Výmena "vrecúškových aktivít"

angika
17. apr 2012

Ahojte baby,
Pre tuto temu som sa inspirovala na jednej ceskej stranke, mozno ste to aj videli ci citali, kde si maminky same vyrobili rozne zaujimave hracky, alebo aktivity pre deti a potom si ich navzajom vymienali... Ide o to, ze sa do toho zapojilo dost mamiciek a kazda vyrobila nieco jednoduche, zaujimave, co sa da skryt do vrecuska a s cim sa nase dietky mozu zabavat pocas cestovania, cakania, alebo aj doma... Prosim kuknite si toto: http://rustspolecne.cz/?p=497, kde sa mozete docitat o co presne mi ide... Bolo by super keby sme sa tu maminky pozbierali a nieco podobne rozbehli 🙂

kvojtanikova
17. apr 2012

@angika paci sa mi ten napad, zatial som si to len tak velmi zbezne pozrela ale zaujalo ma to, skusim nieco vymysliet.

blumka
17. apr 2012

@angika super mysliienka..ja idem do toho 😉

kvojtanikova
17. apr 2012

vymyslela som male papierove kocky, v ktorych bude vnutri schovane nieco, aby to hrkalo (v kazdej rozny zvuk), ktore sa budu dat ukladat na seba/vedla seba, na jednej strane budu mat pismena M, A, M, I, Č, K, A, aby si to dietatko mohlo precitat ked to spravne zlozi. Jedna strana bude volna, tam si mozu uz rodicia dopisat konkretne pismena z mena svojho dietatka, na ostatnych stranach budu obrazky (auto, ryba, kravicka...) take jednoduche aby ich dieta vedelo pomenovat alebo povedat "ako robia". (mú, mňau...) . Spojenim obrazkov do radu vie mamicka porozpravat dietatku pribeh (napr. o tom, ako isla macicka na nakup a pokazilo sa jej auto, tak zavolala kamaratke kravicke...)... atd. Pacilo by sa Vam take nieco? Kociek bude bud 5 alebo 7, (MAMKA alebo MAMIČKA)
@blumka
@angika

blumka
17. apr 2012

@kvojtanikova vyzera to ako dobry napad ale nie je to narocne na pripravu? ak som dobre pochopila tak jedna mamicka urobi tej svojej "hracky" tolko ks kolko je vsetkych mamiciek v skupine...Cize zatial sme 3 tak by si to robila 3x. To sa mi zda ze sa namakas 😉 ci?

kvojtanikova
17. apr 2012

@blumka no tak budem to musiet 21x narysovat planik tej kocky na vykres, vystrihnut a zlepit, potom uz nakreslit obrazky a napisat pismena je chvilocka. Kocky budu male, 3x3cm, takze vykresu zase az tak vela neminiem, dovnutra dam nejaku fazulu alebo co, nemyslim si ze by to bolo ani nejake extra financne narocne. A jasne, moj cas, no ale ved ine mamicky predsa tiez neico urobia, tak to bude zase pre mna. nie?

blumka
17. apr 2012

@kvojtanikova no to je jasne, kazda jedna budeme robit nieco, len mne sa uz to lepenie 21ks kociek zda obtiazne 😀

svetlankat
17. apr 2012

Kocky ja sa tiez rada pridam, vdaka @blumka som sa o Vas dozvedela. len musim porozmyslat co by som mohla urobit.

svetlankat
17. apr 2012

Baby a to musi byt moj napad, ci mozem nieco odkukat z tej cz stranky?

angika
autor
17. apr 2012

@kvojtanikova super napad pekny, no len ozaj rataj s tym ze sa nas hadam nazbiera co najviac... Tie baby co to robili v Cechach, ich sa nakoniec nazbieralo 25 🙂 Takze jasne treba do toho dat kus prace ale na druhej strane budes mat x dalsich aktivit....
@svetlankat samozrejme treba sa inspirovat, preto som to tam dala, ony tam dali aj linky na dalsie inspiracie zo zahranicnych stranok:

http://therigneys.wordpress.com/2011/08/26/todd...

http://www.mydeliciousambiguity.com/2010/06/tod...

http://sstorywindow.blogspot.com/2011/10/toddle...

http://www.gerberadesigns.com/triedandtrue/?p=505

http://chasingcheerios.blogspot.com/2008/06/tod...

No a tiez ak si na tej stranke rustspolecne.cz zadate hladat "akce pytliky", najde Vam to co uz maju spravene, super napady, ja by som stade skusila mozno tie magneticke bombulky, alebo hmatove pexeso....

No a sirte do dalej, nech sa o tom baby dozvedia...
A este nieco, ktora sa teda uz rozhodnete, ze idete do toho, napiste mi do IP meno, email, aj bydlisko (mesto) - to nam posluzi neskor pri vymene. Potom by sme dali nejaky konecny termin dokedy sa je mozne prihlasit do tejto akcie.

kvojtanikova
17. apr 2012

@angika ok, tak mozem tie kocky robit len v sadach po 5, co myslite stacilo by to? skusim cez vikend nejake vyrobit ako dlho by to asi trvalo. Ale podla mna to nebude az take narocne.

angika
autor
17. apr 2012

@kvojtanikova jasne, je len na Tvojom rozhodnuti ako to zrealizujes.... zatial sprav ozaj iba skusobne aby si mala predstavu a ked sa to tu vsetko uzavrie ak potom mozeme vyrabat naplno... urcite budeme potrebovat cas aj na zakupenie materialu a k vyrobe samotnej.

nanulik
17. apr 2012

Ja sa tiez zapojim.ccem urobit karticky zvierat a k nim priradit mladatka.

kvojtanikova
18. apr 2012

baby posielam foto mojho vytvoru - netrvalo to tak dlho vyrobit, malej sa to velmi paci, ale prisla som na jednu nevyhodu - ked to je len z obycajenho vykresu, lahko to spuci, a potom jej to uz nejde ukladat na seba.Musim vymysliet nejaky tvrdsi material, skusim sa opytat v papiernictve ci by nemali nieco tvrdsie ako vykres. Obrazky som kreslila len tak narychlo, totoo bola len skusobna verzia. Paci sa vam to?

kvojtanikova
18. apr 2012

jaajaj a foto som zabudla🙂

angika
autor
18. apr 2012

@kvojtanikova no super, este som rozmyslala ze by si to nemusela skladat iba vystrihnut a namalovat a uz by sme si to doma polepili, aby sa to lahsie posielalo

pusinqa
18. apr 2012

@kvojtanikova pekné, inak ako @angika som hneď myslela na to posielanie aby sa to aj jednoducho poslalo

@angika mne sa presne tie dve aktivity čo si ty písala na tých stránkach najviac páčili 😀 tie bambuľky sú úžasné ale s tým musí byť dosť veľa práce ale rozkošné to na tej českej stránke je

ja sa tiež chcem pripojiť niečo takéto http://www.edushop.sk/nagykep.php?cikkszam_lnk=...
budú asi 3 tvary, najlepšie by bolo zalaminované ale to neviem či sa mi tu podarí zrealizovať ak nie tak zo zadnej strany obalov na zakladanie farebných vystrihnem, takže na jemnú motoriku prevliekanie, geometrické tvary a farby, dúfam že zoženiem farebné šnúrky ktoré sa budú dobre prevliekať alebo to nejako olepím aspoň konce farebnou lepiacou páskou, no uvidím podľa toho čo tu bude v galantérke

svetlankat
18. apr 2012

kocky ja mozem urobit tie cisla a obrazok co sa stipcuje spravny pocet na obrazku

svetlankat
18. apr 2012
angika
autor
18. apr 2012

@svetlankat ok 🙂
@pusinqa nevidim podla toho linku co presne myslis, sa mi to nezobrazuje... nemas nejaky iny obrazok?
myslim ze ja spravim to hmatove pexeso, ale s tym, ze by to nebolo len na tvary, ale aj na rozne povrchy (tie bambulky si asi vyrobim len doma, lebo nemam moznost tlacit tolko sablon farebne)

inak ani tie tienove obrazky nie su zle 🙂

pusinqa
18. apr 2012

@angika budú to proste vystrihnuté tvary a dierky na prevliekanie, každý tvar navliekaš šnúrkou farby ako tvar ak nezoženiem budú len farebné koncovky alebo zafarbím šnúrky ak pôjde, uvidím čo bude

angika
autor
18. apr 2012

@pusinqa no viem co myslis 🙂

angika
autor
18. apr 2012

tak zatial nas je 5 co uz vieme co zhruba, @blumka este plus, tak nech sa nas nazbiera aspon 10-15 🙂

blumka
18. apr 2012

ja mozem toto urobit 😉 http://www.anktangle.com/2012/01/diy-popsicle-s... s detskymi obrazkami samozrejme

svetlankat
18. apr 2012

@blumka pocuj to su palicky a na tom obrazok? ci?

angika
autor
18. apr 2012

@blumka super, krasne 🙂 sa tesim ze naberame inspiracie a rozbiehame sa!

svetlankat
18. apr 2012

@blumka super to je, nepozrela som spodok stranky 😀 , ako vzdy 😀

blumka
18. apr 2012

@svetlankat 😀 stava sa 😀
@angika len keby nas bolo viac bolo by to zaujimavejsie... 😉 ved tu na konovi je vela zrucnych dievcat tak kde su teraz vsetky?

kvojtanikova
18. apr 2012

@blumka
@pusinqa
@angika
@svetlankat krasne napady, jaaaj velmi sa tesim, ked to budem mat vsetko doma. Ja by som tedy vyrobila tie kocky, ked sa vam pacia, nechcem to ale posielat nezlepene, lebo to by som iba inym maminkam pridavala robotu, ved ja co dostanem vrecuska tiez uz budu kompletne hotove, takze by to nebolo podla mna fer keby som to nelepila. Len musim vymysliet nejaky ten tvrdsi material na to, obycajny vykres je slaby, Borca sa mi s tym hrala 35 minut a 2 kocky su uz dokrcene 😖 Poslat by to nemal byt problem, ved tie kocky su len 3x3 cm, takze sa zmestia do velkej obalky.
Este by mohol niekto vyrobit tie tvary z plsti, to sa mi tiez pacilo - domcek, stromcek, co sa ukladaju na podlozku.

angika
autor
18. apr 2012

@kvojtanikova z filcu myslis? ci to je to iste 🙂? ano ano aj to je pekne.... vsetky tieto aktivity su super....
@blumka veru aj ja sa cudujem kde su vsetky sikovne baby? asi nas len nevedia najst 🙂
Inac piste mi potom tie Vase udaje do IP, aj temu teda aku si vyberate, nech mam prehlad. Dakujem.

Ja uz som teda rozhodnuta pre hmatove pexeso, uz zhanam material aby to bolo zaujimave 🙂

pusinqa
18. apr 2012

@angika aké presne údaje chceš, už aj adresy nech sú u teba?