Ako odstrániť zažltnuté fľaky z oblečenia?

misy01
12. jún 2014

Potrebujem vybielit biely frote zupan a neviem ako. Stale su tam viditelne zazltnute flaky okolo krku. Uz som naliala polovicu flase sava, zapla pracku na 90 stupnov, nechala to tak asi tri hodiny a po vyprati bieliacim gelom su flaky stale vidno. Ja uz neviem co s tym. Nepoznate nejaky postup?

ichbinich
12. jún 2014

@misy01:
Vies, od coho tie flaky su? Lebo anonymne flaky sa odstranuju tazko... 😉

Ked neslo Savo, mozno pomoze oxi cistic s bieliacim ucinkom. Teda napriklad biely Vanish alebo ma aj DMko vlastnu znacku DenkMit.
Mozes skusit aj bielic pradla, je to taky sacok na jedno pranie, treba presne postupovat podla navodu.
Este dalsia moznost je odfarbovac, ak je ten zupan naozaj biely, co asi je po pol flaske Sava 😀
No a netreba podcenovat aj stare dobre zlcove mydlo alebo Lanza mydlo. Dobre namydlit, nechat niekolko hodin odlezat a potom rucne preprat. Potom normalne oprat. A nakoniec zavesit na slnko, to ma tiez bieliace ucinky.

ushuaia
12. jún 2014

@misy01 @ichbinich dobre radi... 😀 ,ja mam dobru skusenost s mydlom Lanza a tiez s Vanishom...inak nieje flak ako flak...snad sa ti ich podari zbavit... 😉

misy01
autor
13. jún 2014

@ichbinich
@ushuaia Dakujem... skusim to. Este ma napadlo.... neviete ci ide lahko odstranit flak na bledej calunenej sedacke.... vznikol zo stavy rastliny aloe vera - zruzovelo mi to tam kde sa to otrelo.

ichbinich
13. jún 2014

@misy01:
Existuje aj Vanish na koberce a calunene nabytky... Taky sprej, urobi sa pena, ta sa votrie a necha zaschnut. Ak sa dobre pamatam... Mozes skusit ten. Ja mam nastastie odnimatelny a pratelny potah na gauci a dostatocne velku pracku 😅

ushuaia
13. jún 2014

@misy01 juj to netusim... 🙂 , skus co radi @ichbinich, alebo by som sa popytala na nejaky pripravok na caluneny nabytok- urcite su aj ine vo vybere

caoli
13. jún 2014

no ja celkom prisaham na zlcove mydlo. uz zoparkrat mi zafungovalo tam, kde vsetky mozne vanishe a oxi prostriedky zanechali nulovy efkt. odstranilo dokonca aj zazlnute flaky aj z 80 rocneho obrusa, ktory nebol dlhe roky pouzivany. flaky namydlim, necham polhodinu postat a potom dobre vysucham a vyplachnem v studenej vode. este raz zopakujem, podla potreby aj viackrat.
dokonca si dovolim tie agresivne chmicke veci aj neodporucat, zo skusenosti. sice zafungovali, ale totalne znicili tkaninu a po nejakej dobe nepouzivania danej veci zozltol cely kus, teda aj tam, kde povodne skvrny neboli.

anatalia77
13. jún 2014

Dobre vediet,ze sa Lanza da pouzit takto vsestranne. U nas v obchode ho dopredavaju za 0,37 eur,tak si kupim aspon 20 ks.