Ktoré z počiatočných mliek je najsýtejšie?

citronius
26. júl 2013

Malá ma 7 týždňou, pije nutrilon, ale je z neho hladná, tak hľadám sýtejšie mliečko a potešilo by keby aj lacnejšie.
Nemáte skúsenosti z Hami 1 extra?

kokorunecka
26. júl 2013

@citronius Ahoj 🙂 Mojej malej najviac chutilo mlieko France Lait, ale aj Hami majú výborné mlieka, tie som jej kupovala o niečo neskôr.

citronius
autor
26. júl 2013

ďakujem za tip, hľadám mliečko, z ktorého by nebola hladná aspoň 3 hodiny, čo sa mi z nutrilonu nestáva.

julka1979
26. júl 2013

ahoj m sme z nutrilonu presli na sunar.S nutrilonom mali vydrzal sotva 2 hodiny zo sunarom take 3a pol.Pije ho doteraz

drobcek26l
26. júl 2013

@citronius My sme papali sunar nutradefense a malý mi v pohode vydržal 3,5 hodiny. A je aj lacnejší ako nutrilon

graceful9
26. júl 2013

@citronius nutrilon extra si neskusala? nám to pomohlo

h2
26. júl 2013

@citronius Ahoj, môj synček sa narodil s nízkou pôrodnou hmotnosťou, tak mu lekárka predpísala špeciálne mlieko pre takéto detičky, alebo aj pre nedonosené, aby rýchlo nabrali na hmotnosti, je to Nutrilon Nenatal, malý ho pil asi 2 mesiace a priberal po ňom, ako raketa. Len neviem, či sa dá kúpiť aj bez predpisu. Ináč, je celkom problém ho zohnať, nemajú ho v každej lekárni, raz sme dokonca museli čakať, kým nám ho objednajú, lebo sme prešli asi 3 lekárne a nikde ho nemali.
Nepíšeš, koľko Tvoja malá vypije, či je hladná preto, že nevie naraz veľa vypiť, alebo vypije celú dávku a aj tak je hladná. Lebo ak vypije všetko, tak jej skús dávať viac. 🙂

citronius
autor
27. júl 2013

Moja malá pije 100ml naraz, priberá primerane, takže v tom problém nie je, len ju nutrilon zasýti na krátku dobu.

sense
27. júl 2013

my davame hipp a je syta.....inak moja vypila v 7 tyzdni 6x po 150ml. takze ak vypije celu davku skus robit viac a teraz su aj horucavy, moze byt smadna

citronius
autor
27. júl 2013

ten sunar ma láka. Mám skúsiť ten sunar komplex alebo sunar nutradefense? Inak láka ma aj babylove, ale neviem či nie je na to ešte maličká a tiež, že neobsahuje taurín.

adriku
29. júl 2013

môj je tiež veľký hladoš, sadlo nám France Lait, na babylove som čítala tu na modrom koníku dobré referencie. Tiež sme začínali nutrilonom, potom beba a nakoniec sa nám páči najviac France Lait, z pôrodnej hmotnosti 2,6 kg sme sa vypapkali na 6 kg v ukončenom 3.mesiaci

citronius
autor
29. júl 2013

no ja som včera skúsila sunar complex 1 a zatiaľ sa mi nezdá žeby zasýtil viac, ešte uvidíme na noc

citronius
autor
29. júl 2013

@adriku aké intervaly medzi kŕmením máte?

m_ij_ka
29. júl 2013

ja mám dobré skúsenosti so sunarom complex a sunarom nutradefense

adriku
29. júl 2013

@citronius Momentálne sme na trojhodinových intervaloch / 150 ml UM (má 3,5 mesiaca). Ale keď mal môj malý 7 týždňov, tak neexistuje aby vydržal odporúčané 3 hodiny, musela som kŕmiť častejšie, ten by vtedy papkal najradšej stále 🙂 Až po ukončení tretieho mesiaca si sám od seba začal pýtať presne každé 3 hodiny a to predtým tak dlho nevydržal. Napríklad keď iba dojčím a nedorobím mlieko, že napr. pri dojčení zaspí, tak ďalšie jedlo dám na požiadanie bez ohľadu na čas. Keď dám iba UM, tak skôr ako za tri hodiny nechce jesť, ale keby plakal od hladu, tak by som mu dala aj skôr úplne v pohode.
Moja pediatrička hovorila, že je dobré mať 3hodinový interval kvôli tráveniu, ale keď reval ako by ho rezali za živa, a presne som vedela ako plače a čo pri tom robí keď je hladný, tak dostal kedy chcel a hotovo a potom po ukončení 3 mesiaca sa to samé upravilo na doktorkou odporúčaný interval.
Také malé bábätko sa mi zdá čudné sekírovať že kedy ma jesť, si myslím, že aj tým malinkým bábätkám ktoré sú iba na UM treba dať kedy chcú, lebo treba zohľadniť aj individuálne potreby nielen odporúčané tabuľky. Kedysi sa odporúčalo tuším každé 4 hodiny dávať mliečko, ktovie s čím prídu odborníci za 20 rokov, matka vie kedy je dieťa hladné, keď je Tvoja maličká hladná a vieš presne že plače od hladu a nie z iného dôvodu, tak prečo by nemohla jesť kedy chce....veď rastie... Niektorým bábätkám vyhovuje sa poriadne nadlábnuť a pospať si a niektorým trošku menšie dávky jesť častejšie a potom nespať ani náhodou 🙂 čo bol náš prípad. Bála som sa že bude veľmi tučný, ale je úplne v norme.
A čo sa týka sýtejšieho mlieka, aj ja som uvažovala na noc sýtejšie, lebo malý vôbec nespával, ale keď sám začal s 3hodinovým intervalom tak začal spať aj v noci a vydrží bez pýtania mliečka od 20.00 až do 6.00.
Videla som v lekárni, tuším nutrilon má špeciálne mlieko na noc, ktoré je sýtejšie.
Takže podľa mňa iba treba vydržať, a pekne bábätko vykŕmiť a keď bude bábätko staršie tak to bude určite lepšie.