Attipas topánočky

tejka83
26. nov 2014

Ahojte mamičky, mate niektora skusenosti s tymito topanočkami, v popise ich vychvaluju 😕

gulolicko
27. nov 2014

Toto niečo na obrázku by som nenazvala topánočkami. Príde mi to skôr ako papučky pre deti alebo ako ponožky s protišmykovou úpravou.

monca1982
29. dec 2014

Info o botách nájdeš tu: http://www.attipas.cz/o-attipas/vyber-detske-ob...
V skratke, vyrába ich firma, ktorej zakladateľ sa podieľal na výrobe športovej obuvy Shimano a MBT. Boty testovali a konzultovali s ortopédmi na Národnej univerzite v Soule. Jedná sa o juhokórejskú firmu. Topánky sú barefoot, teda určené pre pohyb "naboso". Podrážka je veľmi ohybná.

Určite nie sú vhodné do daždivého počasia, lebo vrch je z textilu. Ale inak by mali byť vpohode nositeľné aj vonku, aj vo vlhkom prostredí. Dajú sa oprať. Ale samozrejme len na teplejšie počasie.

A inak. Kombinácia textilu a silikónovej podrážky je vpodstate teraz top aj v športovej obuvy, nakoľko nohu netlačia švy.

Osobnú skúsenosť však s topánkami nemám. Chcem ich kúpiť ako prvé boty pre svoje dieťa. Páči sa mi veľmi ten priestor na prsty a pevnejšia päta oproti klasickým mokasínam. Potom, keď ich začneme používať, napíšem viac.

monca1982
29. dec 2014

@tejka83 Našla som na nete recenziu na Attipas boty.
http://simplifycreateinspire.com/2014/06/review...

Neviem, či vieš anglicky. Mamina tam píše, že boli k topánkam najskôr skeptickí doma, lebo sú extrémne ľahké a pripomínajú viac ponožky. Ale potom vybehli s dcérou do parku, kde behala, šplhala sa a robila všetky tie veci, čo deti v parku robia a bolo fajn. Keď došli domov, zabudla si ich vyzuť, čo u nej nebýva zvykom, keďže ako všetky deti, chodí najradšej bosá. Boty sa riadne ufúľali, ale dali sa rýchlo očistiť.

V závere článku píše, že "klaunské topánky", ako ich doma volajú, sú úžasné.

mucivalko
17. feb 2015

Tam pridám skúsenosti. Kúpili sme Attipas a mala v nich začýna robiť prvé kroky.

Prednosti: Sú super ľahké, ohybné a pekné, na podrážke "prieduchy" aby sa noha nepotila, teda von určite nie, ale to nebol ani zámer

Nevýhody: Tým, že majú špičku veľmi rozšírenú, lezúcemu dieťaťu to dosť vadí a ťahá ju za sebou. My sme kúpili veľkosť o 15 mm väčšiu ako má malá nohu, a pri iných by to nevadilo, ale pri Attipasoch tým že je vpredu široká je noha voľná, tak neodporúčam kupovať tak ako sa vraví, že rezerva 12 mm.

Inak sme spokojný, len si ich odložíme až noha povyrastie 🙂

sidluska
1. mar 2015

@tejka83
@monca1982
Uz nosite? Zvazujem nad kupou, ale vela recenzii nie je.

monca1982
2. mar 2015

Mám ich doma, ale ešte neobúvam, lebo ešte nechodí. Len občas po byte. Sú to zatiaľ jediné topánky, ktoré si nedáva / nevie dať dole z nohy. :D

monca1982
30. mar 2015

Dobre. Ešte stále nechodí. Ale v porovnaní s papučkami Liliputy sú Attipas topánky lepšie:

1. úžasne rýchlo sa obúvajú
2. dieťa si ich nevie/nechce dať dole (capačky má dole za 10 sekúnd)

mucivalko
30. mar 2015

Monca, ja mám zasa iné skúsenosti. Asi sme kupovali rovnaké topánky, lebo máme Attipas a Lilliputy 🙂 Na doma jedine Lilliputy, vyzuť sa malej nedajú, zato Attipas nie je problém, Každé dieťa je iné. Inak odporúčam obe. Na doma určite Lilliputy, na von v lete Attipas.

monca1982
13. máj 2015

Baby, síce som bola Attipas botami unesená, sú ľahučké a nevyzúvajú sa, ale po dlhšej dobe nosenia ich nemôže odporúčiť na prvé kroky. Resp. nie sú zrejme vhodné pre všetky deti. Moje dieťa ich takto vyčaptalo za pár týždňov. (Viď foto.) Päta nie je dosť pevná a moje drobko sa rado stavia na členku. Asi hypermobilita, alebo čo. Tieto boty mu to dovoľujú a nemyslím, že je to vhodné, pretože nemá stabilitu potom.

maco
8. jún 2015

Tiez myslim ze na prve kroky nie, su v predu dost siroke a nasmu to vadilo... aj nadmerok bol pri tychto topankach neziaduci. Takze sme ich plne zacali vyuzivat teraz cez leto, uz je zdatnejsi chodec aj nadmerok sa zmensil, co mu viac vyhovuje, uz nezakopava. Su super, vobec sa mu nepoti noha, napr.v otvorenych sandalkach pediped sa potila.

andyhi
9. aug 2015

Ahojte, prosím, poradili by ste mi, v ktorom e-shope ste attipasky kúpili? Ja ich môjmu synovi chcem tiež čo najskôr kúpiť, ako papučky na doma, ale úplne nové, veľkosť XL, nie z MK, no bývame na dedine, daleko od mesta, tak som nútená ich jedine objdednať z nejakého e-shopu, len sa mi ich nepodarilo nikde vygoogliť 🙄
Vopred vám dakujem za všetky informácie 🙂

ika363
25. nov 2015

attipasky celkom slusny vyber sa daju pozriet aj v predajni MIMIaMAMA v Senci alebo v ich internetovom obchode.

andyhi
25. nov 2015

Dakujem, este v aug. som kupila v e-shope a su nam uz aj male, takze ich predavam v mojom bazari...