Aké vitamíny ste užívali v tehotenstve?

82
21. sep 2014

Baby ake vitaminy ste papali a boli ste snimi spokojne hlavne na zaciatku tehotenstva kedy je to najdolezitejsie 🙂 ?

liz_lemon
21. sep 2014

kyselina listova

wewe22
21. sep 2014

vitaminy len z casu na cas na zaciatku akurat kys. listovu ked sa to prehana s vit. babatka su zbytocne vacsie aspon to hovoril moj Dr.

miskacharly
21. sep 2014

Ked ti nejake bude trebat,tak ti doktorka odporuci,inak netreba zbytocne

mabliss
21. sep 2014

Ahoj, ja som užívala v prvom trim.Calibrum a v treťom od Jamiesonu. Dôvod bol ten,že som stale mala chuť na nezdravé jedla 🙂 a nemala som šancu pokryť potrebu vitamínov. V 3.trim.som si dávala každý druhý deň jednu tabletku. Schválil mi to aj moj gynekolog. Samozrejme, snažila som sa jesť aj vitamíny v prirodzenejsej forme,ale zvolila som kompromis. 🙂

ssj04
21. sep 2014

Kyselina listová a Ccko

katuliacik
21. sep 2014

kyselina listova a rybi tuk (omega), ostatne mas zo stravy, z tehotenskych vitaminov sa rodia tie velke 4-4,5 kilove deti, ak budes mat niecoho nedostatok gyn ti povie 😎

evittam
21. sep 2014

Žiadne, teda aspoň umelé. Je to zbytočné a je to marketingový ťah farmaceutických spoločností a lekárov ako vytiahnuť z našich peňaženiek ešte viac peňazí. Mám dve deti a ani pri jednom som nič umelé nebrala a sú zdravé. 🙂. A umelé vitamíny a minerály aj tak telo nevie spracovať a väčšinu vylúči. 🙂

ukulela
21. sep 2014

mne doktorka odporucila tieto: http://vitaminy-pre-tehotne-a-dojciace.heureka....
ladeevita - ja som ich jedla skoro cely cas, maly mal na poradni 4 tyzdne pred terminm 3300g, tak som ho mozno aj nimi vykrmila 🙂 a teraz cakam, kedy sa malyslon vytlaci na svet ... jedla som ich od rvej kontroly, dovtedy len ako pripravu pred tehu som mala kyselinu listovu a inofolic. po prvom trimestri mi este dok nasadila magnerot a uz nic ine.
inac uznavam, ze je to aj marketingovy tah, ale ja napr. com vobec ale vobec nemala chut na zeleninu, max, ovocie, najlepsie supersladke ... takze vitaminy v mojom pripade mali aj opodstatnenie.

dasaa
21. sep 2014

Ja som brala feminion

jerryjanka
21. sep 2014

1 tehu calibrum baby plan + kl
2. tehu KL
3 tehu nič

ivetoy
21. sep 2014

nic---ovocie, zelenina

jk77
21. sep 2014

Obycajnu kyselinu listovu ElastiQ. Z Femibionu som pri druhom nevedela existovat,tak silny bol pre mna. Po vysadeni som bola hned ok,bez nevolnosti. Inak len vela ovocia a zeleniny..

ninocka84
21. sep 2014

mamavit

motylik0258
21. sep 2014

Žiadne, všetko je umelina. Dakedy nebrali nič a tu sme. Všetko je len reklama moj nazor.

tisha
21. sep 2014

Na zaciatku kyselinu listovu, potom ziadne vitaminy, len ovocie a zeleninu

dominix
22. sep 2014

umele ziadne, len ovocie, zelenina...inac ked budes brat dlhodobo tie umele, tak je dost velka pravdepodobnost, ze budes mat vacsie babatko (overene u kamosky, ktora u prveho nebrala ziadne a u druheho ano a rozdiel bol markantny, musela ist u druheho na cisarsky...a dalsia kamoska detto)

marteenka
22. sep 2014

ani ja som nejak extra nechcela umele. Ale co mam robit, ked mi nechuti chrumat ziadnu zeleninu, na orechy a strukoviny tiez nemam vobec chut. A vacsinou mam chut len na sladke a nezdrave jedla. Potom to musim kompenzovat vitaminmi z lekarne. Dufam, ze sa mi to nevypomsti, chcela by som totizto rodit bez nastrihu, no ako citam vase prispevky, zacinam byt vystrasena :D

maxe38
22. sep 2014

Ziadne...

nikuska88
22. sep 2014

kyselina listová pol roka pred tehu a potom dva mesiace pred tehu plus ešte calibrum baby plan a teraz len calibrum mami ...

ajana1
22. sep 2014

Umele vitaminy su zbytocne vyhodene peniaze nakolko ich len vypisas. Nase telo ich nedokaze spracovat. Nuz treba sa asi len prekonat a chrumkat aj tu zeleninku a ovocicko. A telo sa ti tym po porode odvdaci tym ze sa rychlo vrati do povodneho stavu 🙂

marita27
22. sep 2014

omega 3, vitaaktiv, probiotika

kkl82
22. sep 2014

idealne je prijimat vsetky potrebne vitaminy prostrednictvom stravy - a prave obdobie tehotenstva (ci pripravy nan) je vhodnym obdobim zacat zit (a hlavne jest) zdravsie. odporucam hlavne zeleninove/ovocne smoothie a stavy, kvalitne celozrnne pecivo atd.
vacsina multivitaminov dostupnych na trhu pre tehotne je len dobry marketingovy trik. mnoho vitaminov a mineralov potlaca vstrebavanie tych druhych a preto je dost kontraproduktivne uzivat ich v jednej tablete. nehovoriac o tom, ze mnozstvo z tych zloziek je umeleho povodu a teda mozu byt do urcitej miery aj kontaminovane (zname su napr. problemy s kontaminacou zeleza v tabletkach ci dokonca kontaminovanou kyselinou listovou).
ak uz zena chce pre svoje dobre svedomie brat nejake prenatalne vitaminy, odporucam hlavne tie, ktore su na prirodnej baze (tzn. z anglictiny "food based") - obsahuju vytazky z ovocia, zeleniny, rias atd. plus pridane probiotika ci enzymy. ich nevyhodu je ale to, ze nie su v jednej tablete. vacisnou treba pre ziskanie odporucanej dennej davky zjest cca 4 tobolky. zo znaciek napr. rainbow light ale i ine. odporucam popozerat na stranke iherb.com, postovne na slovensko je len 4 dolare.

nutrimas
30. okt 2014

Vysoky podiel kyseliny listovej, vit. skup.B, C, D,E, aminokyseliny, mineraly a ine stopove prvky ako aj zeleza maju Zelene potraviny, obzvlast Zeleny jacmen. Je bezpecny a dokonca sa odporuca pocas tehotenstva, kedy je potrebny zvyseny prisun tychto latok. Najdete ho u nas na eshope v sekcii Zelene potraviny, ako aj ostatne nemenej zname ako chlorella, psenica, alfalfa, spirulina.
Odporucame taktiez pred, pocas aj po ukonceni tehotenstva uzivat pravidelne makovy olej, 1KL rano a vecer. Velmi praznivo ovplyvnuje kvalitu kosti, zubov, nechtov, vlasov. Obsahuje viac vapnika ako mlieko, selen, zinok, zelezo. Pomaha pri vypadavani vlasov, stiapiacich nechtoch, co je celkom bezny jav pocas dojcenia...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

laylag
4. nov 2014

ja by som odporučila kyselinu listovú. podľa mňa ňou bábu neublížiš. na začiatku je veľmi dôležitá. a ostatné je na zváženie, či máš nejaké zdravotné problémy - krv, štítka a pod. asi by som sa poradila s doktorom.

maca283
24. nov 2014

Ja odporucam kyselinu listovu a narosan cucoriedkovy Ja pouzivala a vsetko dobre dopadlo velka spokojnost

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre