Je rozdiel medzi horským slnkom, bio a infralampou?

medvedik21
27. dec 2010

neviem jednoducho proste prist, vycitat na nete aky je v nich rozdiel... 😉
poradite mi prosiiiim

kaja73
27. dec 2010

Horske slnko-nevhodne pre UV ziarenie,použiva sa napr. v solariach,je na opalenie pokožky
infralampa-produkuje teplo,je vhodna napr pri dojčeni ak sa nasvecuju prsniky,neobsahuje UV žiarenie-koža sa nespali,iba prekrvuje.nema taky silny liečebny efekt ako biolamapa.
Biolampa-ma vynikajuci liečebny učinok,je to podobne laseru.použiva sa v mnohych nemocniciah na rozne problemy.posilnuje imunitu,lieči kožne problemy,hoji rany,urychluje liečebne procesy.na trhu su v roznych kvalitach a cenach.je to jednoznačne z tychto 3 svetiel najlepšia volba.

medvedik21
autor
27. dec 2010

a ta infra na co je estedobra..ta nema na kozne problemy vplyv a da sa aj na respiracne problemi?..lebo pri tej bio je to pisane len su drahe

danielik79
27. dec 2010

@medvedík21 ja ked som bola v kúpeloch v Lučivnéj požívali tam bežne biolampy na respiračné ochorenia .Solux to je tá s červeným svetlom sa používala na prehriatie nosných dutín a hrdla.Tá z rôznymi typmi svetiel mala viac účlov a používa sa aj na kožné problémy.

kaja73
27. dec 2010

@medvedik21 Infra ma slabe učinky.Ide skor len o prehriatie org.Ak chceš liečit kup biolampu.Aj my ju ideme kupit.

medvedik21
autor
28. dec 2010

a aku znacku...ked uz mam investovat

kaja73
28. dec 2010

@medvedik21 my kupujeme Biostimul BS 303,ten je drahši a tiež je dobry Biostimul BS 103,ten je lacnejši,ale tiež pomerne drahy.To maju znami a su spkojni.Daj si to do googla a prečitaj si o tom.

larisa
27. aug 2011

neviem sa rozhodnut chceme kupit biolampu rozhodujem sa či je lepšie si kupit tu lacnejšiu Biostimul BS 103 alebo tu drahu pre nás je moc draha Biostimul BS 303. Nemate tie lampy vyskušane.

barca5
2. apr 2014

baby, zbytocne kupujete Biolampu. Ide o obycajnu halogenovu ziarovku. Niektore dokonca davaju svetlo s vlnovymi dlzkami obycajneho viditelneho svetla (380 - 780 nm) , niektore svetlo zasahujuce do pasma infra (480 - 3400nm). Takze nejde o nic ine len o svietenie normalnym svetlom, a pri tych s infra o tepelny ucinok. Polarizacny filter maju aj vase okuliare...nejde o nic ine len o odfiltrovanie casti svetelnych lucov a pepusta len tie, co kmitaju v jednej rovine. Cize bez filtra na vas dopadaju vsetky luce a s filtrom len niektore. To iste plati o farebnych filtroch. Odfiltruju niektore vlnove dlzky svetla (podla farby). Cize ked filter nedate, dopadaju na vas vsetky vlnove dlzky . Takze ak sa pise, ze farebny filter ma konkretny ucinok na nejaky organ, ked si fitre nedate, "liecite" si vsetky organy naraz.
V principe sa mozete nasvecovat hocijakou halogenovou ziarovkou......ak bude mat dostatocny vykon, bude aj tepelny efekt....Pripadne si zadovazte za 30 euro infra lampu. Rovnaky ucinok ako s bio lampou dosiahnete ked si sadnete na slniecko. A ak sa nechcete spalit, sadnite si za okno...a mate to bez UV ziarenia. Mrzi ma to, ale fyzika nepusti. Nemoze byt kazdy odobrnik. Sama som chcela biolampu kupit pre ocka po tazkom uraze. Ked som si precitala co sa o tom pise a ze ide vlastne len o halogenovu ziarovku....nic som nekupila. Lampa za 10 euro v 1000 eurovom kabate.

zdravmat
28. apr 2014

Všetky tieto tri prístroje patria k fototerapi, čiže liečbe elektromagnetickým žiarením v rozsahu viditeľnej časti spektra, ultrafialovej a infračervenej oblasti, využívajú účinky energie fotónov.

HORSKÉ SLNKO http://zdravotnickepotreby.org/tovar/1554/horsk... je liečba ultrafialovým žiarením (do 400 nm) má kratšiu vlnovú dĺžku ako infračervené žiarenie a viditeľná časť spektra, čiže vyvoláva výrazné zmeny v povrchových vrstvách kože. K jeho biologickým účinkom patrí krátkodobé začervenanie, pigmentácia, tvorba vitamínu D, zosilnenie účinnosti redukujúcich látok, zvýšenie svalovej výkonnosti, hojenie rán, popálenín a hnisavých chorôb kože, ďalej pozitívne vplýva na krvotvorbu a zvyšuje žalúdočnú aciditu. Taktiež má baktericídne (germicídne) účinky. Využíva sa ako doplnková terapia pri hojení rán, vredov a dekubitov, pri osteoporóze, osteomalácii, rachitis, psoriáze a ďalších kožných chorobách.

INFRALAMPA (SOLUX) http://zdravotnickepotreby.org/tovar/1680/infra... je liečba infračerveným svetlom (nad 760 nm) dostáva sa do hlbších vrstiev (podkožného väziva), kde dochádza k prehriatiu a teplo je odvádzané krvou. K biologickým účinkom patrí rozšírenie ciev, lepšie prekrvenie, nepresne ohraničený tepelný erytém (začervenanie), zmiernenie bolesti, uvoľnenie stuhnutých svalov a taktiež stimulácia imunobiologických reakcií. Využíva sa pri postraumatických stavoch, chronických bolestivých syndrómoch pohybového aparátu, astme, spazmoch (mimovoľných stiahnutiach) hladkého svalstva.

BIOLAMPA http://zdravotnickepotreby.org/tovar/1740/biola... využíva polarizované svetlo, keďže pre biostimuláciu (zvyšovanie obrannej schopnosti organizmu) je najdôležitejšia práve polarizácia. Účinkom svetla dochádza k zvýšeniu teploty tkanív a po jeho absorpcii dochádza k excitacii (vzbudenému stavu) molekúl čo ovplyvňuje biochemické reakcie v bunkách a tkanivách. Polarizované svetlo preniká 4,5 až 6 cm pod kožu, a tak lieči samotné bunky po celom tele (nielen v mieste pôsobenia), podporuje zdravý vývoj bunkových štruktúr a stimuluje bunky zvnútra. Terapia svetlom aktivuje samoliečebnú schopnosť ľudského organizmu a vyvoláva veľmi významné fotochemické zmeny v tkanivách. Nemá žiadne vedľajšie účinky a využíva sa vo viacerých liečebných odboroch.

Fyzioterapia a rehabilitácia – zmenšuje opuchy, urýchľuje regeneračné procesy, zmierňuje svalové napätia
Reumatológia – zmierňuje bolesti, odstraňuje stuhnutosť, bolesti a únavu nôh, zmierňuje reumu
Dermatológia – akné, ekzémy, hematómy, celulitída, vrásky, herpes, popáleniny
Kozmetika – omladzuje a osviežuje pleť, zlepšuje farbu, štruktúru pleti a jej pružnosť, odstraňuje fľaky a pigmentové škvrny
Hojenie rán, obnova tkanív, dekubity – pooperačné hojenie, jazvy, popáleniny, preležaniny, vredy predkolenia, pásový opar, kŕčové žily, preležaniny

petuskapetinka
2. máj 2016

Ak niekto chce mam jednu skoro nepouzitu INFRALAMPU na predaj

papa63
17. máj 2016

zdravmat to charakterizoval dobre, len trochu z odbornej stránky, viac prakticky pozrite tému "Aké máte skúsenosti s biolampou?", dosť som tam rozpísal niektoré využitia v domácnosti s deťmi.
...aj pre tých, ktorí vážne uvažujú nad biolampou, je tam odo mňa samostatný príspevok, nechcem ho sem kopírovať. 🙂