesta vpichu, horúčky až 39,5, po poslednom očkovaní zápal stredného ucha.

radka24
17. aug 2012

My nemame chvalabohu nic vazne, ale po kazdom ockovani vysoke horucky aj 5 dni . teraz dostal horucky po ockovani MMR az na 10 den po ockovani trvali znova 5 dni a k tomu nespavost.
Ked som bola min. rok v nemocnici bol tam chlapcek, ktory mal za uskom velku hrcku, ktora bola pravdepodobne od ockovanie proti TBC, nikto to nahlas z lekarov nepovedal ale dedukovali to.

nikimax
17. aug 2012

My sme dopadli po povinných očkovaniach katastrofálne- vypíšem len niektoré príznaky a Nú, ktoré sme si aj sami nahlásili na SUKL. Očk. súčasne!!! PREVENAR+PRIORIX: Neutíšiteľný (encefal.) krik, poruchy spánku,Napínanie na zvrac., tráviace problémy, hnačky, vyrážky na hrudi, vážne oslabenie imunity, uhýbanie pohľadu, strata očného kontaktu, pridruženie rôznych fobií, strata reči, prejavy agresivity, zmena povahy, alergia na mlieko, jačanie..... V súčasnosti máme diag. autizmus, postvakcinačná encefalopatia.Dieťatko (5 rokov) máme plne plienkované, zastavené vo vývoji cca 1- 1,5roka/ ako v čase očkovania. Má čerstvo vybavený preukaz ťažkého zdrav. postihnutia, nastupuje do špec.škôlky. Ani jedno z našich detí už vakcínu neuvidí...

mamina2711
17. aug 2012

my sme boli naposledy ockovany v 1,5 roku,reakcia žiadna....až neskor prestal rozpravat a inač sa spravat a nakoniec nam tiež diagnostikovali autizmus pred 2 mesiacmi....syn ma 3 roky tak isto zacne navstevovatspecialnu skolku,nechapem naco tie deti ockuju ked vedia co sa moze stat...

ludka140281
17. aug 2012

očkovanie na 5 rokov,piše mi to "infanrix polio"..druhy den to vyzeralo takto a bolelo,ani ručkou velmi nehybala...skončili sme na antibiotikach ☹

castania
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirkakab
17. aug 2012

dcerka mala celú nôžku opuchnutú ked mala 3 mesiace, vakcína infanrix hexa, skončili sme na infúzkach v nemocnici. od vtedy každé očkovanie v nemocnici, teraz sme boli na očkovanie prijatý koncom júla, vakcínou infanrix polio (čo je očkovanie do 6.roku) no našťastie bez reakcie.

zuzkap2
17. aug 2012

dcera: BGC ockovanie a niekolko mesacne hnisanie, InfarixHexa-2 tyz.nervotita,zvracanie.Prevenar a ostatne sme uz odmietli.

sorciera24
17. aug 2012

po 2. davke infanrixu hexa+prevenar....horucka nad 39 + nasledny vysyp.....to by sa este dalo....ale teplota klesla na 37,3 a takto teplota prosim pekne trvala este rok a pol (kym som nepodstupila detox od tazkych kovov).........znizeny imunoglobulin...pocas tej dlhotrvajucej teploty...pred ockvoanim, dieta v poriadku, bez teploty.....to sme este dobre dopadli na rozdiel od inych (kamratkin syn...po 3. hexe mozgova mrtvica..... 😒 )

stefi76
17. aug 2012

po tuberkulóze hnisavý absces riešený ambulantne, inač sme mali iba bežné komplikácie- teploty, plač. Ak chcete robiť nejakú štatistiku bolo by dobré brať do úvahy aj mamičky s negatívnymi skúsenosťami po očkovaní.

didulka85
17. aug 2012

Hexa + Prevenar velke hrce v mieste vpichu, zapuzdrena vakcina. Po prasknuti hnisave vredy po tele. Dodnes citlivost na chemikalie, lieky, potraviny.

daniela242
17. aug 2012

Dcéra po BCG 4 mesiace zapálené ramienko,po hexe vysoké teploty a neutíchajúci plač, po MMR diagnostikovaný atopický ekzém.
Syn má hexu zatiaľ bez príznakov, po 1. dávke pneumokokov bol nábeh na AE, druhú dávku sme už nedali,MMR odmietame

lypka
17. aug 2012

po BCG uzlina pod pazuchou, spamätávali sme sa z toho do pol roka, ale medzitým dostala ešte aj hexu ☹ 😒

andys11
17. aug 2012

dcera po mmr pichnutej vecer o siestej zacala v noci prudko zvracat, trvalo to aj cele dopoludnie, okamzite horucky nad 39 stupnov trvajuce 3 dni, dva dni na to hnacky, tri dni na to zacal neutisitelny kasel, sople, nadcha, nasledujuci den zasa hnacky, nejedla uz takmer nic. reakcia lekarky, asi nejaka viroza nesuvisiaca s ockovanim (to iste :p). desiaty den po opat horucky 40ky, ktore trvali 3 dni. bol to otras a to bola este celkom dobra reakcia, ked to tu citam 😖

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofia2008
17. aug 2012

Po tretej davke Hexy vysoke horucky a priznaky epilepsie 7 dni, sledovana pol roka na neurologii...MMR sme nedali a ziadne dalsie ockovanie uz nedostane..

mis_ka
17. aug 2012

bcg - velmi dlhe hojenie, plno hnisu, v prvom mesiaci zivota sa nam prejavilo autoimunitne ochorenie mastocytoza (diagnostikovane az po problemoch po dalsich ockovaniach). prevenar 2, hexa 2 - pozastavenie reci a celkovo zvukovych prejavov cca na 2 tyzdne, nastastie sa to neskor postupne rozbehlo. odvtedy uz neockujeme.

januss24
17. aug 2012

po druhej dávke hexa+synflorix vysoká horúčka, apatia, strata chuti do jedla, nehybnosť dolných končatín niekoľko hodín ☹ . Vyšetrenie u neurologa, imunológa - samozrejme, že všetko je podľa nich ok a odporúčajú dalšie očkovania 😠 . Žiadne vakcíny už moje dieťa, ale neuvidí 😉

katka0210
17. aug 2012

U nás to malo fatálne následky, skoro smrť! Simonka mala imunodeficienciu a očkovanie je spustilo RAKOVINU! Všetky články a časové súvislosti sú opísané tu: http://simonka.webnode.sk/
Po podaní hexy Simonka celú noc nespala, stonala, lapala po dychu, plakala a ja s ňou, o pár dní už sme boli v nemocnici kôli obrovskému opuchu na krku tesne pri vpichu po BCG, viacerí odborníci to označili ako NEŽIADÚCI ÚCINOK po BCG vakcíne.
Napriek tomu všetkému nás detská dr. hneď ako Simonka ukončila chemo, transplantáciu kostnej drene, ožiare a udržiavačku NÚTILA očkovať ďalej, striktne som odmietla, bola veľká hádka s výhražkami, presadila som si svoje a viac už NEOČKUJEME!
Mamičky čítajte, informujte sa, sú na to určené stránky ako www.slobodavockovani.sk www.rizikaockovania.sk prečítajte si stovky nešťastných príbehov a zamyslite sa nad ďalšou vakcínou pre Vaše dieťa.
To moje je ZŤP a má veľa diagnóz, kiež by sa dal vrátiť späť čas, ale nedá ...
V pokrokových štátoch už je očkovanie dávno nieje povinné, no na nás zarábajú pod hrozbou pokuty veselo ďalej, dokedy ešte?

janasim
17. aug 2012

Po hexa vakcine uplna bezrecnost-alalia,zaostavanie vo vyvine,strata zaujmu o jedlo,v troch rokoch mame 10kg.Myslim ze nerozprava koli ockovaniu,ako babatko nezaockovane si krasne dzavotal,potom uz ani muk.Tie deti nam trovia.

fixska
17. aug 2012

Priorix cize mmr na 7den po ockovani teploty 39,predtym dva dni spavost,potom vysyp okolo ustociek.inak ostatne vakciny ok.len sme bojovali s ekzemom,atopickym,ktory sa z casu na cas ozve...

jonas17
17. aug 2012

syn, 13 a pol roka, očkovanie vakcinou Dultavax, dostal cukrovku...dcéra po bcg hnisavé ramienko, asi 5x sme boli vytláčať, po oboch hexách hnačky, nespavosť....ostatné sme odmietli a modlím sa, aby sme nemali žiadne následky... 😒

briketa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tepka
17. aug 2012

My po BCG vakcíne hnisanie cca 7mesiacov dokola to isté našťastie už je ok dufajme a očkovanie už odmietame!!!!