Renovácia staršieho domu

julia1717
5. mar 2015

Ahojte, manžel zdedil starší dom z roku 1929. Ešte je obyvateľný. Myslíte, že sa oplatí renovovať?

liebling98
5. mar 2015

@julia1717 záleží od toho, kde je ten dom, aký je veľký, čo všetko v ňom treba urobiť. Či je ok strecha, základy. Ďalej od toho, čo si pod rekonštrukciou predstavujete. Nové okná, strecha, elektroinštalácie, kúrenie, voda, odpad? Alebo len maľovka a podlahy? Ak sa chcete fakt pustiť do dôkladnej rekonštrukcie, rátaj 50tis €, minimálne.
Skús sa ešte opýtať na www.modrastrecha.sk

bonaqa2013
5. mar 2015

Najlepší je buldozér a postaviť nový.
Efilip. sk , alebo O stavbe.sk na týchto stránkach nájdeš veľa o stavbách, renováciach, a pod.

lucyzet
5. mar 2015

vlastná skúsenosť, už by som do prerábky nešla, a to máme dom z 50. rokov, vôbec nevlhol, ale aj tak sme sa na ňom narobili viac, ako keby sme stavali úplne nový. ak tam nepotrebujete počas prerábania bývať, tak zbúrať a postaviť nový.

janinah
5. mar 2015

poučte sa na chybách iných,tisíc krát som počula aj na vlastnej koži s apoučila,že starinu zbúrať a postaviť nový,vyjde to lacnejšie a s menej nervami

khkt
5. mar 2015

My práve prerábame s pomocou rodiny dom z 50- tych rokov. Nové podlahy, elektrina, omietky, v lete nás čaká výmena strechy aj prípravou na obytné podkrovie. Práce je tam veľa, ale keďže nám opravu robí rodina, platíme iba za materiál, čo sa nám finančne oplatí určite viac ako stavať nový dom. Moji rodičia dokonca svojpomocne opravili starší mokrý valkový dom, ale zasa narobili sa na tom neuveriteľne. Všetko závisí od konkrétneho domu a od toho, ako by ste ho chceli používať.