Oplatí sa kúpiť tlakový hrniec?

lili777
2. dec 2011

Aké máte skúsenosti? Ako dlho v ňom varíte strukoviny, príp. hovädzie mäso? My sme sa poslednú dobu dali dosť na hovädzinu a asi by mi to uľahčilo prípravu. Aký odporúčate?

azarijka
2. dec 2011

@lili777 ahoj, my mame taky nejaky obycajny z tesca. vari v nom mm lebo ja sa bojim ze mi vybuchne 😀 je s nim spokojny ze sa to omnoho rychlejsie uvari... hlavne hovadzie v nom robime.

titkovamiriam
2. dec 2011
mamabiba
2. dec 2011

@lili777 ja mám dva 🙂 🙂 a som veľmi spokojná. všetko je rýchlejšie uvarené a hlavne hovedzinka v ňom pekne zmäkne. A aj fazuľa. Pred tým sa mi stávalo, že som fazuľu nevedela dovariť, čo bola stále tvrdá. V tlakáči je to vždy OK. Takže ja iba odporúčam.

lili777
autor
2. dec 2011

@mamabiba a ako dlho sa tam varí fazuľa? alebo hovädzina? Lebo fazuľa je taká, že normálne občas ani nejde uvariť, je tvrdá a skôr sa ošúpe ako uvarí. A deti majú radi strukoviny, lebo robím len šošovicu, tá je za chvíľu. Do fazuľe nejdem, lebo nemám istotu, kedy bude obed a ja to mám vyrátané, aby mali včas, lebo potom sú hladní🙂

ajca123
2. dec 2011

@lili777 ahoj ja mam kuchtu od Tefalu s ruckama co sa daju sklopit do mycky a mozem povedat ze som s ni moc spokojena... Mam ju uz 2roky... A viem ze maju uz aj novsu,ale iba v Rakusku tu nie.. A tam si uz aj nastavujes cas a ja som z ni uplne unesena ale tiez dost stoji :( cez 300€

lili777
autor
2. dec 2011

A koľko litrový máte hrniec? Tak pre štvorčlennú rodinu - z toho dve maličké deti. Aký by sa nám oplatil?

zuzikkaa
2. dec 2011

@lili777 my sme nedavno kupili taky obyc 5l z tesca,,lebo manzel stale chcel tlakovy,,tak ze naskusku 🙂 vari v nom len on,lebo ja mam voci tlakovemu respekt 😅 😅 😅 ale velmi chvali,,varenie sa skrati na polovicu casu!
aj co mam kamosky a pouzivaju tlakovy tak kazdy chvali a nepocula som ziadne negativne hystorky 😀

elienka
2. dec 2011

@lili777 Ja mám 2 tlakáče aj tefal clipso aj fagor, nedám na ne dopustiť, doporučila by som ti sadu tlakáčov ja mám túto, len troška starší model a používam skoro dennodenne 4 roky a bez problémov:
http://tlakove-hrnce.heureka.sk/fagor-918013268/
takto nebudeš musieť rozmýšlať či menší alebo väčší aj keď pre 4 člennú rodinu ten väčší. Ja používam obe veľkosti. Je tam aj sitko na parenie, ak by si chcela variť v pare (ja to často používam, začala som dávať prvé príkrmy.
tie fagor mám rada pre ich jednoduchosť v používaní. A cena oproti tefalom je doslova "za hubičku", pretože ja som za túto sadu dala pred 4 rokmi takmer 100€ v metre.

andrealisy
2. dec 2011

my sme dostali od mojich rodicov minule vianoce take nieco ako
@elienka dala link, neviem ci ta ista znacka ale tiez su tam dva aj to sitko na parenie. A pouzivame velmi casto, ja aj manzel, on rad vyvara take masove jedla a ma rad hovadzinu tak tomu sa velmi paci. Polievky v tom moc nevarim take zeleninove ale vyvar ano. Je to super a rychle

mamabiba
2. dec 2011

@lili777 fazuľa je tak za hod a pol spravená. S tlakáča sa mi ešte nestalo aby som ju vytiahla tvrdú, čo sa mi bežne stávalo, keď som varievala v hrnci.

nuna55
2. dec 2011

určite odporučam ja mám fagor sadu a som max. spokojná aj včera som varila segedinsky a za pol hoďky bol hotový a to som dala len natlakovať a vypla som a došlo to samé maju dvojité dno su suprové.

hava77
2. dec 2011

ja mam tefal clipso 8l aj s casovacom a je perfektny, hovadzina 30 min, bravcovina ani nie 20 min. robim v tom pomaly vsetko je super ako sa skrati doba varenia

vivusika
2. dec 2011

ja mám sadu Fagor rapid. Sú na nezaplatenie, mäso v iných hrncoch ani nevarím, fazuľu taktiež. Je to pomocník v kuchyni No1 😀 😀 😀

zeytin
2. dec 2011

Ja mam od Tefalu a nemozem si ho vynachvalit... varim v nom veeela veci, nie iba hovadzinu... vsetko je v nom omnoho rychlejsie uvarene. Aj ked bol drahsi, ta kupa sa naozaj vyplatila 🙂

mona333
2. dec 2011

Ja mam taku uplne obycajnu, lacnu ale varim tam vsetko co sa da. Bravcove maso na kocky krajane 20 minut,na platky 30, hovadzie 40 min a fazulu tiez 30 minut. Cez prazdniny som bola doma sama s bratom a som si vravela,ze sa mi neoplati davat maso do kuchty ked varim,len pre nas dvoch. No velmi som potom na seba nadavala,lebo som tym stratila kopec casu. A tak si teraz budem pama,t ze maso a strukoviny vzdy len do tlakoveho hrnca.

lenka311
2. dec 2011

@lili777 Jasné, že sa oplatí... Všetko je tam rýchlejšie, najlepšia je značka Tefal..
Je to vhodné aj na fazuľu, nielen na mäso, proste šetrí čas...

xlucia
2. dec 2011

@mona333 ako v nom varis fazulu? ta mi nejde

mona333
3. dec 2011

@xlucia večer predtym ako ju budem variť si ju namočím do studenej vody a necham ju v nej stať. A ked varim, tak si na oleji oprazim zeleninu a zalejem to tou vodou s fazulou alebo ak nechcem aby fazula velmi nafukovala,tak tu vodu zlejem,zalejem zeleninu normalnou vodou a do vody vsypem tu odstatu fazulu a do 30 minut je zaručene makka.

lili777
autor
5. dec 2011

No tak sme kúpili Tefal clipso one. Ešte sa s tým naučiť variť. Koľko dávate vody trebárs na strukoviny? Tak ako do normálneho hrnca či treba viac alebo menej?

jance333
5. dec 2011

@lili777 ked varim sosovicu na privarok, davam asi 2-3dl vody. dnes som varila cicer a dala som vodu presne po vrch ciceru a bolo to ok. takze mozes kludne davat vodu presne po vrch strukoviny. a aby nepenilo, pridaj asi 1PL oleja 🙂

lili777
autor
5. dec 2011

@jance333 super typ ten olej, to som nevedela. No dnes mal hrniec premiéru, varila som hovädzie na rizoto - 30 min. a potom ešte 5 min so zeleninou a je to fakt mäkkučké. V normálnom hrnci by som mohla aj dve hodiny variť. Fantastická vec. cícer som neskúšala resp. som z toho ešte nikdy nič nevarila. Ale plánujem, lebo strukoviny sú zdravé.Ty z neho čo robíš? Daj nejaký recept

jance333
5. dec 2011

dnes som varila cicer prvykrat 🙂 uvarila som naraz cele kilo, cast pouzila na polievku a cast zamrazila.
no a ta polievka - uvarila som cicer, vodu z neho som zliala do obycajneho hrnca, osolila a uvarila v nej par zemiakov, trosku zeleru a este som tam hodila trochu mrazenej polievkovej zmesi a asi 3 struciky cesnaku. ked bola zelenina uvarena, pridala som par hrsti uvareneho ciceru a rozmixovala to. doliala som vodu, dochutila a prevarila (+ som pridala roztlaceny cesnak a trochu celeho ciceru). nezahustovala som, ta zelenina to zahustila tak akurat. polievka je krasne kremova a zdrava.

adusased
5. dec 2011

ja suhlasim, ze sa urcite oplati mat take hrnce doma, ja mam dva, jeden vacsi, jeden mensi a musim povedat ze okrem ryze a cestovin v nich varim vsetko, este aj zemiaky, velmi to setri cas, zvlast, ked mas male dieta, tak ti varenie nezaberie tolko casu. hovadzinu robim asi tak 30 min, kuracinu 12 min a bravcove nechavam aj 15 min, ja mam radsej, ked je trosku rozvarene 😀 aj hovadziu polievku v nom robim, najskor vyvarim maso a kost a potom tam davam zeleninku a varim uz s normalnou pokryvkou 😝 ja som na varenie lenivec, takze tento ´´vynalez´´ mi prisiel vhod 😀

jerryjanka
5. dec 2011

polievka za 8 minut, bravčove za 12-14 minut, Hovädzie za 20-25 minut, karamel zo salka za 30 minut - to hovorí za všetko, okrem ineho rychle varenie zachová viac vitamínov.

zuzi241
9. dec 2011

nedam dopustit na tlakovy hrniec,hlavne preto,ze dost casto varime divinu a masko je hotove za kratky cas...a je skvele,makkucke,no da sa v nom varit mnoho ineho a je to podla mna skvely vynalez :D cize mozem len odporucit 🙂

miluska79
13. dec 2011

tlakovy hrniec je super vec, robim v tom vsetko, od masa cez polievky. je to rychle, a hlavne vam tam ostanu všetky vitaminy, takze zdrave jedlo. nedam nan dopustit!!!!

pancake
25. dec 2011

a čo tak dať nejaké recepty???
a čo ešte varíte v ňom?
vyvary, mäsá, guláš,zemiaky, ryžu a čo ešte? skôr by ma zaujímali tie recepty a rady ako pridať ten olej do strukovín atd.... dakujem

andyzrs
11. jan 2012

Aj ja mam tlakove hrnce a az tri. Jeden som zdedil po mamine (ona to volala kuchta) no ten uz velmi nepouzivam nakolko je z hlinika a nevyzera uz ani dobre na novom sporaku🙂) dalsi som kupil od podomoveho predajcu za facku no ten vydrzal asi rok. sice nevybuchol no ani nemal preco ked pretlakovy ventil skolaboval. dalsim som sa prekvapil pred troma rokmi na vianoce a ten je super.
Vyhody: uspora nakladov na energiu, uspora casu, masko garantovane makke a este sa mi v nom nikdy nepodarilo rozvarit zeleninu.

extrate
3. feb 2016

Nekúpil niekto ten WS tlakový hrniec z telky? 🙂
Sa mi páči že tam sú tlačítka podla toho čo chcete variť. Lebo ja neviem moc variť. Len tá cena..sú aj iné hrnce takéto s tlačítkami, neviete?