Problém s Lyoness

polodrahokam
7. jún 2014

Známa ma nahovorila, aby som sa za ňu napojila v Lyoness Slovakia. Nevedela som, že mám zadať č.účtu, takže všetko išlo na vernostný účet. Teraz som zadala č. účtu, pretože mi zase niekto poradil, takže kde je chyba? Myslíte, že teraz dostanem na účet nejaké eurá? Čo môže v tomto urobiť? Komu idú tie peniaze, ktoré vraj idú na vernostný účet? Ďakujem za rady.

polodrahokam
autor
7. jún 2014

Nikto nemáte s Lyoness Slovakia skúsenosti?

lulu369
7. jún 2014

@polodrahokam no neviem či ti bude vedieť niekto poradiť...mne táto firma niečo hovorí, pretože pred pár rokmi ma tak ako teba aj mňa prehovárala susedka aby som sa napojila za ňu. ale ani mne ani manželovi sa to nezdalo, tak sme jej povedali že radšej nie aj keď bola dosť neodbytná...mne to prišlo ako nejaká pyramídová hra (ale to je len môj názor)

polodrahokam
autor
7. jún 2014

@Díky, pokúsim sa ešte porozprávať s jednou známou, ktorá používa Lyoness dlhšie.

dreamer8
3. aug 2014

@lulu369 Pyramidova hra je nelegalna, Lyoness je MLM - to je legalne. Ak sa zaregistrujes za niekoho, on ziska z tvojich nakupov od obchodu (nie z tvojich penazi) pol percenta, taktiez pol percenta ziska osoba ktora registrovala tu prvu osobu, nejde to dalej, len do dvoch urovni. Ak ty nasledne zaregistrujes niekoho, dostanes pol percenta z jeho nakupov a prip. z nakupov tych, ktorych zaregistruje on, opat to nejde dalej. Samozrejme nemusis nikoho registrovat a peniaze spat z nakupov dostanes aj tak. Ten bonus v podobe pol percenta dava lyoness svojim clenom, ktori to siria dalej, namiesto reklamy.

dreamer8
3. aug 2014

@polodrahokam - ak ti isli peniaze len na vernostny ucet, nie je mozne ich vyplatit, znama ti to zle vysvetlila a zle nastavila. Vernostny ucet je tvoj, no tie peniaze sa nedaju previest na bankovy ucet, pozri si video na stranke lyoness kde je to vysvetlene.

polodrahokam
autor
4. aug 2014

@dreamer8 Ďakujem

lulu369
4. aug 2014

@dreamer8 Ja netvrdím, že zrovna toto je pyramídová hra, ale keď mi to vysvetľovala suseda (ktorá ma na to nahovárala), tak mi to pripomínalo pyramídovú hru...A inak takýmto a podobným veciam moc neverím, toď môj názor na celý Lyoness a podobné...

dreamer8
4. aug 2014

@lulu369 Ja ti tvoj nazor neberiem, rozumiem tomu ze ludia tomu neveria, potom co ludia klamu, no hlavny rozdiel oproti pyramide je ten, ze im nemusis dat ANI CENT, staci ked nakupujes to co doteraz, vyhladavas partnerov lyoness a okrem okamzitych penazi spat z nakupu pre seba, ziskavas peniaze na vernostne konto, z ktoreho mozes ziskavat ovela viac ako nejake centy..
.
Zisti si, ze Lyoness ma certifikaty pre podnikanie vo vsetkych krajinach kde podnika (aj u nas), je preverena financnou policiou, jeho podnikanie je preverene a legalne, nie je ziadne riziko, nemusis vkladat akekolvek peniaze do systemu, nemusis nikoho registrovat pod seba, len kupovat tovar ktory si kupovala doteraz, okrem benefitov pre seba tak podporis charitu u nas aj v zahranici, v Afrike a inde na svete kde je to potrebne, cast z jedneho percenta ide z jednej polovice pre krajiny ktore to potrebuju, hlavne Afriku a krajiny tretieho sveta a z druhej pre krajinu kde nakupujes, teda Slovensko, dokazy su na strankach Lyoness a facebookovych strankach Lyoness. Nakupom u partnerskych spolocnosti Lyoness teda pomozes nielen sebe, prip. svojim znamym ktori ta zaregistrovali, ale aj tym ktori potrebuju pomoc, ci uz na Slovensku, alebo inde na svete.

dreamer8
4. aug 2014

@lulu369 - este doplnim, ze pyramidove hry su financovane JEDINE z penazi clenov, teda clen hore dostane peniaze od 2 clenov dole, ti dvaja ziskaju peniaze od 4 clenov nizsie, ti styria dostanu peniaze od 8 clenov pod nimi, takto to funguje aj dalej, samozrejme sa to v urcitej faze zastavi, lebo uz nie je viac ludi ktori by sa mohli zapojit.
.
Pri Lyoness idu peniaze z beznych nakupov, ktore ludia vykonaju tak ci tak, percenta z beznych nakupov tak idu pre clenov, pre lyoness a taktiez pre charitativne organizacie. Bezny obchod neda zlavu par percent pre jednotlivca, no dokaze poskytnut zlavu niekolko percent pre masy, teda aj pre masy Lyoness clenov. to je aj hlavna myslienka Lyoness - spolu sme silnejsi (Together We Are Strong).

dreamer8
4. aug 2014

@lulu369 - este inak - pri akejkolvek pyramidovej hre musis vlozit svoje peniaze do systemu, tie idu clenom nad tebou, ty MUSIS registrovat dalsich clenov pod seba, z ich penazi mas peniaze ty! Pri lyoness ani ty, ani clenovia nad tebou ani pod tebou nemusia vlozit ANI CENT! Vsetky peniaze idu z beznych nakupov, ktore by ste robil tak ci tak. Je mozne vkladat preddavky do systemu, nieco ako zalohy, ktore mozete ziskat spat, vdaka tomu mozete ziskat viac penazi a skor, ale nie je to povinne! Podrobnejsie je to na strankach lyoness.

polodrahokam
autor
5. aug 2014

@dreamer8 Ďakujem, že si sa ozval, ale ja pri troch deťoch nemám čas pozerať a lúštiť vídei. Prosila by som ťa, keby si mi ľudskou rečou vysvetlil, na čo a pre koho slúži ten vernostný a či z toho môžem niekedy mať nejaký úžitok. A ešte by som prosila, keby si napísal, kde ešte môžem používať okrem Tesca a Hypernovy/tú zrušili/ kartu Lyoness? Ďakujem, ak si nájdeš čas. Sosť som zdržiavala predavačky s toukartou a zatiaľ nič z toho.

dreamer8
5. aug 2014

@polodrahokam to video ma par minut, to vernostne konto, ak sa ti nazbiera 50€, ziskas jednotku/akciu, ta sa musi vyhospodarit, je to otazka rokov, urychlit to mozes registrovanim ludi pod seba, ale nie je to podmienka, no potom z toho moze byt vela penazi. Mozes este vyskusat facebookove stranky lyoness, kde ti to mozno vysvetlia podrobnejsie.
.
K obchodom, ked sa prihlasis na lyoness, na tvoj ucet, zadas si obchodnych partnerov, zvolis svoje mesto, tam si mozes pozriet kde mozes pouzit lyoness kartu, kde poukazky, kde nakupovat cez internet, je to roztriedene podla kategorii, ja ti nedokazem napisat kde presne to plati ak neviem odkial si, take celoslovenske su napr. NAY, baumax, sevt, fann, fresh (vychod), aeolus (cestovka) , RWE a energie 2 - plyn a elektrina, OMV, internetove mall.sk, zlavove portaly zlavadna, jozko.sk, boomer....

dreamer8
6. aug 2014

@polodrahokam doplnim este k zrusenej hypernove, momentalne prebiehaju rokovania, takze by mohla pribudnut nahrada, presnejsi termin ale nie je. Napr. pri zruseni zlavomatu sa navysila clenska vyhoda na inom partnerskom zlavovom portale zlavadna a nedavno pribudol dalsi, boomer.

jim45
15. mar 2015

Najviac vynikne hanebnost lyonesu ked otec miesto aby sa venoval detom, nakupuje zbytocnosti len aby ziskal pozicie a ked zisti ze mu peniaze nevychadzaju, otravuje znamych aby sa pod neho registrovali. Vobec si nepripusta, ze tych znamych vlastne uraza. Pre par centov sa takto ponizovat-humus. To 'spolu sme silnejsi' znamena to iste co u smejdov. V partii spolocne niekoho nutit aby sa registroval. Svato svete sa mi znamy dusoval ze lyones nikoho nenuti nakupovat. A uz som bol svedkom ako 'skolitel' napomina ludi pod sebou aby viac nakupovali. Zlozitost systemu je umyselna aby ked sa ti nepaci ze ti chodi malo penazi, vzdy ti mohli vykricat, ved ty si nerozuměl, alebo si nedaval pozor. Statne organy by lyones tiez zakazali ale je taky komplikovany ze kym ho poriadne nenastudujes nemozes o nom vyniest zaver. Kazdemu rozumnemu cloveku je jasne ze ide o sproste lietadlo. Tvrdenie ze lyones ti neberie nijake peniaze je zavadzajuce. V skutocnosti tesne pred ziskanim pozicie si pod takym tlakom, ze stracas obozretnost pri nakupovani. Ved lyones mi to vrati. Ze ti vrati smiesne centy to zmagoreneho lyonesaka vobec nezaujima. Navratnost pozicii bola spocitana na mozno 15 rokov. Aby sa to oplatilo musia ti pod tebou nakupovat jako besni, pritom do lyones idu vacsinou chudobnejsi ludia v problemoch.

livka_
4. jún 2015

ahojte, nemate skusenost s tym ze predlozite zakaznicku kartu, na blocku to ukazuje ze bola pouzita a ked po prachoch patrate zistite cez lyoness konto ze vam tento nakup vobec nezaevidoval? teda nezbierate prachy? som tam uz par rokov a mam tam za tie roky len 7 eur.. sa mi to zdalo malo, tak som si to zacala sledovat a zistujem ze mne za mesiac hoci predlozim kartu, lyoness ma odmeni len tak cca dva tri blocky...

zanazoz
12. jún 2015

@livka_ Ahoj Livka, ja si vsetky nakupy sledujem na svojom konte. Obcas sa u niektorych obchodnych partnerov stava, ze sa obrat zauctuje az koncom mesiaca a dovtedy tento casback figuruje na konte ako 'nezauctovany', co sa ale casom vyriesi a zauctuje. Nedavno sa mi prvykrat stalo, ze v jednej kaviarni som pouzila kartu a nebolo to na mojom konte ani par dni neskor. Tento konkretny nakup teda riesim s danou prevadzkou; obratila som sa na casnicku a momentalne cakam na jej stanovisko.

zanazoz
12. jún 2015

@livka_ Ja mam kartu len 3 mesiace, ale za tento cas uz mam spat casback 20e a moj priatel, ktory je nadomnou 12e, cize spolu viac ako 30e.. Nieco nie je asi celkom okej, ked mas za niekolko rokov spat len 7e...