Aké sú príznaky zápalu slepého čreva?

janeette
9. dec 2007

prosím Vás baby,ak ste mali niektorá zápal slepého čreva,napíšete mi príznaky?na internete som našla veľa článkov,ale rozhodla som sa,že sa spýtam aj Vás 😔 diky diky diky 😵

mimma
9. dec 2007

môj muž mal zápal sl. čreva...Mal také neurčité ,silnejúce bolesti v celom bruchu, raz ho to bolelo na jednej strane, potom zase na druhej, cítil sa ako sfúknutý, neskôr mu vyskočila teplota.

dadulka19
9. dec 2007

janeette,tak presne pred týždňom v noci z nedele na pondelok to chytilo môjho muža.Bolelo ho brucho tak vyššie nad pupkom dosť silno,potom mu aj bolo zle,ale vracať nemal čo a bol hrozne bledý.Teplotu nemal.Volala som záchranku a hned ten pondelok ho operovali.Vraj to bolo na poslednú chvíľu 😝 bol na prasknutie 😠

janeette
autor
10. dec 2007

dakujem dievčatá 😉 mám pocit,že mám niečo podobné,dnes som stihla iba citologiu-sono a gynekologičku,chirurgiu som už nestihla.dosť ma to bolí,najprv vpravo dole a teraz ore nad bruchom.júúúj uvidíme

kamajka
10. dec 2007

Ahoj, no ja som počula o "osvedčenom" recepte, ako zistiť, či máš zápal slepého čreva, a to: postaviť sa na stoličku a skočiť, ak ta pichne, vraj je to slepé črevo, ale ja by som to neriskovala.....
Moja sestra mala zápal slepého čreva, ked mala 10 rokov, 2 týždne ležala doma na gauči, vyvracala všetko čo sa dalo, nevedela chodiť, a naši ju len trepali v kuse na záchod, že má hlísty 😠 , napokon v nemocnici zistili, že to slepé črevo je prasknuté, takže mala zahnisané celé brucho (brušnú dutinu), operovali ju dvakrát v priebehu 14 dní, a skončila s vývodmi a od pupka dolu rozrezaným bruchom.

So slepákom nie je sranda, viem o čom hovorím, otec schudol 10 kíl ked bola sestra v nemocnici, bola na umretie, to bola hroza vidieť (mala som vtedy 13 rokov), ona nás už aj prosila aby sme ju zastrelili ked mala horúčky ☹ .

Takže ak by ti bolo velmi zle, určite volaj sanitku.
Hlavne také pichavé bolesti by to mali byť.
veľa šťastia dúfam že to nebude fakt slepák 🙂 , aj ked dnes sa pri včasnom diagnostikovaní slepé črevo odstraňuje ako na bežiacom páse, a je to bežná "malá" operácia.

dadulka19
10. dec 2007

fu,kamajka,2týždne???chúda...ja sa držím rady môjho gyndoša,vždy hovorí,radšej prísť zbytočne k dokimu,ako niečo zanedbať 😅
janeette,držím palčeky...ak by to aj bol slepák,vyberú a za 5dní si doma 😉

vesi
10. dec 2007

ja by som nečakala aišla radšej na pohotovosť. mala som 11 rokov, ked ma chytil slepák, 2 dni som bola doma v bolestiach, ani som nevracala, potom sme išli na chirurgiu a okamžite ma operovali, vraj to bolo za 5 min. 12 😒

andy.a
10. dec 2007

ak je brucho vpravo dole citlivé,keď si tam zatlačíš,môže to byť slepák..ale slepák to môže byť,aj keď ťa to nezabolí..v medicíne nič nie je 100-percentné..

mimma
10. dec 2007

Na tú pravú stranu sa tá bolesť obyčajne lokalizuje až oveľa neskôr, alebo aj vôbec, to si sama tak nenahmatáš. Chirurgia má pohotovosť, choď radšej tam, lebo slepák ti len tak neprejde...Aj môj muž prišiel za 5 12...

vesi
10. dec 2007

ako píše mimma, ani mňa nebolelo na pravej strane, najskôr si mama myslela, že dostanem prvú ms 😒

cairka
10. dec 2007

A mne naši hovorili, že som asi niečo zlé zjedla. Ja som vôbec nemala zvýšenú teplotu. A určite ísť na pohotovosť, môže sa to rýchlo zvrtnúť. Ja som bola od soboty v nemocnici, že to skľudnia liekmi a nakoniec ma v nedeľu v noci operovali, lebo išiel prasknúť.

tara2
10. dec 2007

janeette - pri zapale slepeho creva (appendicitis acuta) je bolest lokalizovana v pravom podbrusku, za urcitych okolnosti (napr. ak mas apendix chronicky a prekonala si uz opakovane zapaly, je zvacseny a zhrubnuty) a vtedy mozes bolest pocitovat aj v oblasti pupka. Ak ti gynekolog vylucil cystu, necakaj a chod na chirurgiu kde ta chirurg vysetri (pouzivaju 3 specialne hmaty na diagnostiku appendicitidy), vysetria krv (leukocyty su vtedy zvysene). Casto byva aj zvysena TT. Hlavne necakaj a chod sa dat vysetrit lebo ti perforuje a budes mat peritonitidu - zapal pobrusnice a to je uz horsie. Vela stastia.

trinitylex12
14. dec 2007

ja mám "slepák" podraždený už vyše 10r. len lem - tam sa ako to ja volám prebudí a to hlavne v období pred a počas menštruácie 🤐 A nejedávam popcorn lebo to ma vzdy pobolieva. No a príznak je ostrá bolest dole blízko podbruška napravo.
A idemi pekne na nervy ☹ 😀

mari.m
18. mar 2008

ahojte,zrusili mi temu, tak vam moje vysledky napisem sem..
bola som dnes u obvodneho a ten ma poslal ku chirurgovi..
chirurg sa pytal na priznaky a prehmatal mi brusko..
tvrdi,ze to nie je slepak..ale nieco s crevami..
zacala som drzat dietu, tak mozno je to spojene s tym..
ale upokojil ma,ze to nie slepak 😉

zuz11
18. mar 2008

mari.m • Včera o 14:51
ahojte, dievčatá, máte niektorá vybraté slepé črevo?

ja mám týždeň bolesti brucha,
teplotu 37.3,
najskor to vyzeralo na gynekologicke ochorenie,
ale to mi vcera na sone vylucili..
zajtra idem k obvodnemu, bo mi vcera na pohotovosti povedali,ze
by to ani slepak nemal byt..
ale radsej nech mi to potvrdi moj obvodny a aj chirurg,mozno..
urobia mi viac vysetreni ako na pohotovosti..

len sa chcem spytat, ake ste mali priznaky..
co Vam pomohlo
a tie,ktore uz mate operaciu slepaku za sebou..
ako prebiehalo obdobie po operacii,zotavovanie,ake lieky
a ako dlho ste stravili cas v nemocnici???
poradte

cmuk 😒

marse • 1d, 25tt • Včera o 14:57
ahoj takze priznaky su, teplota, bolesti brucha na pravej strane az do takeho pichania to ide , zvracanie, malatnost nechut do jedla.

ked je to uz raz slepak zrejme pomoze len zakrok, trva asi 20 min, a v nemocnici si tak 3-4 dni, dlhsie nie...lieky potom byt nemali...

drzim palce nech si v poriadku 🙂

julia225 • 1d • Včera o 14:57
mari, podla mna mas obycajnu zapchu...bola s si dat aj skontrolovat moc? mozno zapal mechura...
slebak boli okolo pupku...ja ho este mam, ale uz ma bolel... 😒

anula • 20tt • Včera o 15:02
Mari.m, si tehotna?

Ak ta uz boli brucho tyzden, na slepak to nevyzera. Ak by bol zapaleny, za tyzden by uz aj praskola to by ti veru nebolo vobec dobre.
Kolko mas rokov? Nebola si v poslednej dobe prechladnuta? Mas aj ine priznaky (hnacky a pod)? Je to prvy krat, co mas podobnu bolest?
Okolo tenkeho creva je totiz mnozstvo uzliniek, ktore sa mozu zvacsit pri prechladnuti a vyvolat podobne priznaky ako zapal slepeho creva.
Bolesti pri slepaku zacinaju zvycajne v okoli zaludka alebo ako neurcite bolesti celeho brucha, az neskor sa lokalizuju do praveho podbruska ( asi v polovici spojnice pupka a kridla panvovej kosti).
My operujeme slepaky laparoskopicky, pacient hned po zobudeni moze jest a na druhy den ide domov.
casto vsak najdeme, napriek negativnemu gyn. vysetreniu, prave gyn. ochorenie - prasknutu cystu, priskrtenu cystu alebo len silnejsiu ovulaciu.
Dalsim ochorenim, ktore sa takto moze manifestovat su ochorenia, ktore patria do skupiny zapalovych ochoreni - Crohnova choroba alebo ulcerozna kolitida. To sa da vidiet zhrubnutim crevnej steny na CT a dokazat jedine kolonoskopiou alebo gatroskopiou s odobratim vzoriek.

shela • 1d • Včera o 15:39
mari...tak slepak sa asi prejavuje u kazdeho inac...ale asi najpresnejsie to vystihla marse..ja ho mam uz chvalabohu prec.. robili mi plasticky rez co teraz nie skoro vobec vidno..je to len taka ciarka- bez stehov... v nemocnici som bola take 4 dni a po tyzdni mi ten nilon vytiahli.. takze nic strasne..ked porovnas bolestt pred tym a potom je to ovela lepsie..

a pre anulu...ja som mala bolest slepaku no dobreho pol roka.. raz to prislo a potom aj odislo..bolo to take na striedacku...a isla som na vysetrenie pred pretekmi(kedysi som zavodne plavala) bala som sa ze ma to bude boliet aj pocas sutaze...a nakoniec mi zistili ze je to slepak a aj to zoerovali..takze neviem mozno keby som nesla k lekarovi tak ma to boli aj dlhsie..a mna to stale bolelo len na tej pravej strane dolu...

mari.m • Včera o 16:23
julia..mala som zapchu asi 4dni..ale teraz sa vyprazdnujem aj viackrat denne..

anula, nie som tehotna..doktor mi vcera spravil vysetrenie..urobil mi sono,dal vysetrit moc..co sa tyka gynekologickeho - som zdrava 😉
ale po tyzdni som dostala menzes..ktory mi meskal tyzden..

mna vcera strasne bolelo okolo pupka, potom pod bruskom a dnes ma picha vpravo dolu..
mam teplotu uz asi tyzden ☹ do 37.3C

strasne sa bojim operacie..mam strach,ze sa nepreberiem z narkozy..ja som strasny strachoprd 🤐

neboli ma to prvykrat..v lete na dovolenke som mala nieco podobne,skoro pol dovolenky som prelezala..prikladala som si studene a bolesti ustupili..potom som to uz neriesila..

ale je to spat..
a ja neviem co je to..

bojim sa.ked kazdy ma len strasi,utekaj,lebo ked ti praskne mozes aj zomriet..

ach jaj
zajtra uvidim. 😖

lianka7 • Včera o 16:33
Ahoj Mari m.!
Ja mam tiez vybraty slepak-laparoskopicky,ale u mna to bolo trosku komplikovanejsie.Isla som na laparku kvoli gynekol.veciam a okrem nich mi museli vybrat aj slepak lebo bol chronicky zapaleny.
Ja som jejst nemohla ako pise Anula-po prebudeni som sa sa glg napila a vsetko islo von-ale to zalezi na odolnosti pacientky ako znesie narkozu.A je pravda,ze mne robili vacsi zasah,nielen slepak.
Neviem co ta este tak zaujima....priznaky-mna tiez pichalo v pravom podbrusku a este aj zaludok a nic som nejedla...teploty boli dlho zvysene.Aj sedimentaciu som mala vyssiu,ale nic horzne.

mari.m • Včera o 17:50
baby ja neviem..kedze moje priznaky sa podobaju milion diagnozam..
to je najhorsie..a preto sa bojim..
mozno to bude len nejaka crevna viroza..ale pochybujem..
uvidime zajtra.
cmuk
som rada,ze mi radite 😉

mory • 2d • Včera o 17:56
mari mne ho vybrali asi v 16stich 😉 z nicoho nic ma zacalo boliet brucho a strasne krce az som sa zvijala do zeme od bolesti a to som bola s kamoskami a ledva som dosla domov,potom sme sli rovno na pohotovost a uz si ma tam nechali a hned rano rezali lebo hrozilo ze mi praskne

mari.m
19. mar 2008

trini, a preco ho nedas von???
mozes zle dopadnut..
mne tipovali chronicky zapal slepaka ,ale chirurg to vylucil..
mne sa tieto bolesti opakovali 3x,
prvykrat v zahranici..ked som zjedla čínu,
2x na dovolenke v lete, ked som zjedla vysmazany syr s hranolkami..
a teraz 3x, lebo drzim dietu, ale na par dni som ju prerusila a prejedala sa sladkostami..

chirurg to zvalil na creva..tak uvidime..ale stale ma to sklbe dolu napravo..
a mam aj teploty..stale, uz vyse tyzdna, do 37.3°C

grettka
19. mar 2008

mari.m... blba otazka sroka, pises, ze sa ti opakovali.... ktory den cyklu mas? Pokial je to v polovici, mozu to byt ovulacne bolesti.... ja som si tiez pobehala po lekaroch pred par rokmi s podozrenim na slepak, a skoncilo to tym, ze su to ovulacne bolesti, je zvlastne, ze ich mavam takmer vylucne na pravej strane (preto to podozrenie na slep.)
Ale ak mas teploty.. no tak to moze byt fakt nejaky zapal..ale nemusi to byt slepak... hadam to nic zle nebude..drzim palce

peanuts
19. mar 2008

caute baby
mne vybrali slepak asi pred tyzdnom, tiez laparoskopicky. mala som chronicku zapal asi tak rok a pobolievalo ma to kazdy mesiac par dni v tyzdni a potom ako to prislo tak to aj same odislo. dala som si ho von lebo mi to uz islo na nervy. po operacii, som bola ako vechet slaba a nedokazala som ani vstat a mala silne bolesti tam kde mi ho odcvikli, teraz je to uz lepsie aj ked ma to boli stale ale uz nie tak vyrazne, stehy mi budu vyberat zajtra. Problem je ale, ze nemozem vykonat velku potrebu. nemam absolutne silu alebo neviem vytvorit ten dostatocny tlak v brusku ako predtym a dostat to von. mala ste daktora takyto problem, ked vam ho vybrali? ak ano co vam nato pomohlo ? uz zacinam byt z toho mierne zufala lebo predtym som chodila aj viackrat za den a teraz po operacii som ako zaseknuta. dakujem

kirica
20. mar 2008

neviem ci mam aj ja zabal apendixu pretoze od vcera vecera ma boli na pravej strane podbuskom , a nie som si ista ako sa to prejavuje nemam ani teplotu nic take ani nechut do jedla len to boli , inak je to taka divna bolest pretoze len ked sa hybem alebo vykonavam nejaky ukon . Ako je to pri zapale ap...... je bolest stala ci len pri nejakych urcitych ukonoch ??

ninusss
4. máj 2008

mna zacalo boliet brucho dnes rano, este ma tak nikdy nebolelo ale ked ma bolelo okolo pupku dole aj hore som si ako tak vydychla ze to neni slepak, som myslela ze to boli len na pravej strane,ale ako citam tak nie vzdy... teraz to mam tak ze chvilku to vobec necitim, chvilku zase hej, a ako keby sa mi to posuvalo ta bolest nizsie na pravu stranu, ja uz neviem ci si to nahovaram alebo nie,ale ja si to nechcem vobec ani predstavit ze by som mala slepak,pretoze ma caka cesta na ktoru som dlho cakala aaach,nieje nieco ako to odohnat?mam ist radsej na pohotovost??mam aj slabo zvysenu teplotu a take podobne priznaky ako sa tu uz objavili 😒

princeznicka.
8. máj 2008

tak priznaky su ako pri zapale slepeho creva,vacsinou zacina okolo pupka,potom prechadza bolest vlavo,a nakoniec aj vpravo,kde uz potom ostava,a je cim dalej tym viac neznesitelnejsia. Takisto teploty,hnacky,atd. Hlavne je: NIKDY nedavat lieky proti bolesti!!! Zakryli by sa tym prejavy,clovek by bolest sice necitil,a medzitym by za zapal rozsiril na siroke okolie,a doslo by k tzv.difuznej peritonitide. To je to,co sa nazyva ze "prasklo mu slepe crevo".

lulu0001
6. jún 2008

ahojte, mozem mat zapal slepeho creva ak ma boli bruchu vpravo uplne dole na boku? Neboli to okolo pupku ako som citala a ked cvicim alebo sa hybem tiez nie. Skor ked sedim alebo lezim. Uz je to treti den ale nie je to neznesitelne skor je to slabsia bolest. Moze to byt slepak? Nechcem mat teraz slepak ☹ ide leto pojdeme na dovolenku.

loren
6. jún 2008

lulu stan si na daky schodik a skoc s neho na obe nohy rovnako ak ta pichne je to slepak a druha vec lahni si pokrc kolena trochu si stlac tam kde ta boli a naraz pusti ak ta pichne je to slepak takto mne doktor skusal ked som bola u neho mala som ho podrazdene ako mala ale do teraz si to pamatam 😉

lulu0001
6. jún 2008

Diky loren, podla tvojho opisu by som to nemala mat, ale aj tak ako dlho ta to bolelo ked ho mala podrazdene? A este jedna otazka:Ti co si slapak dali vyoperoat laparoskopicky ake velke jazvy im ostali?

loren
6. jún 2008

lulu jeden dva dni ale to ma bolelo az tak ze som ohnuta isla a potom to preslo

akvi
7. jún 2008

U mna priznaky a bolest vobec nezodpovedali tomu, ze mam chyteny slepak. Trapila som sa 24 hodin, mala som bolesti v celom bruchu, nezvracala som, nemala som hnacku ani teplotu. Len mi nic nechutilo jest a ta bolest, kt. sa stupnovala. Operovali ma v minute 12-tej, skoro mi praskol. A mala som aj komplikacie - zapal podbrusnice. No radost....
nikdy predtym som nic podobne nemala a zrazu tak nahle. To moja sestra, ta mala podrazdeny slepak snad zo tri razy, vzdy jej to "odohnali" infuzkami. Polezala zo dva dni v nemocnici a bolo dobre.. Ale ja som v podstate rada, ze mi ho vybrali, ved co ak by sa znova podrazdil v najnevhodnejsej dobe.. 🙂

niky23
21. okt 2008

Ahojte,
ja sa momentalne nachadzam v Japonsku a odvcera ma chytili take slabsie bolesti v brusnej oblasti.
Mala som horucku a mam zvacsene uzliny. Nasadila som si antibiotika a kupila nejake sirupy. Hnacku nemam, skor by som povedala zapchu.
No bolesti sa dnes vystupnovali. Je to taka pichava bolest v okoli pupka, viac vlavo.
Boli to najma pri chodzi. Musim sa krcit. Boze, povedzte mi, ze to nie slepe crevo.
Co mam robit? Prisla som sem len pred tyzdnom.

slnieckova
22. okt 2008

slepe crevo je vpravo, takze neviem... aj ked, mna ked to chytilo, tiez ma bolelo cele brucho a lekar mi vravel, ze pri slepom creve moze boliet napr. aj pod pupkom, proste vsade. No neviem, ale ked mas aj teplotu... vyhladala by som urychlene lekarsku pomoc 😉

marcelka82
24. okt 2008

Ahojte. Ja mám chronický zápal slepého čreva. Naposledy ma bolel na pravej strane vo veľkosti tak na dva prsty. Bolel viac dní a tak som šla k lekárke. Vtedy mi zistili chronický zápal. Len dodnes nechápem. Veď každý hovorí, že slepák keď začne bolieť, tak sa zvýjaš od bolestí.

marbella
30. okt 2008

tak mne vzali so zlcnikom aj slepak..bol vraj spadnuty niekde v panve.A okrem chronickeho zapalu som mala aj akutny.To nevim jak je mozne.No doktor sa s tym vraj este nestretol.
Ja neviem,ale cakala som po operacii zlepsenie a figu. Krce mam stale ☹

marbella
30. okt 2008

marcelka82 ako ti doktorka zistila ten chronicky zapal?