Nenáročné dieťa. Je aj vaše jedno z nich?

miskinadamko
18. jan 2011

Ahojte, tato tema je urcena vsetkým maminam ktore maju doma "nenarocne " deticky. Vo vacsine tem sa riesia zubky, nespavost, nechutenstvo a podobne,ale ak su tu maminky ktore maju deticky ktore týmto vsetkým presli ani nevedeli ako, a mate pocit ze neriesite stale nejake veci tak sup sem.

miskinadamko
autor
18. jan 2011

pri mojom synovi som zazila len minum prebdených noci, zubky nam vyrastli ani neviem ako,sedenie, lozenie, chodenie, rozpravanie tiez. nehovorim ze obcas nevystri rozky ale v podstate je to pohodove a bezproblemove dieta. neriesime ziadne zavazne problemy, a nase dni su vacsinou velmi pohodove, tak ak je na tom niekto podobne a ma pocit ze ma doma nenarocne dietatko budem rada ked tiez prispeje 🙂

lara1705
18. jan 2011

@miskinadamko ja mam tiež celkom pohodoveho synčeka, zo zubkami som nemala žiaden problem, nemal ani teploty ani hnačky ani nič podobne.Vie si sadnuť mne na kolena a presedeť pri telke aj hodinu s fľaškou čaju v puse, vie sa pekne sam hrať aj dlhšiu dobu. A z manželom si sadnu na posteľ a pekne sa hraju aj hodinu.

wali
18. jan 2011

ja mám dcérku, ktorá je fakt ako poklad. viem to porovnať so starším synom - to je niečo úplne iné. ten vždy vyžadoval veľa pozornosti, museli sme sa s ním stále hrať a venovať sa mu. vedeli sme aj o zúbkoch, aj kadejaké teploty nás trápili... teraz mladšia dcérka - hotový anjel. chorá nebýva, zúbky vyšli akosi samé, aj sa pekne vie zahrať sama. občas sú aj zlé dni, ale v porovnaní so synom je to brnkačka 😀 manžel často hovorí, že teraz stíham aspom 3x viac vecí ako na materskej so synom. proste pohodička 😉

cestovatelkaandrea
18. jan 2011

@miskinadamko ahoj no tak to mas super. ja ked si porovnam nasho drobca s inymi detmi, tak je fakt pohodak. sice sme sem tam mali aj divokejsie obdobia, napr. problemy s uskami ale aj tak je to OK. a aj v noci sa vyspi cela rodina. no a s jedenim je to tiez v podstate dobre az na sladkosti, ktore nesmie kvoli alergii.
Strasne vela veci sa da pri nom robit, lebo sa doma dokaze prehrat vela aj sam.
No a napr. dnes sa vytesoval ked som s nim isla v dazdi do skolky na bicykli.

miskinadamko
autor
19. jan 2011

ahojte,tak som rada ze nas je tu takých viac 😅 . @lara1705 a @wali vy to mate super v tom ze uz viete porovnat ake boli starsie deticky. dufam ze ak by bolo u nas druhe by si to vsetko nevybralo aj za adama 😀 .
@cestovatelkaandrea je to fajn, ved on zase nie je ako nejaky anjelik, ale tak ked to porovnam uz od narodenia az po teraz tak mam pocit ze sme mali minimum problemov. a vzdy ked aj tu na konikovi citam ake vseljake tazkosti mozu byt napr. aj s tými spominanými zubkami, spanim, papanim alebo tým ze je dietatko podrazdene alebo problemy ze odmieta byt v skolke atd.
andrejka to nas sa zase vytesuje ked moze skakat do mlak a poriadne obidvoma nohami naraz 😝 ale vzdy mu poviem ze to moze len v gumacikoch 😀

blienka
19. jan 2011

Ahojte, mám ročného chlapčeka, v podstate je tiež pohodové bábo, predné zúbky vyšli úplne v pohode, iné zatiaľ nemáme, tak neviem, uvidíme, čo urobia stoličky, keď sa budú prerezávať. Ťažšie dni sme mali, len keď bol drobec chorý, nechcel jesť ani piť, ale trvalo to len pár dní, inak keď je zdravý, tak je úplne v pohode, nebojí sa cudzích ľudí, práve naopak, rýchlo sa s každým skamaráti, vie sa sám zahrať, denne spí 3 aj 4 hodiny okrem noci samozrejme, a večer ho dávam pravidelne spinkať o 7 hodine, ak sa mu ešte nechce, tak sa pohrá v postielke a potom zaspí, ale vačšinou zaspí veľmi rýchlo, nemusím byť pri ňom, tak to je už od mala, uložím do postielky, zavriem dvere a je pokoj. Nooo, pokiaľ mi nevypadne cumlík, vtedy sa zobudí a pýta si ho, ale ako mu ho dám, zase pekne spinká. Občas mu pre svoj dobrý pocit zaspievam uspávanku, držím ho na rukách, ale po pár melódiách sa už pýta do postielky, natiahne rúčky smerom k postielke, tak ho tam uložím, zakryjem, otočí sa na svoju obľúbenú stranu a spinká. V noci vstáva raz na papanie, ráno vstávame medzi pol 8 a 9 hodinou, keď sa aj zobudí skôr, tak sa hrá. Spapá absolútne všetko, aspoň zatiaľ to, čo som mu dávala, dokonca som mu raz natlačila surový cesnak do kaše, čo to spraví, tváril sa divne, ale zjedol všetko, len neviem, či to nie je pre neho ešte prisilné, tak radšej nedávam, aby ho nebolelo bruško a používame len varený cesnak. Obliekanie mu nevadí, pri prebaľovaní zvačša pekne počká, kým ho prebalím, samozrejme, musí sa niečím zaoberať, tak mu dám niečo do ruky a je to. No, ale ako to už chodí, aj on máva občas hysterické záchvaty, napríklad keď mi šlohne mobil zo stola a ja mu ho vezmem, alebo diaľkový ovládač.🙂 Ale nie je to vždy a vačšinou to rýchlo prejde. Tak som ozaj zvedavá, čo nás čaká ďalej, či mu to ostane, alebo sa to zmení, ale ja dúfam, že mu to ostane, samozrejme.🙂)))) Hlavne ten ranný spánok, lebo ja ráno strašne nerada vstávam, brrr, tak nech je to tak, aspoň kým nepôjde do škôlky. 🙂)))

cestovatelkaandrea
19. jan 2011

@miskinadamko no aj nas uz objavil caro mlak. dokonca ked ideme na bicykli tak strasne chce aby sme isli cez vsetky kaluze. podarene.
V pondelok som bola u kamarata na narodeninovej oslave a zobrala som drobca so sebou. Strasne bol dobry. Vsetkym poukazoval svoje hracky, poponukal keksami, povysvetloval co sa deje pri pozerani rozpravky Thomas a priatelia. No sranda, az som bola milo prekvapena aky bol uplne v pohode. Dokonca ked sme odchadzali tak vsetkym dal pusu a pekne zamaval.
Co sa tyka vselijakych zdravotnych problemov tak sa to snazim brat v pohode. Kazde dieta si tym prejde, niektore viac, niektore menej.
Inak ako zvlada Adamko skolku alebo lepsie povedane jaslicky? Nas drobec ma skolku rad. Ma tam svojich oblubenych kamaratov a o tych rozprava aj ked sme na dovolenke.

traktor
19. jan 2011

ahojte, aj nas matko tu patrí 😉 ..je to spokojne dieta, ktore neplace..teda place len ked mu beru krv, mame zlu skusenost..inak nie, sam sa hra, ..cez den spinka 2 x ,vecer do pol osmej uz spinka a spi celu noc..ja sa pri nom normalne ze nudim 😀

dadis
19. jan 2011

ja mam 2 pohodove deti, aj ked kazdy je uplne iny...vzdy ma strasili, ze ked mam prve dieta pohodove, druhe bude ine, ale nie je to pravda...temperamentom su sice rozdielni, Matko bol kludnejsi a tichsi, hanblivejsi (aj ked teraz uz nie je, velmi mu prospel kolektiv,vraj je najukecanejsi z triedy, a je ovela agilnejsi 😀 ), Saska neobsedi sekundu...ale vobec to neobtazuje, praveze niekedy to ma vyhody (napr. strasne rychlo vonku chodi, mam pocit, ze Matko ani 2rocny tak daleko a rychlo po svojich nepresiel...) ale zase od malicka vela spinkala..Matko bol spankovy priemer...kazdy iny a obaja su zlati...nemenila by som 😀 😀 😀

miskinadamko
autor
21. jan 2011

@cestovatelkaandrea my uz chodime od januara do skolky. predtým sme boli od septembra spolu doma, a velmi sme si uzili jeden druheho aj som sa bala aký bude nastup do skolky ale chvalabohu uplne bezproblemový. a u vas malinky ako? ako to tam funguje kedy sa ide do skolky?
@dadis tak to je pozitívna sprava lebo presne nad tým som sa zamyslala ze ako je to potom z druhým dietatkom. ja si stale hovorim ze po kom je to moje dieta take dobre a ze ked je maly taky bezproblemový ze mi to panbozko urcite pri druhom vynahradi a uzijem si aj ja 😀 😝
@traktot klobuk dole ze pri 4 detoch sa stihas aj nudit 😀 😉

cestovatelkaandrea
24. jan 2011

@traktor tak to ta obdivujem, ze sa aj nudis.
@miskinadamko u nas maly v pohode so skolkou. Je tam od styroch mesiacov lebo ako som uz spominala vo vela temach materska v NL je iba 4 mesiace. Boli aj obdobia ked si poplakal ale teraz je vzdy vesely ked tam ideme a ma tam svojich kamaratov o ktorych rozprava este aj doma v postelke pri zaspavani. Je velmi komunikativny a zacina bez problemov prepinat medzi dvoma jazykmi. Sice niekedy v slovencine povie holandske slovko ale uz je to menej.
Teraz riesim iny problem, prihlasenie do skoly. Do tej musi nastupit ked bude mat 4 roky, takze pozeram s manzelom a rozhodujeme sa kde ho dat.