4 ročné dieťa sa pokakáva v škôlke. Čo robiť?

malaska
23. sep 2010

Môj štvorročný synovec mal už aj minulý rok problém s pokakávaním. Nikomu nič nepovie, pokaká sa a dokáže v tom zostať tak. Stáva sa, teda stávalo sa mu to aj doma (či aj teraz, o tom som neni informovaná). Keď ho posielame na záchod, tak sa zatne a hotovo a to isté, keď prídeme na to, že sa pokakal. Ostane odutý a nemôžeme sa ho ani chytiť. Sestra to zatiaľ nikde neriešila ( podľa mňa by mala) a dnes sa pototo až dvakrát. Nemá náhodou niekto skúsenosti s takýmto prípadom? Ešte podotknem, že väčšinu dní sa krásne pýta, bez problémov.

silvia123
23. sep 2010

No to by som radšej riešila - 4 ročnému dieťaťu by sa to nemalo stávať...zvlášť ak je to často , zrejme tam bude nejaký psychologický problém nie? Pokakáva sa len v škôlke -možno tam má z niečoho strach, možno nie je na škôlku pripravený, alebo mu tam niečo vadí, ak to nerobí doma len tam, problém treba hľadať v škôlke a určite by som to nenechávala tak, zvlášť ak sa predtým než začal chodiť do škôlky normálne nejakú dobu pýtal... Myslím, že do troch rokov by sa malo každé dieťa naučiť pýtať cikať aj kakať a ak sa aj stane nehoda -tak skôr s cikaním a aj to len v noci, to je normálne pri takýchto krpcoch, ale s kakaním -to som sa nestretla.

rut
27. sep 2010

Nechcem vytvárať novú tému. Máme podobný problém. Náš trojročný syn sa pýta asi o 2,5 roka (pýtal sa okolo 2 rokov, ale ked sa mu narodil súrodenec, prestal, postupne sa k tomu vrátil). Dnes sa už 4x pocikal a za posledný mesiac sa 4x vykakal na rôzne miesta - na koberec a schoval to vankúšmi, napriek tomu, že nočník mal vedľa postele. Predtým, ked zaspával, a chcel kakať, tak sa vykakal do nočníka. V čom môže byť problém? Ako postupovať?

silvia123
27. sep 2010

A nebolo by dobré ho naučiť chodiť na záchod? Ja som môjho malého prehodila z nočníka na záchod čo najskôr ako sa dalo (pýtať sme sa naučili až tento rok) a teraz to berie ako hotovú vec a chodí pekne sám, dokonca aj cikáva pekne po stojačky ako chlapi", veď aj v škôlke chodia trojročné detičky na záchodíky, potom by ho možno ani nenapadlo kakať niekde inde, než v záchode...

rut
27. sep 2010

@silvia123 On chodí na záchod, práve preto, že aj ked je doma, snažím sa s ním robiť všetko ako v skôlke (škôlku sme nedostali a som na rodičovskej). Nočník má pri posteli poobede a večer, ked zaspáva, aby sa mu nestalo, že nedobehne na WC, lebo spí v spacom vaku, kým z neho vylezie... Aj vtedy väčinou zájde až na WC. On sa už akoby hanbil cikať alebo kakať pred nami.

silvia123
27. sep 2010

Deti sú teda vynaliezavé, ktovie čo si v tých hlavičkách zrazu pomyslia... naozaj to potom vyzerá akoby sa hanbil, alebo mu niečo napadlo a mal strach si sadnúť na šerblík, alebo na záchodík, aj to býva... kamoška mi hovorila, že jej malý sa z ničoho nič zrazu bál sadnúť na záchodík a prišla na to, že to bolo kvôli tej reklame s tými hnusnými baktériami... sa bál že ho spapajú...

mamitnsro
Odpoveď bola odstránená
Zobraz