Dať sa zaočkovať proti rakovine kŕčka maternice?

viktoria12
2. feb 2012

ahojte kočky poradte alebo dajte vaš nazor, bola som u gyndosa robil cytologiu a dnes volala sestricka ze nedopadol dobre ze mam tam hpv virus CIN1 a ze mam zajtra prist za doktorom a ze by bolo dobre sa dat ockovat proti rakovine . aky je vas nazor mam sa dat zaockovat oplati sa to? ked mam uz ten virus v sebe?ci zbytocne vyhodim peniaze , dakujem za vase nazory .

p3tra11
2. feb 2012

Pokial viem ja, ockuju sa dievcata, ktore este nemali styk.. ale mozno som pozadu s informaciami a doktor vie lepsie... drzim prsty, aby si bola cim skor v poriadku

viktoria12
autor
2. feb 2012

@p3tra11 no ja neviem sestricka tak vravela ze preventivne aby sa to nerozsirilo alebo ze by to z toho nebola rakovina preto sa mam dat zaockovat ale podla mna ked to mam v tele tak asi zbytocne sa dat ockovat .

p3tra11
2. feb 2012

@viktoria12 skus sa este informovat u nejakeho odbornika.. na nete su aj gynekologicke poradne, skus aj to..

viktoria12
autor
2. feb 2012

dakujem

zuzu101
2. feb 2012

@viktoria12 ja som mala cin2, bola som na leep konizácii a medzitým som stihla aj očkovanie.to očkovanie by malo zabrániť prípadnému ďalšiemu šíreniu vírusu.ja na zdraví nešetrím, skúsila som aj indonal, teraz som si dala urobiť LBC,...pokiaľ nemáš veľký problém s financiami, určite nešetri.nikdy nevieš či ti to pomôže a aspoň si do budúcna nebudeš nič vyčítať....

latvia
3. feb 2012

@viktoria12 ja viem tiez, ze sa ockuje len ked nemas v sebe HPV, zas je dolezite, ktore serotypy ti vysli, tusim HPV 16 a 18 su tie rakovinotvorne, tak sa presne opytaj doktora ktore HPV ti vysli, aj ti tieto nevysli, tak by si sa este mohla dat zaockovat, ak ti tieto vysli, tak je to podla mna uz zbytocne. tam uz len preventivne prehliadky.

albireo
3. feb 2012

@viktoria12 neviem kolko mas rokov a navyse uz si nakazena HPV.ockovat sa mozes dat, ciastocny ochranny ucinok tam vraj je, ale rozhodne nie taky ako u nenakazenych zien MLADSICH ako 26 rokov.

http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/HPV....

Kym zaplatis, spytaj sa gynekologa o kolko percent znizi kombinacia ockovanie plus pravidelne preventivne prehliadky riziko rakoviny v porovnani s preventivnymi prehliadkami bez ockovania.