Máte doma vysávač Ritello?

lucka1987
20. máj 2012

maminy, mate niektorá doma tento vysávač ? ste spokojne ?

daisy77
28. máj 2012

Ahoj, my ho mame doma a je to super vec. Je sice dost drahy, ale je to urcite dobra investicia na cely zivot. Staci, ked muz povysava matrace a hned mi je zle, co vsetko tam mame. My sme zatial spokojni.

diane87
27. jan 2013

Lucka, ja ho mam 😀 😀 😀 kupila si ho ci si len rozmyslala??? akoze stal majland.... ale spokojnost nadovsetko...ako pise @daisy77 po povysavani napr. matracov, ked vylievas tu vodu...tak ti je zle ze v com si spala..... z kobercov tiez saje vsetko krasne.... no len je tazsi pre tehotne zeny 😀 😀 😀 😀

anicka245
18. nov 2013

ano maximalna spokojnost

tupolev
25. mar 2014

Mám tento stroj aj s vyklepávačom, ale po roku používania je to hlučný polofunkčný stroj. Vydrží vysávanie tak asi 100 m2,naša podlahová plocha pokrytá záťažovými kobercami má 320 m2.Museli sme kúpiť bezvreckový šmejd z Tesca za 29,90 a poviem vám-vyrovná sa Ritellu,ktorý nás stál 1500 eur !

mirkale
9. apr 2014

My ho máme tiež od včera a stále sliedim recenzie 😀 .
Prezentácia ma presvedčila, tak verím, že neolutujem :-/

evulka36
16. júl 2014

My sme si ho tiež zakúpili. Problémy nastali už po dvoch mesiacoch. Reklamovali sme ho štyri krát. Keď sme žiadali o odstúpenie od kúpnej zmluvy, bolo nám odpísané, že problémy máme iba my a žiadosť bola zamietnutá. Dospeli sme až do takého štádia, že sa budeme musieť súdiť

elizita
4. okt 2014

no krasa, moji rodicia sa nechali nablaznit na tuto hovadinu pred mesiacom....

tomas1524
4. okt 2014

Ano mam ho, a vytaha mi vsetky hovna z riti , je fajnovy..

maya1978
26. nov 2014

Vysavac Ritello neodporucam kupovat ani v pripade, ze 1600 EUR pre vas nepredstavuje ziaden problem, a to z viacerych dovodov:
- Nikde na internete som nenasla expertnu recenziu tohoto vysavaca, iba uzivatelske recenzie. Bezny uzivatel vsak nema zariadenie na meranie koncentracie prachovych castic na vystupe alebo na meranie sacieho vykonu, takze tieto dva kriticke parametre su u Ritella nezname a clovek teda kupuje macku vo vreci. Ak by som dala na vyjadrenie predajcu, citujem "Je rovnako dobry ako Rainbow, ale ovela lacnejsi", Ritello by na tom nebolo prilis dobre. Vysavace Rainbow totiz vo vsetkych testoch pohoreli (cesky dTest aj nemecky Stiftung Warentest) - vacsina sackovych vysavacov za mnohonasobne nizsiu cenu mala lepsie vysledky.
- Uzivatelia sa casto stazuju na odlamujuce sa plastove diely, prasknutu vodnu nadobu, pokazeny separator a elektromotor.
- Vysavac je VELMI hlucny, tipujem, ze ma hodne cez 80dB. Nepamatam si, ze by som niekedy skusala hlucnejsi vysavac.
- Je tazky a neskladny (ak mate dost sily a miesta v dome, berte tuto vycitku ako bezpredmetnu).
- Po kazdom povysavani je nutne vyliat nadobu, vycistit ju a nechat vyschnut. Vysavac sa teda vobec nehodi na rychle povysavanie napr. rozsypanej muky, blata v predsieni a pod. Na to je ovela praktickejsi sackovy vysavac (takze lepsie je kupit jeden spickovy sackovy vysavac ako mat dva vysavace).
- Ako cisticka vzduchu je vysavac nepouzitelny kvoli hluku, vysokej spotrebe a malemu nasavaciemu otvoru (na to je ovela vhodnejsia specializovana cisticka vzduchu za cca 120 EUR).
- Neda sa vratit do 7 dni, predajca totiz uplatnil pravnicku klucku, a sice, ze vy ste si vlastne objednali prezentaciu a on si vas byt prenajal pocas trvania prezentacie. Inak povedane, na tu chvilu si u vas zriadil kamennu predajnu a vy ste si ten vysavac v tej kamennej predajni kupili 🙂 A tovar kupeny v kamennej predajni sa neda vratit.
- Potencialne problemy s reklamaciou. Ak to firma Ritello u nas zabali (co sa moze lahko stat) a nieco sa vam na vysavaci pokazi, mate problem.

Suma sumarum: investujte radsej do dobreho sackoveho vysavaca. Na trhu su sackove vysavace so spickovymi parametrami.

vomelova
26. nov 2014

Super, že som natrafila na túto debatku. U nás boli obchoďáci v pondelok. Strávili u nás 4 hodiny ukazovania všetkých možných spôsobov využitia tohto stroja. Manžel zúril , že som sa prvýkrát v živote nechala nahvoriť na takúto blbinu. 😒 Poviem Vám..mať zbytočných 1500 éčiek...kúpila by som ho.Presviedčať a argumentovať vedia dokonale. Aj mňa napadla taká prasprostá otázka...čo keď Vaša firma prestane fungovať a kde si budem uplatňovať reklamácie a servis?? Myslím, že už dosť ľudí sa nechalo oklamať na takto kupovaných strojoch- zázračných. Hluk úúplne že drsný...my sme ho chceli využívať ako aj klímu na leto, ale spať pri takom niečo sa určite nedá. Takže aj ja konštatujem, že radšej kúpim kvalitný vysávač v obchode a ešte ušetríme. 🙂

kpt
26. nov 2014

my sme po roku kupovali prasknutu nadobku na vodu, a to som mu nic neurobila... firma tazko dosiahnutelna, ale nadobku mame. vysava slusne, ale je hlucny, nespratny, tazky. teraz ho nevytahujem, som tehu, a potom iba na velke upratovanie. asi by som ho nekupila uz. druhy mamesackovy philips vykonny a ten furt pouzivam.

samo77
2. dec 2014

viete vy vôbec o čom píšete?Ritello mám viac ako 3 roky,ak s ním niečo bolo,tak mojou vinou a reklamácia bola vybavená okamžite a k mojej spokojnosti.Je to na ozaj super stroj a zachránil mi viac ako peniaze,pouvažujte nad svojimi prioritami.Skúste pouvažovať kôli čomu EU zakazuje sáčkové veľmi výkonné vysávač a potom hovorte.Ritello v prvom rade nieje iba vysávač.Mimochodom,nieje debiluvzdorný

vierkal
4. dec 2014

Ja mám tento vysavac rok, pouzivame ho dva krat týzdenne nakolko pri troch detoch je to normalka.spokojnost aj ked uz sa nam hlavica na tepovanie dvakrat pokazila vymenili gumicku a druhykrat celu hlavicu , servisak tu bol rychlo , rano som volala a vecer bol u nas.opravil a uz som vytepovala.je sice velky a tazky ale 15 rocna dcera to lahko zvlada.tepujem ja akurat tepovanie gaucou to je hotova gymnastika no aspon ten nas je malicky a vsade zahyby ale ovracane to vycisti cu p dup. ixixixxiixxixitakze zavisi ako sa clovek citi. ked som mal stary vysavac na sacky a zratala som si kolko som dala do sackou korun a kolkosom sa nakefovala kobercou rucne na kolenach tak amen tma. ako stali tie koruny za to .

lynch
12. dec 2014

Ako uz tu pisala diskutujuca Maya1978, tento vysavac je velkou neznamou. Nikde na internete som sa nedozvedel, aky je realny saci vykon tohto vysavaca a aku ma schopnost filtrovat prachove castice mensie ako 0.4um (ktore su pre alergikov najnebezpecnejsie).
Aj u mna dealer tento vysavac prirovnal k vysavacom Hyla a Rainbow, ze su kvalitativne porovnatelne, akurat Ritello je o 1300 EUR lacnejsi. Neuvedomil si vsak, ze ako Rainbow tak aj Hyla su tretotriedne vysavace pod urovnou najlacnejsich vysavacov z hypermarketu (testovane vsetky modely od r.2005 v Stiftung Warentest). Inak povedane, tieto vodne separatorove drahe vysavace su jeden velky podvod, dokonca mozu byt nebezpecne, kedze su zle utesnene a cez strbiny sa do ovzdusia dostava vela povysavaneho prachu a spor plesni.
Co sa tyka setrenia penazi za sacky, sada 4 sackov na moj predosly vysavac Electrolux stali 7 EUR, takze asi k tomu nemusim viac co dodat (inak povedane, investicia 7 EUR za 2 mesiace). Inak do Ritella je treba obcas kupit novy HEPA filter, no nikde som sa nedozvedel, kolko stoji (tipujem, ze malo to nebude). Ani umyvatelny HEPA filter nie je vecny a aspon raz za 24 mesiacov ho treba vymenit.
Co nikomu dealer nepovie je to, ze ak chcete vysavat len raz za tyzden, uplne vam postaci aj ten najlacnejsi vysavac na trhu. Neda sa totiz povysavat "do zasoby" a aj ked dom dokladne povysavate, na druhy den mate v nom prach opat. Takze investovat do draheho vysavaca sa oplati len vtedy, ak vysavate aspon kazdy druhy den. Osobne si neviem predstavit, ze by som s velkym, tazkym a extremne hlucnym Ritellom vysaval tak casto. A to nehovorim o jeho cisteni a udrzbe.
Ale kto chce, nech si ten vysavac kupi. Len potom sa nestazujte, ze sa vam zdravotny stav nezlepsil a ze tento neprakticky stroj vam trci v skrini, zatial co vy radsej povysavate dom s komfortnejsim sackovym ci cyklonovym vysavacom.
Mimochodom, tiez so mal problemy s alergiou na bytovy prach a urobil som nasledovne opatrenia: raz tyzdenne VELMI DOKLADNE povysavam zem, matrace, koberce a calunenia s vodnym vysavacom Karcher DS5800 (calunenia mini turbokefou, koberbe robustnou turbokefou, skary tenkym nastavcom, matrace matracovym nastavcom, tvrde podlahy podlahovym nastavcom s konskym vlasom, rohy na strope malym "chlpatym" nastavcom) a kazdy den mi povysava dom robot LG Hom-Bot. Navyse v kazdej miestnosti mam cisticku vzduchu (Ionic Care a v spalni hodinu pred spanim necham pustenu Bionaire BAP1700). Tieto opatrenia pomohli. Ritello vam nepomoze, to vam garantujem.

pietron
14. dec 2014

zdravim mam doma ritello uz asi 4 roky a musim povedat ze som maximalne spokojny a mrzi ma ze su tu ludia ktory ritello doma ani nemaju a pisu tu hluposti. Ritello je hlavne o spravnom zaobchadzani a v tom pripade vam aj vydrzi bez zavad. U ritella sa mi hlavne paci to ze vsetko ide do vody a po skonceni mozem vsetko vyliat prec a nedrzim ziadne bakterie v domacnosti ako v pripade sackov kde silne pochybujem ze niekto vymeni sacok po kazdom upratovani v tom pripade by aj ten najlacnejsi vysavac bol drahsi ako ritello z dlhodobeho hladiska. A ludia prosim vas zobudte sa z fyziologickeho hladiska nie je mozne aby sacok dokazal zachytit viac necistoty ako voda prevazne tej najmensej samozrejme. Vsade kde je potrebne mat bezprasne prostredie sa pouziva voda a nie sacok alebo filter ktore musia byt prievzdusne aby fungovali. Na margo pana lyncha vidim ze vas asi niekto velmi dobre plati za reklamu a kto tvrdi ze klasicky vysavac je lepsi ako ritello tak je blazon alebo ho nikdy ani nevlastnil. Ak by sacok dokazal zachytit vsetku necistotu tak by tam nedavali filter a ak by sacok a filter dokazal zachytit vsetku necistotu tak by tam nedavali este dalsi filter a niektore maju aj 5 filtrov. Inak vysavat muku s beznym vysavacom to by som veru neskusal. Ja osobne velmi odporucam ritello a hlavne ak mate v domacnosti astmatika pretoze moj syn ma astmu a velmi sa mu polepsilo ako sme zacali pouzivat ritello. Ak na to mate ani nevahajte neolutujete.

marco2014
14. dec 2014

....

sakura1980
14. dec 2014

Caute!Je mi zle z toho co tu pisu!!!!!!!!!! Ja mam doma ritello uz skoro 2roky a mozem povedat ze som spokojna.Prezentacia u mna ma presvadcila ked som zbadala hlavne kolko bordelu mam po vysavani beznym vysavacom co som mala doma.Hlavne v tych madracoch no fuj ha.Neskutocne svinstvo.Odporučam ritello aj pre alergikov.Pracujem zdravotnictve takze ozaj viem o com pisem.

nina0101
14. dec 2014

Zdravím ,RITELLO máme už 4 roky , zatiaľ bez poruchy, spokojnosť na 100%.
Nikdy by som nemenila späť, za bežný vysávač ,ktorý smrdí a nepovysáva a nezachytí všetko.
Prezentácia prebehla na vysokej úrovni , bez nátlaku.
Rozhodnutie kúpiť NELUTUJEM 🙂

jasom123
18. dec 2014

No predpokladam že niekto tu predáva vysávačeKarcher

mivost
19. dec 2014

Mám oba vysávače. Kärcher aj Ritello. Používam oba, ale každý na iný účel. Hluk, bez špeciálnych porovnaní je zhruba rovnaký. No ,cena je rozdielna, to je fakt. Oba vysávače sú vyťažené dostatočne. Porovnanie vysávania do vody a vysávania do sáčku je zaujímavé, ale z logiky a porovnania vychádza vodný filter účinnejší. Je jasné, že pokiaľ chcem niečo presne porovnať, potrebujem na to presné merania. Nechcem sa dohadovať a dokazovať len na základe subjektívnych náhľadov a pocitov. Ritello dostal poriadne zabrať po prestavbe domu. Osvedčil sa, nesklamal. Známym by som ho osobne doporučil.
Samozrejme až na tú cenu.

slnkorp
21. dec 2014

Ritello budeme mať v Máji tri roky. Manželka, syn aj dcéra sú silný alergici astmatici, dcéra navyše aj s kožnými reakciami. Za 10 rokov sme vystriedali 4 vysávače/ETA,ZELMER,ELEKTROLUX,VORWERK/. Vždy sme predajcu informovali že potrebujeme vysávač kvalitný, lebo máme doma alergikov. Každý mal minimálne 3 filtre vrátane hepa. Vždy, keď dom zapol vysávač manželka s deťmi museli opustiť byt, lebo sa išli udusiť. Sáčok / 1,8-4€/ som menil každý týždeň a filtre/len HEPA 17-25€/ každé dva mesiace. Všetko bez akéhokoľvek efektu.
Keď nám boli predviesť Ritello a videl som koľko prachu máme doma „bolo vymalované“! Rozhodol som sa keď počas predvádzania vysávača moja manželka ani raz nezakašlala! Odvtedy u nás vysávajú aj deti. Alergiu majú na ústupe a kožné problémy u dcéry zmizli úplne/práši si matrac každý týždeň/.
Píšem svoju vlastnú skúsenosť. Ak má niekto doma silného alergika vie o čom píšem. Ak niekomu vadí, že po vysávaní skončí všetka nečistota z bytu v záchode a on ako daň za čistý vzduch a domácnosť musí potom umyť nádobu, čo trvá cca 2min.,tak nevie čo je alergia a astmatický záchvat.
Cena bola aj pre nás dosť vysoká, preto sme ho kúpili na splátky. Keď si ale zrátam koľko som doteraz zaplatil za vysávače, sáčky a filtre, bez akéhokoľvek efektu a teraz iba mením vodu, tak sa mi to z dlhodobého hľadiska až tak veľa nezdá.
Ale kašlem na všetky prachy, hlavne že decká sú v pohode. Ritello sme odporučili už dvom našim známym, ktorý majú v rodine podobné problémy ako mi a aj tí sú z neho nadšený.
Takže ja z vlastnej skúsenosti dávam 100bodov!

peony1
17. mar 2015

my ho mame uz 5.rok a uz nam 4 krat vymienali prasknutu nadobu na vodu a a dva krat navijanie snury akoze nasrata som uz a bucham si hlavu ze som sa dala obalamutit a za nehorazne peniaze sme kupili smejd 😠 😠 😠 😠 😠

zapomi33
21. mar 2015

Bol u nás včera,3 hodiny nám vymýval mozgy,no nepochodil.Je to dobrá vec,ale nie za tie peniaze.Výrobná cena max.50 €,vyrobené je to niekde v riti-Libanone-čo som ostal poriadne šokovaný.Ponúkol som mu za celý komplet maximálne 300€.Podal som si aj telefonistku,že zavádza ľudí-mal k nám prísť vyčistiť gauč,keby som vedel,že príde ponúkať vysávač,tak ho ani nepustím do bytu.Ľudia,treba dávať pozor!

ola_k_vysavacu
22. mar 2015

k maya 1978 - úžasné siahodlhé hodnotenie - avšak bez skúseností. Škoda. Mám ho asi 3 mesiace, zatiaľ O.K. Viditeľne a citeľne menej prachu v celom byte. Áno, bol skutočne drahý a celkom určite aj polovica by bola veľa. Ale.... stále ani tu v tých recenziách nevidím, že by niekto s tými istými vlastnosťami našiel porovnateľný či lepší. Alebo.....? A fakt je, že tie negatívne recenzie sú práve od tých, ktorí ho nemajú. A opačne.
Vôbec nie je pravdou, čo píše maya - že si "prenajímajú" byt k prezentácii. Fakt hlúposť! A tiež poznámka, že sa nedá vrátiť do 7 dní. Dá . Do 14 dní - takže dosť dlhá doba na rozmyslenie si, ak máte pocit, že ste "naleteli". Klauzula o možnosti vrátiť prístroj do 14 dní od dodania je zakomponovaná v kúpnej zmluve. 🙂

martinkapo
11. máj 2015

Vyavač máme už dva roky sme velmi spokojny. Syn je silny alergik a maval problemy pri spani, astmaticke zachvaty, dusil sa. Odkedy mame RITELLO môj syn ma kludný spánok. A nielen to, mame očividne menej prachu, a o moc dlhsie je domacnost čistá. Po kupe som bola tiez trochu neista ale dostavil sa výsledok tak vobec nelutujem. Zdravie mojej rodiny je na provom mieste, a este pri tom ušetriť čas na upratovani...
LEN DOPORUČUJEM 🙂

luci22
14. máj 2015

Mam ho už dva roky a nikdy by som nemenil...Ta cena je trochu vyžšia ale treba si uvedomiť že to nieje obyčajny smradľaví vysávač -

uck11111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patriciaga
3. jún 2015

No zdravim, normalne neverim co tu citam.... Mame ho doma uz štyri roky, sme maximalne spokojny, brat je astmatik a velmi mu RITELLO pomohlo, konecne vie co je to normalne sa vyspat. Mame ovela menej prachu a nemusim tolko utieriat 😉 😉 A najradsej mam to ako pri vysavani krasne rozvonia domacnost. A vzdy vidis v nadobe coho sa zbavujem. 🙂 🙂 Nedavno bol u nas obchodny zastupca z konkurencie (myslim ze firma zaren) Mali nam dojst predviest ich vysavac ale ked zbadal u nas RITELLO tak znervoznel, lebo jeho vysavac bol bol na sáčky (cena1400)... Normalne sa zbalil a vzdal to lebo uznal ze to nema vyznam porovnavat sacok s vodou 😝 😝 Ale najlepsie na tom bolo to, ze ked odchadzal tak zacal tiez nadavat a rozpravat to iste, ako niektory v tejto diskusii... Myslim a verim ze vsetci co tu nadavaju na RITELLO su len dalsi obchodnici z konkurencie ktory uz v zivote neuspeju v domacnosti kde clovek pouziva separator, cize vodny filter.... 😉 😉 My ho mozme len odporucit, bratranec ma 18 rokov rainbow a tiez spokojny 😉 🙂

kukulienocka
6. aug 2015

Zdravím ja mám vysavač 1 rok a som veľmi spokojná, keď po dovysávaní vidím čo všetko je v tej vode v žiadnom prípade by som sáčkový vysávač už nechcela. Je síce drahí samozrejme, že na ňom riadne zarobia, ale po prezentácii som sa cítila ako by sme doteraz žili v špine a naozaj môžem potvrdiť iba veľkú spokojnosť.

adatruc
26. sep 2015

Dobry den....ooprosila by somci ma niekto skusenost tepivania z Ritellom
Dakujem